Közélet

Pesti Imre: 2010-ben összeomlik az egészségügy

Pesti Imre: 2010-ben összeomlik az egészségügy

2009. október 15., csütörtök
Pesti Imre: 2010-ben összeomlik az egészségügy

A kormány csak a választásokig akarja kihúzni, az utána következő, főleg az egészségügyben addigra kialakuló katasztrofális állapotokkal nem törődik – fogalmazott Pesti Imre. A Fidesz egészségügyi szakpolitikusa szerint már jövő év végére összeomolhat a teljes ellátás – írta a Magyar Nemzet.

Már ebben az évben is sokkal magasabb lesz az egészségügyi költségvetés hiánya a tervezettnél, a jövőre kalkulált 50 milliárd forintos hiány pedig akár a tízszeresére is növekedhet – mondta a képviselő. Ennek következménye az lesz, hogy 2010 második felére menthetetlenül összeomlik a teljes hazai egészségügyi rendszer.

Pesti Imre

szerint a kormány a kórházaknak odaígért idei költségkiegészítéssel már ebben az évben elkölti a 2010-es költségvetés forrásait, miközben olyan finanszírozást alakít ki a kórházak számára, amely mögött nincs valós pénz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.