Fókuszban a fogyasztóvédelem – átadták Szegeden a Csada-díjakat + FOTÓK

2017. március 13., hétfő · 3 hozzászólás

csada_laszlo_dij010kf

A fogyasztók világnapja alkalmából immár negyedízben adták át a Dr. Csada László-díjakat a kamarai székházban, ezúttal is három terület, a közigazgatás, a civil és a vállalkozási szféra kiválóságait ismerték el. Tovább »

Máté Bencét is díjazták a World Press Photo amszterdami díjátadóján

2017. február 13., hétfő · Hozzászólok

Máté Bence lett Az év természetfotósa

Az ankarai orosz nagykövet decemberi meggyilkolásáról készített kép, az AP amerikai hírügynökség fotósának, Burhan Özbilicinek a felvétele nyerte el a World Press Photo 2017 fődíját hétfőn Amszterdamban. Máté Bence magyar természetfotós harmadik helyezést ért el a Természet kategóriában a sorozatok között. Tovább »

Elismerések átadásával zárta az évet a megyei közgyűlés

2016. december 9., péntek · 17 hozzászólás

megyei_kozgyules10_gs

Átadták a Csongrád Megyéért Emlékérmeket és a Csongrád Megye Sportjáért Emlékérmeket is a megyei közgyűlés ünnepi évzáró ülésén. Kakas Béla elnök az évet értékelve kiemelte, kiegyensúlyozott gazdálkodást folytattak, jelenleg tíz pályázatban érintettek, illetve arra hívta fel a figyelmet, hogy munkájuknak nagy a felelőssége, hiszen a megye hatvan településén élő négyszázezer ember boldogulásáért dolgoznak. Tovább »

Március 15.: Balog Zoltán művészeti középdíjakat adott át

2016. március 11., péntek · Hozzászólok

Balog Zoltán

Az 1848. márciusi 12 pont követelései, a béke, a szabadság, a felelős minisztériumok, a törvény előtti egyenlőség, a közös teherviselés lebeg ma is a szemünk előtt, a most kitüntetettek ilyen Magyarországért tevékenykednek – mondta Balog Zoltán pénteken a Pesti Vigadóban, az állami művészeti és miniszteri szakmai díjak átadásán.
Tovább »

Oscar-díj – A Saul fia a legjobb idegen nyelvű alkotás

2016. február 29., hétfő · 14 hozzászólás

saul_fia

A Spotlight – Egy nyomozás részletei kapta a legjobb filmnek járó elismerést helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben a 88. Oscar-díjátadó gálán, amelyen 34 év után nyert ismét magyar film: a Nemes Jeles László rendezésében készült Saul fia a legjobb idegen nyelvű alkotások között. Tovább »

A Saul fia kapta a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Golden Globe-díjat

2016. január 11., hétfő · 25 hozzászólás

saul_fia

A Saul fia kapta a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Golden Globe-díjat, Nemes Jeles László rendező munkája az első magyar alkotás, amely elnyerte a Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szervezetének (HFPA) elismerését. A legjobb dráma A visszatérő, a legjobb vígjáték a Mentőexpedíció lett. Tovább »

Nagykorúságát és kiválóságait ünnepelte Algyő + FOTÓK

2015. október 2., péntek · Hozzászólok

algyo_diszkozgyules11_gs

A tizennyolc éve önálló Algyő ma már nem csupán Csongrád megyének, hanem az egész Dél-Alföldnek is a gyöngyszeme – jelentette ki Molnár Áron polgármester az Algyő Napja alkalmából rendezett ünnepi testületi ülésen, ahol a nagyközség kiválóságait is díjazták. Tovább »

Parragh László Szegeden: Az oktatáson és a képzésen múlik az ország fejlődése

2015. május 15., péntek · 5 hozzászólás

kuldottgyules11kfAz elmúlt évek strukturális változásai középtávon fenntarthatóvá teszik Magyarországon a növekedést, hosszú távon azonban csak az oktatás és képzés jelentheti a továbblépést – jelentette ki Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke pénteken Szegeden, a megyei iparkamara küldöttgyűlésén. Az éves eseményen kiosztották a kamara emlékplakettjét, tagozati díjait, és átadták a Süle József Emlékérmet is.
Tovább »

Díjkiosztóval vette kezdetét az Egyetemi Tavasz + FOTÓK

2015. április 14., kedd · Hozzászólok

egyetemi_tavasz_megnyito03_gsImmár tizenkettedik alkalommal nyitott meg a Szegedi Tudományegyetem tavaszi rendezvénysorozata az egyetemi Dugonics téri főépületében. Az évek alatt közösségi programok sorába emelkedett rendezvény a hagyományokhoz híven most is díjkiosztóval egybekötött kiállításmegnyitóval startolt el.
Tovább »

