A kormányhoz fordulnak a Szeged–Ópusztaszer út felújításáért

2017. szeptember 1., péntek · 2 hozzászólás

Rendkívüli közgyűlést hívott össze pénteken a Csongrád Megyei Önkormányzat, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programmal kapcsolatban újabb pályázatokról hozzon döntést. Tovább »

Csongrád-Csanád – a megyei közgyűlés kiállt a névváltoztatás mellett

2017. június 30., péntek · 19 hozzászólás

kozgyules_megyei10_gs

A megye minden lakosának joga van saját identitásának megéléséhez, ehhez is hozzájárulhat, ha Csongrád megye neve kibővül Csanáddal – hangzott el a megyei közgyűlés rendkívüli ülésén. A grémiumnak véleménynyilvánítási joga van a kérdésben, amit Lázár János vetett fel, s végül egy ellenszavazat és egy tartózkodás mellett támogatták a képviselők, hogy Csongrád-Csanádra módosuljon az elnevezés. Azt, hogy a témában kibontakozott vita konstruktív és előremutató volt, jól jelzi, hogy Szirbik Imrét meggyőzte Bozó Zoltán érvelése, s végül támogatta az előterjesztést. Tovább »

Összefogással az élhető jövőért – Készül Csongrád Megye Klímastratégiája

2017. június 16., péntek · 9 hozzászólás

szechenyi_2020_kohezios_alap

klimastrategia_konferencia014kf

A század végére a nyári középhőmérséklet 4-5 Celsius fokkal is növekedhet és a csapadékmennyiség tovább fog csökkenni Csongrád megyében, ezért is sürgető, hogy a klímaváltozás gazdasági és társadalompolitikai kihívásaira válaszokat tudjunk adni – hangzott el a Csongrád Megye Klímastratégiájának készítéséhez kapcsolódó szakmai nyitókonferencián Mórahalmon. Tovább »

Jilin tartomány delegációját fogadta a Csongrád Megyei Önkormányzat

2017. június 9., péntek · Hozzászólok

kinai_delegacio029kf

A gazdaság, az oktatás és a turizmus területén egyaránt konkrét projektekben működhet együtt a jövőben Csongrád megye Jilin tartománnyal – hangzott el a Belvedere-palotában, ahol kínai tartomány küldöttségét fogadták pénteken. Tovább »

Átnevezhetik Csongrád megyét + FOTÓK

2017. május 19., péntek · 16 hozzászólás

megyei_kozgyules_dertekegyhaza19_gs

A Csongrád megyei közgyűlés pénteki ülésén elhangzott: a miniszteri előterjesztés alapján új nevet kaphat a megye, erről szakértői vélemények kikérését követően később döntenek. A megye képviselői május végén Kínába utaznak, míg a testület javaslatot tett a megyei alkotó, közigazgatási és kulturális, köznevelési díjakra is. Tovább »

Szorosabbra fűznék a Vajdaság és hazánk gazdasági kapcsolatait

2017. április 6., csütörtök · Egy hozzászólás

BC5K3642

A vajdasági és magyarországi gazdasági kapcsolatok élénkítésének lehetőségeiről szólt a Szabadkán megrendezett Vajdasági Agrár- és Élelmiszeripari Konferencia, amit a Magyar Nemzeti Kereskedőház és Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa szervezett. A rendezvényen Kakas Béla megyei közgyűlési elnök egy országhatáron átívelő ipari kender termesztési- és feldolgozási program fontosságát hangsúlyozta. Tovább »

Csongrád Megyei Közgyűlés: több a bűncselekmény, kevesebb a migráns

2017. március 31., péntek · Hozzászólok

megyei_kozgyules_opusztaszer22_gs

Csongrád megye közbiztonságáról, a katasztrófavédelem munkájáról és a kanyaróhelyzet aktualitásairól is felvilágosítást kaptak a Csongrád Megyei Közgyűlés tagjai pénteken. Kiderült, az illegális határátlépők számát jelentősen sikerült visszaszorítani, a tűzoltók pedig minden megyei riasztásra 10 percen belül reagáltak. Tovább »

