Jövőkép, terápiás téma, Ki mit tud? eredményhirdetés és táborzáró a szeretethimnusszal az ÁGOTA országos tábor tizedik napján + FOTÓK

2017. július 31., hétfő · 2 hozzászólás

agota_tabor_vasarnap_eredmenyhirdetes122_gs

Lezárult a XXI. ÁGOTA-tábor Doboz-Szanazugban, a gyermekek hazamennek, de a lelkükben mind visznek haza valamit. Tovább »

Csocsó, futballbajnokság és ÁGOTA-bál az országos ÁGOTA-tábor hatodik napján + FOTÓK

2017. július 27., csütörtök · Egy hozzászólás

agota_tabor_szerda07_gs

A sport és a báli kultúra jegyében telt a szerdai nap az XXI. ÁGOTA (Állami Gondoskodásban Élő Fiatalok Országos Találkozója) Országos Táborban Doboz-Szanazugon. Tovább »

Szentmise, Toldi-verseny és filmvetítés az országos ÁGOTA-tábor ötödik napján + FOTÓK

2017. július 26., szerda · Hozzászólok

agota_tabor_kedd_toldi59_gs

A tábor ötödik napján Podmaniczki Imre plébános látogatott az országos ÁGOTA-táborba, ahol szentmisét tartott a gyerekeknek. A napot Toldi-verseny és filmklub zárta. Tovább »

Lovasprogram, palacsintaparti és strand az ÁGOTA országos tábor harmadik napján + FOTÓK

2017. július 24., hétfő · Hozzászólok

agota_tabor_vasarnap_lovas17_gs

Lovakkal ismerkedhettek, vízben csobbanhattak, majd palacsintával tömhették a hasukat az XXI. ÁGOTA (Állami Gondoskodásban Élő Fiatalok Országos Találkozója) Országos Tábor résztvevői Doboz-Szanazugon. Tovább »

Ismerkedési vetélkedők, zumba és vendégek az ÁGOTA-táborban (2. nap) + FOTÓK

2017. július 23., vasárnap · Hozzászólok

agota_tabor_szombat_delutan_viz_foci33_gs

Aktívan telt a nap Doboz-Szanazugon, a XXI. ÁGOTA Országos Táborban, folytatódott az ismerkedés, különleges vendégekkel zajlott a hivatalos megnyitó, valamint vízi parádé is várta a gyermekeket. Tovább »

Valós esély a teljes és boldog élethez + FOTÓK

2017. július 22., szombat · Hozzászólok

agota_tabor_szombat_megnyito123_gs

A hazai gyermekvédelem nem működhet személyre szabott törődés nélkül – hangzott el szombat délután a XXI. ÁGOTA Országos Tábor megnyitóján, Doboz-Szanazugon. Tovább »

Elstartolt a XXI. ÁGOTA Országos Tábor (1. nap) + FOTÓK

2017. július 22., szombat · Egy hozzászólás

agota_tabor_pentek_delutan03_gs

Az ország minden megyéjéből érkeztek gyerekek a XXI. ÁGOTA Országos Táborba Doboz-Szanazugra, hogy a következő szűk két az önfeledt szórakozás kerüljön az életük középpontjába. Tovább »

6-7000-ren az ÁGOTA családi napján + FOTÓK

2017. június 3., szombat · 3 hozzászólás

agota_integracios_nap103_gs

Fagylalt, vattacukor, csokoládé – többek között ezekkel a finomságokkal várták az ÁGOTA Alapítvány és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gyermek, családi, közösségi és integrációs napjának résztvevőit a Zápor tónál. A trambulin, a kézműves foglalkozások és játékos vetélkedők ezúttal is ezreket vonzottak a rendezvényre, amelynek a célja az önfeledt kikapcsolódáson túl az is volt, hogy ráirányítsa a figyelmet a nevelőszülői hivatásra. Tovább »

Országos gyermekvédelmi konferenciát szervez az ÁGOTA Alapítvány

2017. május 12., péntek · Hozzászólok

agota_tabor_csutortok01_gs

Módszertani támogató munkája részeként az ÁGOTA® Alapítvány (Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány), valamint A Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Országos Egyházi Módszertani Intézménye „20 éves a gyermekvédelmi törvény” címmel rendezi meg V. Országos Gyermekvédelmi Konferenciáját május 17-én az IH Rendezvényközpontban. Tovább »

