Közélet

Negyedjére lép SZIN-re a kormányhivatal

Negyedjére lép SZIN-re a kormányhivatal

2015. augusztus 24., hétfő
Negyedjére lép SZIN-re a kormányhivatal
szin_sajttaj02_gs

Kihelyezett ügyfélszolgálatot tart a kormányhivatal a SZIN-en, ahol foglalkoztatási, gyámügyi, fogyasztóvédelmi és közlekedési, valamint népegészségügyi kérdésekben állnak a fesztiválozó fiatalok rendelkezésére. Érdekesség, hogy sátruknál fesztiváligazolványt is készíttethetnek az érdeklődők.

Idén a Csongrád Megyei Kormányhivatal öt főosztály lép SZIN-re, eredendően olyan tevékenységeket igyekeznek bemutatni, amelyek kapcsolódnak a fesztiválozó korosztályhoz.

Juhász Tünde

kormánymegbízott arról tájékoztatott, hogy a műszaki engedélyezési és fogyasztóvédelmi főosztály több szervezeti egysége települt ki a fesztiválra, így például jogosítványszerzéssel kapcsolatos információkat is nyújtanak. Ezen felül a fogyasztóvédők is hasznos tanácsokkal, információkkal látják el a nyárzáró fesztiválra kilátogatókat a kormányhivatal sátránál. Ezen felül az internetes vásárlás buktatóira is felhívják az érdeklődők figyelmét. A kormánymegbízott elmondta, hogy a foglalkoztatási főosztály kollégái abban segítenek a fiataloknak, hogy álláskereséshez milyen önéletrajzot és motivációs levelet érdemes elkészíteni. „Népszerűsítjük az uniós támogatással folyó Ifjúsági Garancia Programot is, ami alapvetően a 15 és 25 év közötti, már nem tanuló, de még nem dolgozó fiataloknak segít abban, hogy minél előbb beintegrálódjanak a munka világába” – ismertette Juhász Tünde. A népegészségügyi főosztály munkatársai az egészséges életmódról nyújtanak felvilágosítást, továbbá a dohányzásról való leszokási programjukat is népszerűsítik. A kormányablak is kitelepült a Partfürdőre, ahol mintegy 400-féle ügytípust lehet elintézni, és az online kapcsolat révén a legtöbb ügyben érdemben is tudnak segíteni az ügyfeleknek. „Az idei év érdekessége az lesz, hogy a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) a SZIN utolsó napjaiban jelen lesz velünk, és a kimondottan a fesztiválokra gyártott terméküket fogják népszerűsíteni. Egy többfunkciós, biometrikus adat-felvételező eszköz segítségével Fesztiváligazolványt készíthetnek maguknak az érdeklődők” – tudtuk meg Juhász Tündétől. Kérdésünkre elmondta, hogy az elmúlt években is sokan felkeresték a kormányhivatal sátrát, népszerűek voltak az egészségmegőrzéssel kapcsolatos prevenciós programok, illetve a fogyasztóvédelem munkatársaihoz is sokan fordultak kérdéseikkel. A kormányhivatal sátra idén minden nap 12-től 18 óráig 10-15 munkatárssal fogadják a fesztiválozókat.

Kihelyezett ügyfélszolgálatot tart a kormányhivatal a SZIN-en - akár fesztiváligazolványt is készíttethetnek sátruknál az érdeklődők! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=561962

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 24.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.