Újszentiván nem felejti el hőseit + FOTÓK

2017. október 22., vasárnap · Hozzászólok

1956-os emlékművet avattak Újszentivánon. Minden kisebb közösség rendelkezik „saját 1956-tal”, a település szülötte, Putnik Tivadar elsők között követelte a szovjet csapatok kivonását már a forradalom előestéjén. Tovább »

A cél életre szóló esélyt adni – hangzott el a szegedi gyermekvédelmi konferencián

2017. október 19., csütörtök · Hozzászólok

Czibere Károly államtitkár Szegeden elmondta, egy gyermeket sem hagyhatnak magára. A magyar gyermekvédelmi törvény 20. évfordulója alkalmából tartottak regionális konferenciát a Csongor téri közösségi házban. Tovább »

Struccbőrből retikült? – Elgondolkodtató kiállítás a kormányhivatalban

2017. október 4., szerda · 9 hozzászólás

Medve epét, krokodilkonzervet és kígyóbőrből készült táskát is láthatnak azok az érdeklődők, akik megtekintik a Lásd és Védd! tárlatot a Rákóczi téren. A Csongrád Megyei Kormányhivatal célja felhívni a figyelmet a természeti értékeink védelmének szerepére, ismertetve az illegális állatkereskedelem veszélyeit is. Tovább »

Egy karnyújtásnyira került az állam az üllésiekhez + FOTÓK

2017. szeptember 29., péntek · Hozzászólok

Országszerte is példaértékűnek számít az az összefogás, amit a helyi önkormányzat, a megyei kormányhivatal és több minisztérium tanúsított az üllési kormányablak kialakításához. A beruházás által az eddigieknél jóval könnyebben vehetik igénybe az állami szolgáltatásokat a térségben élők. Tovább »

A közigazgatási reformról és a migrációról egyeztettek

2017. szeptember 25., hétfő · 2 hozzászólás

A magyar közigazgatási rendszer átalakításáról és a migrációs helyzet hazai kezeléséről tartott előadást Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja szeptember 21-én, a lengyelországi Łódz vajdaság tartományi hivatalában. Tovább »

Aláírták: Mórahalmon épülhet elsőként munkásszálló + VIDEÓ

2017. szeptember 5., kedd · 18 hozzászólás

Mintegy félmilliárd forintos beruházás valósulhat meg a homokhátsági településen. Az aláírt szerződés értelmében Mórahalmon csaknem száz férőhelyes munkásszálló épülhet a közeljövőben, javítva a munkaerő-piaci mobilitást. Tovább »

Az ügyintézés lehetősége mindenkinek jár

2017. július 18., kedd · Hozzászólok

kormanyablak_busz05_gs

Ez is lehetne a nemrég elindult mobilizált kormányablak jelmondata. A két munkaállomásból álló busz folyamatosan járja Csongrád megye településeit, hogy a térségben élőknek lehetőséget biztosítson a minél gyorsabb és könnyebb ügyintézésre. Tovább »

Derekegyházán keződött a mobil kormányablak megyei körútja

2017. július 7., péntek · Hozzászólok

juhasz_tunde_derekegyhaza_palacsinta

A derekegyházi palacsintafesztiválon mutatkozott be, de Csongrád megye minden járásának településeire is elviszi majd a helyszíni ügyintézés lehetőségét a megyei kormányhivatal saját mobil kormányablaka. A helyi beruházásként megvásárolt és felszerelt okos jármű a személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézésre bárhol képes, hiszen a szükséges adatátvitelt vezeték nélküli internetkapcsolattal biztosítja. A Kormányablak busz megyei körútja során a tervek szerint 55 napon át 41 megyei helyszínen lesz elérhető, egyebek között pótolja az Üllésen most felújítás alatt álló okmányiroda szolgáltatásait. Tovább »

Több forrás jutott a gazdáknak – Csongrád megyében is jól vizsgázott az új agrártámogatási struktúra

2017. június 30., péntek · Hozzászólok

szalmabala_mezogazdasag

A hazai és uniós forrásból finanszírozott agrár- és vidékfejlesztési támogatásoknál jól vizsgázott az új ellenőrzés és folyósítás – ugyanabban az időszakban országos szinten 38.6 milliárd forinttal több támogatáshoz jutottak a magyar gazdák – jelentette ki Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja mai sajtótájékoztatóján. Tovább »

Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség + FOTÓK, VIDEÓ

2017. június 10., szombat · Egy hozzászólás

kinizsi_junialis067kf

A címben szereplő Wass Albert idézet üzenete a szombati Kinizsi Juniálisra is igaz volt. Az ötödik alkalommal megrendezett fábiánsebestyéni vetélkedőn ugyanis nem a versengést, hanem az összefogást helyezte előtérbe a résztvevő 22 település. Tovább »

Kormányablak ügyintézőként próbálja ki magát egy megváltozott munkaképességű fiatal

2017. május 29., hétfő · Hozzászólok

A Csongrád Megyei Kormányhivatal is csatlakozik a Kreatív Formák Alapítvány „Neked munka, nekem álom” elnevezésű kezdeményezéséhez, és biztosítja egy megváltozott munkaképességű fiatal számára a lehetőséget arra, hogy bepillantást nyerjen a kormányablak ügyintéző feladatokba. Holnap 10 és 12 óra között a szegedi, Rákóczi téri Kormányablak egyik munkaállomásán – saját kérésére – Kajtár Csaba segédkezik majd az ügyfelek kiszolgálásában. Tovább »

Szabó Magda helyett írta meg regényét Hanczár János + FOTÓK

2017. május 26., péntek · Hozzászólok

konyvbemutato12_gs

Szegeden ismerhettük meg elsőként Szerelem a Gulág árnyékában című regényt. A regény történelmi dokumentumokra építve mutatja be a II. világháború rideg valóságát és az ebből menekülést jelentő szerelmet. Tovább »

Felszentelték a világ magyarságának harangját Szegeden + FOTÓK

2017. május 22., hétfő · 8 hozzászólás

harangszenteles048kf

A VII. Magyar Világtalálkozó zárónapján a dómban tartott ünnepi szentmisén Gyulay Endre nyugalmazott szeged-csanádi megyés püspök szentelte fel a világ magyarságának összefogását jelképező harangot, amely délben meg is kondult az alsóvárosi Nemzeti Emlékkertben. A harangot a Szegedi Hagyományőrző és Városkép-védő Egyesület elnökének, vitéz Szilágyi Árpádnak az ötlete nyomán készíttették adományokból, hangja a világ magyarság szívéhez szól, azt üzeni: haza csak egy van. Tovább »

Lázár: a magyar jövő a mezőgazdaságon is múlik

2017. május 5., péntek · 2 hozzászólás

agrar_videkfejlesztesi_iroda15_gs

Magyarország nem használja ki az agrárlehetőségeit, így a következő évek egyik célkitűzése, hogy a térségben minél többen boldoguljanak a mezőgazdaság által – mondta Lázár János pénteken, az ország első agrár-vidékfejlesztési ügyfélszolgálatának átadó ünnepségén, Hódmezővásárhelyen. Tovább »

Táblagépről biztosítják a jelnyelvi tolmácsolást a hallássérülteknek mindhárom szegedi kormányablakban + FOTÓK

2017. április 25., kedd · Egy hozzászólás

siketek_tablet_jeltolmacs05_gs

Nem okoz többé gondot a szegedi kormányablakokban a hallássérültekkel történő kommunikáció. Három helyen érhető el egy-egy, a siketek és a nagyothallók ügyintézését segítő jeltolmács szolgáltatással felszerelt tablet. Több diák az új szolgáltatást már ma igénybe vette. Tovább »

Az energetikai korszerűsítésekkel vállalkozásaink is versenyképesebbé válnak

2017. április 21., péntek · 2 hozzászólás

energiahatekonysag_konferencia001kf

A cégek és a lakosság számára mutatták be az energetikai korszerűsítésre elnyerhető támogatásokat Szegeden, a „Fókuszban az energiahatékonyság” konferencián. A rendezvényen Csepreghy Nándor mutatta be a kormány gazdasági terveit, szándékait. Tovább »

A szemerkélő eső sem riasztotta el a mozogni vágyó hivatalnokokat + FOTÓK

2017. április 7., péntek · 17 hozzászólás

sportnap14_gs

A ligetben ünnepelték az Egészségügyi Világnapot a megyei kormányhivatal és a társszervezetek munkatársai. A borongós idő ellenére rengetegen eljöttek a péntek délutáni rendezvényre. Tovább »