A Sófi-alapítvány 14 éve támogatja a szegedi tehetséges biológusokat

2015. március 17., kedd · Hozzászólok

Ebben az évben március 19-én (csütörtökön) rendezi meg tudományos konferenciáját biológushallgatók számára az SZTE Tehetségpont keretében működő Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpontjában (Temesvári körút 62.). Az eredményhirdetés és a díjak ünnepélyes átadása 13:15-kor kezdődik. Az eltelt évek alatt számos kiváló biológushallgató érte el itt első komolyabb sikerét – többük mára elismert fiatal kutató. Tovább »

Ösztöndíjpályázatot nyert a szegedi jogászhallgató

2015. január 22., csütörtök · Hozzászólok

DSCF9475

Egy fő kiemelkedő tehetségű jogászhallgató támogatásának céljára hirdetett ösztöndíjpályázatot a JATE ÁJTK-n tanulmányaikat 1993-ban megkezdett, s 1998-ban befejezett évfolyam. Az ősszel beérkezett pályázatok közül az SZTE Alma Mater Szegedi Universitasért 2007 Alapítvány Kuratóriuma és az adományozók képviselői Nagy Nikolett pályázatát támogatták. A nyertes január 17-én, az SZTE ÁJTK diplomaátadó ünnepségén vehette át díját. Tovább »

A szegedi kultúra kiválóságait köszöntötte a város + FOTÓK

2015. január 21., szerda · Egy hozzászólás

magyar_kultura_napja_dijatado11kf

Bodóné Péni Erika népművelő, Dombiné Kemény Erzsébet zongoraművész, zenetanár és Gyémánt Csilla színháztörténész vehette át idén a Szeged Kultúrájáért Díjat. Tovább »

Díjazással zárta az évet a Csongrád Megyei Közgyűlés + FOTÓK

2014. december 19., péntek · 12 hozzászólás

kozgyules_megyei08_gs

A megye sportéletében és szociális ellátásában kiemelkedő szerepet betöltő személyeket díjazta pénteki ülésén a Csongrád Megyei Közgyűlés, illetve átadták a Csongrád Megyéért Emlékérmet is. Tovább »

Díjátadóval és tárlattal ünnepelte Szeged a magyar kultúrát + FOTÓK

2014. január 22., szerda · 16 hozzászólás

kultura_napja_unnepseg24_gsBalog József színész, rendező, Beliczai Mária szobrászművész, valamint Nagy Imre Erik zeneszerző vehette át idén a Szeged Kultúrájáért Díjat a Magyar Kultúra Napján rendezett díszünnepségen.
Tovább »

Évet zárt és díjakat osztott ki a megye + FOTÓK

2013. december 16., hétfő · 6 hozzászólás

megyei_kozgyules11_gsHagyományos módon az évzáró megyei közgyűlést díjátadó követte, ahol többek között átadták a Csongrád Megyéért Emlékérmet, elismerték a legjobb sportolókat, gasztronómiai díjat adtak át és megválasztották a legjobb élelmiszeripari terméket is. Tovább »

SZTE-s tudósok a Junior Prima Díj nyertesei között

2013. november 21., csütörtök · Hozzászólok

Tíz fiatal tudós vehette át a Junior Prima Díjat a magyar tudomány kategóriában szerdán a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) székházában. Kilenc természettudós mellett egy irodalomtudománnyal foglalkozó szakembert ismertek el idén. A Szegedi Tudományegyetem négy tudósa is részesült az elismerésben. Tovább »

Átadták az egyetemisták városi ösztöndíjait + FOTÓK

2012. december 14., péntek · 3 hozzászólás

Idén is száz kiemelkedő tanulmányi eredményt elért szegedi egyetemistát részesített ösztöndíjban az önkormányzat, akik tíz hónapon keresztül havi tízezer forintot kapnak. Az ünnepélyes díjátadón elhangzott, a város a jövőben is támogatni fogja az universitas tehetséges hallgatóit.
Tovább »

Székely László díszlettervező Dömötör-életműdíjas

2012. május 20., vasárnap · 5 hozzászólás

Nagyszabású gálaműsor keretében átadták szombat este a szegedi színházi élet szakmai elismeréseit, a Dömötör-díjakat; az idei életműdíjas Székely László Kossuth-díjas díszlettervező lett.
Tovább »