Médiaháború adófizetői milliókból

2017. szeptember 23., szombat · 21 hozzászólás

Kiverte a biztosítékot a közgyűlési ellenzéknél, hogy az önkormányzat által kiadott, s jellemzően csakis a baloldali városvezetés álláspontját szajkózó Szegedi Tükörben fognak a jövőben hirdetni csak a város cégei. Azt mondják, elvtelen a Botka-propagandát a szegedi adófizetőkkel megfizettetni. Tovább »

Emléktáblát avatnak Kass Jánosnak

2017. szeptember 19., kedd · 4 hozzászólás

Amerikai intézet nyílhat Szegeden. A a város hozzájárul saját részével a félig önkormányzati, félig állami Bursa Hungarica ösztöndíjhoz. A kulturális bizottságon szóba kerültek a költségvetés módosításai is. Tovább »

A szentmihályiakért és a móravárosiakért interpellál Haág Zalán

2017. szeptember 19., kedd · 15 hozzászólás

A tömegközlekedés legutóbbi jelentős átalakítása révén megváltozott a 76-os járat útvonalának, illetve megszűntek a 13-as és 13A-s járatok. A lakossági panaszok nyomán a körzet képviselői a busztársasággal közösen javaslatot készítettek, részint erről kérdezi interpellációjában a KDNP szegedi elnök-frakcióvezetője Nagy Sándor alpolgármestert. Tovább »

A móravárosiak visszakövetelik a 13-as buszt

2017. szeptember 7., csütörtök · 17 hozzászólás

Komoly indulatok csaptak fel a Nagy Sándor alpolgármesterhez köthető autóbusz-menetrendváltozás miatt egy szerda esti utcafórumon Móravárosban. Az emberek igénye egyértelmű: vissza akarják kapni több évtized elvett buszjáratukat. Tovább »

Szegedi KDNP: Minden feltétel adott a nyugodt tanévkezdéshez

2017. augusztus 31., csütörtök · Egy hozzászólás

Jöhet eső, fújhat a szél vagy lehet nyári hőség, a meteorológiai ősz kezdetének biztos jele, hogy két és fél hónapos nyári szünet után az iskolákban újra becsengetnek a napfény városában is. A SZEGEDma az idei tanévkezdés apropóján a szegedi gyermekeket, pedagógusokat is érintő kormányzati intézkedésekről az önkormányzat oktatási bizottságának két kereszténydemokrata tagját, Haág Zalán és Hüvös László önkormányzati képviselőket kérdezte. Tovább »

Emléktáblát kap Szűcs Árpád és Kováts Margit

2017. június 21., szerda · 7 hozzászólás

kulturalis_bizottsag_ulese01_gs

A festőházaspár emlékét őrző tábla elhelyezését és az elkészítését is támogatja az önkormányzat. A legnagyobb vitát a menzadíj emelése okozta, a városvezetés szerint az öt százalékos növelés nem magas összeget jelent, s a minőség biztosításához szükséges, a jobboldal viszont úgy látja, az önkormányzat nem a családok oldalára állt. Tovább »

Szili Katalin Szegeden: A Kalmár-jelentés kulcs az autonómiához

2017. május 6., szombat · 26 hozzászólás

konyvbemutato_szili_katalin_kalmar_ferenc18_gs

Az autonómia nem cél, hanem eszköz a nemzeti kisebbségek megmaradásához – jelentette ki Szili Katalin miniszterelnöki megbízott Szegeden, a KDNP-székházban a Kalmár-jelentés kötetbemutatóján. A miniszterelnöki megbízott szerint újfajta nemzettudatra van szükség, a magyarságnak meg kell mutatnia, hogy nem akar feloldódni ebben a globális világban. Tovább »

Herczeg Tamást javasolják a szabadtéri játékok élére a kulturális bizottság tagjai

2017. április 26., szerda · 2 hozzászólás

szabadteri_megnyito007kf

A szabadtéri játékok két régi-új vezetőjelöltje a tervekről is beszélt. Szóba került az előző évi költségvetés és az ehhez kapcsolódó eredmények. Szétosztották a különböző támogatási kereteket. Tovább »