Legfeljebb 65 százalékig vonhatnak be alvállalkozókat az új közbeszerzési törvény szerint

2017. március 22., szerda · Egy hozzászólás

hazepites_epitkezes_csokÖnkormányzatok, vállalkozások és intézmények számára is nyitott konferenciát tartott szerdán a Közbeszerzési Hatóság. A tájékoztató rendezvénysorozat egyik állomása volt Szeged, ahol többek között szó volt arról, milyen újdonságokkal jár a január 1-jén életbe lépett új közbeszerzési törvény, s milyen tapasztalatokkal zárták az előző évet.
Tovább »

A gyermekvédelmi jelzőrendszerről a bűnmegelőzési kurzuson + FOTÓK

2017. március 21., kedd · Egy hozzászólás

eloadas_juhasz_tunde16_gs

A „Nem vagyunk egyedül” című áldozatvédelmi projekt már befejeződött, ám a Szegedi Tudományegyetem ehhez kapcsolódóan indított speciális kurzus továbbra is népszerű. A hallgatók ezúttal a gyermekvédelmi jelzőrendszerről, a kormányhivatalnak a gyámügy és a gyermekvédelem területén végzett munkájáról hallhattak előadásokat. Tovább »

Tadeusz Kaczor vehette át a Csongrád megye díszpolgára címet + FOTÓK

2017. március 14., kedd · 7 hozzászólás

2017_nemzeti_est69_gsAz 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulójának előestéjén, a hagyományos Nemzeti esten adták át a Csongrád Megyei Önkormányzat elismeréseit azoknak a személyeknek, akik munkásságukkal a megye jó hírnevének ápolásához járultak hozzá. A megye díszpolgára címet Tadeusz Kaczor, Magyarország łódź-i, tiszteletbeli főkonzulja vehette át.
Tovább »

Középpontban a Komócsin-klán – a kommunizmus áldozataira emlékeztek Szegeden + FOTÓK, HANG

2017. február 24., péntek · 11 hozzászólás

tudomanyos_szimpozium27_gs

A kommunista múlt feldolgozásának kulcsa a helyi események feltárásában rejlik – hangzott el a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából Szegeden rendezett szimpóziumon, amelynek központi témája a Komócsin-klán tagjainak tevékenysége volt. Tovább »

Hosszú távon, minőségileg segítené a szegedi sportot a Sportkoalíció

2017. február 24., péntek · 21 hozzászólás

sportkoalicio007kf

Pénteken a Csongrád megyei Kormányhivatalban mutatkozott be a nagyközönség előtt a megalakult szegedi Sportkoalíció. A szervezet munkájának eredményei a tervek szerint már a tavasz végén látszódnának, a várossal közösen gondolkozva hoznának minőségi javulást a szegedi sportéletbe. Tovább »

Divatban is legjobbak a szegedi robotok + FOTÓK

2017. február 1., szerda · 11 hozzászólás

robottechnika_szefo04_gsMár a könnyűiparba is beférkőzött a 21. század, Szegeden a SZEFO Zrt. egyes szakembereit robotok helyettesítik. Robotok kötik a varrást nem igénylő pulóvereket, valamint robotvarrógép segíti gyorsabbá és hatékonyabbá tenni a termelést. A digitális technika persze nem váltja ki száz százalékban az emberi munkaerőt, de tény, hogy segítségével több és jobb divatáru hagyja el az állami tulajdonú szegedi cég telephelyét.
Tovább »

A megyei kormányhivatalban is megemlékeztek a 194 éves Himnuszról

2017. január 20., péntek · 12 hozzászólás

megemlekezes_a_magyar_kultura_napjarol09_gsA magyar kultúra gyöngyszemeiből láthattak válogatást azok az ügyfelek, akik péntek délelőtt a kormányhivatal Rákóczi téri épületében vártak az ügyintézésre. A kétórás programban csak magyar szerzők és előadók alkotásaiból válogattak, a szervezők így hívták fel a figyelmet a magyar kultúra sokszínűségére.
Tovább »

