Közélet

Solymos két cégvezetőt is menesztene, Nagy feljelenti rágalmazásért (FRISSÍTVE)

Solymos két cégvezetőt is menesztene, Nagy feljelenti rágalmazásért (FRISSÍTVE)

2011. szeptember 8., csütörtök
Solymos két cégvezetőt is menesztene, Nagy feljelenti rágalmazásért (FRISSÍTVE)

A polgármesteri kabinet szerdán tájékoztatta a helyi napilapot, hogy harmincmillió forint volt a Szegedi Ifjúsági Napok vesztesége. Solymos László alpolgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a következő közgyűlésen a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. ügyvezetője mellett a Mars téri piac igazgatójának a leváltását is kezdeményezi majd. Nagy rágalmazásért feljelenti Solymost.

A kabinetvezető,

Szabó Sándor

korábban azt is elmondta a lapnak, hogy a SZIN 179 millió forint bevétellel és 209 millió forint kiadással járt, a többségi városi tulajdonban lévő Dorozsmai Nagybani Piac Üzemeltető Kft. pedig segítséget nyújtott az IH-nak: a cég 40 millió forintot utalt át a 100 százalékos városi tulajdonban lévő Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft.-nek. Ezért a város vizsgálatot rendelt el.

Solymos László

a csütörtöki sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a szeptemberi közgyűlésen kezdeményezni fogja az IH ügyvezetőjének,

Sódar Istvánnak

a leváltását. Több - szerinte - előnytelen szerződés megkötése miatt pedig a piacokat üzemeltető Szegedi Vásár és Piac Kft. igazgatójának,

Nagy Lászlónak

a leváltására is javaslatot tesz. Utóbbi ügyek miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést is tettek.

Az alpolgármester büntetőfeljelentést is tett

A részletekkel kapcsolatban az alpolgármester kifejtette, hogy a Mars tér vezetése felmondta a korábbi vállalkozói szerződéseket, és sokkal drágább vállalkozói díjakkal kötöttek újakat. Példaként említette a parkolórendszer kiépítésére szóló szerződést, ahol három évre szóló kontraktust írtak alá 60 millió forint értékben, amit ráadásul 2014-ig nem is lehet felmondani. Solymos itt azt is kiemelte problémaként, hogy 50 milliós értékhatár fölötti szerződéshez közgyűlési jóváhagyás kellett volna. Az alpolgármester az U pavilon bérbeadásánál és a takarítás, karbantartás munkálataira kötött megállapodásoknál is visszásságokat említett, utóbbinál több olyan feladat is van, melyre duplán szerződött a piacot üzemeltető cég. A politikus az őrzésre megbízott vállalkozás díját is sokallta. Solymos László összefonódásokról is említést tett. Szerinte az új szerződésekben szereplő cégek érdekeltségi köréhez tartozik Fidesz-KDNP-s politikus is, illetve több, a párt által delegált külsős bizottsági tag. "Összességben elmondható, hogy ezekkel az előnytelen szerződésekkel évente 40 millió forinttal drágábban működik a piac. Ezért ismeretlen tettes ellen büntető feljelentést teszünk, a szeptemberi 30-i közgyűlésen pedig előterjesztésemben arra fogom kérni a testületet, hogy azonnali hatállyal menessze a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. és a Szegedi Piac és Vásár Kft. vezetőjét, illetve javaslatot teszek a felügyelőbizottsági tagok leváltására is, mert nem végezték el a feladatukat. A cégek vezetését pedig pályázati úton töltenénk be" - emelte ki. Természetesen felkerestük

Bohács Zsoltot

, a Fidesz-KDNP frakció vezetőjét, aki azt mondta, hogy először tájékozódik majd az ügyeben, áttekinti a szóban forgó adatokat, dokumentumokat, és később reagál majd az alpolgármester felvetéseire.

Nagy László feljelenti Solymos Lászlót rágalmazásért

Solymos László, Szeged Megyei Jogú Város alpolgármesterének mai sajtótájékoztatójával kapcsolatosan Nagy László az alábbi közleményt adta ki: "A sajtótájékoztatón elhangzottakat egészében és részeiben is cáfolom, alattomos és elvtelen támadásnak tekintem. Retorzióként értékelem, mert az elmúlt 12 év összefonódásait feltártam, megszüntettem, és a város egyetlen cégvezetőjeként büntetőfeljelentést tettem. Valószínűleg nem alaptalanul, mivel a büntetőeljárás hónapok óta folyik. Szeretném hangsúlyozni, hogy minden általam megkötött szerződés jogszerűségéért, szakmaiságáért és tartalmáért vállalom a felelősséget; és ha kell, azokat a sajtó nyilvánossága elé tárom. Azt is hangsúlyozom, hogy én és minden munkatársam tiszta lelkiismerettel állunk minden feljelentés és vizsgálat elé. Leszögezem, hogy a vizsgálat eredményétől függetlenül becsületsértés és nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt büntetőfeljelentést teszek Dr. Solymos László alpolgármester úr ellen. Nyomatékosítani szeretném, hogy az elmúlt időszak történései és a mostani támadás is szoros összhangban vannak az általam megszüntetett, évek óta érvényben lévő haveri szerződésekkel. Szeretném, ha a Szegedi Vásár és Piac Kft. tevékenységét továbbra is Szeged város lakossága, a szakma, és az elért eredmények minősítenék" - olvasható a Szegedi Vásár és Piac Kft. igazgatójának közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.