Lengyel-Magyar Barátság Napja Csongrád testvérmegyéjében

2017. március 28., kedd · 5 hozzászólás

magyar_lengyel_baratsag1

Csongrád megye testvérmegyének, Łódź tartomány egyik legrégebbi városában, Piotrków Trybunalskiban a Lengyel-Magyar Barátság Napját programsorozattal ünnepelték. A gálaest díszvendégei Andrzej Duda lengyel és Áder János magyar köztársasági elnök volt. A Csongrád Megyei Önkormányzatot Kakas Béla közgyűlési elnök és Biernacki Karol, Lengyelország tiszteletbeli konzulja képviselte. Tovább »

Kakas Béla az Orbán-évértékelőről: Erős országra van szükség, így erősödhet Csongrád megye is

2017. február 11., szombat · 29 hozzászólás

kakas_bela01_gs

A nemzet- és identitástudat megerősödését tartja a legfontosabb elemnek Orbán Viktor évértékelőjében Kakas Béla. A közgyűlési elnök azt hangsúlyozta, erős vezetésre van szüksége hazánknak, ez a záloga annak, hogy Magyarország képes legyen arra, hogy fenntartsa magát. Tovább »

Kertész Péter: Sikerült áthidalni a szezonalitást, az emlékpark minden eddiginél több embert vonzott idén

2016. december 13., kedd · 14 hozzászólás

megyei_kozgyules21_gs

Egyetlen hiteles történelmi emlékművüket, a monostort is szeretnék bevonni az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark látogatói útvonalába, sőt virtuálisan fel is szeretnék építeni – tudtuk meg Kertész Pétertől, aki a Csongrád Megyéért Emlékérem átvétele után úgy fogalmazott, nem az ő személyének, hanem az emlékpark minden munkatársának szól az elismerés Tovább »

Túrós András: Nélkülözhetetlen a határnál szolgálatot teljesítő polgárőrök munkája

2016. december 12., hétfő · 7 hozzászólás

megyei_kozgyules19_gs

A Magyarország és Európa határait védő polgárőröknek szól a megyei közgyűlés elismerése – hangsúlyozta Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, akinek Csongrád Megyéért Emlékérmet ítélt meg a grémium. Mint elmondta, az OPSZ Határvédelmi Tagozata jövőre kezdi meg munkáját, a térségben ugyanis továbbra is komoly munka hárul az elsősorban a tanyavilág ellenőrzését végző polgárőrökre, akik speciális felkészítést is fognak kapni. Tovább »

Elismerések átadásával zárta az évet a megyei közgyűlés

2016. december 9., péntek · 17 hozzászólás

megyei_kozgyules10_gs

Átadták a Csongrád Megyéért Emlékérmeket és a Csongrád Megye Sportjáért Emlékérmeket is a megyei közgyűlés ünnepi évzáró ülésén. Kakas Béla elnök az évet értékelve kiemelte, kiegyensúlyozott gazdálkodást folytattak, jelenleg tíz pályázatban érintettek, illetve arra hívta fel a figyelmet, hogy munkájuknak nagy a felelőssége, hiszen a megye hatvan településén élő négyszázezer ember boldogulásáért dolgoznak. Tovább »

Közösen nyitnának Kína felé a V4-ek

2016. november 16., szerda · 6 hozzászólás

kakasbela

A V4-Kína konferencia legfőbb célja az volt, hogy a felek megteremtsék egy hosszú távú együttműködés alapjait – mondta el portálunknak Kakas Béla közgyűlési elnök, aki hazánkat, s ezen belül a dél-alföldi régiót képviselte a tanácskozáson a lengyelországi Łódź városában. Tovább »

Megyei közgyűlés: Kevesebb kitüntetés több pénzjutalommal

2016. november 4., péntek · 3 hozzászólás

megyei_kozgyules_sandorfalva24_gs

A jövőben kevesebb kitüntető címet adományoz a megyei önkormányzat igazodva megváltozott feladatköréhez – erről is döntött a testület sándorfalvi kihelyezett ülésén, amelyen azt is megszavazták, hogy ismét csatlakoznak a Bursa Hungarica ösztöndíjrendszerhez, méghozzá a korábban erre szánt keretüket megduplázva. Tovább »

