Folytatják a két éve megtorpant fasor rekonstrukciót Alsóvároson

2017. augusztus 23., szerda · 3 hozzászólás

szentharomsag_utca03_gs

Negyvenmilliót költenek idén fásításra Szegeden, és ennek keretében a Szentháromság utcára is kerülnek gesztenyék – derült ki a pénzügyi bizottság ülésén. Arról is döntöttek, hogy a Reök-palota földszintjén lévő üzlethelyiség bérleti díját mérsékelnék, a tapasztalatok szerint ugyanis lehetetlen kitermelni ott havonta nettó 680 ezer forintot. Tovább »

Szűkül a nyomornegyed – Újabb lakást vesz meg a város a Cserepes soron

2017. július 7., péntek · 9 hozzászólás

cserepes_sor_bontasa01_gs

A piaci árnál jóval többet hajlandó fizetni a szegedi önkormányzat egy roma családnak Cserepes sori ingatlanáért, így esély van arra, hogy újabb épületet bonthatnak el a nyomortelepen. Tovább »

Cseles telektulajdonosokat cselezne ki az önkormányzat

2017. június 21., szerda · 4 hozzászólás

fold_arverezes02_gs

A pénzügyi bizottság is összeült a nyarat megelőző utolsó közgyűlés előtt. Sokan megpróbálnak az ingatlan- és a telekadó fizetése alól is kibújni, mostantól viszont fizetniük kell az egyiket: a drágábbat. Változtatnának a szociális bérlakások pályáztatásán is. Tovább »

Kóbor Balázst javasolja a SZETÁV élére a pénzügyi bizottság

2017. június 14., szerda · Hozzászólok

penzugyi_bizottsag05_gs

A jelenlegi ügyvezető mellett ketten pályáztak a SZETÁV élére, a pénzügyi bizottság ülésén már a szavazás előtt egyértelműen látszott, hogy a mostani igazgatót, Kóbor Balázst fogják támogatni. Tovább »

A fedett uszoda építőjének kell körforgalmat építenie az Etelka soron – a benzinkút sem szűnik meg (FRISSÍTVE)

2017. május 23., kedd · 8 hozzászólás

penzugyi_biz_ules07_gs

Az Etelka sori fedett uszoda parkolóját egy körforgalmon keresztül lehet majd megközelíteni, ám ennek útjában van egy benzinkút. A tulajdonossal megegyezett az önkormányzat, megveszik a telek egy részét, valamint a felépítmények és műtárgyak áthelyezésének költségeit is állja a város. A benzinkút is működhet természetesen tovább. Tovább »

A pénteki közgyűlésre hangolt a pénzügyi bizottság

2017. április 26., szerda · Egy hozzászólás

penzbizottsagi_ules04_gs

A tavalyi és az idei költségvetés kiegészítéseiről, módosításairól szavaztak a bizottság tagjai. Költözik a Tourinform irodája, felújítják két önkormányzati társasház villamoshálózatát. Az elmúlt év céges eredményeivel elégedett az MSZP. Tovább »

A rémhírekkel, a negatív sajtóvisszhanggal magyarázza a tavalyi és a jövőbeli sikertelenségét a Cserepes sori piac vezetője

2017. április 19., szerda · 78 hozzászólás

cserepes

A tervezett több mint 13 millió forint helyett kevesebb, mint 6 millió forintos eredményt ért el az új igazgató vezetése alatt a Cserepes sori piac. A negatív eredményekért nem a saját intézkedéseit, hanem az erre tett kereskedői válaszlépéseket, és a sajtót okolja. 2017-re már kisebb célokat tűz ki, de már előre felsorolta, hogy mi lehet a tervekre negatív hatással a rémhírektől az esetleg kedvezőtlen időjárásig. Tovább »

Késve „okosodik” Szeged – májusra nem üzemelik be a parkoló automatákat és az elektromos töltőpontokat sem

2017. március 29., szerda · 4 hozzászólás

penzbizottsagi_ules06_gs

A tavaly ősszel beharangozott Okos város koncepció keretében több készpénzmentes szolgáltatás bevezetéséről döntöttek, ezek közül azonban nem minden teljesül az eredeti, május elsejei határidőre. A parkoló automaták beüzemelése nagyjából egy hónappal később történik meg, míg az elektromos kocsik töltőpontjainak kiépítése még akár másfél évet is várni kell. Tovább »

