Karitász Alkotóház: díszeket készítve segítenek az önkéntesek

2017. október 5., csütörtök · Hozzászólok

A Csongor téri közösségi házban november végéig hétről hétre készítik a díszeket, egyéb apróságokat a lelkes önkéntesek az egyházmegyei Karitász hívó szavára, hogy azokat a decemberi Karitász vásárra vihessék. Az ott befolyó összegből nehéz helyzetben lévő szegedi családokat támogatnak tüzelővel. Tovább »

Az ÁGOTA köszönetet mond karácsonyi ünnepsége támogatóinak

2017. január 28., szombat · Hozzászólok

jatszohazi_karacsony27_gs

Az ÁGOTA Alapítvány és a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató köszönetét fejezi ki az önkéntes segítőknek és munkatársaknak, akik munkájukkal és adományaikkal ezer állami gondoskodásban élő és veszélyeztetett gyermek karácsonyát varázsolták szebbé. Tovább »

A magány és a stressz miatt is hívják a lelki segélyszolgálatokat

2016. december 26., hétfő · Hozzászólok

Nem csak a magány, a karácsony körüli stressz miatt is hívják az emberek a telefonos lelki segélyszolgálatokat – mondta a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége elnöke hétfőn, az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában. Tovább »

Az olimpiai sikereket méltatta, és az összefogás fontosságát hangsúlyozta karácsonyi üzenetében a brit uralkodó

2016. december 25., vasárnap · Hozzászólok

A brit és a nemzetközösségi sportolók olimpiai sikereit méltatta vasárnap sugárzott karácsonyi üzenetében a brit uralkodó. II. Erzsébet királynő hangsúlyozta azt is, hogy a világ problémáit nem egyedi, hanem csak közös erőfeszítéssel lehet megoldani. Tovább »

A Jézuskától a céges buliig – A karácsony mint folyamatosan változó ünnep

2016. december 25., vasárnap · Egy hozzászólás

mod_laszlo01_gs

Míg a kommunizmus idején a karácsony szakrális jellegét próbálta a hatalom elvenni, addig ma az ünnepnek egyfajta fesztivállá válása figyelhető meg – mondja Mód László néprajzkutató, akivel arról beszélgettünk, miként is lett fenyőünnep a Megváltó születésének ünnepéből, majd ez hogyan válik lassan turisztikai attrakcióvá napjainkban. Tovább »

Ahova Szenteste Jézus helyett a terroristák látogatnak el

2016. december 25., vasárnap · Egy hozzászólás

karacsony_damaszkusz_mgreen_twitter

Miként ünneplik Közel-Kelet háború dúlta térségeiben a karácsonyt? Állítanak-e karácsonyfát Szíriában? Fodor István vallástörténésszel eredtünk az Iszlám Állam és más terrorszervezetek által pusztított vidék keresztényeinek nyomába. Tovább »

B. Nagy László: A karácsony a családé

2016. december 24., szombat · 19 hozzászólás

b_nagy_laszlo03_gs

Családi körben tölti az ünnepeket B. Nagy László, a fideszes politikus az esztendő utolsó napjaiban csak a családjára szeretne koncentrálni, tervei szerint unokájával fog sokat játszani. Portálunknak úgy értékelt, hogy Szeged legszebb karácsonyi ajándéka a gyálai Holt-Tisza rehabilitációja. Tovább »

Miért visszük otthonainkba és díszítjük fel az örökzöldet?

2016. december 23., péntek · Hozzászólok

karacsony_karacsonyfaKi állította az első karácsonyfát? Minden veszély ellenére, miért díszítjük gyertyákkal a fenyőt? És egyáltalán, mit jelentenek a gömbök és girlandok? A karácsonyfa-állítás minden keresztény országban hagyomány, még ha az mára már világias vonzatot is kapott. Már a 17. századból is vannak feljegyzések a díszített fenyőről, de hazánkban csak a 19. század végén kapott rá a magyar polgárság.
Tovább »

A kórházak és a mentők folyamatosan, a patikák ügyeleti rendben működnek karácsonykor

2016. december 22., csütörtök · Hozzászólok

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) fenntartásában működő intézményekben, kórházakban a betegellátás a karácsonyi időszakban is folyamatos és zökkenőmentes lesz, és az Országos Mentőszolgálat is teljes készenlétben áll az ünnepek alatt – tájékoztatta az egészségügyért felelős államtitkárság csütörtökön az MTI-t. Tovább »

