Közélet

Felezik a helypénzt a szegedi kispiacokon + FOTÓK

Felezik a helypénzt a szegedi kispiacokon + FOTÓK

2013. január 28., hétfő
Felezik a helypénzt a szegedi kispiacokon + FOTÓK

Idén is helypénzkedvezménnyel segítik a kispiacokon árusítókat. A január és február hónapra meghirdetett intézkedés a belváros képviselőjének és a piacvezetésnek közös kezdeményezése.

A kereskedők az esztendő első két hónapjában 50%-os kedvezményt kapnak az asztalok napidíjából, valamint a pavilonok bérleti díjából a Szent István és az Olajbányász téri, az újszegedi valamint a kiskundorozsmai kispiacon. „Ilyenkor szinte csak szombaton van itt forgalom itt, többnyire a közelben élő nyugdíjasok jönnek. Én mézet árusítok, így tavasszal, ősszel és télen vagyok itt, de tudom, hogy nyáron sokkal több a vevő és az árus is, hiszen a friss zöldséget és gyümölcsöt szívesen veszik meg itt az emberek” – mondta el portálunknak

Böröcz István

. Hűséges vásárló, majdnem minden nap kijár a Szent István téri kispiacra

Hajdú Dezső

. Megtudtuk, hétköznap tejet szokott venni, míg a fő piacos napon, vagyis szombaton mézet és gyümölcsöt. Számára nagyon fontos, hogy működjön a kispiac, hiszen szinte mindent meg tud itt venni, a zöldségeken kívül tojást vagy akár virágot is. „Itt nagyon családias a hangulat, jókat szoktunk beszélgetni az árusokkal, ezért is szeretek idejárni” – magyarázta.

Haág Zalán

közölte, választási programjában is szerepelt, hogy élettel töltik meg ismét a Szent István teret. „Vannak nehezebb téli hónapok, ezért a Szegedi Vásár és Piac Kft.-vel közös kezdeményezésre, akárcsak tavaly, idén is a helypénz felét kell fizetniük az árusoknak és a bérlőknek januárban és februárban” – mondta. A Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő úgy látja, ez az árusok mellett a környéken élőknek is kedvez, hiszen ha több az árus, többféle portéka közül választhatnak.

Erdei Péter

a SZEGEDma.hu-nak elmondta, az előző évi hasonló akció a Szent István téri mellett az Olajbányász téren volt a legsikeresebb, ezen a két kispiacon volt tapasztalható nagyobb forgalomnövekedés a kedvezmény hatására. A Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezetője hozzátette, a téli hónapokban kevesebb az áru, de akik nyáron rendszeresen árusítottak, ezekben a hónapokban is tudnak forgalmat generálni, még ha kisebbet is. „A Szent István téri kisebb piac, itt a jó időszakban 10-15 árus van általában, ezzel szemben Kiskundorozsmán 30-35-en is kínálják termékeiket, sőt olykor ötvenen is. Újszegeden azonban szinte kizárólag nyáron vannak árusok” – közölte Erdei Péter. Az ügyvezető reméli, tudják növelni az év eleji kedvezménnyel az asztalok kihasználtságát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.