Cseles telektulajdonosokat cselezne ki az önkormányzat

2017. június 21., szerda · 4 hozzászólás

fold_arverezes02_gs

A pénzügyi bizottság is összeült a nyarat megelőző utolsó közgyűlés előtt. Sokan megpróbálnak az ingatlan- és a telekadó fizetése alól is kibújni, mostantól viszont fizetniük kell az egyiket: a drágábbat. Változtatnának a szociális bérlakások pályáztatásán is. Tovább »

A pénteki közgyűlésre hangolt a pénzügyi bizottság

2017. április 26., szerda · Egy hozzászólás

penzbizottsagi_ules04_gs

A tavalyi és az idei költségvetés kiegészítéseiről, módosításairól szavaztak a bizottság tagjai. Költözik a Tourinform irodája, felújítják két önkormányzati társasház villamoshálózatát. Az elmúlt év céges eredményeivel elégedett az MSZP. Tovább »

A rémhírekkel, a negatív sajtóvisszhanggal magyarázza a tavalyi és a jövőbeli sikertelenségét a Cserepes sori piac vezetője

2017. április 19., szerda · 78 hozzászólás

cserepes

A tervezett több mint 13 millió forint helyett kevesebb, mint 6 millió forintos eredményt ért el az új igazgató vezetése alatt a Cserepes sori piac. A negatív eredményekért nem a saját intézkedéseit, hanem az erre tett kereskedői válaszlépéseket, és a sajtót okolja. 2017-re már kisebb célokat tűz ki, de már előre felsorolta, hogy mi lehet a tervekre negatív hatással a rémhírektől az esetleg kedvezőtlen időjárásig. Tovább »

Késve „okosodik” Szeged – májusra nem üzemelik be a parkoló automatákat és az elektromos töltőpontokat sem

2017. március 29., szerda · 4 hozzászólás

penzbizottsagi_ules06_gs

A tavaly ősszel beharangozott Okos város koncepció keretében több készpénzmentes szolgáltatás bevezetéséről döntöttek, ezek közül azonban nem minden teljesül az eredeti, május elsejei határidőre. A parkoló automaták beüzemelése nagyjából egy hónappal később történik meg, míg az elektromos kocsik töltőpontjainak kiépítése még akár másfél évet is várni kell. Tovább »

Több mint 51 milliárdból gazdálkodik idén Szeged

2017. február 2., csütörtök · 8 hozzászólás

penzbizottsagi_ules02_gs

Fél milliárdos bérkorrekciós keretet hoznak létre az idei költségvetésben – tájékoztatott Szentgyörgyi Pál a pénzügyi bizottság ülésén. Az is kiderült, hogy az uniós fejlesztések beindulása miatt jelentősen több pénzből gazdálkodik a napfény városa, a több mint 51 milliárd felét költik fejlesztésekre. Tovább »

Félmillióból tervezték, további 15,7 millióból bontják a garázssort az Etelka soron

2016. október 19., szerda · 21 hozzászólás

penzbizottsagi_ules02_gs

Csaknem 600 négyzetméter alapterületű az Etelka sori, boltokat is magában foglaló garázssor, amelynek a bontását novemberben kezdik, terveztetéssel együtt összesen több mint 16 millió forintot költ erre a város – erről is döntött a pénzügyi bizottság szerdai ülésén. Tovább »

Október második felében kezdik kiszámlázni a szemétdíjakat Szegeden

2016. szeptember 21., szerda · 2 hozzászólás

kuka_05_il

Várhatóan október második felében kapják meg a szegediek az elmaradt szemétszállítási számlákat – derült ki a pénzügyi bizottság előtt fekvő egyik előterjesztésből. A mintegy tízperces ülésen egy tucat kérdésben döntött egyhangúan a grémium a szokásoknak megfelelően olajozottan, kérdés és hozzászólás nélkül. Tovább »

Elefántház kialakításába kezdenek a vadasparkban

2016. szeptember 7., szerda · Egy hozzászólás

penzbizottsagi_ules05_gs

Uniós forrásból alakítana ki elefántházat a szegedi vadaspark, az előkészítő munkálatokra csaknem 18 milliós tagi kölcsönt kapnak – erről is döntött a pénzügyi bizottság szerdai ülésén. Tovább »

