Orbán: Magyarország jövőjét az ország minden pontján írják

2017. október 11., szerda · 3 hozzászólás

Magyarország jövőjét már nemcsak Budapesten, hanem az ország minden pontján írják, a nyíregyházi beruházás is világos bizonyítéka annak, hogy Magyarország kezdi összeszedni magát – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Nyíregyházán, a Révész-Nyírlog Kft. új logisztikai központjának, Kelet-Magyarország legnagyobb logisztikai bázisának átadásán. Tovább »

Balog: nem adtuk fel az általunk is épített Európát

2017. október 10., kedd · Hozzászólok

Azok vagyunk, akik még nem adták fel, hogy Európa az legyen, amit mi is ezer évig építettünk – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten, amikor a rendezvényt szervező Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnökeként felszólalt az idei Polgári Gondola rendezvényen. Tovább »

B. Nagy László: a kormány növeli a nyugdíjak vásárlóértékét + FOTÓK

2017. október 6., péntek · Hozzászólok

Eljutottunk oda, hogy már nem csak megtartani, hanem emelni is tudjuk az idősek életszínvonalát – jelentette ki B. Nagy László pénteken Domaszéken. Az Idősek Világnapja alkalmából rendezett ünnepségen a térség országgyűlési képviselője arról is beszélt, hogy ha az ország a jelenlegi úton halad, akkor kellemes öregkort tud biztosítani a nyugdíjasoknak. Tovább »

Kósa Lajos: a Modern városok programban nagyobb szerepet kapnak az önkormányzatok

2017. október 6., péntek · Hozzászólok

A Modern városok program keretében megvalósuló beruházásokban a jövőben nagyobb szerepet kapnak az önkormányzatok – közölte a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter csütörtök este az MTI-vel. Tovább »

Népi építészeti program indul – szegedi napsugaras házak is megújulhatnak

2017. október 6., péntek · Hozzászólok

A jellegzetes vályogházak és napsugaras oromzatok egykor mindennapos látványnak számítottak térségünkben. A nép életének emlékei napjainkban már csak elvétve bukkannak fel az újonnan épített házak között. Ezért a népi építészeti emlékek megmentését kétmilliárd forinttal támogatja a kormány. Tovább »

Százezer embert érinthet a diákhitel-tartozás felfüggesztése, elengedése

2017. október 5., csütörtök · Hozzászólok

Mintegy százezer embert érinthet a diákhitel-tartozás felfüggesztéséről, illetve elengedéséről szóló kormánydöntés – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán. Tovább »

Átfogó megállapodást kötött a kormány és a református egyház

2017. október 4., szerda · Hozzászólok

A kormány és a Magyarországi Református Egyház (MRE) közötti viszony alapelveiről, az együttműködést meghatározó feladatokról szóló megállapodást írt alá Orbán Viktor miniszterelnök a református egyház vezetőivel szerda reggel az Országházban – tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár az MTI-t. Tovább »

Emmi: a kormány gondoskodik az idősekről

2017. október 1., vasárnap · 2 hozzászólás

A kormány gondoskodik az idősekről többek között a nyugdíjak vásárlóértékének növelésével, a nyugdíj-kiegészítéssel, a nyugdíjprémiummal, továbbá a nők negyven év munka utáni nyugdíjba vonulási lehetőségével – mondta Novák Katalin, az Ember Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatón vasárnap. Tovább »

Novák Katalin: országszerte 67 központban segítik a nők elhelyezkedését

2017. szeptember 29., péntek · Hozzászólok

Országszerte 67 Női Információs és Szolgáltató Központ (Nő-Köz-Pont) jön létre a nők munkaerőpiaci elhelyezkedésének segítésére – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón. Tovább »

Október elsejétől indulnak a gyermekesélyprogramok az ország 31 járásában

2017. szeptember 28., csütörtök · Hozzászólok

Október elsejétől indulnak a gyermekesélyprogramok az ország 31 járásában, amelyre a gyermekjóléti központok és az azokat fenntartó önkormányzatok pályáztak – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön az MTI-vel. Tovább »

Aláírták a kormányzati szervek videokommunikációs rendszeréről szóló szerződést

2017. szeptember 21., csütörtök · Hozzászólok

A NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szologáltató Zrt. és a T-Systems aláírta a kormányzati szervek országos videokommunikációs rendszerének kialakításáról szóló szerződést; a projektet az Európai Unió 3 milliárd forinttal támogatja – közölte a NISZ Zrt. az MTI-vel csütötrökön. Tovább »

NGM: a kormány is segíti a tőzsdére készülő kkv-kat

2017. szeptember 20., szerda · Hozzászólok

Két kezdeményezéssel is támogatja a kormány a tőzsdére lépés iránt érdeklődő vállalatokat – mondta Rákossy Balázs, az NGM európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára a BÉT50 – középvállalatok csúcstalálkozója című rendezvényen szerdán Budapesten. Tovább »

Novák Katalin: Magyarország élen jár az átoltottságban

2017. szeptember 13., szerda · Hozzászólok

Magyarország élen jár az életkorhoz kötött kötelező védőoltások tekintetében, az átoltottság aránya a gyerekeknél csaknem 100 százalékos – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerda reggel az M1 aktuális csatornán, ahol az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális bizottságának budapesti üléséről kérdezték. Tovább »

Soltész Miklós: vannak, akik nem hisznek a magyarságban

2017. szeptember 10., vasárnap · Hozzászólok

Vannak olyanok, akik nem hisznek a magyarságban, vagy egyáltalán nem akarják, hogy megmaradjon – mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap az Erkel Színházban tartott Határtalan Opera elnevezésű rendezvényen. Tovább »

Fazekas: a kormány számára a természet védelme nemzeti ügy

2017. szeptember 9., szombat · Hozzászólok

A természet és a környezet védelme a kormány számára nemzeti ügy. Ebben az uniós ciklusban a környezetvédelmi beruházások mértéke meghalad minden korábbi szintet – mondta a földművelésügyi miniszter szombaton, a Duna-Ipoly Nemzeti Park húszéves fennállását ünneplő Dömösi Zöld Forgatagon. Tovább »

Fidesz: a kormány álljon ellen a Soros-terv érvényesítésének!

