Közélet

Botka, Szirbik és Varga vezeti az MSZP egész pályás letámadását Csongrád megyében

Botka, Szirbik és Varga vezeti az MSZP egész pályás letámadását Csongrád megyében

2013. január 15., kedd
Botka, Szirbik és Varga vezeti az MSZP egész pályás letámadását Csongrád megyében

Megkezdte 106 egyéni választókerületi felelősének képzését az MSZP készülve a 2014-es választási kampányra. A négy Csongrád megyei körzet irányítói: Botka László, Szirbik Imre és Varga Péter - tudta meg a SZEGEDma.hu.

Csongrád megyének a négy választókerületi körzetéből a két szegedit a városvezető

Botka László

, a Szentes–Csongrád térségét

Szirbik Imre

, szentesi polgármester, a Hódmezővásárhely–Makó körzetet pedig

Varga Péter

, Apátfalva első embere irányítja majd - értesült portálunk.

Mesterházy Attila

szocialista pártelnök keddi budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be a hírt a választási felkészülésről, majd elmondta, hogy a választókerületi felelősök feladata a helyi kampánycsapat összeállítása, körzetük problémáinak felmérése, az MSZP programjavaslatainak egyeztetése, az adatbázis-építés és egy "utcafelelősi" rendszer kidolgozása. A pártelnök még tavaly augusztusban közölte, hogy választókerületi felelősöket neveznek ki, és többségük - ha jól végzi feladatait - a szocialista párt egyéni jelöltje lehet majd.

Az internetes közösségi oldalakra „gyúrnak” a szocialisták

Az MSZP elnöke a keddi sajtótájékoztatón elmondta azt is, hogy a 2014-es választások az egyéni választókerületekben dőlnek el, a szocialisták pedig arra készülnek, hogy "lábbal verik meg" a Fideszt. Ennek érdekében "ajtótól ajtóig" tartó kampányt és a közösségi média előtérbe helyezését irányozták elő, mivel a hagyományos médiafelületeken szerintük nem tudják legyőzni a jelenlegi kormányerőt. Így szinte biztos, hogy főként az internetes közösségi oldalakra, videómegosztókra „gyúrnak” a szocialisták. A most induló képzéseken egyébként – amelynek részeként a Népszabadság értesülése szerint

Ron Werber

izraeli-amerikai kampányszakember készíti fel az MSZP választókerületi felelőseit – a személyre szabott tréning mellett szakmai háttéranyagokkal is segítik a kiválasztottakat. Mesterházy Attila tájékoztatóján arra is kitért, hogy a szocialista párt együtt kezeli a 2014-ben esedékes országgyűlési, európai parlamenti és önkormányzati választásra való felkészülést, és március végéig az önkormányzati választókerületek felelőseit is megnevezik. Mesterházy egyúttal eárulta, hogy az MSZP március 9-én a Budapest Arénában tart évértékelő rendezvényt, ahová tízezer szocialista aktivistát várnak.

Botka László, Varga Péter és Szirbik Imre a „négy” muskétás

Az MSZP Csongrád megyei elnökhelyettese, Apátfalva polgármestere, Varga Péter tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t a megye négy választókerületi felelőséről. A megkérdezett politikus elmondta, hogy a munka már régen elkezdődött, csak a felelősök személyét nevezték most meg. A párt aktivistái „gyűjtik” a településen az állampolgárok véleményeit, problémáit, rezdüléseit, hogy azokra közösen találjanak válaszokat. Varga Péter kifejtette azt is, nem titok, hogy egy párnak haladnia kell a korral, követnie kell a kommunikáció fejlődését, amelyben most az interneten zajlik egy komoly változás, a közösségi oldalakon rohamosan fejlődik az információáramlás. Ezért nemcsak szóban, hagyományos módokon, hanem ezeken a helyeken is meg kell osztani a lakossággal azokat a bizonyos problémákat és a lehetséges megoldásokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.