Licitet hirdetnek a Belvárosi híd alatti vendéglátásra

2017. február 8., szerda · 19 hozzászólás

penzbizottsagiules01_gs

A város tervei szerint a jövőben is melegkonyhás vendéglátóegységnek ad otthont a Belvárosi híd alatti terület a Móra-park szomszédságában, a területrész nettó bérleti díja több mint 540 ezer havonta, erről a szintről indulhat majd a licit. Tovább »

Évente 9 milliót fizet parkolójának bérléséért a Cserepes sori Piac Kft.

2016. november 29., kedd · 18 hozzászólás

cserepes_sor_piac30_gs

Árusok is bérelnek helyeket, illetve parkolóként is funkcionál az a terület a Cserepes sori piacnál, amelynek bérbeadására pályázatot írt ki az önkormányzat. A zártkörű kiírásra egyedüliként a vásárteret üzemeltető cég nyújtott be ajánlatot, így 9 millióért bérelhetik éves szinten a jövőben az érintett területet. Tovább »

Szabó Mihályt támogatja a Sport és Fürdők Kft. élére a pénzügyi bizottság

2016. november 9., szerda · 5 hozzászólás

penzbizottsagi_ules06_gs

Meghallgatták az önkormányzati cég vezetésére pályázatot benyújtó két személyt, egyhangúlag Szabó Mihályt, a Ligetfürdő Kft. ügyvezetőjét támogatta a grémium. Vita nem volt a bizottsági ülésen, de a jobbikos Tóth Péternek a Jókai utcai társasház kapcsán tett napirendi pont javaslatát nem tárgyalták. Tovább »

Módosították az szmsz-t, jogköröket vontak el a pénzügyi bizottságtól

2016. november 2., szerda · 5 hozzászólás

penzbizottsagi_ules02_gs

Több ponton módosították a pénzügyi bizottság szervezeti és működési szabályzatát, ami Szentistványi István szerint tovább csorbítja a grémium hatáskörét, illetve nem rendelkezik megfelelően az ülésre meghívandók köréről sem. A testület alelnöke szerint azonban csak a közgyűlés által elfogadott szmsz-hez igazították a bizottsági szabályzatot. Tovább »

Félmillióból tervezték, további 15,7 millióból bontják a garázssort az Etelka soron

2016. október 19., szerda · 21 hozzászólás

penzbizottsagi_ules02_gs

Csaknem 600 négyzetméter alapterületű az Etelka sori, boltokat is magában foglaló garázssor, amelynek a bontását novemberben kezdik, terveztetéssel együtt összesen több mint 16 millió forintot költ erre a város – erről is döntött a pénzügyi bizottság szerdai ülésén. Tovább »

Október második felében kezdik kiszámlázni a szemétdíjakat Szegeden

2016. szeptember 21., szerda · 2 hozzászólás

kuka_05_il

Várhatóan október második felében kapják meg a szegediek az elmaradt szemétszállítási számlákat – derült ki a pénzügyi bizottság előtt fekvő egyik előterjesztésből. A mintegy tízperces ülésen egy tucat kérdésben döntött egyhangúan a grémium a szokásoknak megfelelően olajozottan, kérdés és hozzászólás nélkül. Tovább »

Ingatlanokat ad el a város, fiataloknak pedig albérleteket hirdet

2016. augusztus 31., szerda · 4 hozzászólás

penzbizottsagi_ules01_gs

Összesen kilenc, tartósan üresen álló ingatlant kíván pályázat útján értékesíteni az IKV Zrt., míg a kimondottan fiatalok részére fenntartott bérlakások közül hatot – derült ki a pénzügyi bizottság ülésén. Tovább »

Nemzeti sportpark program keretében épülhetnek állami pénzből szabadtéri kondigépek Szegeden

2016. augusztus 3., szerda · 2 hozzászólás

penzbizottsagi_ules03_gs

A tíz sportpark árát a sikeres pályázat esetén az állam állja, a két futókör felét kell fizetnie a városnak. A hatóság segítségével kitette az önkormányzat a lőtér korábbi bérlőjét, így megkezdődhetnek a bontási munkálatok. A képviselői keretek egy részének elköltéséről is szavaztak. Tovább »