Kakas Béla: A kohéziós politika révén lehet kitörni a szegény rokon kategóriájából

2016. szeptember 29., csütörtök · 10 hozzászólás

kakas_bela_gs

A 2020 után megvalósuló megújult uniós regionális politikáról tanácskoztak Brüsszelben az Európa régióinak és helyi szervezeteinek képviselői, amelyen a Megyei Önkormányzatok Szövetsége egy deklarációt is átadott. Kakas Béla megyei közgyűlési elnök a tanácskozás kapcsán leszögezte, erős Európára van szükség, és a később csatlakozott tagállamok a kohéziós források révén törhetnek ki a szegény rokon kategóriájából. Tovább »

Megyei közgyűlés: üzletrész vásárlásáról döntöttek, de a vásárhelyi irodát egyelőre nem adják

2016. szeptember 16., péntek · 12 hozzászólás

megyei_kozgyules_kistelek18_gs

Stabil volt a megye gazdálkodása az első félévben – hangzott el a testület kisteleki kihelyezett ülésén, ahol a képviselők döntöttek arról is, hogy üzletrészt vásárolnak a DABIC Nonprofit Kft.-ben. Tovább »

Közös projekteket készítenek elő – Új lendületet vett Csongrád és Temes megye együttműködése

2016. szeptember 5., hétfő · 28 hozzászólás

magyar_roman_talalkozo06_gs

Határon átnyúló pályázatok előkészítésén dolgozik Csongrád és román testvérmegyéje, Temes, az ősszel induló uniós fejlesztési projektek adta lehetőségeket szeretné közösen kihasználni mindkét fél, ezért ült ismét tárgyalóasztalhoz Sorin Grindeanu Kakas Bélával, ezúttal Algyőn. Tovább »

Kakas Béla Tusványoson: A túlélés záloga a közös gazdaságfejlesztés

2016. július 21., csütörtök · 9 hozzászólás

tusvanyos_kakas_bela013

A 2014-2020-as programozási időszakban Arad és Temes megyékkel, illetve Vajdasággal közösen megvalósítandó infrastrukturális projektekről is szólt Tusnádfürdőn a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke. Tovább »

Emlékezzünk és emlékeztessünk – Juhász Tünde a kommunizmus bűntetteinek számonkéréséről Tusványoson

2016. július 21., csütörtök · 25 hozzászólás

tusvanyos_juhasz_tunde046

Nemzetközi büntetőbíróság felállításával lehetne megoldani a kommunizmus bűneinek jóvátételét és igazságtételét – hangzott el az egyik legizgalmasabb szerdai tusnádfürdői kerekasztal-beszélgetésen. Tovább »

Kakas Béla: Tusványos tovább erősítheti a hármashatár menti partnerséget

2016. július 19., kedd · 13 hozzászólás

kakas_bela

Eurorégiónk versenyképessége szempontjából döntő jelentőséggel bír a 2014-2020 közötti uniós finanszírozási ciklusban a határon átnyúló és a testvér-települési fejlesztési pályázati lehetőségek minél eredményesebb kiaknázása – többek között ezt boncolgatja majd Tusnádfürdőn a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke. Tovább »

Újra megnyitották a hármashatárt Kübekházánál + FOTÓK

2016. május 28., szombat · 8 hozzászólás

harmashatar_megnyito60_gsSzerb oldalról érkezett az első határátlépő rögtön azután, hogy szombaton ünnepélyes keretek között újra megnyitották a kübekházi hármashatárt. A Kübekháza-Óbéba-Rábé határpontnál álló Triplex Confiniumnál már hagyománynak számít, hogy ezeken az alkalmakon határfutás rendeznek, a versenyzők idén azonban nem érintettek magyar területet, az ideiglenes határzár miatt. Kakas Béla felhívta a figyelmet, nem lesz ez mindig így.
Tovább »

