Közélet

Szőke Barnabásné: A rókusiaknak szükségük van a törődésre

Szőke Barnabásné: A rókusiaknak szükségük van a törődésre

2014. október 5., vasárnap
Szőke Barnabásné: A rókusiaknak szükségük van a törődésre
szokene02_gs

A szegedi emberek nyitottak a közeledésre, a szeretetre, csak kell valaki, aki megadja nekik a törődést – vonta le az adományozások és családi napok tanulságait a 4-es számú körzet jelöltje, Szőke Barnabásné.

„Szinte minden nap a lakókörzetben járok, hogy találkozzam az itt élőkkel. A beszélgetések során szeretném megtudni, mire van szükségük, miben segíthetek, hogy az életük könnyebb, komfortosabb legyen” – írta le eddigi tevékenységnek lényegét

Szőke Barnabásné

, aki a kormánypártok és a L.É.T. támogatásával a 4-es Újrókus-Öregrókus képviselőjelöltje. Mint elmondta, eddig számos élelmiszerosztással, rendezvények szervezésével és építő tervekkel próbálta segíteni Újrókus lakóit, ezek sorából a Búvár-tónál rendezett családi napot emelte ki. „Az újrókusiak nagyon befogadóak, és a szeretet, amelyet adunk nekik, kölcsönösen visszaadódik, ezért érezzük, hogy a helyes úton járunk” – nyilatkozott Szőke Barnabásné. A képviselőjelölt egyik fő céljaként az elmagányosodás elleni küzdelmet tűzte ki, hiszen a lakótelepi emberek, főleg az idősek között ez a probléma egyre gyakrabban üti fel a fejét. „Éreztetnünk kell az emberekkel, hogy egy jól működő, szerető közösség tagjai” – jelentette ki Szőke Barnabásné. Az elidegenedés gondját közösségi terek létrehozásával, a lakótelepiek életének tartalommal való feltöltésével szeretné orvosolni. „Az egyedül élő nyugdíjasok elmagányosodtak, a mindennapos feladatokon túl az idejüket a négy fal között, tévénézéssel vagy rádióhallgatással töltik. A velük folytatott beszélgetések során örömmel fogadták, hogy terveink között szerepel több állandó nyugdíjasklub létrehozása. Ehhez azonban megfelelő helyiségekre van szükség” – fogalmazott. Szőke Barnabásné szerint az elkövetkező évek a szegénység elleni üzdelem évei lesznek. A L.É.T. Egyesület is bekapcsolódott ebbe, munkatársai bekopogtatnak ajtajukon, hogy elmondják, a Kothencz János által életre hívott, már több mint hat éve működő karitatív szervezet segítségét kiterjeszti a rókusi és más lakótelepeken élőkre. „Örömmel számolunk be arról, hogy sikeres volt a burgonya- és hagymaosztásunk. Nemcsak a lakótelepeken élők, hanem más városrészekből is igényelték a zsákokba kiszerelt élelmiszert” – nyilatkozott Szőke Barnabásné. Hozzátette, egyesek gúnyt űztek a karitatív akciókból, pedig az embereknek nagy szükségük van a segítségre, és örömmel fogadták azt.

Vincze Lászlóné

helyi lakos lapunknak úgy fogalmazott: „a tettekben hiszünk, és reménykedünk benne, hogy ezek minél hamarabb megvalósulnak, és szebb, nyugodtabb, élhetőbb környezet alakul ki a L.É.T. Egyesület tevékenysége nyomán”.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.