Amerikai zenész is tiszteleg Jimi Hendrix előtt Szegeden

2017. szeptember 17., vasárnap · Hozzászólok

Idén lenne 75 éves Jimi Hendrix – ennek apropóján indult turnéra a Halper-Hendrix Experiment zenekar. Az együttes szeptember 19-én, kedden 19 órakor Szegeden, az IH Rendezvényközpontban emlékezik a valaha élt egyik legjobb gitárvirtuózra. Tovább »

Csütörtöki programajánló: komolyság, és szórakozás egyszerre Szegeden!

2017. július 12., szerda · Hozzászólok

faces_of_love

Szegeden vetítik az idei Faces of Love – A szeretet arcai Manilából című filmet, a Nyugiban Reppszakkör hip-hop esték várják az érdeklődőket, illetve egy igaz történetetből szőtt darabot láthatunk az IH Rendezvényközpontban. Tovább »

Vámos Miklós a politikusok helyében inkább író akarna lenni

2017. június 29., csütörtök · 6 hozzászólás

vamos_miklos06_gs

A kedvelt író napjaink krónikásának tartja magát, mégis inkább a múltról szóló írásait szeretik, mint az Apák könyvét. Beszélt a történelmi regények megírásának nehézségeiről, legújabb kötetének élőkészítéséről, érdekességeiről. Tovább »

Fa Nándor: Minden egyéni teljesítmény mögött ott egy csapat + FOTÓK, VIDEÓ

2017. május 31., szerda · Hozzászólok

fa_nandor01_gs

Szegeden járt a híres magyar vitorlázó. Beszámolt a Vendée Globe-on elért legutóbbi sikeréről, az ehhez vezető útról. Sikerült az álmát megvalósítania, a világ legnehezebb vitorlás versenyét kevesebb, mint száz nap alatt teljesítette. Tovább »

Hazudj, ha tudsz! – pikáns témák a prezentációs versenyen

2017. május 2., kedd · Egy hozzászólás

Újragondolják a trójai falovat és a hazugság felismeréséről is előadnak érthető és trendi módon az SZTE Tehetségpont megmérettetésén. A prezentációs technikák verseny döntőjét május 4-én, csütörtökön 15 órakor tartják a szegedi IH Rendezvényközpontban, ahol a közönség is választ egy nyertest. Tovább »

Várszegi Asztrik: A jó vezető nem uralkodik, hanem szolgál + FOTÓK

2017. április 4., kedd · 4 hozzászólás

varszegi_asztrik01_gs

A bencés regula a valós életben is jól alkalmazható – Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát szegedi előadásában a másfél évezredes szabályzaton keresztül mutatta be az életünk, nevelésünk, oktatásunk szempontjából fontos értékeket. Szólt arról, hogy milyen a jó vezető, hogyan zajlik a döntéshozatal, miként kell fordulni a fiatalok, a diákok felé. Tovább »

Szegeden idézi meg a nyarat a friss Fonogram-díjas formáció

2017. április 3., hétfő · Hozzászólok

belau_live_2017

A Belau az Island of Promise című bemutatkozó videójával tűnt fel a magyar zenei életben, amely számos elismerést gyűjtött be. A zenekar a nyár folyamán közel 40 koncertet adott, köztük a legnagyobb fesztiválokon. Az első lemezük, The Odyssey címmel nemrég jelent meg, amely a napokban Fonogram-díjat kapott az év elektronikus zenei albuma kategóriában. Pesti és külföldi koncertek után, április 13-án, Szegeden idézik meg a nyarat. Tovább »

Jótékonysági koncertet rendeznek az IH Rendezvényközpontban

2017. március 16., csütörtök · Hozzászólok

image1

A Gyógyító Angyal Alapítvány jótékonysági koncertet rendez március 17-én 18 órakor az IH Rendezvényközpontban. Az est bevétele egy mobil ultrahangos készülék beszerzését támogatja, mely gyermekek és fiatalok ingyenes szűrővizsgálatát teszi lehetővé. Tovább »

A stoner három árnyalata Szegeden

2016. december 5., hétfő · Hozzászólok

dungaree_red_swamp_support_the_habit_tourHárom kiváló hazai stoner zenekar lép fel az IH Rendezvényközpontban december nyolcadikán, hogy bemutassák debütáló lemezüket, ugyanis a Red Swamp, a Dungaree és a Hot Beaver is nemrégiben jelentkezett első albumával, így három remek koronggal ismerkedhet meg a szegedi közönség csütörtökön. Tovább »

Vekerdy: A kamasz mániákus igazságkereső, de ha faggatják, hazudik + FOTÓK

2016. november 8., kedd · 3 hozzászólás

vekerdy_tamas02_gs

Gyermekünk későbbi élete függhet attól, hogy miként neveljük kamaszkorában. Ez az időszak a tinédzser és a szülő számára sem könnyű, ezért fontos a sok türelem. A tini megbotolhat, de az anyának, vagy az apának fel kell őt emelnie, hogy újra próbálkozhasson az önállóság felé vezető úton. Tovább »

A másik segítése a boldogság kulcsa – vallja Bagdy Emőke + FOTÓK

2016. október 19., szerda · 2 hozzászólás

bagdy_emoke01_gs

Az országosan ismert szakember a család, a közösség fontosságára hívta fel a figyelmet. Szerinte a pénz helyett egymás segítése a legfontosabb feladatunk. Altruista embernek lenni kifizetődő, aki ad, annak az immunrendszere is erősebb lesz. Tovább »

