Pofonokban sem lesz hiány augusztus 20-án – indul a RakpartFeszt

2017. augusztus 16., szerda · 38 hozzászólás

rakpartfeszt_sajttaj004kf(1)

Fúvós zenekarok, kézműves sörök, kihagyhatatlan koncertek – indul a RakpartFeszt. Újdonságként a boksz fesztivál kupák világát idézik meg a Móra–parkban, a tűzijátékra ismét nagy figyelmet fordítanak a szervezők. Tovább »

Kass János előtti tisztelgéssel kezdődik a Szeged Art

2017. június 28., szerda · Hozzászólok

wagner_udvar01_gs

Képzőművészet és zene lepi el Szeged utcáit, parkjait és teraszait, július elsejétől augusztus huszadikáig tart idén a Szeged Art, amelynek legfőbb célja, hogy a napfény városának sokszínű művészeti életét minél közelebb vigyék az emberekhez. A rendezvénysorozat nyitányaként Kass János gyermekkönyv-illusztrációiból nyílik kiállítás a Dugonics téren, így tisztelegve a kilencven éve született Kossuth-díjas művész emléke előtt. Tovább »

Csaknem száz fagyi közül keresik az ország legjobbját Szegeden

2017. május 25., csütörtök · 2 hozzászólás

fagylaltverseny_sajttaj007kf

Jalapeños-tequilás, zöld- és keleti fűszerekkel vagy épp zöldségekkel megbolondított hűs finomságokat is neveztek a hagyományos ízek mellett az idei Év Fagylaltja versenyre, amit hétfőn rendeznek Szegeden. Összesen 94 hűs fagyi száll versenybe, ezek közül 20 mentes kategóriában indul, vagyis a cukor-, glutén- és tejmentes fagylaltokból is bő lesz a kínálat. Tovább »

30 méteres óriás lánchintával is vár a szegedi majális

2017. április 21., péntek · Egy hozzászólás

majalis03_gs

A békebeli majálisokat idézik meg idén is Szegeden sült kolbásszal, sörrel és vidámparkkal, az újszegedi ligetben azonban nemcsak vurstli és koncertek várják az érdeklődőket, hanem Rendőrnap és Military Majális is. Tovább »

Haltermelők: bőséges a karácsonyi halkínálat

2016. december 15., csütörtök · Hozzászólok

halaszlefeszt_megnyito05kf

Bőséges a karácsonyi halkínálat, az év utolsó hónapjában nagy mennyiségű és jó minőségű hal kerül piacra – tájékoztatta a Magyar Haltermelők és Halászati Vízterület-hasznosítók Szövetségének (Mahal) elnöke csütörtökön az MTI-t. Tovább »

Csongrád megyében épül hazánk első kenderháza + FOTÓK

2016. december 1., csütörtök · 3 hozzászólás

alapkoletetel_domaszek03_gs

Egy idén engedélyezett speciális anyagot, úgynevezett kenderbetont is felhasználnak Domaszéken egy bemutatóház építéséhez, amibe bárki be is költözhet. Az alapkőletételen elhangzott, ez lesz hazánkban az első kenderháza, és remélhetőleg az építmény is hozzájárulhat ahhoz, hogy újjáéledjen a kenderipar Magyarországon, melyért Csongrád megye több lépést is megtett már. Tovább »

Jövő péntektől indulnak a Szegedi Karácsonyi Hetek

2016. november 16., szerda · 14 hozzászólás

karacsonyi_vasar_sajttaj001kf

November 25-étől december 24-ig tartanak a Szegedi Karácsonyi Hetek, ahogy azt már megszokhattuk, a tradicionális Széchenyi téri advent mellett a megújult Dóm téri kézművesvásár, és a Dugonics téri gasztro helyszín teszi teljessé az ünnepi heteket. Tovább »

Szeptember 22-én egy napra az autót a kerékpár és a villamos váltja

2016. szeptember 20., kedd · Egy hozzászólás

automentes_nap_sajttaj004kf

Egy forgalmival egy egész család közlekedhet ingyen csütörtökön. Gyerekprogramokkal és egy baleset szimulációjával is készülnek a szervezők. Tovább »

Bortér és repülőnapok – Szeptember közepi égi és földi ünnep Szegeden

2016. szeptember 8., csütörtök · 11 hozzászólás

bor_ter_sajttaj02_gs

Szeptember közepén ismét felpezsdül Szeged városa, míg a Dóm téren a borkedvelőket várják immáron hatodszor, a 100+1 éves születésnapját ünneplő Szegedi Repülőtér először mutatkozik be a nagyközönség előtt látványos légiparádéval és drónversennyel többek között. Tovább »

A Szeged szót „írják” tűzijátékból a Tisza fölé augusztus 20-án

2016. augusztus 17., szerda · 41 hozzászólás

rakpartfeszt_sajtotajekoztato_02

Fúvószenekarok szabadtéri fellépéseire, kézműves sörfesztiválra és koncertekre invitálják az ünnepi hétvégén a napfény városába a kikapcsolódni vágyókat. Az augusztus 20-ai tűzijáték egy soha nem látott elemmel bővül, a Tisza fölött a Szeged felirat fog megjelenni tűzijátékbombákból. Tovább »

Következő oldal »