Ingatlanokat ad el a város, fiataloknak pedig albérleteket hirdet

2016. augusztus 31., szerda · 4 hozzászólás

penzbizottsagi_ules01_gs

Összesen kilenc, tartósan üresen álló ingatlant kíván pályázat útján értékesíteni az IKV Zrt., míg a kimondottan fiatalok részére fenntartott bérlakások közül hatot – derült ki a pénzügyi bizottság ülésén. Tovább »

Nemzeti sportpark program keretében épülhetnek állami pénzből szabadtéri kondigépek Szegeden

2016. augusztus 3., szerda · 2 hozzászólás

penzbizottsagi_ules03_gs

A tíz sportpark árát a sikeres pályázat esetén az állam állja, a két futókör felét kell fizetnie a városnak. A hatóság segítségével kitette az önkormányzat a lőtér korábbi bérlőjét, így megkezdődhetnek a bontási munkálatok. A képviselői keretek egy részének elköltéséről is szavaztak. Tovább »

400 millióra csökkentette a SZETÁV hitelkeretét a pénzügyi bizottság

2016. július 13., szerda · Hozzászólok

penzbizottsagi_ules03_gs

Nyolc önkormányzati lakás értékesítését hagyta jóvá a pénzügyi bizottság, továbbá a Keresztöltés utcában két liftet újítanak fel 20 millióból. A szerdai ülésen azt is egyhangúlag támogatták, hogy a Szegedi Távfűtő Kft. hitelkeretét 1,3 milliárdról 400 millióra csökkentsék, mondván, nincs szükség nagyobb összegre. Tovább »

Gáz van a Jókai utcai fűtésszámlákkal: az IKV-elnök szerint Tóth Péter “fűti” a bérlőket

2016. június 15., szerda · 10 hozzászólás

jobbik_ikv_sajttaj003kf

Egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadta el a megcsonkított, nyolctagú pénzügyi bizottság az IKV Zrt. a Jókai u. 7-9. szám alatti társasház 2008-2014. évi fűtéselszámolásával kapcsolatos beszámolóját. A cég vezérigazgatója azt mondta: a tulajdonosok már fizettek, a ház bérlői pedig azért nem hajlandóak rendezni tartozásukat, mert Tóth Péter önkormányzati képviselő hamis ígéretekkel vezeti félre őket. A jobbikos politikus szerint viszont az IKV vezetője nem a szegediek, hanem egy szűk szocialista pártelit érdekeit képviseli. Tovább »

Aki elszakította a város sírba eresztő kötelét – Tanács Eszter nem adja fel a reményt

2016. június 13., hétfő · 31 hozzászólás

tanacs_eszter01_gs

A jelenlegi városvezetés cinizmusa valószínűsíti, hogy még nagyobb botrányok fognak következni Szegeden, de bárki hiszi is az ellenkezőjét: egy idő után nem lehet az embereken büntetlenül keresztülgázolni – üzeni Tanács Eszter, akit Botka László polgármester nemrég “kilőtt” a pénzügyi bizottságból. Az egykori LMP-s politikussal többek között Szeged ötlettelenségéről és vagyonfeléléséről, a Botka-diktatúra és az Orbán-kétharmad hatalomgyakorlási technikájáról, a schifferi és a Schiffer utáni LMP-ről, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt esélyeiről és saját jövőbeni szerepvállalásáról beszélgettünk; tabuk nélkül. Tovább »

Cégvezetők munkáját értékelték – Egyedüliként az SZKT volt vezetője nem kap prémiumot

2016. június 8., szerda · 18 hozzászólás

penzbiz_ules01_gs

Önkormányzati tulajdonú társaságok vezetőinek prémiumairól szavaztak a pénzügyi bizottság ülésén. Csak a közlekedési társaságot egy évig igazgató Kojedzinszky Richard nem kap egy fillért sem, és még a nevét is elírták az előterjesztésben. Németh István pedig annak ellenére kapja meg a maximális összeget, hogy csak részben teljesítette a kitűzött prémiumcélokat. Tovább »

Roppant nagy volt az összhang a megcsonkított pénzügyi bizottságban

2016. június 1., szerda · 14 hozzászólás

penzbizottsagi_ules01_gs

Mindenki egyhangúlag támogatott mindent a Tanács Eszter visszahívásával és Nógrádi Tibor lemondásával “kiherélt”, gyakorlatilag ellenzéki hang nélkül működgető testületben. Tovább »

Meghátráltak a balhé elől – szót kaptak a Cserepes sori piacosok a pénzügyi bizottság ülésén