A KIP-módszer lehetőségeiről tárgyalt Rachel A. Lotannel Kakas Béla

2016. május 20., péntek · Hozzászólok

KIP-3

A Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke az amerikai professzor asszony magyarországi látogatása alkalmából szervezett budapesti szakmai rendezvényen folytatott egyeztetéseket a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatását célzó oktatási programról.
Tovább »

Rendkívüli megyei közgyűlés: DEB-tagokat választottak + FOTÓK

2016. május 10., kedd · Hozzászólok

megyei_kozgyules13_gs

A 2014-2020-as uniós ciklusban a Csongrád megyei támogatási kérelmek döntési javaslatainak elbírálási folyamatához tagokat kellett delegálnia az úgynevezett Döntés-előkészítő Bizottságokba (DEB) a megyei közgyűlésnek. Erről szavazott a testület keddi rendkívüli ülésén. Tovább »

Megyei közgyűlés: Költségvetést módosítottak és díjak adományozásáról döntöttek

2016. április 29., péntek · Hozzászólok

megyei_kozgyules_mako27_gs

Eredményes évet tudhat maga mögött a Csongrád Megyei Önkormányzat, szigorú gazdálkodást folytattak és a vagyonuk is gyarapodott – ez derült ki a megyei közgyűlés Makón tartott ülésén, amelyen Farkas Éva Erzsébet polgármester méltatta a települések fejlődéséért végzett lobbi tevékenységét a megyének. A testület módosította idei költségvetését és díjak adományozásáról is döntött. Tovább »

Rangos kitüntetést vehetett át Kakas Béla Veszprémben + FOTÓK

2016. április 21., csütörtök · 7 hozzászólás

kakas_bela_kituntetes02_gs

Aranygyűrű kitüntetéssel ismerte el a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnökének az önkormányzatok érdekében hosszú idő óta végzett következetes és eredményes munkáját.
Tovább »

Megyei közgyűlés: 1 millió forinttal támogatják a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságot

2016. március 25., péntek · 11 hozzászólás

megyei_kozgyules_szegvar66_gsA megyei közgyűlés egyhangúlag megszavazta: 1 millió forinttal támogatják a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság illegális bevándorlással kapcsolatos munkáját, illetve segítik a feladat ellátásához szükséges eszközök beszerzését. Döntöttek a Sándorfalva–Dóc–Ópusztaszer településeket és Szegedet összekötő kerékpárút megépítéséről is, projekt összesen 700 millió forintba kerül.
Tovább »

“A szabadságot nem elég ajándékba kapni, azért élni, cselekedni kell” – 1848 hőseire emlékeztek Szegeden + FOTÓK, VIDEÓ

2016. március 14., hétfő · 31 hozzászólás

megemlekezes_kituntetesek11_gs

A kormányhivatal, a megyei közgyűlés és a jobboldal együtt emlékezett a forradalom és szabadságharc hőseire, Csongrád megye díszpolgára Kondé Lajos lett.
Tovább »

Lendületben az algyői kenderprogram – az innovációra és az építőiparra koncentrálnak

2016. február 15., hétfő · 2 hozzászólás

kender_nagylak_fb

A Parlamentben rendezett kenderfórumon elhangzottak bizonyítják, hogy Algyő jó úton jár – mondja Molnár Áron. A nagyközségben egy mintaprojekt keretében egy innovációs ház létrehozását tervezik, illetve egy termelőüzem telepítését koordinálják. Tovább »

Megyei közgyűlés: költségvetésről, paktumpályázatról és díszpolgári címről döntöttek + FOTÓK

2016. január 29., péntek · 3 hozzászólás

kozgyules_megyei15_gs

Egy tartózkodás mellett fogadták el a Csongrád Megyei Önkormányzat idei költségvetését, melynek főösszege nem emelkedett, ezúttal is 254 millió 400 ezer forint. A testület döntött arról, hogy pályáznak a foglalkoztatási együttműködéssel kapcsolatos TOP-os forrásokra, míg zárt ülésen egyhangúan támogatták, hogy a megye díszpolgári címét idén Kondé Lajosnak adományozzák. Tovább »

