Miből élünk? – 7 Csongrád megyei településen végez felmérést a KSH

2017. október 5., csütörtök · Hozzászólok

Három évvel ezelőtt az uniós átlagnál kevesebb háztartásnak volt adóssága, és sokkal többen rendelkeztek saját tulajdonú ingatlannal, mint az EU-s országok polgárai. Most újabb, egész Európára kiterjedő felmérés indult a háztartások pénzügyeiről, jövedelmi helyzetéről, fogyasztási és megtakarítási szokásairól, a KSH munkatársai hét Csongrád megyei településre is ellátogatnak. Tovább »

Fidesz: a szocialisták oktatási rendszere ezermilliárdos adósságba hajszolta a településeket

2016. november 6., vasárnap · Egy hozzászólás

A Fidesz 2010 óta folyamatosan pótolja az oktatásba a szocialisták által elvett pénzeket, akiknek az oktatási rendszere 1300 milliárdos adósságba hajszolta a településeket – közölte a nagyobbik kormánypárt vasárnap az MTI-vel. Tovább »

Szabó Gábor: Az adósság valós probléma, de egyes folyamatokra nincs ráhatása az SZTE-nek

2016. március 17., csütörtök · Egy hozzászólás

SZS20140401_szte_rektori_hivatal_003

Mintegy egy milliárd forintos adósságállománnyal kezdte az idei évet a Szegedi Tudományegyetem, amit januárban több mint 2 milliárdra tornáztak fel, de február végére a lejárt tartozás volumene 573 millióra csökkent. Az universitas rektora, Szabó Gábor kifejtette, lényeges gazdálkodási problémája nincs az SZTE-nek, és bár az adósság létező probléma, ha egy adott időpillanatban vizsgáljuk annak mértékét, nem kaphatunk pontos képet az intézmény helyzetéről. Tovább »

Novemberben csökkent az államadósság

2014. december 3., szerda · Hozzászólok

Az előzetes adatok szerint november végén 23 915 milliárd forint volt a központi költségvetés adóssága, ami a szeptember óta alkalmazott ESA2010 módszertan szerint a bruttó hazai termék (GDP) 76,1, a korábbi (ESA95) számítás szerint 78,0 százaléka – derül ki az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) honlapján olvasható legfrissebb adatokból. Tovább »

Főként a munkanélküliség okozza a fizetésképtelenséget

2014. április 22., kedd · Hozzászólok

A fizetésképtelenségi okok között még mindig meghatározó a munkanélküliség: az esetek 43 százalékában ez vezet a magyarok eladósodásához, de a megkérdezettek 21 százaléka az alacsony jövedelmet jelölte meg fizetésképtelenségének okaként – derül ki az Intrum Justitia követeléskezelő cég fizetésképtelenséget vizsgáló felméréséből, amelynek eredményeit az MTI-nek is eljuttatta. Tovább »

Sokan tartoznak tartósan az adóhatóságnak

2014. január 29., szerda · Hozzászólok

Továbbra is sok tartós adósa van a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV): 2013 végén 1624 vállalkozás tartozott egyenként több mint 100 millió forinttal, valamint 4018 magánszemély és egyéni vállalkozó egyenként több mint 10 millió forinttal folyamatosan, 180 napon túl az adóhatóságnak – derül ki a NAV honlapján közzétett adatokból.
Tovább »

Több mint kétezer település vált teljesen adósságmentessé

2013. december 14., szombat · 2 hozzászólás

A kormány döntésének köszönhetően mostanra 2007 település vált teljesen adósságmentessé, a többi önkormányzat pedig 2014. február 28-áig szabadul meg terheitől. Erről Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára beszélt szombaton Mezőkövesden – közölte a helyi önkormányzat az MTI-vel. Tovább »

Viheti a Raiffeisen a lakásokat, vesztettek a lakók

2013. szeptember 26., csütörtök · 14 hozzászólás

Akár utcára is kerülhetnek Korondi utcai családok, a Szegedi Ítélőtábla jogerős ítéletében a pénzintézetnek adott igazat a keretjelzálogjoggal terhelt ingatlanok ügyében. A házat építtető projektcég százmilliós adósságot zúdított a lakosok nyakába. Tovább »