Első közös karácsonyát ünnepli GEMMA-központ

2016. december 21., szerda · Hozzászólok

gemma_karacsony34_gs

Minden egyes csoport bemutatkozott a GEMMA első igazi karácsonyán, a műsorszámokkal a szülőknek mondtak köszönetet az intézménybe járó fiatalok és gondozóik. A közös ünnepségen elhangzott, hamarosan el tudják indítani a régóta tervezett támogató szolgálatot, ez számukra az igazi karácsonyi ajándék. Tovább »

Legyünk egymás ajándékai – hetedik alkalommal karácsonyoztak a L.É.T. nyugdíjasklubjai + FOTÓK

2016. december 19., hétfő · Hozzászólok

let_karacsony_hetfo05_gs

Pál apostol szeretethimnuszával és az idei év programjainak felidézésével ünnepeltek a L.É.T. Egyesület nyugdíjasklubjai a Csongor téri kulturális és közösségi központban. Tovább »

FM: eddig 6,4 millió forint bírságot szabtak ki a téli szezonális ellenőrzésen

2016. december 19., hétfő · Hozzászólok

hus_etel_elelmiszer_gasztronomia

Eddig 6,4 millió forint bírságot szabtak ki a téli szezonális ellenőrzésen 62 esetben, és több mint 15 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból – mondta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten. Tovább »

A L.É.T. Karácsonya is megmutatta: épül a közösség Tarjánban + FOTÓK

2016. december 17., szombat · 4 hozzászólás

let_karacsony35_gs

Jókedvű összetartozásról, a gondos egymásra figyelésről szólt ezúttal is a Karácsony köszöntése Tarjánban. A L.É.T. Egyesület, a Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása immár hetedik alkalommal hívta együtt ünnepelni a városrész lakóit és a felsővárosiakat, hogy kiszakadva a hétköznapok rohanásából, a szeretetben megújulva hangolódhasson mindenki Jézus születésének ünnepére. A Csongor téri Kulturális és Közösségi Központ elé mintegy kétszázan jöttek el, a vendégeket az egyesület önkéntesei meleg teával, forralt borral és ajándékokkal várták. Tovább »

Haltermelők: bőséges a karácsonyi halkínálat

2016. december 15., csütörtök · Hozzászólok

halaszlefeszt_megnyito05kf

Bőséges a karácsonyi halkínálat, az év utolsó hónapjában nagy mennyiségű és jó minőségű hal kerül piacra – tájékoztatta a Magyar Haltermelők és Halászati Vízterület-hasznosítók Szövetségének (Mahal) elnöke csütörtökön az MTI-t. Tovább »

Adventkor a csodaszarvas a legnépszerűbb szelfipont Szegeden

2016. december 15., csütörtök · Hozzászólok

karacsonyi_fenyek12_gs

Az adventi időszakban Szegeden az utcákat és hidakat több kilométernyi fényfüzér díszíti, idén is új elemekkel bővült az ünnepi díszkivilágítás, de a legnépszerűbb továbbra is a Dugonics téren pompázó csodaszarvas, mely a napfény városának szelfipontjává vált. Tovább »

Megnyílt a Karitász Vásár a nagyáruházban

2016. december 13., kedd · Hozzászólok

karacsonyi_karitasz_vasar05_gs

Az angyalkák és a szivecskés karácsonyfadíszek igen kelendőek szoktak lenni a Karitász Vásárban, amelyet immár huszonharmadik alkalommal rendez meg a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász. A bevételből ezúttal is nehéz sorsú családoknak vásárolnak tűzifát télire. Tovább »

Sokan ünneplik a Karácsonyt a Csongor téri Kulturális és Közösségi Központban

2016. december 6., kedd · Hozzászólok

jatszohazi_karacsony01_gs

Közösségeket épít játékok, élmények és tudás segítségével Tarjánban a Csongor téri Kulturális és Közösségi Központ. A december a Csongor téren is az ünnepekre való készülődéssel telik, a közösségek összegyűlnek, hogy együtt hangolódjanak a meghitt családi együttlétre. Ismét lesz Retro Filmklub és folytatódik a Pilates – gerinctréning sorozat is. Tovább »

Következő oldal »