Közélet

Díjazással zárta az évet a Csongrád Megyei Közgyűlés + FOTÓK

Díjazással zárta az évet a Csongrád Megyei Közgyűlés + FOTÓK

2014. december 19., péntek
Díjazással zárta az évet a Csongrád Megyei Közgyűlés + FOTÓK
kozgyules_megyei08_gs

A megye sportéletében és szociális ellátásában kiemelkedő szerepet betöltő személyeket díjazta pénteki ülésén a Csongrád Megyei Közgyűlés, illetve átadták a Csongrád Megyéért Emlékérmet is.

Évzáró ülését tartotta péntek délelőtt a Csongrád Megyei Közgyűlés. Karácsony közeledtére tekintettel a képviselőket egy-egy ajándékcsomag is várta a napirendi pontok előtt. Kiosztották továbbá az ilyenkor hagyományos díjakat is mindazok között, akik egy-egy területen kimagasló teljesítményt nyújtottak megyénkben.

Duka Félix: a tartalom mellett a vizuális megjelenítés is fontos

kozgyules_megyei12_gs

Idén a Csongrád Megyéért Emlékérmet

Duka Félix

, a Móra-net Kft. ügyvezető igazgatója vehette át. A díjat a megye érdekében tett példamutató munkásságával érdemelhette ki, kiemelve többek között a Térségi Tükör című havilap, illetve a Homokhát TV elindításáért és működtetéséért végzett feladatát, mellyel hozzájárult a megye településein élők minőségi tájékoztatásához. "Mindig ügyekben gondolkodtam, az ügyek mögött pedig emberek vannak. Köszönöm a kollégák segítségét a sokéves közös munkáért, nélkülük ezt a díjat sem érdemelhettem volna ki" - nyilatkozta portálunknak a díj kapcsán Duka Félix. Büszkén tekint vissza mindazon médiumokra, melyek indításánál is jelen tudott lenni: a kisteleki televíziót, a megyei magazint és a Homokhát televíziót is a nulláról kellett felépíteni, melyet nagy kihívásnak tekintett. Fontosnak tekinti a tartalom mellett a vizuális megjelenést is, amely remekül alkalmazkodik felgyorsult világunk hírfogyasztási igényeihez.

Petrovics Kálmán: az egyesület vízitelepén van a legjobb helye a díjnak

kozgyules_megyei13_gs

Kiosztották a Csongrád Megye Sportjáért Emlékérmet is, melyet

Petrovics Kálmán

, az EDF DÉMÁSZ SZEGED Vízisport Egyesület igazgatója érdemelt ki a nemzetközi kapcsolatok kiépítéséért, a maraton szakág hazai és nemzetközi ismertségének kivívásáért és a vízisportokért nyújtott munkájának elismerése végett. "Ugyan elsősorban Szegeden munkálkodtam, annak kihatásai szerencsére a régióra is ki tudtak terjedni" - mondta az átadót követően Petrovics Kálmán. Díjának értékelését két részre osztotta: saját sporteredményei, egyéni munkái a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnél, illetve a maraton szakágnál a nevéhez kötődik, egyesületének eredményessége azonban nem csupán az ő, de munkatársainak munkáját dicséri. "Szeretném ezúton is megköszönni azon edzők, versenyzők és szakemberek munkáját, ezt az elismerést ilyen szempontból egy közös díjnak tekintem, itt lesz a helye a Szegedi Vízisport Egyesület vízitelepén" - hangsúlyozta az igazgató.

Csótiné Ördög Edit: példás együttműködés valósult meg

kozgyules_megyei14_gs

Végül pedig

Csótiné Ördög Edit

vehette át a Csongrád Megye Szociális Ellátásáért Díjat - a Homokháti Szociális Központ intézményvezetője többek között hozzájárult Pusztamérgesen és Öttömösön az idősek nappali ellátásnak elindításához, valamint szerepe volt Zákányszéken, Üllésen, Ásotthalmon és Mórahalmon új épületrészek kialakításában és korszerűsítésében, illetve azok szakmai tartalommal való elindításában. "Arra vagyok a legbüszkébb, hogy nyolc kistérségi településnek is sikerült kiépíteni egy egységes alapokon nyugvó szociális ellátórendszert. Nagyon szép együttműködés alakult ki, amely meglátszik a pályázati tevékenységeinkben, illetve az ellátás színvonalában is" - mondta el portálunknak Csótiné Ördög Edit. Az intézményvezető hozzátette: mindez ugyan az ő koordinálásával valósult meg az elmúlt öt évben, ehhez szükség volt arra a szakemberekből álló csapatra is, amely komoly támaszt nyújtott számára. A közgyűlés napirendi pontjai előtt

Toroczkai László

(Jobbik) ragadta magához a szót, egyben a képviselők elé tárta azt a szakmai körökből származó információt, mely szerint közel tízmilliárd forintot vonnának el a megyétől jövő évben. Toroczkai szerint a fejlesztési lehetőségek és források tekintetében is hatalmas összeg megvédéséért közösen kell fellépnie a közgyűlésnek.

Kakas Béla

elnök úgy válaszolt: információja szerint az 1702-es kormányhatározat értelmében valóban karcsúsodik ez a keret. Ez valószínűleg annak tekintetében számolták újra, hogy két megyei jogú város, Szeged és Hódmezővásárhely is található a megyében. A napirendi pontok között szó esett a Csongrád Megyei Értéktár Bizottság működéséről, illetve annak bővítéséről is:

Biernacki Karol

szegedi lengyel tiszteletbeli konzul személyével nyolcról kilenc fővel bővülne a bizottság.

Magyar Anna

, a Csongrád Megyei Értéktár Bizottság elnöke hangsúlyozta: jelenleg 45 hivatalosan elfogadott megyei értékünk van, melyeket egy 26 perces filmmel kívánnak bemutatni a régió iskoláiban és kulturális rendezvényein. A képviselőket arra kérte, hogy nyitott szemmel járjanak és terjesszék fel mindazon értékeket, melyek megőrzését fontosnak tartják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.