Pofonokban sem lesz hiány augusztus 20-án – indul a RakpartFeszt

2017. augusztus 16., szerda · 38 hozzászólás

rakpartfeszt_sajttaj004kf(1)

Fúvós zenekarok, kézműves sörök, kihagyhatatlan koncertek – indul a RakpartFeszt. Újdonságként a boksz fesztivál kupák világát idézik meg a Móra–parkban, a tűzijátékra ismét nagy figyelmet fordítanak a szervezők. Tovább »

Kass János előtti tisztelgéssel kezdődik a Szeged Art

2017. június 28., szerda · Hozzászólok

wagner_udvar01_gs

Képzőművészet és zene lepi el Szeged utcáit, parkjait és teraszait, július elsejétől augusztus huszadikáig tart idén a Szeged Art, amelynek legfőbb célja, hogy a napfény városának sokszínű művészeti életét minél közelebb vigyék az emberekhez. A rendezvénysorozat nyitányaként Kass János gyermekkönyv-illusztrációiból nyílik kiállítás a Dugonics téren, így tisztelegve a kilencven éve született Kossuth-díjas művész emléke előtt. Tovább »

Csaknem száz fagyi közül keresik az ország legjobbját Szegeden

2017. május 25., csütörtök · 2 hozzászólás

fagylaltverseny_sajttaj007kf

Jalapeños-tequilás, zöld- és keleti fűszerekkel vagy épp zöldségekkel megbolondított hűs finomságokat is neveztek a hagyományos ízek mellett az idei Év Fagylaltja versenyre, amit hétfőn rendeznek Szegeden. Összesen 94 hűs fagyi száll versenybe, ezek közül 20 mentes kategóriában indul, vagyis a cukor-, glutén- és tejmentes fagylaltokból is bő lesz a kínálat. Tovább »

30 méteres óriás lánchintával is vár a szegedi majális

2017. április 21., péntek · Egy hozzászólás

majalis03_gs

A békebeli majálisokat idézik meg idén is Szegeden sült kolbásszal, sörrel és vidámparkkal, az újszegedi ligetben azonban nemcsak vurstli és koncertek várják az érdeklődőket, hanem Rendőrnap és Military Majális is. Tovább »

Haltermelők: bőséges a karácsonyi halkínálat

2016. december 15., csütörtök · Hozzászólok

halaszlefeszt_megnyito05kf

Bőséges a karácsonyi halkínálat, az év utolsó hónapjában nagy mennyiségű és jó minőségű hal kerül piacra – tájékoztatta a Magyar Haltermelők és Halászati Vízterület-hasznosítók Szövetségének (Mahal) elnöke csütörtökön az MTI-t. Tovább »

Csongrád megyében épül hazánk első kenderháza + FOTÓK

2016. december 1., csütörtök · 3 hozzászólás

alapkoletetel_domaszek03_gs

Egy idén engedélyezett speciális anyagot, úgynevezett kenderbetont is felhasználnak Domaszéken egy bemutatóház építéséhez, amibe bárki be is költözhet. Az alapkőletételen elhangzott, ez lesz hazánkban az első kenderháza, és remélhetőleg az építmény is hozzájárulhat ahhoz, hogy újjáéledjen a kenderipar Magyarországon, melyért Csongrád megye több lépést is megtett már. Tovább »

Jövő péntektől indulnak a Szegedi Karácsonyi Hetek

2016. november 16., szerda · 14 hozzászólás

karacsonyi_vasar_sajttaj001kf

November 25-étől december 24-ig tartanak a Szegedi Karácsonyi Hetek, ahogy azt már megszokhattuk, a tradicionális Széchenyi téri advent mellett a megújult Dóm téri kézművesvásár, és a Dugonics téri gasztro helyszín teszi teljessé az ünnepi heteket. Tovább »

Szeptember 22-én egy napra az autót a kerékpár és a villamos váltja

2016. szeptember 20., kedd · Egy hozzászólás

automentes_nap_sajttaj004kf

Egy forgalmival egy egész család közlekedhet ingyen csütörtökön. Gyerekprogramokkal és egy baleset szimulációjával is készülnek a szervezők. Tovább »

Bortér és repülőnapok – Szeptember közepi égi és földi ünnep Szegeden

2016. szeptember 8., csütörtök · 11 hozzászólás

bor_ter_sajttaj02_gs

Szeptember közepén ismét felpezsdül Szeged városa, míg a Dóm téren a borkedvelőket várják immáron hatodszor, a 100+1 éves születésnapját ünneplő Szegedi Repülőtér először mutatkozik be a nagyközönség előtt látványos légiparádéval és drónversennyel többek között. Tovább »

