Sport

Nemcsak a szezonról, de a jövőről is döntenek a Szedeák következő meccsei

Nemcsak a szezonról, de a jövőről is döntenek a Szedeák következő meccsei

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. május 7., kedd
Nemcsak a szezonról, de a jövőről is döntenek a Szedeák következő meccsei

Szerdán 18 órától a szezonbeli utolsó hazai mérkőzését játssza az SZTE-Szedeák az Egis Körmend ellen, majd szombaton Kecskemétre látogat Simándi Árpád együttese.

Fotó: SZTE-Szedeák

 

 

Senki sincs biztonságban

Fokozódnak az izgalmak a  a férfi kosárlabda NB I./A csoportjának alsóházi rájátszásában. A tét hatalmas, hiszen aki az utolsó, 14. helyen végez a jövő szombaton befejeződő playout-ban, az búcsúzni kényszerül az élvonaltól.

Négy fordulóval a vége előtt még bárki kieshet. A kilencedik Oroszlány is csak három ponttal vezet a jelenlegi sereghajtó Kaposvár előtt. Az SZTE-Szedeák jelenleg 12 ponttal rendelkezik, és egy ponttal előzi meg a somogyiakat.

Még bármi lehet.

 

Az utolsó hazai meccs következik

A Körmend ellen zárul a szezon a Városi Sportcsarnokban. Nem fér az bele, ami a korábbi körmendiek elleni találkozókon, miszerint több mint 90 kapott pontot szed be a Szedeák. Az ebben a szezonban lejátszott három meccs során mindig 90 pont fölött kapott a Szedeák a Körmend ellen.

Ez ellen csak egyszer volt ellenszer: a januári kupamérkőzésen idegenben 98–91-es győzelemmel jutott be a kupa négyesdöntőjébe az SZTE-Szedeák. A legutóbbi találkozás alkalmával 104–96-os vereséget könyvelhetett el a Szeged.

 

"Egy út van, az a győzelem"

A találkozó előtt a Szedeák játékosa, Mucza Tamás úgy fogalmazott, hogy:

Konkrétan muszáj nyernünk ezen a mérkőzésen. Egyelőre készülünk a Körmendből, próbáljuk összerakni a védekezést és a támadást.

Hozzátette:

Készültünk belőlük és igazából mindent megfogunk tenni a győzelem érdekében. Egy út van, az a győzelem.

Mucza Tamás kiemelte, hogy a szezon során sok volt a hullámvölgy, viszont a kiélezett helyzetekben és meccseken mindenki össze tudta magát szedni fejben meglátása szerint. Hozzátette: "ezen leszünk, hogy ez holnap is így legyen."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.