Megyei közgyűlés: megemlékezéssel és díjazással zárták az évet + FOTÓK

2015. december 18., péntek · 5 hozzászólás

megyei_kozgyules25_gs

Emlékéremmel ismerte el a migrációs helyzet kezelésében a Csongrád megyei rendőrök munkáját a megyei önkormányzat. A közgyűlésen döntés született arról, hogy mintegy 22 millió forintért megvásárolják az MSZP irodáit a Belvedere-palotában, illetve a 100%-ban megyei tulajdonban lévő, az uniós pályázatok menedzselését végző cég élére is új vezetőt választottak Weszely Tamás személyében. Tovább »

Kakas Béla: Fontos a leszakadó térségek felzárkóztatása

2015. november 19., csütörtök · Hozzászólok

darfu_onte_megye14_gsIdeje véget vetni a látványberuházásoknak és egy olyan menedzserszemléletű és innovációs gazdaságfejlesztésre kell koncentrálni, melyben az önkormányzatok és a térség gazdasági szereplői képesek hatékonyan együttműködni – mondta Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke csütörtökön a TOP-forrásokhoz kapcsolódó szakmai konferencián.
Tovább »

Toroczkai: A szülőföldtől kapott elismerés a legbecsesebb!

2015. november 2., hétfő · 7 hozzászólás

megyei_kozgyules_morahalom39_gs

A migrációs válság kapcsán Ásotthalom közösségének a helytállását is elismerte a megyei önkormányzat, ami Toroczkai László szerint mindennél többet ér. A település Mórahalommal és Röszkével összefogva a kormánytól mezőgazdasági és egyéb káraik enyhítését kérvényezte, illetve a polgárőr szervezeteik támogatását. Tovább »

Szentesen debütált a megyei közgyűlési „roadshow” + FOTÓK

2015. szeptember 11., péntek · Hozzászólok

megyei_kozgyules_szentes10_gs

Stabil volt a Csongrád Megyei Önkormányzat első féléves gazdálkodása – hangzott el a Szentesen megtartott közgyűlésen, amelyen arról is döntöttek, hogy 1 millió forinttal támogatják a szentesi Rigó Alajos Általános Iskola és Diákotthon gyermekeit. Tovább »

Juhász Tünde és Kakas Béla Tusványosról – Páratlan, nemzetünket erősítő kezdeményezés!

2015. július 28., kedd · 19 hozzászólás

Németh Zsolt; Tõkés László; Orbán Viktor

„Tusványos – Nem csak fesztivál” – ezzel a mottóval rendezték meg a 26. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábort, melynek valódi üzenetéről, egyedi hangulatáról Juhász Tünde kormánymegbízott és Kakas Béla közgyűlési elnök számolt be portálunknak. Tovább »

Kakas Béla: Fontos, hogy a források magjai a megfelelő talajba hulljanak

2015. július 12., vasárnap · 19 hozzászólás

super_roadshow11_gsA megyei jogú városok forráskeretével együtt összesen 73 milliárd forint TOP-forrás áll Csongrád megye rendelkezésére a 2014-2020-as uniós ciklusban. Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlésének elnöke szerint ebből megvalósulhat a települések energetikai, közlekedési és egészségügyi fejlesztésének java, ami biztos táptalaja lehet a gazdasági fejlődés pályájának.
Tovább »

Illegális bevándorlás – Jobbik: meg kell előzni a járványveszélyt!