2016. május 25., szerda · 13 hozzászólás

penzbizukles07_gs

Ezúttal nem ütközött alpolgármesteri vagy éppen bizottsági alelnöki akadályokba, hogy a Cserepes sori piacosok érdekképviselője ismertethesse a vásártéren kialakult helyzetet. Szabó Bálint szerint konstruktív hozzáállással akár öt perc alatt is rendezni lehetne a vitás kérdéseket, míg Szentgyörgyi Pál azzal védte az MSZP-s párttag piacvezetőt, hogy az előző vezetéstől megörökölt veszteségeket kell ledolgoznia Rácz Attilának, az indokolja intézkedéseit. Tovább »

Pitiáner bosszúval vádolják Botkát

2016. május 25., szerda · 12 hozzászólás

sajttaj01_gs

Antidemokratikusnak, szimplán pitiáner politikai bosszúnak titulálták a szegedi ellenzéki képviselők, hogy Botka László elmozdítaná helyéről Tanács Eszter külsős bizottsági tagot. Mint közös sajtótájékoztatójukon kijelentették, a hatalmi arrogancia iskolapéldája, amit a szocialista városvezető álindokok mögé bújtatva megpróbál keresztülvinni a közgyűlésen. Tovább »

Árbevétele felét bukhatja a dorozsmai nagybani – látszatnyugalom a szegedi városházán

2016. május 19., csütörtök · 22 hozzászólás

nagybani_piac17_gs

Mi lesz veled, Dorozsmai Nagybani Piac? A roppant erősnek tűnő konkurencia megjelenésével ugorhat a nyereség és az osztalék, lesz viszont iparűzési és építményadó – nem nagyon akaródzott válaszolni a szocialista alpolgármestereknek Tanács Eszter kérdésere a pénzügyi bizottság ülésén… Tovább »

Leszavazta az MSZP-s többség a Cserepes sori piac ügyét

2016. április 27., szerda · 7 hozzászólás

penz_biz_ules06_gs

Másodízben is elvérzett a piacigazgató visszahívását tartalmazó képviselői indítvány, és igaz most nem kísérte balhé a pénzügyi bizottság ülését, egyszerűen csak a testület baloldali többségének javaslatára nem vették napirendre a Cserepes sori Piac Kft.-t igazgató, aktív MSZP-s párttagsággal rendelkező Rácz Attila menesztését tartalmazó napirendi pontot. Tovább »

Tóth Péter: Botkáék bukása bele van kódolva a Cserepes sori botrányba

2016. április 26., kedd · 30 hozzászólás

toth_peter_sajttaj001kf

A Cserepes sori piac ügyében semmilyen koncepcióval nem tudott előállni sem a városvezetés, sem pedig az MSZP-s párttag igazgató – jelentette ki Tóth Péter, akinek a Rácz Attila visszahívására vonatkozó indítványát szerdán tárgyalhatja a pénzügyi bizottság, amennyiben napirendre veszik azt. A jobbikos politikus problémásnak nevezte azt a tervet, miszerint a dorozsmai nagybanira költöztetnék a bérlőket a Cserepesről, ezzel ugyanis tönkretennék a „szegények piacát”. Tovább »

Másodízben sem tárgyalhatja Rácz Attila visszahívását a pénzügyi bizottság? (FRISSÍTVE)

2016. április 25., hétfő · 28 hozzászólás

cserko_varoshaza12_gs

A Cserepes sori Piac Kft. ügyvezetőjének, Rácz Attilának a visszahívását másodjára kezdeményezte a jobbikos Tóth Péter a tulajdonosi jogokat gyakorló Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottságnál, ám az előterjesztés nem található meg az ülés napirendi pontjai között. Az ügyben Mózes Ervin címzetes főjegyzőt is felkerestük, hogy kiderüljön, mi áll a háttérben. Tovább »

Ismét a Cserepes sori piac igazgatójának visszahívását kezdeményezi a Jobbik

2016. április 20., szerda · 9 hozzászólás

toth_peter_cserko_sajttaj02_gs

Nem változott a szegedi Jobbik álláspontja, továbbra is alkalmatlannak tartják a Cserepes sori piac vezetésére Rácz Attilát, így ismételten benyújtotta Tóth Péter az ügyvezető visszahívására vonatkozó indítványát. A képviselő úgy értékelte, megvezette a baloldali városvezetés a kereskedőket, csak azért egyeztetett velük múlt héten, hogy ne balhézzanak a közgyűlésen, ám íz ígéretekből semmi sem teljesült. Tovább »