Kézműveskedéssel és tánccal készültek a húsvétra a Csongor téren + FOTÓK

2017. április 9., vasárnap · Egy hozzászólás

BC5K4178

A közös húsvéti készülődés jegyében telt a pénteki nap a Csongor téri Közösségi Házban, kézműves-foglalkozás után tinidiszkóban szórakozhattak a fiatalok. Tovább »

Márciusban is minden gyermek és család előtt nyitva áll az ÁGOTA Alapítvány Játszóháza

2017. március 8., szerda · Hozzászólok

agota_jatszohaz

Márciusban már a tavaszra készül az ÁGOTA Játszóház valamennyi önkéntese és csemetéje. A télbúcsúztatást számos színes program követi, ahol a gyerekekkel együtt virágba borítják a játszóházat, lehetőség lesz hangszerekkel ismerkedni, locsolóverset tanulni, és előadást is tartanak a bennünket körülvevő veszélyekről és ártalmakról. Tovább »

2017-ben is közösséget épít az ÁGOTA Játszóház

2017. január 15., vasárnap · 3 hozzászólás

agota_jatszohaz_17-01-13

Színes, változatos programokkal, korrepetálási lehetőséggel várja az ÁGOTA Alapítvány Játszóháza 2017–ben is a gyermekeket, családokat. A játszóház nyitva tartása változatlan, hétköznaponként 15 órától 19 óráig várják a játszani, tanulni vágyó gyerekeket és családjaikat. Programjaik ingyenesek! Kothencz János alapítót az ÁGOTA Játszóházról kérdeztünk. Tovább »

Barátságos óriással találkoztak az ÁGOTA-s gyerekek

2016. december 15., csütörtök · Egy hozzászólás

15451231_1339051862792592_917834859_n

Elmenni a moziba, és megnézni egy mesefilmet egy család életében nem számít különös dolognak, de vannak gyerekek, akikért sokaknak kell összefogniuk, hogy egy ilyen vidám program nekik is természetes legyen. A napokban csaknem kétszáz, családból kiemelt fiatal nézhette meg Szegeden a Barátságos óriás című filmet, ingyen, a Belvárosi mozi felajánlása jóvoltából. Tovább »

Csokoládét adományoztak a szegedi rendőrök az ÁGOTA Alapítványnak

2016. december 2., péntek · 3 hozzászólás

csokit_vittek_rendorok_agota04_gs

Hatvanhat tábla csokival járult hozzá az ÁGOTA Alapítvány gyűjtéséhez a Szeged Rendőrkapitányság. A rendőrök az eseti adomány mellett rendszeresen tartott prevenciós előadásokkal is segítik az alapítvány munkáját. Tovább »

Sok csokit vinne az ÁGOTA Mikulása idén is a gyerekeknek

2016. november 24., csütörtök · 4 hozzászólás

csoki_mikulas

Gőzerővel készül Mikulásra az ÁGOTA Alapítvány. Az idén is sok csomagot osztanak ki családból kiemelt gyerekeknek, illetve olyan családoknak, ahol nehézséget okoz a szülőknek az ajándékozás. Ebben most segítséget is kérnek a szegediektől. Az ÁGOTA Mikulása 1.000 csokit gyűjtene össze a kiscsizmákba adományozók segítségével. Tovább »

Játszóházban készülnek a rászorulókat segítő ajándékok

2016. október 11., kedd · Hozzászólok

IMG_5429

Alkotni öröm – ezt az ÁGOTA Kulturális és Közösségi Központ Játszóházának fiataljai hétről hétre megtapasztalhatják, de most azt is: adni szintén öröm! Októbertől a fenntartó ÁGOTA Alapítvány és a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Katolikus Karitász együttműködésében elindult az Alkotóház, ahol olyan ajándékok készülnek, amelyek a rászoruló szegedieket segíthetik. Tovább »

A Fülöp-szigetekről is érdeklődnek az ÁGOTA Alapítvány KÁSZPEM rendszertana iránt

2016. augusztus 5., péntek · Hozzászólok

fulopszigeteki_latogatok_agota01_gs

Szegeden, az ÁGOTA Alapítványnál és a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatójánál vendégeskedtek szerdán, a Fülöp-szigeteki Manilából a Mária misszionáriusai szerzetesrendhez tartozó Acay, egy veszélyeztetett fiatalokat felkaroló alapítvány vezetői, munkatársai. Tovább »

A jövőképpel kapcsolatos terápiás program, eredményhirdetések, jutalomeső és ünnepélyes táborzáró az ÁGOTA-tábor 10. napján + FOTÓK

