Közélet

Megrongálták a szegedi Jobbik Anna kútnál felállított kettős keresztjét + FOTÓK

Megrongálták a szegedi Jobbik Anna kútnál felállított kettős keresztjét + FOTÓK

2015. december 30., szerda
Megrongálták a szegedi Jobbik Anna kútnál felállított kettős keresztjét + FOTÓK
12463471_1086971247989470_1278518356_n

Ismeretlenek kettétörték kedd éjszaka azt a kettős keresztet, amelyet a Jobbik állított fel az Anna kútnál advent idején. A párt szegedi szervezetének erről szóló közleményét az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

"Keddről szerdára virradó éjjel megrongálták a Jobbik Szegedi Szervezetének az Anna-kúton felállított adventi kettős keresztjét. A vandálok ezer éves vallási és nemzeti jelképünket kettétörték és a környezetét is megrongálták. Véletlen balesetről szó sem lehet, ezt bizonyítják a széttört keresztről készült képek is. A városi alapszervezet közel tizedik éve vesz részt a Jobbik keresztállítási missziójában. Jóérzésű szegediek örömmel fogadták minden évben. Sokan megálltak egy-egy gyertyát, mécsest gyújtani a kereszt alatt. A keresztény jelképek megsértése mindenkor, de főként Karácsonykor, minden ünneplő emberben mélységes felháborodást kelt. Ezt tudják azok, akik ezt tették. A mostanihoz hasonló támadásra eddig nem volt példa. Ez a megbotránkoztató cselekmény rávilágít egy városbiztonsági problémára is, a térfigyelő kamerarendszerek elavultságára és hiányára. A szegedi Jobbik több ciklus óta küzd azért, hogy fejlessze a városi térfigyelő kamerarendszert, azonban eddig szándékunk nem talált meghallgatásra. Célunk továbbra is az, hogy javuljon a közbiztonság Szegeden. Folytatni fogjuk keresztállítási misszióinkat, a Karácsony valódi üzenetének megismertetése és történelmi jelképeink bemutatása céljából. A Jobbik Szegedi Szervezete a széttört adventi kereszt darabjaival is segíteni kívánt, ezért felajánlotta egy szegedi többgyermekes családnak" - írja portálunkhoz eljuttatott közleményében a szegedi Jobbik.

Ismeretlenek kettétörték kedd éjszaka azt a kettős keresztet, amelyet a Jobbik állított fel az Anna kútnál advent idején - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=599154

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 30.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.