Tanács és Nógrádi: A szegedi baloldal sárba taposta a demokráciát

2016. április 13., szerda · 8 hozzászólás

cserko_varoshaza07_gs

Az LMP-ből kilépett Tanács Eszter és a Fidesz helyi elnöke, Nógrádi Tibor korábban sosem tartott együtt sajtótájékoztatót, ám a szerdai pénzügyi bizottsági ülésen történt botrány arra sarkallta őket, hogy közösen fejezzék ki: a demokráciával összeegyeztethetetlennek tartják a Cserepes sori piac ügye kapcsán történteket. Tovább »

Botrány a pénzügyi bizottság ülésén – a baloldal nem vette napirendre Rácz Attila visszahívását (FRISSÍTVE)

2016. április 13., szerda · 34 hozzászólás

cserko_varoshaza15_gs

Hatalmas balhé tört ki szerda reggel a pénzügyi bizottság ülésén, ahol a baloldaliak foggal-körömmel védték Rácz Attilát, a Cserepes sori piac szocialista igazgatóját, aki szerint egyébként teljesen rendben van, ha áfás számlát állít ki egy cég, amelyik nem is tartozik az áfakörbe. Az ülésről kivonult Nógrádi Tibor és Tanács Eszter, Szentistványi István pedig a KDNP-s bizottsági elnököt is ostorozta, amiért szó nélkül hagyta a helyzet elfajulását. A piacigazgató elmozdítását kezdeményező Tóth Péter úgy összegzett, pusztán a pártpolitikai érdekek vezérelték a baloldali többségű bizottságot, Szentgyörgyi Pál alpolgármester szerinte egy igazi politikai troll. Tovább »

Tóth Péter: Sokat ártott a Cserepes soriaknak a pénzügyi bizottsági ülés elhalasztása

2016. április 6., szerda · Hozzászólok

cserko_toth_peter01_gs

A szegedi Jobbik úgy értékelte, a KDNP-s bizottsági elnök, Farkas László akadályozta meg, hogy a Cserepes sori piac élére kinevezett Rácz Attila visszahívásáról tárgyaljon szerdán a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság. A témában a jobbikos Tóth Péter nyújtott be sürgősségi indítványt még a múlt héten, és szerinte akár ezzel az egyetlen napirenddel is összehívható lett volna a testület, ám az elnök kedden délután elhalasztotta a szerda reggelre meghirdetett ülést. Farkas Lászlótól megtudtuk, hamarabb jelezték felé, hogy nem készültek el a szöveges előterjesztések, minthogy a jobbikos politikus anyagát megkapta volna. Tovább »

Pénzügyi bizottság: 12 perc alatt 12 napirend elfogadva + FOTÓK

2016. február 10., szerda · 5 hozzászólás

penz_biz_ules04_gs

A pénzügyi bizottság hozta a formáját, átlagosan egy perc alatt megszavaztak minden napirendi pontot a pénteki közgyűlésre készülve. A nap híre az volt az ülésen, hogy Szécsényi Ferencnének unokája született, amihez mindenki gratulált. Tovább »

Tárgyalásra alkalmasnak tartja a pénzügyi bizottság Szeged költségvetési tervezetét + FOTÓK

2016. február 4., csütörtök · 2 hozzászólás

penz_biz_ules04_gs

A tavalyinál több forrásból, 35,6 milliárd forintból gazdálkodhat Szeged. A pénzügyi bizottság elé került elsőként a költségvetési tervezetet, amit tárgyalásra alkalmasnak találtak, vita vagy észrevétel a büdzsé számait illetően nem volt. Tovább »

Vagyongazdálkodási bizottság: Csúszik az ivóvízminőség-javítási program

2015. december 16., szerda · Hozzászólok

penzugyi_biz_ules01_gs

Solymos szerint komoly panasz nem érkezett azzal kapcsolatban, hogy az IKV átvette a távhő szolgáltatást. Az egy-két perces indoklásokat, mini-vitákat leszámítva gyorsan hangolt a közgyűlésre a pénzügyi bizottság. Tovább »

Pénzügyi bizottság: IKV-s lakások eladásáról és részvényvásárlásról döntöttek

2015. szeptember 2., szerda · Hozzászólok

penz_biz_ules02_gs

Négy üresen álló önkormányzati lakás eladását támogatta a pénzügyi bizottság szerdai ülésén, amelyen 7,5 millió forint értékben részvények vásárlásáról is döntöttek. Ez utóbbi szükséges ahhoz, hogy a Szegedi Viziközmű Működtető és Fejlesztő Zrt. teljes egészében önkormányzati tulajdonba kerüljön. Tovább »