2016. július 31., vasárnap · Egy hozzászólás

agota_tabor_szombat092_gs

Bizalommal, pozitív jövőképpel, reménységgel a tarsolyukban bocsátották útra a gyermekeket a jubileumi huszadik ÁGOTA-országos táborról, ahol három tonna ajándék is gazdára talált szombaton. Tovább »

Kommandós akció, motoros bemutató, palacsintasütés és országos Ki Mit Tud az ÁGOTA-tábor 9. napján + FOTÓK

2016. július 30., szombat · 2 hozzászólás

agota_tabor_pentek_kimittud2_23_gs

Közel 8000 palacsintát fogyaszthattak el a táborlakók pénteken, majd fantasztikusabbnál fantasztikusabb produkciókkal rukkoltak elő a Ki Mit Tudon. Tovább »

Ki Mit Tudra készülés és Roma fesztivál a jubileumi ÁGOTA-tábor 8. napján + FOTÓK

2016. július 29., péntek · Hozzászólok

agota_tabor_csutortok_romaest64_gs

A csütörtöki napon azt tapasztalhatták meg a táborlakók, hogy a romaság nem szégyenbélyeg, hanem olyan érték, amit előnyként lehet és kell megélni. Tovább »

Szentmise és szépségverseny a jubileumi ÁGOTA-tábor 7. napján + FOTÓK

2016. július 28., csütörtök · Egy hozzászólás

agota_tabor_strand01_gs

Immár egyként dobban ezer szív az országos találkozón, kicsit már a gyermekek vezetik a tábort, az ÁGOTA munkatársai pedig együtt élik át velük az élményeiket. Tovább »

Önbizalom és tudás kell a boldoguláshoz – ez a 20. ÁGOTA-tábor üzenete + FOTÓK

2016. július 26., kedd · Hozzászólok

agota_tabor_megnyito77_gsA szélrózsa minden irányából érkeztek állami gondoskodásban élő gyerekek az ÁGOTA-tábor tíznapos, jubileumi rendezvényére, melynek a tavalyihoz hasonlóan ismét a Békés megyei Doboz-Szanazug adott otthont. A kerek évfordulón minden eddiginél többen, összesen ezer fővel ünnepelte az alapítvány.
Tovább »

Illusztris vendégek, csodálatos élmények, szórakozás a jubileumi ÁGOTA-tábor 5. napján + FOTÓK

2016. július 25., hétfő · Hozzászólok

agota_tabor_hetfo60_gs

A köszöntőnapon illusztris vendégek üdvözölték a táborlakókat, akik lélekben már a következő napok nagyszabású tematikus programjaira is készültek hétfőn. Tovább »

Csapatépítéssel indult a jubileumi ÁGOTA-tábor az 1. napon + FOTÓK

2016. július 21., csütörtök · Egy hozzászólás

agota_tabor_csutortok64_gs

Éljenzéssel fogadták a Doboz-Szanazugban a megérkező hétszáz állami gondoskodásban élő fiatalt, akik csapatépítő programok során ismerkedhettek meg egymással a tíznapos tábor csütörtöki nyitányaként. Tovább »

Ma kezdődik az állami gondoskodásban élő fiatalok országos találkozója

2016. július 21., csütörtök · Hozzászólok

agota_ki_mit_tud28_gs

Ma kezdődik az állami gondoskodásban élő fiatalok tíznapos országos találkozója Doboz-Szanazugban, a vendégül látott mintegy hétszáz fiatalt szórakoztató és terápiás programok várják – közölte a tábor egyik szervezője, az Ágota (Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért) Alapítvány az MTI-vel. Tovább »

Jubilál az ÁGOTA: ezer fő részvételével indul a 20. nyári tábor

2016. július 18., hétfő · 3 hozzászólás

agota_tabor_szanazud59_gs

Július 21. és 31. között rendezik meg a XX. Állami Gondoskodásban Élő Fiatalok Országos Találkozóját Doboz-Szanazugon, közel 700 családból kiemelt gyermek és fiatal, 250 önkéntes, 50 segítő, összesen mintegy ezer fő részvételével. A jubileumi táborról a SZEGEDma.hu nap mint nap helyszíni beszámolóval, fotógalériával jelentkezik majd! Tovább »

A nevelőszülői hivatást is népszerűsítették az ÁGOTA családi napján + FOTÓK

2016. május 21., szombat · 2 hozzászólás

csaladi_nap114_gs

Szombati közösségi napján a családi napi játékok mellett a nevelőszülői hivatást is népszerűsítette az ÁGOTA Alapítvány. Az immár 17. Zápor-tavi rendezvényen ezúttal is több ezren vettek részt.
Tovább »

Következő oldal »