Mars téri piac ügy: miért vállal mindent magára az egykori igazgató?

2017. szeptember 8., péntek · 4 hozzászólás

Minden Pusztai Lajoson csattan a Mars téri piac 2009 óta húzódó ügyében, holott a polgármester és az alpolgármesterek is felelősek az ingatlanok engedély nélküli elbontásával kapcsolatban – mondta az egyik volt kereskedő pénteken, a Szegedi Járásbíróságon tartott tárgyaláson. Tovább »

Szabó Bálint: A Mars téri botrány tehet pontot a Botka-korszak végére

2017. augusztus 29., kedd · 36 hozzászólás

Szabálytalanul, hamis adatokat megadva Botka László Mózes Ervinnel és a városvezetéssel karöltve kicsalta az EU 1,9 milliárd forintos támogatását a Mars téri piac fejlesztése kapcsán – jelentette ki Szabó Bálint. A jogász szerint ez a botrány tehet pontot a 15 éve tartó Botka-korszak végére Szegeden. Tovább »

Fogy a levegő Botka körül: A Mars téri piac beruházásának közérdekű adatait is titkolja a szegedi polgármester

2017. március 26., vasárnap · 39 hozzászólás

botka_laszlo_beszamolo_adozok09_gs

A TV2-től 36 milliót kérnek közérdekű adatokért, de a helyzet nem szokatlan: 2008 óta húzódik a Mars téri piacberuházás közérdekű adatainak kiadása is. Tovább »

Sirok Mihály: Ébresztő, Szeged!

2016. augusztus 26., péntek · 35 hozzászólás

Kellenének még Szabó Bálintok. Sokan. Nem kell félni, úgy látszik, recseg-ropog minden a szegedi városvezetés körül – írja portálunknak küldött véleménylevelében szegedi olvasónk, Sirok Mihály. Tovább »

Nincsen „kecmec” Mars tér-ügyben: közadatkiadások felpörgetve

2016. július 9., szombat · 17 hozzászólás

marsteribontas

Az egykori Mars téri kereskedők tovább folytatják nyolc éve zajló küzdelmüket a piacfelújítás minden közérdekű adatának kiadásáért. Az építmények dózerolásáról még mindig nincs információ, s abban sem sikerült megegyezni, hogy egy asztalbérleti szerződésnél nyilvánosságra lehet-e hozni a bérlő nevét. Közben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság is nyomozást indított. Tovább »

A Mars téri kereskedők volt egyesületének elnöke szerint Botka László uszít

2016. május 27., péntek · 13 hozzászólás

mars_ter_sajttaj01_gsBíró Sándor, a Mars téri kereskedők volt egyesületének elnöke szerint Botka László MSZP-s polgármester az egykori pavilonosok ellen uszít, amikor azt állítja, a város minden pert megnyert a piac ügyében. A pénteki közgyűlés szünetében tartott sajtótájékoztatóján tette fel a kérdést: érvénytelen vállalkozási szerződésen alapul-e az uniós forrásból megvalósult Mars téri piacrekonstrukció építési szerződése?
Tovább »

Bonyolódik a Mars tér ügye! – A volt kereskedők bejuthatnak a piac irattárába + FOTÓK

2016. május 23., hétfő · 9 hozzászólás

marsteribontas

A Mars téri közérdekű adatok végrehajtásáról szóló per múlt héten folytatódott, amelynek célkeresztjében a többek szerint vitatható módon lefolytatott 2009-2010-es, szegedi uniós pénzből finanszírozott piacberuházás áll. A maratoni tárgyalást követően sikerült előrelépést elérni, mert ugyan még mindig nagyon sok szerződést hiányolnak a kereskedők, de a bíróság javaslata alapján az adatigénylők május végén a piac irattárában kereshetik az anyagokat. Tovább »

Az önkormányzat cégénél az önkormányzat cége a befutó – Már tavaly megpályáztatták az új parkolórendszert a Mars téri piacon

2016. május 13., péntek · 33 hozzászólás

mars_ter_belepteto03_gs

Folytatódik a Mars téri piac parkolórendszerének cseréje, várhatóan a jövő hét második felétől már nem kézi nyugtát kapnak az autósok. Addig azonban a forgalmasabb piaci napokon hosszabb lesz a be- és kijutás a vásártérnél, míg a háttérben lévő jogvitát immár egy rongálás miatti feljelentés is „színesíti” az önkormányzati társaság és az elbontott rendszer üzemeltetője között. Tovább »

Botrány és rendőri intézkedés kísérte a beléptetőrendszer bontását a Mars téri piacon + FOTÓK

2016. május 11., szerda · 11 hozzászólás

mars_ter_kapubontas03_gs

Leszerelték a jegyautomatát, a belépőkártyát ellenőrző berendezést, és több elemét elvágták a parkolórendszernek a Mars téri piacon, mindezt az üzemeltető szerint jogtalanul, ezért feljelentést tettek rongálás miatt. A piac vezetője viszont állítja, az ő tulajdonukat képezik az eszközök, így joguk volt hozzá, és hamarosan új, modernebb rendszer fog működni. A bontások a hét elején kezdődtek, és kedden este a vásártér zárása után folytatódtak rendőri intézkedéssel fűszerezve. Tovább »