400 millióra csökkentette a SZETÁV hitelkeretét a pénzügyi bizottság

2016. július 13., szerda · Hozzászólok

penzbizottsagi_ules03_gs

Nyolc önkormányzati lakás értékesítését hagyta jóvá a pénzügyi bizottság, továbbá a Keresztöltés utcában két liftet újítanak fel 20 millióból. A szerdai ülésen azt is egyhangúlag támogatták, hogy a Szegedi Távfűtő Kft. hitelkeretét 1,3 milliárdról 400 millióra csökkentsék, mondván, nincs szükség nagyobb összegre. Tovább »

Az Aquapolis és a Csiga Duó miatt kell változtatni a szegedi költségvetést

2016. június 22., szerda · 4 hozzászólás

penzugyi_bizottsag003kf

A Napfényfürdő Kft. teljes mértékben a magánbefektetőkhöz került, 100 millió forint jut a múzeumnak, 7 millió a kvótanépszavazásra. Először módosítják idén a szegedi költségvetést. Tovább »

Gáz van a Jókai utcai fűtésszámlákkal: az IKV-elnök szerint Tóth Péter “fűti” a bérlőket

2016. június 15., szerda · 10 hozzászólás

jobbik_ikv_sajttaj003kf

Egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadta el a megcsonkított, nyolctagú pénzügyi bizottság az IKV Zrt. a Jókai u. 7-9. szám alatti társasház 2008-2014. évi fűtéselszámolásával kapcsolatos beszámolóját. A cég vezérigazgatója azt mondta: a tulajdonosok már fizettek, a ház bérlői pedig azért nem hajlandóak rendezni tartozásukat, mert Tóth Péter önkormányzati képviselő hamis ígéretekkel vezeti félre őket. A jobbikos politikus szerint viszont az IKV vezetője nem a szegediek, hanem egy szűk szocialista pártelit érdekeit képviseli. Tovább »

Cégvezetők munkáját értékelték – Egyedüliként az SZKT volt vezetője nem kap prémiumot

2016. június 8., szerda · 18 hozzászólás

penzbiz_ules01_gs

Önkormányzati tulajdonú társaságok vezetőinek prémiumairól szavaztak a pénzügyi bizottság ülésén. Csak a közlekedési társaságot egy évig igazgató Kojedzinszky Richard nem kap egy fillért sem, és még a nevét is elírták az előterjesztésben. Németh István pedig annak ellenére kapja meg a maximális összeget, hogy csak részben teljesítette a kitűzött prémiumcélokat. Tovább »

Roppant nagy volt az összhang a megcsonkított pénzügyi bizottságban

2016. június 1., szerda · 14 hozzászólás

penzbizottsagi_ules01_gs

Mindenki egyhangúlag támogatott mindent a Tanács Eszter visszahívásával és Nógrádi Tibor lemondásával “kiherélt”, gyakorlatilag ellenzéki hang nélkül működgető testületben. Tovább »

Meghátráltak a balhé elől – szót kaptak a Cserepes sori piacosok a pénzügyi bizottság ülésén

2016. május 25., szerda · 13 hozzászólás

penzbizukles07_gs

Ezúttal nem ütközött alpolgármesteri vagy éppen bizottsági alelnöki akadályokba, hogy a Cserepes sori piacosok érdekképviselője ismertethesse a vásártéren kialakult helyzetet. Szabó Bálint szerint konstruktív hozzáállással akár öt perc alatt is rendezni lehetne a vitás kérdéseket, míg Szentgyörgyi Pál azzal védte az MSZP-s párttag piacvezetőt, hogy az előző vezetéstől megörökölt veszteségeket kell ledolgoznia Rácz Attilának, az indokolja intézkedéseit. Tovább »

Botka László kiherélné a pénzügyi bizottságot

2016. május 24., kedd · 104 hozzászólás

penzugyi_bizottsag04kf

Előre is elnézést a képzavarért, de tény, ami tény: a szabadság és sokszínűség tiszteletét hirdető szocialista választmányi elnök-polgármester újabb hatalmas pofont készül adni a demokráciának. Tovább »

Árbevétele felét bukhatja a dorozsmai nagybani – látszatnyugalom a szegedi városházán