Duzzad a kórházi adósság

2013. szeptember 24., kedd · Hozzászólok

Az államháztartás központi alrendszerébe tartozó költségvetési szervek által jelentett tartozásállomány 2013. augusztus végén 98,4 milliárd forintra rúgott, ami az eredeti előirányzat 3,2 százaléka – írja a keddi Napi Gazdaság a Magyar Államkincstár (MÁK) adataira hivatkozva.
Tovább »

450 milliárd forintra csökken az önkormányzatok adóssága

2013. szeptember 15., vasárnap · Egy hozzászólás

Az adósságkonszolidációt követően az önkormányzatok adósságállománya 450 milliárd forintra csökken. Az állam 1997 önkormányzat és tíz többcélú kistérségi társulás 690,3 milliárd forintos adósságát vállalta át tavaly év végén, és az idei év első felében – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI érdeklődésére.
Tovább »

Kósa: 2014-re rendezni kell az önkormányzatok adósságát

2013. szeptember 10., kedd · 2 hozzászólás

Tárgyalásokat kell kezdeni a Nemzetgazdasági Minisztériummal az önkormányzati rendszer még meglévő adósságának rendezéséről, hogy 2014-re lezárják az adósságkonszolidációt – mondta Kósa Lajos (Fidesz), a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, Debrecen polgármestere keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Elkészült az új adóslista

2013. szeptember 9., hétfő · Hozzászólok

Elérhető augusztus elsejétől a hatóságok számára az új végrehajtói adóslista, a lajstrom az ország végrehajtóinak valamennyi ügyét nyilvántartja, így a fizetési nehézségbe keveredő cégek mellett azokat a magánszemélyeket is számba veszi, akik ellen végrehajtási eljárást kezdeményeztek a hitelezők – írta a Magyar Nemzet hétfőn.
Tovább »

Eddig 1500 eladósodott családnak segített a máltai szeretetszolgálat

2013. július 10., szerda · 7 hozzászólás

Már 1500 rászoruló családnak segített a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Hitel-S programja. A 2009-ben indult kezdeményezés fizetési nehézségekkel küzdő, eladósodott családoknak kínál szakmai segítséget – tájékoztatta a szeretetszolgálat szerdán az MTI-t. Tovább »

Navracsics: lezárult az önkormányzati adósságkonszolidáció

2013. július 9., kedd · Hozzászólok

Lezárult a magyarországi települések kétharmad részét, összesen 1956 önkormányzatot érintő adósságkonszolidáció – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes kedden Veszprémben, amikor önkormányzati adósságátvállalásról szóló miniszterelnöki bizonyságleveleket adott át nyolc Veszprém megyei település polgármesterének. Tovább »

Virtuális pénzből valóságos adósság + FOTÓK

2013. április 20., szombat · Egy hozzászólás

magyar_kozgazdaszok_egyesulete0_gsHozam helyett viszemről, befektetés helyett kifektetésről beszélhetünk, hiszen határtalanul gazdag nyelvünk ilyen szójátékok és viccek segítségévek tudja a legjobban kifejezni a nép évszázados szenvedéstörténetét. Különböző kedvezményekkel, adócsalikkal próbáltuk meg idevonzani a külföldi befektetőket, évi 600-700 milliárd forintos állami támogatást adtunk nekik, miközben folyamatosan elszívták erőforrásainkat, s adósságrabszolgává tettek bennünket.
Tovább »

Bohács: Szeged esélyt kapott a talpraálláshoz (FRISSÍTVE)

2013. április 15., hétfő · 26 hozzászólás

Sajtóközleményben köszönte meg a kormánynak Bohács Zsolt, hogy átvállalta a város adósságának egy részét. A városházáról érkezett reakció szerint a kormány nem adott, hanem elvett Szegedtől.
Tovább »

40 milliárdnyi adósságot vállal át az állam megyénk városaitól

2013. február 27., szerda · 20 hozzászólás

Szeged 14 milliárdnyi adósságtól szabadulhat meg, egy szerda délután aláírt háromoldalú szerződés értelmében, amelyben az Államadósságkezelő Központ, a pénzintézetek és a település az adósságátvállalás részleteit rögzítik.
Tovább »