A vértói emlékhely megmaradásáért interpellál Haág Zalán a közgyűlésen

2017. április 25., kedd · 31 hozzászólás

verto005kf

A megyei és a szegedi KDNP sajtótájékoztatón is kiállt a vértói dombon kialakított emlékhely megmaradásáért, a pénteki közgyűlésen Haág Zalán pedig arról kérdezi Botka László MSZP-s városvezetőt többek között, hogy miért nem folytat érdemi párbeszédet az emlékhelyet létesítő civilekkel, és miért nem veszik figyelembe a környékbeliek véleményét. Tovább »

Az igazságtétel csak a szavak szintjén fontos Botka Lászlónak – A szegedi közgyűlés ellenzéki szemmel

2017. április 1., szombat · 21 hozzászólás

varosi_kozgyules029kf

Az országos kampánykörútján az igazságtételt és a szegények megsegítését hangoztató Botka Lászlót bírálta a közgyűlési ellenzék, mondván ezen gondolatok és szavak mindössze az MSZP kampányszlogenjei, Szegeden ugyanis nincs látszatja. Az ellenzéket a balhés közgyűlés értékelésére kértük, illetve a DK-s Binszki Józsefet leszavazott indítványa kapcsán kérdeztük. Tovább »

Az MSZP az új adóneme mellett kampányolt, a Fidesz a 2010 előtt eltűnt milliárdokat kereste Botkán és Gyurcsányon Szegeden

2017. március 29., szerda · 54 hozzászólás

fizessenek_a_gazdagok_4_gs

A „Fizessenek a gazdagok” kampányhoz kezdenek aláírást gyűjteni a szocialisták Szegeden is. 300 milliárd forintot vonnának el a magasabb jövedelműektől évente, de még nem tudják, hogy ez hány százalékos adót jelent. A Fidesz szerint inkább az országban 2010 előtt és Szegeden 2002 után eltűnt milliárdokat kellene megtalálni a metróépítéstől a Szeviép-ügyig. Komoly vita alakult ki, habár Nógrádi Tibor (Fidesz-L.É.T.) végighallgatta Szabó Sándor (MSZP) sajtótájékoztatóját, ezt már fordítva nem kapta meg a szocialistáktól. Tovább »

Új főszerkesztőt keresnek a Szeged folyóirat élére

2017. március 29., szerda · Egy hozzászólás

kultbiz002kf

Igaz a kulturális bizottság napirendjén a Szeged és a Páholy időszaki kiadványok lapalapítói és kiadói teendőiről szóló megállapodások módosítása szerepelt, a KDNP-s Haág Zalán kérdésére Solymos László alpolgármester elmondta, igaz a pletyka, megpályáztatják a Szeged című folyóirat főszerkesztői posztját. Tovább »

Harrach Péter Szegeden: A KDNP a hagyományos európai értékeket képviseli

2017. március 16., csütörtök · 7 hozzászólás

kdnp_sajttaj002kf

A KDNP számára kiemelten fontos a rászorulóknak, a nehéz helyzetbe került embereknek való segítségnyújtás – jelentette ki Harrach Péter Szegeden. A párt alelnöke hangsúlyozta, a hagyományos európai, keresztény értékek képviseletét igyekeznek megvalósítani, ami minden emberre vonatkozik. Tovább »

Haág Zalán 1848/49 hőseiről Móravároson: “Ők hazafiak voltak, és nem a pillanatnak játszottak” + FOTÓK

2017. március 16., csütörtök · 7 hozzászólás

moravaros_marcius_15_megemlekezes009

A 12 pont betűje és szelleme teljesüléséhez soha olyan közel nem jártunk, mint most – fogalmazott ünnepi beszédében a KDNP szegedi elnök-frakcióvezetője. Tovább »

Szalámitaktika és demokráciadeficit – a szegedi közgyűlés ellenzéki szemmel

2017. február 11., szombat · 15 hozzászólás

varosi_kozgyules029kf

Az MSZP és a DK szegedi harcát érdeklődve figyeli a közgyűlési ellenzék, többen Botka László hatalmi logikájának megbicsaklásáról beszélnek. Az értékelésekből az is kiderült, hogy nem nézik jó szemmel, hogy saját maguknak és a cégvezetőknek fizetésemelést szavaztak meg, miközben a baloldalon arról szónokoltak, hogy milyen sok szociálisan rászoruló él Szeged városában. Tovább »

