Őszi Nyílt Napok a Szent István téri víztoronyban

2015. szeptember 15., kedd · Hozzászólok

szent_istvan_ter_viztoronyA Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozathoz kapcsolódóan a Szent István téri víztoronyban hagyományos Őszi Nyílt Napokon várja a Szegedi Vízmű az érdeklődőket kiállításokkal, érdekes-játékos kísérletek bemutatásával, koncerttel, arcfestéssel. Tovább »

Télbanya elégetésével búcsúzik Szeged a téltől a Szent István téren

2015. február 9., hétfő · Hozzászólok

mars_ter_sajttaj04_gs

Látványos télbúcsúztató rendezvényt szervez a Szegedi Vásár és Piac Kft. február 14-én, szombaton a Szent István téren. A program zenitjén egy kiszebáb elégetése révén búcsúztathatják a szegediek a hideg, sötét évszakot, illetve minden bánatukat, bajukat.
Tovább »

Trendek ide vagy oda, az adventi koszorú lényege, hogy szeressük

2014. november 29., szombat · Hozzászólok

adventi_koszoruAz adventi koszorú nem pompájával emelkedik ki a karácsonyi díszek sorából, mégis az adventi hangulat tetőpontját jelzi. Kicsik és nagyok egyaránt izgatottan várják, hogy vasárnaponként végre meggyújthassák a gyertyákat. A Szent István téri piacon járva megtudtuk, hogyan készíthetjük el magunknak és hogyan alakult idén a koszorútrend.
Tovább »

A víztoronyból fürkészhették Szegedet a Szent István téri családi napon + FOTÓK

2014. október 4., szombat · 4 hozzászólás

csaladinap_haag_sipos21_gs

Ugrálóvár, arcfestés, kézműves foglalkozás és gyermekprogramok vártak minden érdeklődőt szombaton a Szent István térre. Haág Zalán és Sipos Attila önkormányzati képviselőjelöltek családi napján a víztorony is megnyitotta kapuit a látogatók előtt. Tovább »

Kamerákat és fákat telepítenének a Szent István térre

2014. szeptember 22., hétfő · 9 hozzászólás

DSC_2640

A Szent István téri víztorony szomszédságában tartott utcafórumot Kothencz János polgármesterjelölt Haág Zalán képviselőjelölttel. Az itt élők kérései alapján fák ültetésével szépítenék a teret, és a helyi piac életét is felpezsdítenék. Tovább »

Adománygyűjtéssel és gyermekprogramokkal búcsúztatták a nyarat a Szent István téren + FOTÓK

2014. augusztus 30., szombat · 4 hozzászólás

csaladinap_kothencz_mj027

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány javára hirdettek gyűjtést a Szent István téren, ahová nyárbúcsúztató családi napra invitálták a környékbelieket. A piac a vásárlóknak mond egyfajta köszönetet a rendezvénnyel, míg a körzet képviselője és Kothencz János polgármesterjelölt a közösségteremtés fontosságát hangsúlyozta a rendezvényen. Tovább »

Vattacukor, ugrálóvár és kézműveskedés a Szent István téri családi napon + FOTÓK

2014. március 30., vasárnap · 26 hozzászólás

csaladi_nap_bohacs_szoltsz_istvan_ter06_gsPezsgő élet, színes programok várták vasárnap délelőtt a Szent István térre a kilátogatókat, ahová Bohács Zsolt Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelölt családi napra invitálta a környékbelieket. Tovább »

Háztáji piac nyílik a Szent István téren

2013. november 28., csütörtök · 3 hozzászólás

biopiac01_gsHelyi termelők és kézműves kereskedők portékáival telik meg a Szent István tér november 29-én. A háztáji piac forgataga minden pénteken megnyitja kapuit a víztorony alatt, később színes programokkal, gyermekfoglalkozásokkal pezsdítenék fel a tér életét. Tovább »

Tök jó napot tartottak a Szent István téren + FOTÓK

2013. október 27., vasárnap · 9 hozzászólás

tok_jo_nap_73_gsHalloween-tököt faraghattak és festhettek, sőt zöldségszobrokat készíthettek azok, akik kilátogattak a Szent István térre szombaton. A rendezvénnyel a kispiacokra is szeretnék irányítani a figyelmet. Tovább »

Őszi Nyílt Nappal készül a szegedi “Öreg hölgy”