2017. szeptember 7., csütörtök · Egy hozzászólás

A Fidesz arra kéri a kormányt, hogy álljon ellen a Soros-terv érvényesítésének, és akadályozza meg, hogy a magyar emberek akarata ellenére Magyarországra kényszerbetelepítés történjen – mondta Puskás Imre, a Fidesz szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján. Tovább »

NGM: a gazdaság elvárásaihoz igazodó képzésre van szükség

2017. szeptember 5., kedd · Hozzászólok

A magyar gazdaság jövője, a munkaalapú társadalom építése szempontjából az egyik legfontosabb feladat a gazdaság elvárása szerinti minőségi képzés, szakmunkásnevelés – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára kedden Nagykanizsán. Tovább »

Gyűrűzik a botrány a Tesco körül

2017. szeptember 4., hétfő · 5 hozzászólás

tesco_gs

Nőtt az esélye annak, hogy lebénul a teljes áruházlánc, hiszen a Tesco Global Zrt. és a szakszervezetek nem tudtak megegyezni, hiába volt már harmadjára is béremelés a cégnél. A nagyvállalat úgy látja, csupán a szakképzett munkaerő megszerzése a gond, a dolgozók a béremelésektől várják a megoldást, ám ha nem enyhül a bérfeszültség, akkor a kormány közbeavatkozik. A Tesco és a szakszervezetek között eredetileg szeptember 11-én folytatódott volna az egyeztetés, ellenben a dolgozók felháborodtak az áruházlánc félrevezető nyilatkozatán, így akár már a napokban is megkezdődhet az országos sztrájk. Tovább »

Álmokat vált valóra a Kreatív Formák Alapítvány + FOTÓK

2017. szeptember 2., szombat · Hozzászólok

kreativ_formak_alapitvany001kf

Fogyatékos embereket és családjukat segítő civil szervezetek kezdeményezéseit támogatja a kormány. A Neked munka, nekem Álom! program évente egyszer valóra váltja egy sérült vagy megváltozott munkaképességű ember munka álmát. Tovább »

Novák Katalin: nem női kvótákra van szükség

2017. augusztus 30., szerda · Hozzászólok

Az állam családbarát voltának az élet minden területén meg kell jelennie, érezhetővé kell válnia – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért, valamint nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a nagykövetasszonyok klubjának a misszióvezetői értekezlet keretében tartott szerdai budapesti rendezvényén. Tovább »

Határátkelőkről és kulturális intézetről egyezett meg Szijjártó

2017. augusztus 30., szerda · Egy hozzászólás

Két, jelenleg ideiglenesen és korlátozott nyitvatartással működő határátkelőhely állandó nyitva tartásáról, és a kolozsvári magyar kulturális intézet megnyitásáról állapodott meg Szijjártó Péter külügyminiszter román tárgyalópartnereivel szerdán Bukarestben. Tovább »

Zártkerti program létrehozásáról döntött a kormány

2017. augusztus 29., kedd · Egy hozzászólás

Zártkerti program létrehozásáról döntött a kormány a környezet védelme, a külterületeken folytatott szőlő- és gyümölcstermesztés fennmaradása, a vidéki tájfenntartás és a zártkerti ingatlanokon fennmaradt genetikai sokféleség megőrzése érdekében – derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számában közzétett kormányhatározatból. Tovább »

Gyermekjóléti és gyermekvédelmi fejlesztések 95 milliárdból

2017. augusztus 29., kedd · Hozzászólok

Gyermekjóléti és gyermekvédelmi fejlesztésekre európai uniós forrásokból 95 milliárdot fordítanak a következő években – jelentette be a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár kedden Székesfehérváron, ahol megnyitotta az Országos és Kárpát-medencei Gyermekvédelmi Konferenciát. Tovább »

Az MSZP megduplázná az oktatásra szánt forrásokat (FRISSÍTVE)

2017. augusztus 29., kedd · 2 hozzászólás

Az MSZP készülő kormányprogramjában az oktatás lesz az első számú prioritás, ami azt jelenti, hogy a következő kormányzati ciklusban megduplázná, és a GDP 6 százalékára növelné az ágazatra szánt állami forrásokat – jelentette be Botka László, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. Tovább »

Czibere Károly: ma már nem léteznek a társadalomtól elszigetelt gyermekvárosok

2017. augusztus 25., péntek · Hozzászólok

agota_tabor_szombat_megnyito38_gs

Ne a család anyagi körülményei határozzák meg, hogy a gyermek milyen iskolai végzettséget szerez – vázolta a kormány célját Czibere Károly a SZEGEDma.hu-nak. A szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkárt arról kérdeztük, milyen programokkal segítik a hátrányos helyzetű fiatalokat. Tovább »

Háromszáz milliárd forint a Kisfaludy szállásfejlesztési programra

2017. augusztus 19., szombat · Hozzászólok

A kormány stratégiai célja a turizmus jövedelemtermelő képességének erősítése, azaz a külföldi turisták tartózkodási idejének meghosszabbítása és költésük növelése, ennek érdekében egyetért a 2030-ig tartó, 300 milliárd forintos Kisfaludy szállásfejlesztési konstrukcióval – derül ki a kormány Magyar Közlönyben pénteken közzétett határozatából. Tovább »

Következő oldal »