A Szeged szót „írják” tűzijátékból a Tisza fölé augusztus 20-án

2016. augusztus 17., szerda · 41 hozzászólás

rakpartfeszt_sajtotajekoztato_02

Fúvószenekarok szabadtéri fellépéseire, kézműves sörfesztiválra és koncertekre invitálják az ünnepi hétvégén a napfény városába a kikapcsolódni vágyókat. Az augusztus 20-ai tűzijáték egy soha nem látott elemmel bővül, a Tisza fölött a Szeged felirat fog megjelenni tűzijátékbombákból. Tovább »

Cégvezetők munkáját értékelték – Egyedüliként az SZKT volt vezetője nem kap prémiumot

2016. június 8., szerda · 18 hozzászólás

penzbiz_ules01_gs

Önkormányzati tulajdonú társaságok vezetőinek prémiumairól szavaztak a pénzügyi bizottság ülésén. Csak a közlekedési társaságot egy évig igazgató Kojedzinszky Richard nem kap egy fillért sem, és még a nevét is elírták az előterjesztésben. Németh István pedig annak ellenére kapja meg a maximális összeget, hogy csak részben teljesítette a kitűzött prémiumcélokat. Tovább »

Péntek délutánra tűnnek el a belvárosból a borfesztivál maradványai + FOTÓK

2016. június 2., csütörtök · 10 hozzászólás

borfeszt_maradvany005kf

150 borász, 200 kézműves és 250 program – ezek a fő számai a 10 napos XXII. Szegedi Borfesztiválnak, mely ugyan több mint 10 napja véget ért, még mindig asztalok, padok és komplett pavilonok árválkodnak a Széchenyi téren. A rendezvény szervezője ígéri, június 3-án délutánra elszállítanak mindent, és visszakapják a teret a szegediek. Tovább »

Az önkormányzat cégénél az önkormányzat cége a befutó – Már tavaly megpályáztatták az új parkolórendszert a Mars téri piacon

2016. május 13., péntek · 33 hozzászólás

mars_ter_belepteto03_gs

Folytatódik a Mars téri piac parkolórendszerének cseréje, várhatóan a jövő hét második felétől már nem kézi nyugtát kapnak az autósok. Addig azonban a forgalmasabb piaci napokon hosszabb lesz a be- és kijutás a vásártérnél, míg a háttérben lévő jogvitát immár egy rongálás miatti feljelentés is „színesíti” az önkormányzati társaság és az elbontott rendszer üzemeltetője között. Tovább »

Botrány és rendőri intézkedés kísérte a beléptetőrendszer bontását a Mars téri piacon + FOTÓK

2016. május 11., szerda · 11 hozzászólás

mars_ter_kapubontas03_gs

Leszerelték a jegyautomatát, a belépőkártyát ellenőrző berendezést, és több elemét elvágták a parkolórendszernek a Mars téri piacon, mindezt az üzemeltető szerint jogtalanul, ezért feljelentést tettek rongálás miatt. A piac vezetője viszont állítja, az ő tulajdonukat képezik az eszközök, így joguk volt hozzá, és hamarosan új, modernebb rendszer fog működni. A bontások a hét elején kezdődtek, és kedden este a vásártér zárása után folytatódtak rendőri intézkedéssel fűszerezve. Tovább »

150 kiállító és 250 program – Májusban ismét a bor fővárosa lesz Szeged

2016. április 18., hétfő · 23 hozzászólás

borfesztival_sajttaj02_gs

Több mint 150 borász nemes nedűjével és 250 programmal csalogat május 13-ától a XXII. Szegedi Borfesztivál. A nagyszabású, Szeged Napjához kapcsolódó gasztronómiai és kulturális seregszemle idén sárkányhajó viadallal, félmaratonnal is csalogat, továbbá a Nemzeti Bor Maraton is családi rendezvényeket kínál a sztárfellépők és a tűzijáték mellett. Tovább »

Télbanya elégetésével búcsúzik Szeged a téltől a Szent István téren

2015. február 9., hétfő · Hozzászólok

mars_ter_sajttaj04_gs

Látványos télbúcsúztató rendezvényt szervez a Szegedi Vásár és Piac Kft. február 14-én, szombaton a Szent István téren. A program zenitjén egy kiszebáb elégetése révén búcsúztathatják a szegediek a hideg, sötét évszakot, illetve minden bánatukat, bajukat.
Tovább »