2013. szeptember 13., péntek · Hozzászólok

A márciusi Víz Világnapja után a Kulturális Örökség Napi rendezvénysorozathoz csatlakozva a Szegedi Vízmű Zrt. szeptember 20. és 22. között nyílt napot szervez a szegedi Szent István téri víztoronyba.
Tovább »

Színes programkínálattal várnak a Kulturális Örökség Napok

2012. szeptember 14., péntek · Hozzászólok

Vasárnap, a Kulturális Örökség Napok alkalmából a szegedi városháza megnyitja kapuit a nagyközönség előtt. A Szent István téri víztoronyban hagyományos Őszi Nyílt Napokon vehetünk részt, tematikus sétákat indít a Somogyi-könyvtár, és a felújított Domaszéki Vasútállomáson is vetítésekkel, kiállítással várják az érdeklődőket ezen a napon.
Tovább »

Színes programokkal ünneplik az éltető vizet Szegeden + FOTÓK

2012. március 24., szombat · 3 hozzászólás

A föld mélyéről több mint tízezer éves vizet nyernek ki, s ez jut el a szegedi háztartásokba – derült ki a Szent István téri víztorony Víz Világnapjához kapcsolódó totójából. Ezen a hétvégén azonban nemcsak az „Öreg Hölgyet” érdemes felkeresni, a vadaspark és a füvészkert is szervez programokat.
Tovább »

Közösségépítés a Lechner és a Szent István téren + PANORÁMA, FOTÓK

2011. június 6., hétfő · 12 hozzászólás

csaladi_lechner_it (16) Családi napra gyűltek össze szombaton a városrész lakói a Lechner téren, ahol az apróságoknak ugrálóvár, a nagyobbaknak kézműves-foglalkozások, a fiataloknak az EU-sátor adott egész napos elfoglaltságot. A Szent István téren pedig a Rádió Plusz élő adással jelentkezett, s az érdeklődők felmehettek az Öreg hölgy kilátószintjére is.
Tovább »

Egy nap a gyerekeknek, a gyerekekért + FOTÓK

2011. május 30., hétfő · Hozzászólok

gyermeknap01_gs Május utolsó vasárnapja a gyerekekről szól. Eredetileg figyelemfelhívó, konkrét dátumhoz nem kötött jótékonysági rendezvények voltak a gyermeknapok, ahol a vendégek adakoztak a rászorulók javára. Ma ezt a vasárnap már csak a gyerekeké. Szegeden a Százszorszép Gyermekház a Szent István téren ünnepelt.
Tovább »

Feltámasztani a belváros egyetlen piacát + PANORÁMA

2010. szeptember 16., csütörtök · 18 hozzászólás

A Szent István tér Szeged egyik gyöngyszeme lett, mikor a víztorony és környezete 2006-ban teljesen megújult. Az új ruhát kapott köztéren azonban haldoklik az a piac, ami hosszú évtizedekig a belváros egyik igazi agorája volt a szó archaikus értelmében is: élelmiszerek, használati tárgyak, étel és ital talált itt gazdára, emberek százai találkoztak itt nap mint nap. Haág Zalán, a körzet fideszes képviselőjelöltje szerint életre kell kelteni a teret ismét.
Tovább »

Nívódíj a Szent István tér átalakításáért

2010. június 2., szerda · 38 hozzászólás

nivodijak_gs A szegedi önkormányzat és a munkában részt vevők nívódíjat kaptak a Szent István tér felújításáért. A Magyar Urbanisztikai Társaság indoklása szerint a téren komplex építészeti és kertészeti rehabilitációt végeztek, amelynek legnagyobb erénye, hogy a változás az előző állapothoz képest jelentősen megnöveli a terület értékét.
Tovább »

Az S8 Improv Csoport a víztoronyban

2008. szeptember 14., vasárnap · Hozzászólok

Akárki akármit mond, nem rossz az, hogy Szegeden fesztiváldömping van. A felhozatalból a nagy számok törvénye szerint marad is némi jó, lélekemelő, mindenki megtalálhatja a maga ízlésének valót, Bangó Margittól az S8 Improv Csoport szombati teljesítményéig. Akciójukban nem volt semmi különös, de otthon volt egy furcsa helyen, Magyarország egyik legszebb és legrégebbi vasbeton víztornyában, mondhatni a művészet belakta magát a Szent István téri – a közelmúltban felújított – víztoronyba. Új, a művészeteknek teret adó helyszín született. Korábban itt csak kiállítások rendezésére nyílt lehetőség.

Tovább »