A KDNP a szegediek érdekében módosítaná a városi költségvetést

2017. február 9., csütörtök · 22 hozzászólás

kdnp_sajttaj02_gs

“A szegedi KDNP-frakció minden olyan intézkedést támogat, mely Szeged érdekében történik. Nem tudjuk viszont támogatni az ezzel ellentétes döntéseket. Így nem szavazhatjuk meg a képviselők tiszteletdíjának emelését, miként az önkormányzati cégvezetők újabb, teljesen indokolatlan béremelését sem” – közölte a Kereszténydemokrata Néppárt szegedi közgyűlési képviselőcsoportja. Tovább »

Egybehangzó igennel támogatja a kulturális bizottság Orbán Hedviget

2017. február 8., szerda · 9 hozzászólás

kultbiz_ules07_gsHárom pályázó jelentkezett a Szent-Györgyi Albert Agóra élére, de a szakmai bizottsággal megegyező véleménnyel, a kulturális bizottság is Orbán Hedviget, az Agóra jelenlegi igazgatóját támogatta. A másik két pályázó esetében a többség tartózkodott.
Tovább »

Az állandóság posztmodern szobrától az eltűnő, átalakuló milliókig – bemutatjuk a városatyáink legfrissebb vagyonnyilatkozatait

2017. február 1., szerda · 54 hozzászólás

kozgyules_varosi60_gs

Idén is számba vettük a szegedi városatyák vagyonnyilatkozatait. Megnéztük, ki mint gyarapodott, vagy éppen kinek, mennyivel lett kevesebb pénze, ingatlana, vagyontárgya. Ellenőrizze velünk választott képviselőit! Tovább »

Fidesz és KDNP: Botka a személyes karrierépítésének rendeli alá Szegedet

2017. január 27., péntek · 25 hozzászólás

haag_zalan01_gs

Haág Zalán szerint Botka úgy hiszi, a miniszterelnök “útszéli sértegetésével” szerezhet jó pontokat a baloldali szavazóknál, Nógrádi Tibor figyelmezteti, nem tagadhatja le a 2002 és 2010 közötti múltját. Tovább »

Haág Zalán: Szegedet nem lehet mellékállásban vezetni

2017. január 20., péntek · 81 hozzászólás

kdnp_milka64_gs

A KDNP politikusa szerint Botkát egy cseppet sem érdekli a város sorsa, miközben a kormány komoly beruházásokat tervez. Haág úgy látja, Botka László nincs tisztában az átlag polgár gondjaival, mivel ő maga alig mutatkozik az emberek között. Egyetért azokkal, akik azt gondolják, le kell mondania a szegedi polgármesternek, hogy kormányfőjelölti ügyeit választott tisztségétől függetlenül intézhesse. Tovább »

Haág Zalán: Konstruktív ellenzékként dolgozott a szegedi KDNP

2016. december 30., péntek · 28 hozzászólás

kdnp_milka64_gs

A KDNP-frakció aktív munkát végzett 2016-ban a közgyűlésben, egy statisztika szerint az öt legtöbbször és legtöbbet megszólaló városatya között három kereszténydemokrata politikus – mondta el portálunknak Haág Zalán. A párt helyi elnök-frakcióvezetője úgy értékelt, hogy a baloldali erőfölénnyel szemben is fel tudtak lépni egyes kérdésekben, illetve kiemelte, hogy a KDNP nélkül nem jöhetett volna létre két ’56-os emlékhely sem Szegeden. Tovább »

SZMSZ-sértés balról, kivonulás jobbról – a balhés évzáró közgyűlés ellenzéki szemmel

2016. december 17., szombat · 4 hozzászólás

varosi_kozgyules001kf

Nem okozott meglepetést a 2016-os esztendő utolsó közgyűlése az ellenzéki képviselőknek, portálunknak arról nyilatkoztak többek között, már megszokták, hogy a városvezetés a saját szabályait is áthágja, ha az szolgálja a céljait, mint ahogy az sem újdonság, hogy egy ellenzéki képviselőnek még csak jó ötlete sem lehet, csakis a baloldalnak. Tovább »