2016. május 19., csütörtök · 22 hozzászólás

nagybani_piac17_gs

Mi lesz veled, Dorozsmai Nagybani Piac? A roppant erősnek tűnő konkurencia megjelenésével ugorhat a nyereség és az osztalék, lesz viszont iparűzési és építményadó – nem nagyon akaródzott válaszolni a szocialista alpolgármestereknek Tanács Eszter kérdésere a pénzügyi bizottság ülésén… Tovább »

Ismét a Cserepes sori piac igazgatójának visszahívását kezdeményezi a Jobbik

2016. április 20., szerda · 9 hozzászólás

toth_peter_cserko_sajttaj02_gs

Nem változott a szegedi Jobbik álláspontja, továbbra is alkalmatlannak tartják a Cserepes sori piac vezetésére Rácz Attilát, így ismételten benyújtotta Tóth Péter az ügyvezető visszahívására vonatkozó indítványát. A képviselő úgy értékelte, megvezette a baloldali városvezetés a kereskedőket, csak azért egyeztetett velük múlt héten, hogy ne balhézzanak a közgyűlésen, ám íz ígéretekből semmi sem teljesült. Tovább »

Cserepes-botrány: Kisebb lesz a díjemelés, de a birtokvédelemről nem mondanak le a kereskedők

2016. április 15., péntek · 2 hozzászólás

szabo_balint sajttaj02_gs

Egyértelműen (és remélhetőleg) a szerdai pénzügyi bizottsági ülés volt a mélypont a Cserepes sori piacnál kialakult helyzet kapcsán, akár az ülés hangnemét és ezen keresztül a szegedi „demokratikus” (erő)viszonyokat firtatjuk, akár azt nézzük, hogy vajon mennyit is ér több mint kétszáz bérlő és családjuk jövője városvezetés szemében. Valamit mégiscsak ért a balhé, ugyanis (egy hónapnyi huzavona után) csütörtökön tárgyalóasztalhoz ült a többségi tulajdonos önkormányzat képviselője a bérlők által felfogadott jogásszal. A kereskedők 7+1 pontos követelései közül négyben már van egyezség, de az áfát továbbra is be kívánják vezetni jövő év januárjától a piacon, és egyelőre nincs megegyezés a birtokvédelmet és a szombati fizetős parkolást illetően sem. Tovább »

Nagy Sándor repülőt hajtogatott, Szécsényiné a biztonságiakért kiáltott, Szentgyörgyi átvette az irányítást – a pénzügyi bizottság botrányos ülése VIDEÓN

2016. április 14., csütörtök · 26 hozzászólás

cserko_varoshaza06_gs

Több mint 14 perces videónkban a szerdai botrányos pénzügyi bizottsági ülés legérdekesebb pillanatai: avagy hogy bánt el a szegedi baloldal a Cserepes sori piac kereskedőivel. Tovább »

Tanács és Nógrádi: A szegedi baloldal sárba taposta a demokráciát

2016. április 13., szerda · 8 hozzászólás

cserko_varoshaza07_gs

Az LMP-ből kilépett Tanács Eszter és a Fidesz helyi elnöke, Nógrádi Tibor korábban sosem tartott együtt sajtótájékoztatót, ám a szerdai pénzügyi bizottsági ülésen történt botrány arra sarkallta őket, hogy közösen fejezzék ki: a demokráciával összeegyeztethetetlennek tartják a Cserepes sori piac ügye kapcsán történteket. Tovább »

Botrány a pénzügyi bizottság ülésén – a baloldal nem vette napirendre Rácz Attila visszahívását (FRISSÍTVE)

2016. április 13., szerda · 34 hozzászólás

cserko_varoshaza15_gs

Hatalmas balhé tört ki szerda reggel a pénzügyi bizottság ülésén, ahol a baloldaliak foggal-körömmel védték Rácz Attilát, a Cserepes sori piac szocialista igazgatóját, aki szerint egyébként teljesen rendben van, ha áfás számlát állít ki egy cég, amelyik nem is tartozik az áfakörbe. Az ülésről kivonult Nógrádi Tibor és Tanács Eszter, Szentistványi István pedig a KDNP-s bizottsági elnököt is ostorozta, amiért szó nélkül hagyta a helyzet elfajulását. A piacigazgató elmozdítását kezdeményező Tóth Péter úgy összegzett, pusztán a pártpolitikai érdekek vezérelték a baloldali többségű bizottságot, Szentgyörgyi Pál alpolgármester szerinte egy igazi politikai troll. Tovább »

Szegedi Jobbik: Ujhelyi István érdekeltségi köreihez vezetnek a Cserepes sori piacon a szálak?