Épületeit korszerűsíti a Csongrád Megyei Kormányhivatal + FOTÓK

2017. január 19., csütörtök · 3 hozzászólás

kozepuletek_epuletenergetikai_fejlesztese_sajttaj009kfTavaly szeptemberben pályázati forrásból megkezdődhetett a Csongrád Megyei Kormányhivatal nyolc épületének energetikai korszerűsítése, köztük Kisteleken, Szentesen, Csongrádon, Hódmezővásárhelyen és Szegeden. A projekt további ingatlanok bevonásával folytatódik, hogy az épületek ne csak külsőleg újuljanak meg, hanem energiatakarékosak is legyenek.
Tovább »

Ezernél is több gyerek kapott ajándékot az Ágota-karácsonyon + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2016. december 21., szerda · 6 hozzászólás

orszagos_agota_karacsony04_gsTöbb mint ezer állami gondoskodásban élő és veszélyeztetett fiatal kapott ajándékot az ÁGOTA Alapítvány, valamint a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató támogatóitól szerdán, az Ágota-karácsonyon. Az alapítvány és a szolgáltató önkéntesei, munkatársai három napon át csomagolták a személyre szóló meglepetéseket, csupa olyan ajándékot, melyekre a gyerekek régóta vágytak.
Tovább »

Első közös karácsonyát ünnepli GEMMA-központ

2016. december 21., szerda · Hozzászólok

gemma_karacsony34_gs

Minden egyes csoport bemutatkozott a GEMMA első igazi karácsonyán, a műsorszámokkal a szülőknek mondtak köszönetet az intézménybe járó fiatalok és gondozóik. A közös ünnepségen elhangzott, hamarosan el tudják indítani a régóta tervezett támogató szolgálatot, ez számukra az igazi karácsonyi ajándék. Tovább »

Juhász Tünde segíti a „szupergyors internet” kiépítését

2016. november 28., hétfő · 18 hozzászólás

sajttaj_internetprogram01_gs

Országos koordináló szerepkört kap a kormánymegbízott, így rajta is múlik, hogy kiépül-e az Európai Unióhoz képest két évvel hamarabb a minden háztartásba eljutó, korszerű magyar vezetékes internethálózat. A Digitális Jólét programja ügyében a kormányhivatal segítségével egyeztet a kormány a települések vezetőivel. Tovább »

Hagyományokról és ajándékozásról beszélgettek az első szegedi Ridikül Klubban

2016. november 25., péntek · 15 hozzászólás

ridikul_tlk_diossy_klari_lobby_cafe60_gsAz adventi készülődés élménye édesanyaként és nagymamaként sem múlik el, a várakozás csak más megközelítésbe kerül az évek múlásával – vonták le a következtetést az első szegedi Ridikül Klub hölgyvendégei csütörtökön. Juhász Tünde kormánymegbízott, Gujdár Judith szalontulajdonos, Várkonyi Ágnes gyermekgyógyász Dióssy Klárinak elevenítették fel élményeiket arról, hogyan teltek az ünnepek gyermekkorukban és most. Beszélgetésükhöz egy meglepetés férfivendég is csatlakozott Juhász András esperes személyében, aki az est végén azt is elárulta, neki milyen feladatok jutnak az adventi készülődésben.
Tovább »

Kanadában ismertette a magyar migrációs helyzetet a Csongrád megyei kormánymegbízott

2016. november 24., csütörtök · Hozzászólok

juhasz_tunde_toronto

Az Európai Unióban kialakult migrációs helyzet volt a témája annak a Torontói Egyetemen rendezett panelbeszélgetésnek, amelyen magyar részről Juhász Tünde, a Csongrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja osztotta meg tapasztalatait az érdeklődőkkel. A két héttel ezelőtti fórum az „EU migrációs beszélgetések – jelentés a helyszínről” címet kapta, közönsége pedig a torontói európai uniós külképviseletek közül a magyar, a német, a görög és az olasz főkonzulátusok mintegy 130 meghívott vendége volt. Az esemény kiváló lehetőséget teremtett arra, hogy bemutassa az Európai Uniót célzó migráció jellegét és láttassa a különbséget a Kanadába irányuló és a hazánkat érintő bevándorlás között. Tovább »

Kell egy ház! – Szegeden startolt a Démétér Ház bővítését célzó vándorkiállítás

2016. november 23., szerda · 2 hozzászólás

demeter_alapitvany44_gs

Nagybeteg kisgyermekek érdekében végez a gyógyító és támogató munkát a Démétér Alapítvány, ezt is bemutatja az a vándorkiállítás, amely Szegedről indult útjára. A cél, hogy egy olyan széleskörű társadalmi összefogást teremtsenek meg, amely révén jövőre bővíteni a tudják a Démétér Házat, ahol a csontvelő-átültetésen átesett, és így szoros orvosi felügyeletet igénylő gyerekek és szüleik lakhatnak térítésmentesen. A bővítéshez 100 millió forintra van szükség. Tovább »