Nem értékelték egyformán az utóbbi évek oktatási intézkedéseit a kulturális bizottság tagjai

2016. december 14., szerda · Egy hozzászólás

kulturalis_bizottsag001kf

Az idei utolsó ülését tartotta a kulturális bizottság. A nyilvános napirendi pont egy része az idei évet zárja le, de szóba került a közgyűlés 2017. évi első félévi munkaterve is. A legnagyobb vitát azonban mégsem azok a kérdések váltották ki, amelyek esetében döntésük gyakorlati befolyással bírna az adott helyzetre. Tovább »

Sokba kerülhet a póráz nélküli sétáltatás Szegeden, de a futtatók rossz állapotúak

2016. november 23., szerda · 13 hozzászólás

kutyafuttaban_mj-009Összesen 18 kijelölt kutyafuttató hely van jelenleg Szeged-szerte, vagyis ezek azok a területek, ahol a gazdik póráz nélkül, bátran szabadon engedhetik az ebeket. Az önkormányzat egy új rendeletben azt szabályozza, hogy akik nem a kijelölt területen kutyáznak, akár 150 ezer forintos pénzbírságot is fizethetnek a szabálytalanságért. A kutyások arra panaszkodnak, ez túl magas összeg, ráadásul a futtatók területe nem pontosan behatárolható, nincsenek is kitáblázva.
Tovább »

Csütörtökön közmeghallgatást tartanak Szegeden

2016. november 22., kedd · 7 hozzászólás

kozmeghallgatas08kf

A lakosság általi észrevételekkel és közérdekű kérdésekkel együtt hat napirendi pontja lesz a csütörtöki közmeghallgatásnak. Szó esik majd az Etelka sorra tervezett fedett uszodáról, míg a KDNP-s Haág Zalán javaslatára a tömegközlekedés átszervezéséről és a parkolási rendszer modernizálásáról is. Tovább »

A fűben gördeszkázástól a rosszindulaton át a szociális érzéketlenségig – a szegedi közgyűlés ellenzéki szemmel

2016. november 12., szombat · 7 hozzászólás

parkszabadsag01_gs

Törvényességi észrevételek mögé bújtatja szociális érzéketlenségét a városvezetés és életszerűtlen szabályozással keserítik meg a szegediek életét – mondják az ellenzéki képviselők, akiket szokás szerint értékelésre kértünk fel. Tovább »

Szegedi politikusok az amerikai elnökválasztásról: Bartha örömmel ébredt, Binszkinek jobban tetszett az előző nap

2016. november 10., csütörtök · 10 hozzászólás

trump_gyozelem

Bartha László és Haág Zalán úgy gondolja, egy olyan jelölt győzött, aki meghallotta a nép hangját, s választ adott arra, hogy a polgároknak elege van a valós problémákkal nem törődő liberális elittel. Binszki József viszont aggódik a populisták előretörése miatt, ezért Hillary Clintonra szavazott volna, ha amerikai polgár lenne. Három szegedi politikust kérdeztünk az amerikai elnökválasztás eredményéről, következményeiről. Tovább »

Felavatták Szeged első szabad rádiójának emléktábláját

2016. október 27., csütörtök · Egy hozzászólás

szechenyi_radio_emlektabla36_gs

„Az igazság szeretete benne van mélyen az ember lelkében, és volt 1956-ban 11 olyan nap, amikor itt Szegeden is lehetett hallani az éterben az igazságot” – méltatta Rétvári Bence parlamenti államtitkár a Széchenyi Rádiót, amely hatvan évvel ezelőtt október 26-a és november 6-a között működött a MÁV-igazgatóság épületében. Tovább »

Rétvári Bence Tiszaszigeten: A távolmaradásra buzdítás félénk igen + FOTÓK

2016. szeptember 24., szombat · 11 hozzászólás

retvari_forum_tiszasziget002

Magyarország továbbra is maradjon a magyaroké – buzdított pénteki lakossági fórumán az EMMI parlamenti államtitkára. Tovább »

A baloldali egység megkopásától a családi ezüst kiárusításáig – a szegedi közgyűlés ellenzéki szemmel

