Elismerések átadásával zárta az évet a megyei közgyűlés

2016. december 9., péntek · 17 hozzászólás

megyei_kozgyules10_gs

Átadták a Csongrád Megyéért Emlékérmeket és a Csongrád Megye Sportjáért Emlékérmeket is a megyei közgyűlés ünnepi évzáró ülésén. Kakas Béla elnök az évet értékelve kiemelte, kiegyensúlyozott gazdálkodást folytattak, jelenleg tíz pályázatban érintettek, illetve arra hívta fel a figyelmet, hogy munkájuknak nagy a felelőssége, hiszen a megye hatvan településén élő négyszázezer ember boldogulásáért dolgoznak. Tovább »

Március 15.: Balog Zoltán művészeti középdíjakat adott át

2016. március 11., péntek · Hozzászólok

Balog Zoltán

Az 1848. márciusi 12 pont követelései, a béke, a szabadság, a felelős minisztériumok, a törvény előtti egyenlőség, a közös teherviselés lebeg ma is a szemünk előtt, a most kitüntetettek ilyen Magyarországért tevékenykednek – mondta Balog Zoltán pénteken a Pesti Vigadóban, az állami művészeti és miniszteri szakmai díjak átadásán.
Tovább »

Oscar-díj – A Saul fia a legjobb idegen nyelvű alkotás

2016. február 29., hétfő · 14 hozzászólás

saul_fia

A Spotlight – Egy nyomozás részletei kapta a legjobb filmnek járó elismerést helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben a 88. Oscar-díjátadó gálán, amelyen 34 év után nyert ismét magyar film: a Nemes Jeles László rendezésében készült Saul fia a legjobb idegen nyelvű alkotások között. Tovább »

A Saul fia kapta a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Golden Globe-díjat

2016. január 11., hétfő · 25 hozzászólás

saul_fia

A Saul fia kapta a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Golden Globe-díjat, Nemes Jeles László rendező munkája az első magyar alkotás, amely elnyerte a Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szervezetének (HFPA) elismerését. A legjobb dráma A visszatérő, a legjobb vígjáték a Mentőexpedíció lett. Tovább »

Nagykorúságát és kiválóságait ünnepelte Algyő + FOTÓK

2015. október 2., péntek · Hozzászólok

algyo_diszkozgyules11_gs

A tizennyolc éve önálló Algyő ma már nem csupán Csongrád megyének, hanem az egész Dél-Alföldnek is a gyöngyszeme – jelentette ki Molnár Áron polgármester az Algyő Napja alkalmából rendezett ünnepi testületi ülésen, ahol a nagyközség kiválóságait is díjazták. Tovább »

Parragh László Szegeden: Az oktatáson és a képzésen múlik az ország fejlődése

2015. május 15., péntek · 5 hozzászólás

kuldottgyules11kfAz elmúlt évek strukturális változásai középtávon fenntarthatóvá teszik Magyarországon a növekedést, hosszú távon azonban csak az oktatás és képzés jelentheti a továbblépést – jelentette ki Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke pénteken Szegeden, a megyei iparkamara küldöttgyűlésén. Az éves eseményen kiosztották a kamara emlékplakettjét, tagozati díjait, és átadták a Süle József Emlékérmet is.
Tovább »

Következő oldal »