2016. április 5., kedd · 7 hozzászólás

jobbik_sajttaj004

A szegedi Jobbik visszahívná a Cserepes sori piac élére kinevezett MSZP-s Rácz Attilát, a pénzügyi bizottság szerdán reggel tárgyalhatja az erről szóló, Tóth Péter nevével fémjelzett sürgősségi előterjesztést. Sajtótájékoztatóján aggasztónak nevezte, Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő érdekeltségi körébe tartozó személyek és cégek jelentek meg a piac környékén, erről is véleményt alkothat a baloldali többséggel működő pénzügyi bizottság holnap. Tovább »

Nógrádi Tibor: Botka Lászlóék hátrányos helyzetbe hozzák a körtöltésen kívül élő szegedieket

2016. február 24., szerda · 17 hozzászólás

penz_biz_ules07_gs

A Fidesz szegedi elnöke szerint igazságtalan és nem is hatékony a választókerületi keret városházi felosztása, mely egyértelműen a körtöltésen kívül élőket sújtja. Tovább »

Pénzügyi bizottság: 12 perc alatt 12 napirend elfogadva + FOTÓK

2016. február 10., szerda · 5 hozzászólás

penz_biz_ules04_gs

A pénzügyi bizottság hozta a formáját, átlagosan egy perc alatt megszavaztak minden napirendi pontot a pénteki közgyűlésre készülve. A nap híre az volt az ülésen, hogy Szécsényi Ferencnének unokája született, amihez mindenki gratulált. Tovább »

Tárgyalásra alkalmasnak tartja a pénzügyi bizottság Szeged költségvetési tervezetét + FOTÓK

2016. február 4., csütörtök · 2 hozzászólás

penz_biz_ules04_gs

A tavalyinál több forrásból, 35,6 milliárd forintból gazdálkodhat Szeged. A pénzügyi bizottság elé került elsőként a költségvetési tervezetet, amit tárgyalásra alkalmasnak találtak, vita vagy észrevétel a büdzsé számait illetően nem volt. Tovább »

Vagyongazdálkodási bizottság: Csúszik az ivóvízminőség-javítási program

2015. december 16., szerda · Hozzászólok

penzugyi_biz_ules01_gs

Solymos szerint komoly panasz nem érkezett azzal kapcsolatban, hogy az IKV átvette a távhő szolgáltatást. Az egy-két perces indoklásokat, mini-vitákat leszámítva gyorsan hangolt a közgyűlésre a pénzügyi bizottság. Tovább »

Pénzügyi bizottság: tovább csúszik a vadasparki kalandpark átadója

2015. szeptember 30., szerda · Hozzászólok

bizottsagi01_gs

Már tavaly januárban át kellett volna adni a kalandparkot a Szegedi Vadasparkban, ám immár negyedszer módosították a határidőt a kivitelező cég kérésére, elvileg november végére elkészül – derült ki a pénzügyi bizottság ülésén, ahol választókörzeti keret felosztásáról döntöttek, illetve egy belvárosi önkormányzati ingatlant lakhatásra alkalmatlannak nyilvánítottak. Tovább »

Pénzügyi bizottság: IKV-s lakások eladásáról és részvényvásárlásról döntöttek

2015. szeptember 2., szerda · Hozzászólok

penz_biz_ules02_gs

Négy üresen álló önkormányzati lakás eladását támogatta a pénzügyi bizottság szerdai ülésén, amelyen 7,5 millió forint értékben részvények vásárlásáról is döntöttek. Ez utóbbi szükséges ahhoz, hogy a Szegedi Viziközmű Működtető és Fejlesztő Zrt. teljes egészében önkormányzati tulajdonba kerüljön. Tovább »