2016. szeptember 24., szombat · Egy hozzászólás

varosi_kozgyules21_gs

Az ellenzék szerint korántsem olyan szép és csillogó minden fejlesztés, mint ahogy a baloldali városvezetés beállítja, legyen szó a DK-s Binkszi által jelen formájában elfogadhatatlan Liget-projektről vagy épp az okos város programról. A hagyományokhoz híven ellenzéki képviselőket kértünk fel értékelésre. Tovább »

B. Nagy László: A népszavazás a magyarság jövőjéről szól + FOTÓK

2016. szeptember 22., csütörtök · 14 hozzászólás

bnagy_forum007kf

A honatya szerint Brüsszel nem mondott le a kényszerbetelepítésről, sőt, könnyen lehet, hogy a merkeli Németország sem tud mit kezdeni a 1,5 millió migránssal. Tovább »

Alulmaradt az örökségvédelem a kulturális bizottság ülésén

2016. szeptember 7., szerda · 17 hozzászólás

kultbiz006kfA baloldali többség nem kívánt tárgyalni Haág Zalán építészeti örökségvédelemmel kapcsolatos kezdeményezéséről, a kulturális bizottság elnöke azzal rázta le: csak írásban leadott javaslattal foglalkoznak. A KDNP elnök-frakcióvezetője elsősorban a Juhász Gyula 3. szám alatti ingatlanért aggódik, a városvezető többséget mindez hidegen hagyta.
Tovább »

A halászléfőzés mesterei versenyeztek a Sárgán augusztus 20-án + FOTÓK

2016. augusztus 20., szombat · 9 hozzászólás

aug20_sarga003kfA jubileum után sem ért véget az évről évre egyre népszerűbb Tisza-parti Szent István Népünnepély, idén tizenegyedik alkalommal állították fel a bográcsokat a Sárgán, hogy eldőljön: kik a halászlékészítés koronázatlan királyai.
Tovább »

Szegedi politikusok a kvótareferendumról – a jobboldal mellette, a baloldal ellene buzdít

2016. július 14., csütörtök · 4 hozzászólás

Illegális bevándorlás - Röszke

Európa jövőjéről is szól a kvótareferendum – ebben egyetértenek az általunk megkérdezett helyi politikusok, ám míg a Fidesz, a KDNP és a Jobbik a népszavazáson való részvételre buzdít, addig az Együtt és a DK képviselői az otthonmaradás mellett érvelnek. Tovább »

Veled vagy nélküled? A többség kritikus, de maradna az EU-ban – szegedi politikusok a „huxitról” + SZAVAZÁS

2016. július 6., szerda · 6 hozzászólás

europai_unio_zaszlo

A szegedi önkormányzat képviselőit faggattuk az Európai Unióhoz fűződő viszonyukról, a kilépésről alkotott álláspontjukról. Van, aki unión kívül látná hazánkat, más viszont már az Európai Egyesült Államokat várja. A Fidesz, a KDNP, a Jobbik, a DK, az Együtt önkormányzati képviselője és a független Szentistványi István városatya is válaszolt a SZEGEDma kérdéseire. Tovább »

Haág Zalán: Saját párttársai sem kértek Botka Lászlóból

2016. június 25., szombat · 14 hozzászólás

kdnp_sajttaj02kf

Az MSZP szombati tisztújító kongresszusán Hiller István választották meg a küldöttek választmányi elnöknek, leváltva ezáltal Botka Lászlót a tisztségről. A döntés kapcsán Haág Zalán, a szegedi KDNP frakcióvezetője közleményt juttatott el portálunkhoz, amelyet az alábbiakban változtatás nélkül közlünk.
Tovább »

Mintegy 11 millió forintot osztott szét a kulturális bizottság

2016. május 25., szerda · 5 hozzászólás

kultbiz002kf

Csaknem 8 millió forint jut kulturális célokra, 3 millió ifjúságiakra, áthelyezik Kováts József ’56-os hős szobrát – többek között erről tárgyalt a kulturális bizottság. Tovább »

Pitiáner bosszúval vádolják Botkát

2016. május 25., szerda · 12 hozzászólás

sajttaj01_gs

Antidemokratikusnak, szimplán pitiáner politikai bosszúnak titulálták a szegedi ellenzéki képviselők, hogy Botka László elmozdítaná helyéről Tanács Eszter külsős bizottsági tagot. Mint közös sajtótájékoztatójukon kijelentették, a hatalmi arrogancia iskolapéldája, amit a szocialista városvezető álindokok mögé bújtatva megpróbál keresztülvinni a közgyűlésen. Tovább »