A közfoglalkoztatás remekeiből rendeztek kiállítást és vásárt a kormányhivatalban

2016. november 23., szerda · 2 hozzászólás

kormanyhivatal_vasar012kf

Kézműves és mezőgazdasági termékeket, így például tökmagolajat, batátát, fűszerpaprikát, díszpárnákat és kerámiatárgyakat is lehet venni a kormányhivatalban harmadízben megrendezett, a közmunkaprogram remekeit felvonultató adventi vásáron. Tovább »

Szorosabbra fűznék a magyar-szerb üzleti kapcsolatokat a kamarák

2016. november 14., hétfő · 8 hozzászólás

szerb_magyar_kamara_uzleti_talalkozo27_gs

Jelenleg több mint négyszáz szerb-magyar vegyesvállalat működik, amelyeknek a száma remélhetőleg tovább fog növekedni – hangzott el a két ország kamarái által rendezett üzletember találkozón az Agórában. Egy mini-expot is kapcsoltak a tanácskozáshoz, amelyen mintegy huszonöt hazai és vajdasági vállalkozás mutatkozott be. Tovább »

Kiállítással emlékeznek a Csongrád megyei első világháborús katonákra + FOTÓK

2016. november 10., csütörtök · 2 hozzászólás

46os_bakak_kiallitas021kfA Nagy Háború centenáriuma alkalmából háromrészes kiállítással emlékezik az isonzói fronton harcolt sok száz Csongrád megyei katonára a Csongrád Megyei Kormányhivatal és társszervezői. Hegyi Endre hódmezővásárhelyi magángyűjtő korabeli, üveglemezre fényképezett fotógyűjteménye hiteles képet ad 46. gyalogezred mindennapjairól, a háború pokláról.
Tovább »

Szegedi ’56-osok szerepvállalását is elismerték október 23-án

2016. október 24., hétfő · Hozzászólok

56_os_megemlekezes158_gs

Emlékérmeket adományoztak az 1956-os forradalom és a szabadságharc hatvanadik évfordulója alkalmából olyan szegedieknek, akik tevékenyen részt vettek az akkori történésekben, illetve a kormányhivatal és a megyei önkormányzat lengyel vendégei is elismeréseket kaptak. Tovább »

Trócsányi László Szegeden: A szabad Európához való tartozás vágyát mutatta meg 1956

2016. október 23., vasárnap · 13 hozzászólás

56_os_megemlekezes74_gs

A lengyel és a magyar történelem közös tanulsága a kiirthatatlan szabadságvágy Trócsányi László szerint. Az igazságügyi miniszter a Rerrich Béla téren a lengyel-magyar szolidaritás jegyében rendezett ünnepségen kijelentette, forradalmakat le lehet verni, de még a totalitárius rezsimeknek sincs totális hatalma az emberi szívek és elmék, a lelkiismeret felett. Tovább »

1956 minden árnyalatát bemutatták az Emlékpont konferenciáján + FOTÓK

2016. október 23., vasárnap · Hozzászólok

emlekpont_56_konferencia_16-10-23_009

Öröm számomra, hogy szülővárosom ilyen rangos történelmi konferenciának adhat otthont – jelentette ki Juhász Tünde Csongrád megyei kormánymegbízott a Pokol és menny. Mélységek és magasságok az 1956-os forradalomban című konferencia résztvevőit köszöntve pénteken az Emlékpont előadótermében, ahol az országos szakmai szervezetek – mint például a Nemzeti Emlékezet Bizottsága, a VERITAS Történetkutató Intézet, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára – és térségünk történész kutatói járták be a forradalomhoz vezető utat, az értékelték az októberi eseményeket és elemezték az 1956-ot követő megtorlások hatásait. Tovább »

