Közélet

Ágotás gyerekeket vendégeltek meg halászlével a szegedi lionok + FOTÓK

Ágotás gyerekeket vendégeltek meg halászlével a szegedi lionok + FOTÓK

2012. szeptember 3., hétfő
Ágotás gyerekeket vendégeltek meg halászlével a szegedi lionok + FOTÓK

Jótékonysági hajóutat szervezett az ÁGOTA Alapítvány gyermekeinek és nevelőszülőinek a Szeged Első Lions Club a XVI. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál alkalmából. Egy tál ízletes halászlével vendégelték meg a résztvevőket, akik közül többen most hajókáztak első alkalommal a Tiszán.

A napfény városának hagyományos halfesztiváli hangulatát varázsolták a Szeged Első Lions Club tagjai a Danuvia sétahajóra szombaton este, ahol hetvenöt veszélyeztetett, nevelőotthonban vagy nevelőszülőknél nevelkedő gyermeket láttak vendégül a tiszai hajókázás alatt. A klub alelnökétől,

Varga Endrétől

megtudtuk, Bázelben látott egy hasonló programot, onnan eredt az ötlet. „Arra gondoltam, hogy ilyenkor Szeged főutcáján, a Tiszán milyen jó lenne egy hasonló rendezvény, amellyel meg tudnánk örvendeztetni gyerekeket, hiszen ők nem jutnak minden nap el ide. Kaptak egy tál halászlevet, hiszen ez a hétvége a halról és finom étkekről szól Szegeden” – fogalmazott. Hozzátette, évek óta jó a kapcsolatuk a szegedi lionoknak az ÁGOTA Alapítvánnyal, s tudják, hogy szükségük is van az ilyen típusú segítségre. A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató nevelőszülői hálózatából és a Dr. Foltán József Lakásotthonból érkeztek gyerekek és nevelőszülők a szombat esti hajókázásra.

Balogh Zsolt

, az ÁGOTA Alapítvány Játszóházának vezetője portálunknak elmondta, nagyon sokan jelentkeztek a programra, hatvan főben állapodtak meg először, végül 75-en szálltak hajóra. „Egy felnőttnek is nagy élmény, hogy egy hajón ülhet, és nézheti a tájat, de a veszélyeztetett gyerekeknek és azoknak, akiket ki kellett emelni a családból, nagyon nagy élmény, hogy a barátokkal ülhetnek egy hajón, és közben nézhetik a gyönyörű szegedi tájat” – nyilatkozta.

Boros Lászlónak

és családjának nagyon ízlett az igazi, hamisítatlan szegedi halászlé. „Tízen jöttünk, nagy a család, s számomra is nagy élmény ez az utazás, mert már vagy tíz éve nem hajóztam. Megmutattam a gyerekeknek a Maros torkolatát, a híres szegedi halászcsárdákat és a régi szabad strandokat” – mondta el. A halat nem szereti különösebben

Fodor Barbara

, de a kirándulást nagyon élvezte, elárulta, korábban még sosem ült hajón.

Fodor Szintiának

viszont nagyon ízlett a halászlé, de a legjobban az tetszett neki, hogy a barátaival lehetett. Ugyanezt mondta

Csekő Brigitta

, aki a másik két lánnyal együtt a Dr. Foltán József lakásotthonból érkezett.

Németh István

országos elnöktől megtudtuk, a Lions a világ legnagyobb jótékonysági szervezete, a világ 206 országában vannak jelen, hazánkban 46 klubjuk van. „Több mint ezren szolgálunk Magyarországon, segíteni szeretnénk mindazoknak, akiknek kevesebb jut a jóból. A Szeged Első Lions Club elsősorban a gyerekre koncentrál, támogatjuk a koraszülötteket, a gyermekmentőket, a klinikákat és az ÁGOTA Alapítványt is” – fogalmazott a jótékonysági hajóúton.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.