Választókörzeti keretről és bérbeadásról döntött a pénzügyi bizottság

2015. július 8., szerda · Hozzászólok

penzbiz_ules01_gs

Rendezvényt és egyesületet is támogatnak, továbbá járda- és burkolatjavításokat finanszíroznak választókörzeti keretükből a képviselők. A pénzügyi bizottság tantermek bérbeadásáról is döntött szerdai ülésén, és kiderült, hogy dohányraktár is lehet a városban. Tovább »

A közétkeztetésről és a hőszolgáltatóról is tárgyalt a pénzügyi bizottság

2015. június 24., szerda · Hozzászólok

penzugyi_bizottsag02kf

Megkerülné a bíróság első fokú döntését az ENERGOTT Kft. a Szegedi Hőszolgáltató Kft. taggyűlésére előterjesztett napirendi pontjaival – közölte Solymos László alpolgármester a pénzügyi bizottság ülésén. Tovább »

Pénzügyi bizottság: Nyár végéig a SULI-HOST főz a gyerekeknek

2015. június 10., szerda · Hozzászólok

penzbizottsagi_ules01_gs

Az előzetes kalkulációnál több mint kétmillió forinttal többe kerül a Hajnóczy utcai óvoda tetőfelújítása – hangzott el a pénzügyi bizottság ülésén, ahol kiderült, a vakáció végéig a SULI-HOST főz a gyerekekre, majd új közbeszerzési eljárás következik a szegedi közétkeztetésről. Tovább »

Pótbefizetéssel kompenzálja a HUNGUEST a Napfényfürdő veszteségeit

2015. május 29., péntek · 11 hozzászólás

napfenyfurdo_aquapolis02_gs

Veszteséges a Napfényfürdő, így hetvenmillió forintot kell a HUNGUEST Hotels Zrt.-nek befizetnie az üzemeltetésre létrehozott Ligetfürdő Kft.-be. A döntést egy tartózkodás mellett pénteken jóváhagyta a pénzügyi bizottság. Tovább »

Pénzügyi bizottsági ülés sportpálya vitával fűszerezve

2015. május 26., kedd · 18 hozzászólás

vagyongazdalkodasi_ules08_gs

November végéig további fejlesztéseket hajtanak végre a tömegközlekedési nagyprojekt keretében – hangzott el a pénzügyi bizottság ülésén, ahol a hőszolgáltató taggyűléséről és három sportpálya bérleteztetéséről is tanácskoztak. Tovább »

Felszámolást kezdeményez a Szegedi Hőszolgáltató Kft. ellen az önkormányzat (FRISSÍTVE)

2015. május 7., csütörtök · 5 hozzászólás

penz_biz_ules05_gs

Felszámolási eljárást kezdeményez az önkormányzat a SZEHŐ ellen – hangzott el a pénzügyi bizottság reggeli ülésén. Amennyiben a közgyűlés támogatja, város a kormányzathoz is fordul azért, hogy stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítsék a társaságot a hitelezők és fogyasztók védelme érdekében. Tovább »

Döntöttek az önkormányzati cégek prémiumfeladatairól (FRISSÍTVE)

2015. április 29., szerda · 11 hozzászólás

penz_biz_ules03_gs2

A baloldal támogatta, a Fidesz-L.É.T. és a KDNP pedig tartózkodott. Idén is a bevételek növeléséért és a működésre fordított összeg karcsúsításáért jutalmaznák a cégvezetőket. A szegedi KDNP szerint az új cégvezetők még semmit sem bizonyítottak, de máris kétszeres juttatásban részesülnek a korábbi igazgatókhoz képest. Tovább »

Pénzügyi bizottság: jóváhagyták a választókörzeti keretek felhasználását + FOTÓK

2015. április 24., péntek · 2 hozzászólás

penzbizules01_gs

A SZEHŐ mai rendkívüli taggyűléséről zárt ajtók mögött tárgyalt a pénzügyi bizottság, mely jóváhagyta az önkormányzati képviselők választókörzeti keretének felhasználására tett javaslatait is. Tovább »

Pénzügyi bizottság: Az IKV-nak a lakosság felé kell nyitnia!