„Szikra, láng, hamu” – Kötetbe rendezték 1956 Csongrád megyei eseményeit

2016. október 21., péntek · 7 hozzászólás

konyvbemutato09_gs

A Menny és pokol című konferencia keretében mutatták be a „Szikra, láng, hamu” című kötet a vásárhelyi Emlékpontban, amely tisztelgés a forradalom és szabadságharc megyei hősei, áldozatai és résztvevői előtt. A gazdag képanyaggal illusztrált könyv Csongrád megye 1956-os emlékhelyeit is bemutatja. Tovább »

Pályaválasztás előtt sokáig terveznek a diákok + FOTÓK

2016. október 20., csütörtök · Hozzászólok

palyavalasztasi_napok006kfA felvételi határideje egyre jobban sürgeti a diákokat, ideje dönteniük továbbtanulási szándékukról. Találd ki magad! – ezzel a mottóval hirdetett pályaválasztási kiállítást és vásárt a Csongrád Megyei Kormányhivatal annak érdekében, hogy a fiatalok minél előbb megtalálják a számukra legérdekesebb szakmát.
Tovább »

Kormányzati támogatás a fogyatékkal élők gyermekvállalásához? + FOTÓK

2016. október 18., kedd · 5 hozzászólás

gyermekvallalass_fogyatekkal_elo_szemelyek_koreben24_gs

Az egészségügy jelenlegi helyzetében alig van olyan fogyatékosság, ami mellett a gyermekvállalás nem engedett – hangzott el azon a szakmai tanácskozáson, amelyet a fogyatékossággal élő emberek gyermekvállalásáról, szülővé válásáról, az örökbefogadás lehetőségeiről rendeztek. Tovább »

Trócsányi László mond ünnepi beszédet Szegeden október 23-án

2016. október 18., kedd · 12 hozzászólás

1956_megemlekezes

A lengyel és a magyar nép barátsága, szolidaritása jegyében rendezi megemlékezését az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Csongrád Megyei Kormányhivatal és a Csongrád Megyei Önkormányzat. Az október 23-i, szegedi rendezvényen, amelynek szónoka Trócsányi László, Magyarország igazságügyi minisztere lesz, lengyel és magyar forradalmár egyaránt megidézi az 56-os eseményeket. Az ünnepségen Csongrád megye lengyel testvérmegyéje, Łódz vajdaság elöljárói is képviseltetik magukat. Tovább »

Magyar eperfacsemete őrzi az áldozatok emlékét Doberdón + FOTÓK

2016. október 18., kedd · 5 hozzászólás

doberdo_eperfa_ultetes_16-10-17_004

Idén 100 éve annak, hogy a császári és királyi 46. gyalogezred hazaküldte Szegedre az alakulat helytállását jelképező, doberdói fát. A centenárium alkalmából két napos megemlékezést rendeztek a hétvégén az olaszországi csaták egyik helyszínén, San Martino del Carso településen. Ennek keretében a két, korábban szembeálló nemzet képviselői eperfacsemetét ültetettek a harcoktól kipusztult fa egykori helyén. Egy emléktáblát is állítottak, amely mostantól őrzi Nagy Imre, az 1956-os forradalom mártír miniszterelnökének emlékét, aki itt teljesített frontszolgálatot, valamint Gönczy Lajosét, aki harmadik helyezést ért el magasugrásban az 1900-as párizsi olimpián és itt, a san martinói karszton vesztette életét. Tovább »

„ Szabad Lengyelország – Szabad Magyarország” – Lengyel-magyar közös megemlékezés Szegeden

2016. október 12., szerda · Hozzászólok

A lengyel és a magyar nép barátsága, szolidaritása jegyében rendezi megemlékezését az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Csongrád Megyei Kormányhivatal és a Csongrád Megyei Önkormányzat. Az október 23-i, szegedi rendezvényen, amelynek szónoka dr. Trócsányi László, Magyarország igazságügyi minisztere lesz, lengyel és magyar forradalmár egyaránt megidézi az 56-os eseményeket. Az ünnepségen Csongrád megye lengyel testvérmegyéje, Łódz vajdaság elöljárói is képviseltetik magukat. Tovább »

Összefog a két megyei jogú város és a megye a foglalkoztatás növelése érdekében + FOTÓK

2016. október 10., hétfő · 14 hozzászólás

paktum_alairas19_gs

Aláírták a foglalkoztatási paktumot. Az együttműködés célja, hogy minél több olyan személyt kapcsoljanak be a munka világába, akik eddig nem jutottak álláshelyhez. Tovább »

Következő oldal »