Szegedi LMP: silány minőségű, génmódosított élelmiszerek áraszthatják el Európát

2015. április 19., vasárnap · 3 hozzászólás

lmp03_gs

Szeged a biotechnológia és a GMO-kutatások egyik fellegvára, ezért az USA és az EU között készülő szabadkereskedelmi egyezmény kapcsán a szegedi LMP elsősorban az élelmiszerbiztonságot fenyegető veszélyekre hívta fel a figyelmet. A párt úgy látja, egész Európát eláraszthatják az olcsó, silány minőségű génmódosított élelmiszerek, és a hazai kkv-szektort is hátrányosan érintené a TTIP és a CETA. Tovább »

Fenyőmustra a Marson – a nordmann az egyik legkeresettebb

2014. december 22., hétfő · 5 hozzászólás

fenyovasar_mars_ter13_gs

A legtöbben a karácsony előtti napokra hagyják a fenyővásárt, a Mars téri piacon az árusok arról számoltak be, hogy szombaton élénkült meg a forgalom. Az ünnep ékének is tartott tűlevelűek közül a nordmann az egyik legnépszerűbb fajta. Tovább »

A támogatottak is adományoztak a Marson + FOTÓK

2014. december 18., csütörtök · Egy hozzászólás

ujszulott_alapitvany_adomanyozas01_kf

Formabontó módon most a támogatottak adományoztak a rászoruló családoknak. A Mars téri piac nagycsarnokában meghirdetett karácsonyi akcióval a Fészek Nagycsaládosok Szegedi Egyesületét segítik, ezúttal a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat és a Senior Center adakozott. Tovább »

17 mázsa ismeretlen eredetű árut foglaltak le két Csongrád megyei piacon

2014. október 30., csütörtök · Hozzászólok

zoldseg_paradicsom_paprika

Fokozottan vizsgálja a piacokon az őszi szezonális zöldségek, gyümölcsök minőségét és nyomonkövethetőségét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
Tovább »

„Légy látható!” – gyalogosakciót hirdetett a rendőrség + FOTÓK

2014. szeptember 10., szerda · 2 hozzászólás

legy_lathato07_gs

Először tart közlekedési akciót kimondottan gyalogosok számára a Csongrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság. A szabálytalankodók a helyszíni bírság helyett most fényvisszaverővel ellátott táskát kaptak ajándékba az egyenruhásoktól. Tovább »

Dinnyeszobrokkal népszerűsítették a vásárt a Mars téren + FOTÓK

2014. augusztus 3., vasárnap · Egy hozzászólás

mars_ter_dinnye_pick31_gs

A Pick Szeged spanyol játékosainak a citromsárga húsú dinnye tetszett a legjobban – derült ki a Mars téri piac dinnyevásárán, ahol Doktor Zoltán ételszobrász szemet gyönyörködtető mintákat faragott a kedvelt nyári gyümölcs héjába. Tovább »

Mézédes magyar dinnyéért irány a Mars! + FOTÓK

2014. július 23., szerda · 12 hozzászólás

dinnyivasar02_gs

Görögdinnyét 120-130 forintért láttunk a Mars téri piac parkolójában, a fekete héjú és a citromsárga húsú valamivel drágább, 160-200 forint körül mozog. Az árusok tapasztalatai szerint ez utóbbi, régi fajtákat is keresik a vevők. Tovább »

Erdély és Szeged között nyílt híd a Művészetek Hídján + FOTÓK

2014. május 17., szombat · Hozzászólok

Mars_ter_kiallitas03_gs

Szeged és Erdély tájképei elevenednek meg Bartáné Papp Andrea festőnő és gobelinszövő kiállításán, melyet péntek délután nyitottak meg a Mars téri piac nagycsarnokában. Lazúros technikával készült akvarelljeit a Művészetek Hídján tekinthetik meg az érdeklődők. Tovább »

Szórólapokkal tűntek fel a rendőrök a Mars téren + FOTÓK

2014. május 14., szerda · Hozzászólok

bunmegelozes_mars_ter18_gs

Óvjuk, vigyázzuk jobban értéktárgyainkat – foglalható össze röviden a Szegedi Rendőrkapitányság szerda délelőtti akciójának hasznos üzenete. A hatóság szórólaposztással hívta fel a figyelmet az időskorúak áldozattá válásának megelőzésére a Mars téri piacon.
Tovább »

Húsvéti bevásárlás – sonkáért, tojásért és kalácsért irány a Mars! + FOTÓK

2014. április 17., csütörtök · 4 hozzászólás

sonka_tojas_kalacs_husvet20_gs

Kiváló minőségű magyar húsáruk, tojás és fonott kalácsok közül is válogathatunk a Mars téri piacon. Az árusok azonban figyelmeztetnek, nagy a kereslet, így a sonkavásárlást nem érdemes az utolsó pillanatra halasztani.
Tovább »