Választókörzeti keretről és bérbeadásról döntött a pénzügyi bizottság

2015. július 8., szerda · Hozzászólok

penzbiz_ules01_gs

Rendezvényt és egyesületet is támogatnak, továbbá járda- és burkolatjavításokat finanszíroznak választókörzeti keretükből a képviselők. A pénzügyi bizottság tantermek bérbeadásáról is döntött szerdai ülésén, és kiderült, hogy dohányraktár is lehet a városban. Tovább »

A közétkeztetésről és a hőszolgáltatóról is tárgyalt a pénzügyi bizottság

2015. június 24., szerda · Hozzászólok

penzugyi_bizottsag02kf

Megkerülné a bíróság első fokú döntését az ENERGOTT Kft. a Szegedi Hőszolgáltató Kft. taggyűlésére előterjesztett napirendi pontjaival – közölte Solymos László alpolgármester a pénzügyi bizottság ülésén. Tovább »

Pótbefizetéssel kompenzálja a HUNGUEST a Napfényfürdő veszteségeit

2015. május 29., péntek · 11 hozzászólás

napfenyfurdo_aquapolis02_gs

Veszteséges a Napfényfürdő, így hetvenmillió forintot kell a HUNGUEST Hotels Zrt.-nek befizetnie az üzemeltetésre létrehozott Ligetfürdő Kft.-be. A döntést egy tartózkodás mellett pénteken jóváhagyta a pénzügyi bizottság. Tovább »

Felszámolást kezdeményez a Szegedi Hőszolgáltató Kft. ellen az önkormányzat (FRISSÍTVE)

2015. május 7., csütörtök · 5 hozzászólás

penz_biz_ules05_gs

Felszámolási eljárást kezdeményez az önkormányzat a SZEHŐ ellen – hangzott el a pénzügyi bizottság reggeli ülésén. Amennyiben a közgyűlés támogatja, város a kormányzathoz is fordul azért, hogy stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítsék a társaságot a hitelezők és fogyasztók védelme érdekében. Tovább »

Pénzügyi bizottság: Az IKV-nak a lakosság felé kell nyitnia!

2015. április 1., szerda · 5 hozzászólás

penz_biz_ules01_gs

Az IKV Zrt. új Szervezeti és Működési Szabályzatának tervezetéről is tárgyalt a pénzügyi bizottság. Elhangzott, az egyik feladat, hogy a lakossági kapcsolatokat javítsák. Tovább »

Lebutázott LMP és vita a baloldaliságról a pénzügyi bizottság ülésén + FOTÓK

2015. március 25., szerda · Hozzászólok

penz_biz_ules03_gs

Heves szócsaták fűszerezték a pénzügyi bizottság ülését, ahol már azt is magyarázni kellett, hogy ki a buta, a módosító indítványt benyújtó képviselő, az irat tartalma vagy éppen az, aki felszólal. Tovább »

A nagybanin is többet kereshet a baloldal által kinevezett igazgató

2015. március 18., szerda · 9 hozzászólás

nagybani_piac17_gs

Több mint havi bruttó 130 ezer forinttal kereshet többet a dorozsmai piac igazgatója, januárig visszamenőleg bruttó 500 ezerre nőhet a fizetése. Az erről szóló javaslatot támogatta a pénzügyi bizottság szerdai ülésén. Németh Zoltán az első a nem 100%-os önkormányzati cégek vezetői közül, akinek a béremelését javasolták, amit a cég taggyűlése fogadhat el. Tovább »

A hőszolgáltató város által delegált ügyvezetőjét támadja az ENERGOTT (FRISSÍTVE)

2015. március 4., szerda · Egy hozzászólás

penz_biz_ules03_gs

A hőszolgáltató kisebbségi tulajdonosának, az ENERGOTT Kft.-nek nem tetszett, hogy a város által delegált ügyvezető nyilatkozott a cég helyzetéről. A pénzügyi bizottság sürgősséggel vette napirendjére a SZEHŐ ügyét. Tovább »

Átvilágítás: a pénzügyi bizottság elfogadta a beszámolót – Nógrádi szerint a lényeg marad rejtve

2015. február 23., hétfő · 9 hozzászólás

penz_biz_ules02_gs

A pénzügyi bizottság elfogadta a városi cégek átvilágítása után kapott beszámolót, ami Nógrádi Tibor szerint olyan, mint egy bikini: sok mindent megmutat, de pont a lényeget takarja el. Tovább »

Következő oldal »