2015. április 1., szerda · 5 hozzászólás

penz_biz_ules01_gs

Az IKV Zrt. új Szervezeti és Működési Szabályzatának tervezetéről is tárgyalt a pénzügyi bizottság. Elhangzott, az egyik feladat, hogy a lakossági kapcsolatokat javítsák. Tovább »

Lebutázott LMP és vita a baloldaliságról a pénzügyi bizottság ülésén + FOTÓK

2015. március 25., szerda · Hozzászólok

penz_biz_ules03_gs

Heves szócsaták fűszerezték a pénzügyi bizottság ülését, ahol már azt is magyarázni kellett, hogy ki a buta, a módosító indítványt benyújtó képviselő, az irat tartalma vagy éppen az, aki felszólal. Tovább »

A nagybanin is többet kereshet a baloldal által kinevezett igazgató

2015. március 18., szerda · 9 hozzászólás

nagybani_piac17_gs

Több mint havi bruttó 130 ezer forinttal kereshet többet a dorozsmai piac igazgatója, januárig visszamenőleg bruttó 500 ezerre nőhet a fizetése. Az erről szóló javaslatot támogatta a pénzügyi bizottság szerdai ülésén. Németh Zoltán az első a nem 100%-os önkormányzati cégek vezetői közül, akinek a béremelését javasolták, amit a cég taggyűlése fogadhat el. Tovább »

A hőszolgáltató város által delegált ügyvezetőjét támadja az ENERGOTT (FRISSÍTVE)

2015. március 4., szerda · Egy hozzászólás

penz_biz_ules03_gs

A hőszolgáltató kisebbségi tulajdonosának, az ENERGOTT Kft.-nek nem tetszett, hogy a város által delegált ügyvezető nyilatkozott a cég helyzetéről. A pénzügyi bizottság sürgősséggel vette napirendjére a SZEHŐ ügyét. Tovább »

Átvilágítás: a pénzügyi bizottság elfogadta a beszámolót – Nógrádi szerint a lényeg marad rejtve

2015. február 23., hétfő · 9 hozzászólás

penz_biz_ules02_gs

A pénzügyi bizottság elfogadta a városi cégek átvilágítása után kapott beszámolót, ami Nógrádi Tibor szerint olyan, mint egy bikini: sok mindent megmutat, de pont a lényeget takarja el. Tovább »

Emelné a szociális juttatásokat, csökkentené a képviselői fizetéseket az LMP + FOTÓK

2015. február 11., szerda · Egy hozzászólás

penzugyi_bizottsag05kf

400 millió forintról 450-re emelné a szociális alapot az LMP – hangzott el a pénzügyi bizottság ülésén. Ennek fedezetét részben az önkormányzati képviselettel kapcsolatos költségek 25 milliós visszavágásával teremtenék elő, ami a képviselők javadalmazásának megkurtítását jelenti. Tovább »

Mennyi az annyi? – a szociális segélyalapról vitázott a pénzügyi bizottság

2015. február 5., csütörtök · 12 hozzászólás

penz_biz_ules03_gs

Egy ellenszavazattal tárgyalásra alkalmasnak tartotta a pénzügyi bizottság az idei költségvetés tervezetét. Az ülésen a 400 milliós szociális segélyalapról vitáztak, az LMP azt szerette volna megtudni, hogy ez az összeg vajon több-e annál, amit a város eddig költött erre a területre. Tovább »

Átláthatóság: csatát nyert a szegedi LMP!

2015. január 22., csütörtök · 10 hozzászólás

penbizottsagi_ules01_gs

A városi cégek üzleti tervének és beszámolóinak az adott társaságok, illetve a város honlapján történő közzétételét szüntette volna meg Szentgyörgyi Pál alpolgármester. Az LMP azonban csatát nyert a transzparencia nevében, mint a bizottsági ülésen elmondták, igenis lehet a törvényi minimumnál többet tenni az átláthatóságért. Tovább »

Bíróságon csatáznak majd a Szegedi Hőszolgáltatóért (FRISSÍTVE)

2015. január 21., szerda · 10 hozzászólás

penz_biz_ules01_gs

500 ezer forint büntetést kellett fizetnie a Szegedi Hőszolgáltató Kft.-nek, az energiahivatal álláspontja szerint ugyanis jogszerűtlen volt, hogy utólag jelentették be az őszi tulajdonosváltást. A pénzügyi bizottság ülésén elhangzott az is, hogy továbbra sincs állandó gázszolgáltatója a Szehőnek. Tovább »

Következő oldal »