Közélet

Pénzügyi bizottság: IKV-s lakások eladásáról és részvényvásárlásról döntöttek

Pénzügyi bizottság: IKV-s lakások eladásáról és részvényvásárlásról döntöttek

2015. szeptember 2., szerda
Pénzügyi bizottság: IKV-s lakások eladásáról és részvényvásárlásról döntöttek
penz_biz_ules02_gs

Négy üresen álló önkormányzati lakás eladását támogatta a pénzügyi bizottság szerdai ülésén, amelyen 7,5 millió forint értékben részvények vásárlásáról is döntöttek. Ez utóbbi szükséges ahhoz, hogy a Szegedi Viziközmű Működtető és Fejlesztő Zrt. teljes egészében önkormányzati tulajdonba kerüljön.

Mindössze öt percig tartott a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság nyílt ülése szerda reggel, mely keretében négy napirendet vita és hozzászólás nélkül szavaztak meg. Elsőként az ÓNTE Nonprofit Kft. írásbeli szavazásra bocsátott határozati javaslatairól döntöttek, majd az SZVMF Zrt. részvények megvásárlására vonatkozó adásvételi szerződéseket hagyták jóvá. Jelenleg 75%-os tulajdoni hányada van a Szegedi Viziközmű Működtető és Fejlesztő Zrt.-ben az önkormányzatnak, a fennmaradó 25%-on négy település, Deszk, Tiszasziget, Újszentiván és Kübekháza osztozik. A szegedi önkormányzat vételi ajánlatot tett, a részvényeket 7,5 millió forintért vásárolnák meg, amire – ahogy a pénzügyi bizottság ülésén elhangzott – van fedezet a város büdzséjében. Szintén hozzászólás és vita nélkül támogatták, hogy az IKV Zrt. négy üresen álló önkormányzati lakást értékesítsen. A Kálvária sugárúton, a Kálvária téren, a Katona József, illetve a Nemestakács utcában lévő lakások az előterjesztés szerint jelenlegi állapotukban nem adhatóak bérbe, és felújításuk is gazdaságtalan lenne, ezért kívánja eladni azokat az IKV pályáztatás útján. Egyébként a lakásokat 3,9 millióért, illetve 1,4 millió forintért pályáztatják meg.

penz_biz_ules01_gs

A választókörzeti keret felosztásáról is döntöttek a pénzügyi bizottság ülésén.

Mihálffy Béla

például a kiskundorozsmai rendőrség internet költségeihez járul hozzá, egy egyesület működését, továbbá egy másik versenyen való részvételét támogatja a rendelkezésre álló forrásból.

Lauer István

halász-vadász nap megrendezését támogatja, továbbá járdajavításokat.

Nógrádi Tibor

is járdajavítást támogat, továbbá információs tábla kihelyezést és egy nyugdíjas egyesületet.

Ménesi Imre

a Gergely köz melletti terület tereprendezésére költ,

Kardos Irén

a Móravárosi Napokra, míg

Sebestyén József

egy családi nap szórólapköltségeire.

Solymos László

útburkolat- és járdajavításra fordít pénzt, illetve hulladékgyűjtő edények kihelyezését és burkolatjavítási munkálatokra.

Szondi Ildikó

kerékpártámasz telepítéséhez járul hozzá keretéből, fa- és cserjegondozásra, továbbá például családi nap szórólapkészítéshez.

Mészáros Tamás

komposztot szállíttat ki választókörzetébe,

Tóth Károly

ivókutat terveztet,

Nagy Sándor

pedig aszfalt-, járda- és padjavításokat finanszíroz.

Joób Márton

saját újságjának, az Újszeged Magazinnak a költségeire fordít a rendelkezésére álló keretből, míg

Berkesi Ottó

egy családi nap költségeihez járul hozzá. Közgyűlési döntést is igénylő tételek is szerepelnek a táblázatban, Mihálffy a Sztriha Kálmán Alapítvány nyári táborának költségeire, Solymos pedig a Cső Utcai Bölcsőde részére nagymozgás- és egyensúlyfejlesztő játékok beszerzésére fordítana 100, illetve 176 ezer forintot.

Négy üresen álló önkormányzati lakás eladását támogatta a pénzügyi bizottság szerdai ülésén - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=564726

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 2.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.