Kritikus a kórházak adósságának mértéke

2013. január 28., hétfő · Egy hozzászólás

Soha nem volt olyan magas év elején a kórházak adósságállománya, mint az idén: becslések szerint 30 milliárdra rúg, és emiatt március végére akár kritikus helyzet is előállhat. Minimum félszáz egészségügyi intézménynek vannak kifizetetlen számlái – írja a hétfői Világgazdaság.
Tovább »

Egy év alatt megduplázódott a közintézmények tartozása

2013. január 25., péntek · Egy hozzászólás

Decemberben a költségvetési konszolidációnak köszönhetően 7,5 milliárd forinttal csökkent a költségvetési intézmények tartozása, így a kifizetetlen számlaállomány az előző havi rekordról, 74,1 milliárd forintról 66,6 milliárd forintra csökkent. Tavalyelőtt decemberben a költségvetési intézmények lejárt tartozásállománya 35 milliárd forint volt, vagyis egy év alatt majdnem megduplázódott az összeg – közölte a Magyar Államkincstár a Napi Gazdasággal.
Tovább »

Bartha zokogó polgármestere, avagy hogyan is áll a szegedi költségvetés?

2012. november 22., csütörtök · 30 hozzászólás

Fókuszban Szeged hitelállománya! A korábbi szegedi polgármester portálunknak adott nyilatkozatára, valamint Botka László jelenlegi városvezető állításaira közleményben reagált a Civil Városi Unió, mely szervezet szerint a megyeszékhely kötelezettségei év végén 41 milliárd forint körül lesznek.
Tovább »

Az önkormányzatok adósságátvállalásáról tárgyal Matolcsy és Lázár

2012. november 14., szerda · Hozzászólok

Kezdetét veszi a kormány és az önkormányzatok közötti tárgyalássorozat a helyhatóságok adósságállományának átvállalásáról. 2012. november 15-én Matolcsy György Nemzetgazdasági miniszter Hódmezővásárhely önkormányzatával folytat tárgyalásokat, amelynek részleteit a miniszter és Lázár János országgyűlési képviselő 16 óra 30 perckor közös sajtótájékoztató keretében ismerteti az alföldi városban.
Tovább »

Tállai: a kormányzat nem vizsgálja az eladósodás okát

2012. október 30., kedd · Egy hozzászólás

Az önkormányzatok állami adósságátvállalásakor nem vizsgálják, hogy egy adott település milyen célból vett fel hitelt, miért adósodott el – mondta Tállai András önkormányzati államtitkár kedden az M1 Ma reggel című műsorában. Hozzátette: a cél az, hogy az önkormányzati rendszer fizetésképes legyen, és január elsején tiszta lappal indulhasson.
Tovább »

A köztévében feszült egymásnak Botka és Kósa

2012. október 30., kedd · 10 hozzászólás

A Fidesz, az MSZP és a Jobbik is nyert az utóbbi hetekben időközi önkormányzati választást. Mit jelent egy-egy időközi győzelem vagy vereség? Kósa Lajos és Botka László az M1 Az Este hétfői adásában a csőd közeli önkormányzatok adósságátvállalásáról is beszélt – írja a hirado.hu.
Tovább »

Kósa: súlyos tévedés Botka állítása

2012. október 29., hétfő · 9 hozzászólás

A polgármester pártállása nem befolyásolja az adott önkormányzat részvételét az állami adósságkonszolidációban – mondta Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján arra az újságírói felvetésre, hogy az MSZP-s Botka László szerint a fideszes önkormányzatoknak kedvezne az adósságátvállalás.
Tovább »

Orbán: 612 milliárd forint adósságot veszünk át az önkormányzatoktól

2012. október 27., szombat · 4 hozzászólás

Az ötezer lakosúnál nagyobb települések adósságállományának egy részét is átvállalja az állam, 1956 önkormányzattól összesen 612 milliárd forintnyi adósságot vesz át – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Fidesz által szervezett, az Önkormányzatok az adósság csapdájában című budapesti rendezvényen.
Tovább »

Következő oldal »