A szegedi IH-ban lép fel Petruska

2016. április 28., csütörtök · Hozzászólok

A_Dal_2016_Petruska_2016-02-27

Nem sokkal azután, hogy a fél ország megismerhette nevét, és Trouble In My Mind című dalát, a harmincas generáció gondolkodó dalszerző-énekese, Petruska március 29-én új nagylemezt adott ki Kapunyitó címmel. Tizenegy értékes és izgalmas gondolat és fülbemászó dal. A dalszerző-énekes-gitáros budapesti lemezbemutatóját április 28-án a szegedi IH-ban tartja.
Tovább »

Stoni blue Unit és Indigó koncerttel mutatják be a szegedi rock történetét

2016. március 31., csütörtök · Hozzászólok

ramblingbluestrio

Csütörtökön és pénteken tartják az IH Rendezvényközpontban a „Szegedi Rocktörténeti Esték” elnevezésű programot, amely az immár közel egy éve elkezdett „Szegedi Zenészek Társasága” sorozat folytatása. Tovább »

Gyermekek segítettek gyermekeknek – jótékonysági koncert az IH-ban + FOTÓK

2015. március 30., hétfő · Hozzászólok

flora

A “Gyerekek a Gyerekekért” jótékonysági koncertet másodszor rendezték meg március 27-én, pénteken a szegedi IH Rendezvényközpontban. Az esemény két kislány Flóra és Boglárka ötlete alapján jött létre, azzal a céllal, hogy segítséget nyújtson súlyosan beteg gyermekeknek. Megkönnyíteni és derűsebbé kívánják varázsolni azt, ami első hallásra felfoghatatlannak tűnik. Tovább »

Nyerjen páros belépőt a Molnár Dixieland Band évadnyitó koncertjére!

2015. március 17., kedd · Hozzászólok

dixie51joTrombitapárbajjal kezdi 51. évadát a Molnár Dixieland Band – március 28-án az IH Rendezvényközpontban Forgács László és Lázár István “csatázik” a tradicionális jazz improvizációinak területén. Játsszon velünk, nyerjen páros belépőt az egyedülálló koncertre! Tovább »

Kö7 – Középiskolások Hete 2015-ben is a Szegedi Ifjúsági Házban

2015. március 7., szombat · Hozzászólok

ko7logo

A Szegedi Ifjúsági Ház IH-D2 Ifjúsági Fejlesztő- és Médiaközpontjának koordinálásával idén is megvalósul a Kö7 – Középiskolások Hete elnevezésű rendezvény 2015. március 9-13. között az IH Rendezvényközpontban. Az öt napos, több mint 50 programelemből álló rendezvény számos középiskolás fellépő, egyetemi intézmény, civil szervezet és a fiatalok iránt nyitott tudományos szakember és művész bevonásával valósul meg. Tovább »

Pesti humorral avatták fel az IH Boncz-termét + FOTÓK, VIDEÓ

2015. március 1., vasárnap · 12 hozzászólás

boncz_terem01_gs
Nem csak a politikát kifigurázó, de politikai kabaréval avatták fel az IH Rendezvényközpont Boncz Gézáról elkeresztelt nagytermét. Botka László polgármester az ünnepséget azt mondta: a hétköznapok elviseléséért most is nagy szükség van a humorra. Tovább »

Néptáncos Zárszámadás az Ifjúsági Házban

2015. február 25., szerda · Hozzászólok

zarszamadas_ih

A Délikert Napsugár- Délikert Möndörgő- és Pakulár Táncegyüttesek kalauzolnak vissza a nem olyan távoli múltba pénteken az IH Rendezvényközpontban. Az előadás a szocializmus korszakainak eklektikus egyvelege, a Kárpát-medence néptánckultúrájából kiragadott elemekkel színesítve, TSZ-elnökkel, tánccal, sztárvendéggel, hurka-kolbásszal. Tovább »

Felhúzták a részegszemüveget a szegedi középiskolások + FOTÓK

2015. január 27., kedd · 4 hozzászólás

bunmegelozesi_vetelkedo21kf

Szegedi középiskolákból verbuválódott csapatok mérhették össze tudásukat és ügyességüket az Ifjúsági Ház bűnmegelőzési vetélkedőjén. A kedd délutáni rendezvény programjai a KRESZ és a prevenció témái köré csoportosultak, de szó esett a biztonságos internethasználatról és az egészségmegőrzésről is. Tovább »

Városi bűnmegelőzési vetélkedő a Szegedi Ifjúsági Házban

2015. január 26., hétfő · Hozzászólok

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a Szegedi Ifjúsági Ház egész tanévet átfogó projektet indított 2014. őszén, amely során a bűnmegelőzés témakörei iránt érdeklődő középiskolás diákok szabadidejükben tréningek, előadások, tapasztalatszerző látogatások és gyakorlatok alkalmával szereznek és adnak át ismereteket a bűnmegelőzésről. Tovább »

CsakAzértIs!Buli – ahol mindenki egyforma + FOTÓK

2015. január 18., vasárnap · Hozzászólok

csakazertisbuli10kfA mozgás-, hallás- és látássérültek bármikor kaphatóak egy jó bulira, ha van olyan táncparkett, ami megfelel a speciális követelményeknek. A CsakAzértIs!Buli akadálymentes partit már negyedik alkalommal látta vendégül a szegedi Ifjúsági Ház, ahol sérültekkel és egészségesekkel beszélgettünk.
Tovább »

Indul a Zenéljünk Együtt! programsorozat

2015. január 14., szerda · Hozzászólok

A szegedi Új Nemzedék Plusz Kontaktpont az IH Rendezvényközponttal együttműködésben január 23-án rendezi meg Zenéljünk Együtt! programsorozatának nyitórendezvényét, melynek vendége a Mentés Másként Trió és a Népzenei Kamaraműhely, a Dugonics András Piarista Gimnázium Kamaraegyüttese. Tovább »

Következő oldal »