Kóstolásra várják a szegedieket a Mars téri piacon

2014. április 10., csütörtök · 7 hozzászólás

tanyasi_termekek_mars_ter45_gs
Húsvéti finomságokból kapnak kóstolót mindazok, akik szombaton délelőtt kilátogatnak a Mars téri piacra. A gasztronómiai nap egyik célja, hogy a közelgő ünnepek kapcsán irányítsa rá a figyelmet a környékben termelt, kiváló minőségű árura. Tovább »

Zenés flash mobbal hangolódtak a Házasság Hetére a Marson + FOTÓK, VIDEÓ

2014. január 25., szombat · Egy hozzászólás

hazassag_hete_szeged37_gsDél-alföldi népdaloktól zengett a Mars téri piac nagycsarnoka, a Házasság Hetére hívták fel ily módon a szervezők a szegediek figyelmét. Több mint száz önkéntes öt dalt énekelt el a vásárlók meglepetésére és természetesen örömére. Tovább »

Fenyőmustra a piacon – a Mars téri Szeged legszélesebb kínálata + FOTÓK

2013. december 16., hétfő · 6 hozzászólás

fenyovasar09_gsA karácsony legszebb ékének való fát biztosan mindenki megtalálja, aki kilátogat a Mars téri piacra. A fenyővásáron megtudtuk, a földlabdás fenyőket egyre többen keresik, mely igényhez alkalmazkodtak az árusok. Tovább »

Fellobbant a második gyertyaláng a Marson + FOTÓK

2013. december 8., vasárnap · 4 hozzászólás

mars_ter_advent_18_gsDalpremierrel köszöntötte Tabatabai Nejad Flóra advent második vasárnapját a Mars téri piacon, ahol a koszorún a gyertyát Mikler Roland és Tatai Péter, a Pick Szeged kézilabdásai gyújtották meg.
Tovább »

Többségében magyar és édes – dinnyemustra a Marson + FOTÓK

2013. július 18., csütörtök · 3 hozzászólás

marster_dinnye01_gsKésőbb kezdődött a dinnyeszezon, s vannak területek, ahol még most sem érik, de egyre szélesebb a választék, s egyre ízletesebb gyümölcsöt vásárolhatunk a Mars téri piacon, ahol ismét a lakossági parkolóban kaptak helyet a dinnyeárusok.
Tovább »

Családi napot tartottak a Marson + FOTÓK

2013. június 9., vasárnap · 7 hozzászólás

csaladi_nap_mars_ter57_gsVasárnap délelőtt játszótérré változott a Mars téri piac parkolója, különböző ügyességi versenyek várták a kicsiket és a nagyokat a családi napon. Rendeztek biciklisversenyt, rendőrségi bemutatót, fel lehetett ülni a rendőrmotorra, közelről is megcsodálni a rendőrautó belsejét, volt ujjlenyomatvétel, állatsimogató, ugrálóvár, arcfestés és a gyerekek legnagyobb örömére folyamatos ajándékosztás.
Tovább »

Solymos ismét lemondatná a piacvezetőt – Erdei reagál (FRISSÍTVE)

2013. április 4., csütörtök · 62 hozzászólás

Az árbevételek növekedésével párhuzamosan nőnek a Szegedi Vásár és Piac Kft. kiadásai is, melyek egy része nem tartozik szervesen Solymos László szerint a piac feladataihoz. Az alpolgármester sajtótájékoztatóján bejelentette, az áprilisi közgyűlésen kezdeményezi Erdei Péter felmentését.
Tovább »

A koraszülöttmentést segítik a Marson + FOTÓK

2013. március 30., szombat · 4 hozzászólás

A húszezer gyermekéletet megmentett Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány munkatársai a Mars téri piacon tájékoztatták a szegedieket személyi jövedelemadójuk 1%-ának felajánlási módjáról. Az alapítványnak húszmillió forintot kell összegyűjtenie zavartalan működéséhez.
Tovább »

A koraszülöttmentők mellett a Szegedi Vásár és Piac Kft.

2013. március 26., kedd · Egy hozzászólás

Március 30-án, szombaton a Mars téri nagycsarnok előtt a vásárlók előzetesen rendelkezhetnek arról, hogy adójuk 1%-ával segítik a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány áldozatos munkáját.
Tovább »

Mézből is inkább az olcsóbbat veszik a szegediek + FOTÓK

2013. március 26., kedd · 3 hozzászólás

Az utóbbi években inkább az olcsóbb mézfajtákra nőtt a kereslet a szegedi termelők szerint, tévhit azonban, hogy a legközismertebbnek is számító akácméz finomabb és egészségesebb a többinél. Teába, süteménybe, kenyérre, vagy csak úgy magán: a méz édes csábítás, tele tápanyaggal!
Tovább »

Következő oldal »