Közélet

Bohács: Szeged esélyt kapott a talpraálláshoz (FRISSÍTVE)

Bohács: Szeged esélyt kapott a talpraálláshoz (FRISSÍTVE)

2013. április 15., hétfő
Bohács: Szeged esélyt kapott a talpraálláshoz (FRISSÍTVE)

Sajtóközleményben köszönte meg a kormánynak Bohács Zsolt, hogy átvállalta a város adósságának egy részét. A városházáról érkezett reakció szerint a kormány nem adott, hanem elvett Szegedtől.

Bohács Zsolt

, a Fidesz-KDNP szegedi frakcióvezetője az alábbi közleményt juttatta el portálunkhoz.

Az adósságátvállalásnak köszönhetően Szeged végre fellélegezhet

"A szegediek nevében köszönjük a kormánynak, hogy átvállalja a város adósságának nagy részét. Szeged így megszabadul attól a 14 milliárd forintos tehertől, amelyet a baloldal és Botka László halmozott fel az elmúlt évek során. A Fidesz-kormány intézkedésének köszönhetően a város végre esélyt kapott arra, hogy kilábaljon a baloldal okozta válságból és talpra álljon" - áll a közleményben. A polgármesteri kabinet részéről az alábbi reakció érkezett az elhangzottakra.

A kormány nem adott, hanem elvett Szegedtől!

"Bohács Zsolt képviselő sajtóközleményben köszönte meg a kormánynak, hogy átvállalja a város adósságának egy részét. A képviselő úgy csinál, mint egy hűbéres, aki megköszöni hűbérurának az adományt. A valóság azonban az, hogy a kormány nem adott, hanem elvett Szegedtől - vagyis nem osztogatás, hanem fosztogatás történik. A város költségvetése az állami elvonások miatt ugyanis folyamatosan zsugorodik, a korábbi 72 milliárd Ft-hoz képest 2013-ban 36 milliárd Ft-ra csökkent! A kormányzati államosítások pedig azt eredményezték, hogy 2013-ban 1,6 milliárd Ft-tal kap kevesebb forrást a város, mint amennyi feladatot elvett az állam. A város ez évi adósság szolgálata csupán 485 millió Ft-tal csökken. Szeged város költségvetése 2003 óta stabil, működési hiánya pedig 2008 óta nincs" - írja

Szabó Sándor

kabinetfőnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.