Haág és Nógrádi: Botka európai szövetségesei lojalitását keresi, hidegen hagyják a szegediek félelmei

2016. április 15., péntek · 19 hozzászólás

haag_nogradi_sajttaj01

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a pénteki közgyűlés kapcsán a Fidesz és a KDNP helyi elnöke, akik akkor vonultak ki az ülésteremből, amikor a baloldali többség nem engedte napirendre venni a kötelező kvóta, a Martin Schulz-nyilatkozat és a migránsok Szegedre történő betelepítésének elutasítását célzó kormánypárti javaslatokat. Tovább »

Haág Zalán: Rendkívüli közgyűlés helyett miért bujkál Botka László?

2016. április 8., péntek · 14 hozzászólás

kdnp_sajttaj02kf

“Mai napig nem tudjuk, mi hangzott el Martin Schulz és Botka László titkos szegedi tárgyalásain” – írja portálunkhoz eljuttatott közleményében Haág Zalán, a szegedi KDNP elnöke annak okán, hogy a polgármester nem hívta össze a párt által kezdeményezett rendkívüli közgyűlést az általuk tervezett időpontra. A közleményt az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.
Tovább »

Rendkívüli közgyűlés jöhet – világos állásfoglalást vár a szegedi KDNP Botkától a Schulz-nyilatkozat ügyében

2016. április 5., kedd · 12 hozzászólás

haag_zalan_sajttaj002kfVilágos állásfoglalást vár a szegedi KDNP Botka László MSZP-s polgármestertől Martin Schulz márciusi nyilatkozatával kapcsolatban. Haág Zalán szegedi KDNP-elnök-frakcióvezető rendkívüli közgyűlést kezdeményezett április 8-ra, hogy a városvezető megadhassa a választ, amivel szerinte régóta adós.
Tovább »

“Európa éjszakáján az egyedüli jelzőtűz” – Szegeden ünnepelt a KDNP + FOTÓK

2016. március 23., szerda · 12 hozzászólás

kdnp_milka80_gs

A Millenniumi Kávéházban rendezték meg idén a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szegedi, illetve Csongrád megyei szervezetének hagyományos, a március 15-i nemzeti ünnephez kapcsolódó bankettjét. Az eseményen – melyet több mint két évtizede minden esztendőben megszerveznek a KDNP tagjainak és vendégeinek részvételével – Vejkey Imrét, a párt parlamenti frakcióvezető-helyettesét, országos választmányi titkárát köszöntötték szónokként. Tovább »

Haág Zalán a szegedi közétkeztetésről: újabb, szégyenteljes szocialista mutyi? (FRISSÍTVE)

2016. március 16., szerda · 14 hozzászólás

kdnp_sajttaj02kf

“A szegedi KDNP az előre leosztott lapok helyett valódi, tisztességes, törvényes versenyt szorgalmaz a szegedi közétkeztetés területén” – írja hírportálunkhoz eljuttatott közleményében Haág Zalán, a szegedi KDNP elnök-frakcióvezetője. Válaszában Szentgyörgyi Pál MSZP-s alpolgármester minden vádat tagad. Tovább »

Haág Zalán a nemzeti ünnepen: “A mai szegediek is tenni akarnak szerette városukért” + FOTÓK

2016. március 13., vasárnap · 18 hozzászólás

moravarosi_megemlekezes008kf

A szegedi KDNP elnöke szerint ez a város ma is több, mint az ingyenleves, a díszburkolat, az üres ígéretek és a szemfényvesztés. Tovább »

Az eskü és a valóság: a szocialisták azt hiszik, bármit megtehetnek? – a szegedi közgyűlés a Fidesz, a KDNP, az LMP és a Jobbik olvasatában

2016. február 13., szombat · 34 hozzászólás

kozgyules_varosi44_gs

Öt óvodát zárnak be Botka Lászlóék, ezreléknyi módosítást sem engedtek a költségvetési előterjesztésben, és a szegedi papucs megmentése sem érdekelte őket. Tovább »

Következő oldal »