Fogy a levegő Botka körül: A Mars téri piac beruházásának közérdekű adatait is titkolja a szegedi polgármester

2017. március 26., vasárnap · 39 hozzászólás

botka_laszlo_beszamolo_adozok09_gs

A TV2-től 36 milliót kérnek közérdekű adatokért, de a helyzet nem szokatlan: 2008 óta húzódik a Mars téri piacberuházás közérdekű adatainak kiadása is. Tovább »

Sirok Mihály: Ébresztő, Szeged!

2016. augusztus 26., péntek · 35 hozzászólás

Kellenének még Szabó Bálintok. Sokan. Nem kell félni, úgy látszik, recseg-ropog minden a szegedi városvezetés körül – írja portálunknak küldött véleménylevelében szegedi olvasónk, Sirok Mihály. Tovább »

Nincsen „kecmec” Mars tér-ügyben: közadatkiadások felpörgetve

2016. július 9., szombat · 17 hozzászólás

marsteribontas

Az egykori Mars téri kereskedők tovább folytatják nyolc éve zajló küzdelmüket a piacfelújítás minden közérdekű adatának kiadásáért. Az építmények dózerolásáról még mindig nincs információ, s abban sem sikerült megegyezni, hogy egy asztalbérleti szerződésnél nyilvánosságra lehet-e hozni a bérlő nevét. Közben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság is nyomozást indított. Tovább »

A Mars téri kereskedők volt egyesületének elnöke szerint Botka László uszít

2016. május 27., péntek · 13 hozzászólás

mars_ter_sajttaj01_gsBíró Sándor, a Mars téri kereskedők volt egyesületének elnöke szerint Botka László MSZP-s polgármester az egykori pavilonosok ellen uszít, amikor azt állítja, a város minden pert megnyert a piac ügyében. A pénteki közgyűlés szünetében tartott sajtótájékoztatóján tette fel a kérdést: érvénytelen vállalkozási szerződésen alapul-e az uniós forrásból megvalósult Mars téri piacrekonstrukció építési szerződése?
Tovább »

Bonyolódik a Mars tér ügye! – A volt kereskedők bejuthatnak a piac irattárába + FOTÓK

2016. május 23., hétfő · 9 hozzászólás

marsteribontas

A Mars téri közérdekű adatok végrehajtásáról szóló per múlt héten folytatódott, amelynek célkeresztjében a többek szerint vitatható módon lefolytatott 2009-2010-es, szegedi uniós pénzből finanszírozott piacberuházás áll. A maratoni tárgyalást követően sikerült előrelépést elérni, mert ugyan még mindig nagyon sok szerződést hiányolnak a kereskedők, de a bíróság javaslata alapján az adatigénylők május végén a piac irattárában kereshetik az anyagokat. Tovább »

Az önkormányzat cégénél az önkormányzat cége a befutó – Már tavaly megpályáztatták az új parkolórendszert a Mars téri piacon

2016. május 13., péntek · 33 hozzászólás

mars_ter_belepteto03_gs

Folytatódik a Mars téri piac parkolórendszerének cseréje, várhatóan a jövő hét második felétől már nem kézi nyugtát kapnak az autósok. Addig azonban a forgalmasabb piaci napokon hosszabb lesz a be- és kijutás a vásártérnél, míg a háttérben lévő jogvitát immár egy rongálás miatti feljelentés is „színesíti” az önkormányzati társaság és az elbontott rendszer üzemeltetője között. Tovább »

Botrány és rendőri intézkedés kísérte a beléptetőrendszer bontását a Mars téri piacon + FOTÓK

2016. május 11., szerda · 11 hozzászólás

mars_ter_kapubontas03_gs

Leszerelték a jegyautomatát, a belépőkártyát ellenőrző berendezést, és több elemét elvágták a parkolórendszernek a Mars téri piacon, mindezt az üzemeltető szerint jogtalanul, ezért feljelentést tettek rongálás miatt. A piac vezetője viszont állítja, az ő tulajdonukat képezik az eszközök, így joguk volt hozzá, és hamarosan új, modernebb rendszer fog működni. A bontások a hét elején kezdődtek, és kedden este a vásártér zárása után folytatódtak rendőri intézkedéssel fűszerezve. Tovább »

Szegedi LMP: silány minőségű, génmódosított élelmiszerek áraszthatják el Európát

2015. április 19., vasárnap · 3 hozzászólás

lmp03_gs

Szeged a biotechnológia és a GMO-kutatások egyik fellegvára, ezért az USA és az EU között készülő szabadkereskedelmi egyezmény kapcsán a szegedi LMP elsősorban az élelmiszerbiztonságot fenyegető veszélyekre hívta fel a figyelmet. A párt úgy látja, egész Európát eláraszthatják az olcsó, silány minőségű génmódosított élelmiszerek, és a hazai kkv-szektort is hátrányosan érintené a TTIP és a CETA. Tovább »

Következő oldal »