2015. július 3., péntek · 10 hozzászólás

influenza03_gs

“A humanitárius katasztrófa elkerülése érdekében szükség van a déli határszakaszt illegálisan átlépő bevándorlók egészségügyi ellenőrzésére is” – írja a Jobbik Csongrád megyei frakciója portálunkhoz eljuttatott közleményében, amelyet az alábbiakban változtatás nélkül közlünk.
Tovább »

Miklós Péter: Csongrád megye versenyképességét kell növelnünk

2015. június 18., csütörtök · 5 hozzászólás

megyei_kozgyules02_gs

Tíz éve tagja a KDNP-nek a Csongrád Megyei Közgyűlés új tagja, Miklós Péter, aki önkormányzati céget is vezetett és bizottsági munkát is végzett az elmúlt években, jelenleg pedig a hódmezővásárhelyi Emlékpont múzeum igazgatója. Eskütétele után portálunknak elmondta, a megye elmaradottabb településeinek felzárkóztatásáért is kíván dolgozni, akárcsak a térség versenyképességének növeléséért. Tovább »

Kakas Béla megyei elnök üdvözöli a kormány döntését a határzárról + SZAVAZÁS

2015. június 17., szerda · 10 hozzászólás

kakas_bela01_gs

A Csongrád megyei településeken élők napról napra saját bőrükön tapasztalják meg, hogy növekszik az illegális bevándorlók száma, és egyre több kellemetlenséget okoznak a lakosoknak – jelentette ki a megyei közgyűlés elnöke.
Tovább »

Megszületett végre a döntés – a Belvedere-palotába költözik a megye + FOTÓK

2015. június 17., szerda · 9 hozzászólás

megyei_kozgyules01_gs

Három ízben leszavazták az előterjesztést, most viszont egyhangúlag döntött a megyei közgyűlés a Belvedere-palotába költözésről. Az SZMSZ-t is módosították, így a székház-ügy egyes elemeiben nem Kakas Béla elnök, hanem a jogi, illetve a pénzügyi bizottság fog dönteni. Tovább »

Székházvita újratöltve – harmadjára sem döntött a megyei közgyűlés + FOTÓK

2015. május 28., csütörtök · 20 hozzászólás

megyei_kozgyules01_gs

Ezúttal már nem tulajdoncseréről, hanem ingyenes használatbavételről szólt a székházvita a megyei közgyűlés rendkívüli ülésén, de minősített többség híján nem született döntés. A vita során elhangzott, bohózatba fulladt az ügy, melynek megoldását pont a Fidesz-frakció egyes tagjai akadályozták meg most is. Tovább »

Költözik a megyei önkormányzat – csak nem tudják, hogy hova

2015. május 15., péntek · Hozzászólok

felujitas05_gs

Jövő héten már a megyei önkormányzat tulajdonában lévő festményeket csomagolják, ám arról még nem határozott a közgyűlés, hogy hol lesz az új székházuk. Egy dátum azonban már biztos: június 8-áig el kell hagyniuk a Rákóczi téri épületet. Tovább »

Három személy közül választják ki Kalmár Ferenc utódját

2015. április 29., szerda · Hozzászólok

megyei_kozgyules13_gs

A tavaly őszi választáson a Fidesz-KDNP megyei listáján szereplő kereszténydemokrata jelöltek közül választják ki azt, aki Kalmár Ferencet váltja a Csongrád Megyei Közgyűlésben. Tovább »

Maratoni székházvita a megyei közgyűlésen + FOTÓK

2015. április 28., kedd · 8 hozzászólás

megyei_kozgyules01_gs

A jövőben roadshow jelleggel a megyei közgyűlési üléseket más és más településeken tarthatják – merült fel ötletként a keddi közgyűlésen, ahol nem született döntés a megyei önkormányzat költözéséről, így azt május 8-i rendkívüli ülésén újra napirendre veszi a testület. Akkor hagyhatják jóvá az Integrált Területi Programot is, amiről most az irányítóhatóság hiányzó visszajelzése miatt nem tudtak szavazni. Tovább »

Irány a Belvedere: a megye költözéséről is tanácskoznak kedden

2015. április 27., hétfő · 10 hozzászólás

megyei_kozgyules11_gs

A Belvedere-házba költözhet a megyei önkormányzat, erről is tárgyalnak a keddi közgyűlési ülésen. A felújítással együtt 33 millió forintra becsülik szakértők a felmerülő költségeket, amire a Belügyminisztériumtól kérne forrást a megye. Tovább »

Következő oldal »