Fenyőmustra a Marson – a nordmann az egyik legkeresettebb

2014. december 22., hétfő · 5 hozzászólás

fenyovasar_mars_ter13_gs

A legtöbben a karácsony előtti napokra hagyják a fenyővásárt, a Mars téri piacon az árusok arról számoltak be, hogy szombaton élénkült meg a forgalom. Az ünnep ékének is tartott tűlevelűek közül a nordmann az egyik legnépszerűbb fajta. Tovább »

Nagycsaládosoknak gyűjtenek a Marson + FOTÓK

2014. december 13., szombat · Hozzászólok

adomanygyujtes04_gs

Karácsonyi adománygyűjtést hirdetett a Szegedi Vásár és Piac Kft., nagycsaládosok számára várják a felajánlásokat a Mars téri piac nagycsarnokában. Tovább »

Kothencz János javára lépett vissza a KTI szegedi polgármesterjelöltje

2014. október 8., szerda · 38 hozzászólás

DSC_5364

A kormánypártok és a L.É.T. által támogatott Kothencz János javára lépett vissza a polgármester-jelöltségtől Németh István. A KTI-nek nyolc egyéni körzetben vannak jelöltjei, rájuk lehet voksolni október 12-én. Tovább »

Elfogadták a KTI fellebbezését – mégis öt polgármesterjelölt indulhat Szegeden

2014. szeptember 12., péntek · 17 hozzászólás

Öt polgármesterjelölt indulhat Szegeden, miután a területi választási bizottság a fellebbezésnek helyt adva nyilvántartásba vette Németh Istvánt, a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt jelöltjét – olvasható a bizottságnak a Csongrád Megyei Önkormányzat honlapján péntek este nyilvánosságra hozott határozatában. Tovább »

Számháború Németh István szegedi polgármesterjelölt ajánlásai körül

2014. szeptember 12., péntek · 3 hozzászólás

nemethistvan01

A Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) elnöke, Szili Katalin közleményben hívja fel a figyelmet pártja szegedi polgármesterjelöltje, Németh István nyilvántartásba vételének elutasítására.
Tovább »

A mosoly városává tenné Szegedet Szili Katalin pártja

2014. augusztus 5., kedd · 7 hozzászólás

szili_katalin_kre_sajttaj01_gs

Kedd délután a Közéleti Kávéház vendégeként jelentette be indulását az őszi önkormányzati választáson a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt Szegeden. A rendezvényen Szili Katalin pártelnök célkitűzéseikről beszélt, valamint bemutatkozott Németh István polgármesterjelölt is. Tovább »

Németh István: Szegeden is a KTI jeleníti meg az emberek valós problémáit

2014. április 2., szerda · 20 hozzászólás

nemethistvan01Mint arról már korábban beszámoltunk, a szegedi 1. számú választókörzetben civil jelöltet állított a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt. Németh István képviselőjelölttel a választási kampány hajrájában beszélgettünk. Tovább »

Szili Katalin Szegeden: nem a semmiből jöttünk, nem vagyunk bizniszpárt!

2014. március 26., szerda · 4 hozzászólás

kti_sajttaj01_gsA KTI nem biznisz- vagy épp kamupárt, évek óta tevékenykedünk és tényleges programmal készülünk a választásokra – jelentette ki Szili Katalin a párt elnöke szegedi sajtótájékoztatóján. Tovább »

Ágotás gyerekeket vendégeltek meg halászlével a szegedi lionok + FOTÓK

2012. szeptember 3., hétfő · Egy hozzászólás

Jótékonysági hajóutat szervezett az ÁGOTA Alapítvány gyermekeinek és nevelőszülőinek a Szeged Első Lions Club a XVI. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál alkalmából. Egy tál ízletes halászlével vendégelték meg a résztvevőket, akik közül többen most hajókáztak első alkalommal a Tiszán.
Tovább »

Hatékonyabb módszert dolgoztak ki a graffitik eltávolítására szegedi tudósok

2008. október 3., péntek · Hozzászólok

Fotó: Gémes Sándor – SZEGEDma

A korábbiaknál hatékonyabb és lényegesen olcsóbb módszert dolgoztak ki a graffitik eltávolítására a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Kolloidkémiai Tanszékének kutatói – közölte Dékány Imre akadémikus, a tanszék vezetője pénteken a Tisza-parti városban. Tovább »