Közélet

Az LMP „beveszi” a szegedi várat a hétvégén

Az LMP „beveszi” a szegedi várat a hétvégén

2012. június 8., péntek
Az LMP „beveszi” a szegedi várat a hétvégén

A zöld parlamenti párt országos kongresszusát a szegedi várban tartja szombat reggeltől vasárnap estik. Szó lesz a népszavazás értékeléséről, a 2014-es jelöltállításról, és lesz részleges tisztújítás is.

Az LMP Csongrád megyei területi szervezete a vendéglátója a párt országos konferenciájának, melyet szombat reggeltől vasárnap estig a szegedi várban tartanak majd meg. „A programok szervezésében, az egész konferencia felépítésében az LMP alapvető értékeit tartottuk szem előtt, ennek szellemében szerveztünk vasárnap reggelre helyitermék-reggelit, a környékbeli borokból lesz borkóstoló, és egy helyi zenekar fog koncertezni szombat este. A ciklusértékelőt a Tiszán egy hajón fogjuk megtartani, ezzel is felhívva arra a figyelmet, hogy milyen fontos szerepet tölt be a szegediek életében a Tisza, és mégis elképesztő deficitet látunk a folyó kihasználtságában Szegeden. A legtöbb vendégünk például a Partfürdőn fog lakni, és még az sem kizárt, hogy egy állampolgári engedetlenségi akciót szervezünk ennek kapcsán, mert azt mindenki tagunk vállalhatatlannak tartja, hogy ennyire elhanyagoljanak egy folyót” – avatott be a részletekbe az LMP megyei koordinátora,

Málovics György

. A politikus elmondta, hogy a meghívottak a népszavazási kezdeményezés értékelése mellett vitatkozni fognak a 2014-es jelöltállítási szabályzatról, ami egy fajsúlyos kérdés a szervezet centralizálása, decentralizálása kapcsán. „Bizonyos esetekben lesznek tisztújítások is, itt részleges tisztújításra kell gondolni, hiszen a párt életében történtek lemondások és összeférhetetlenségek is. Hivatalosan 180 szavazati joggal bíró küldöttünk van, de minden tagunk előtt nyitott a rendezvény. Maga a kongresszus, a témák megvitatása zárt, de a kapcsolódó programok nem” – így a koordinátor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.