Közélet

Fidesz: „Kárpótolni kell a közlekedésfelújítás veszteseit!”

Fidesz: „Kárpótolni kell a közlekedésfelújítás veszteseit!”

2009. szeptember 23., szerda
Fidesz: „Kárpótolni kell a közlekedésfelújítás veszteseit!”
A Kossuth Lajos sugárút melletti kereskedők a közlekedési nagyprojekt elindulása óta 30-50 százalékos forgalomcsökkenést tapasztalnak. A Fidesz azt kéri az önkormányzattól, hogy a pénzügyi bizottságon keresztül mérje fel és kárpótolja az üzlettulajdonosokat a kieső bevételért.Péter Szilveszter önkormányzati képviselő súlyos hibának és felelőtlenségnek nevezte, hogy a városvezetés beindította a közlekedési óriásberuházást az M43 autópálya elkészülte előtt. Ezzel a Szegedet eddig is megterhelő tranzitforgalom soha nem látott mértékben növekedett, a forgalom a le nem zárt utakon kialakult dugók miatt megnehezedett. A nagyobb utakra kihelyezett táblákat sem tartja elégségesnek a politikus, mivel a magyar nyelvű feliratok a külföldi kamionosok számára kevés információértékkel bírnak. A megváltozott helyi közlekedési viszonyok miatt a felbontott és csak célforgalom számára engedélyezett utcákat mindenki igyekszik elkerülni, így az ottani boltokban alaposan megfogyatkoztak a vásárlók. A Kossuth Lajos sugárúton folyó munkálatok lassan mennek, sokszor napokig nem történik semmi a munkaterületen és ez egy ilyen forgalmú út lezárásánál legalábbis ütemezési és tervezési hiányosságokat feltételez – mondta el a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Péter Szilveszter, majd hozzátette, teljességgel érthetetlen, hogy a Boldogasszony sugárút munkálatait miért nem kezdték meg már nyáron, hiszen így az egész város egyszerre bénult meg.

Kárpótlást az üzlettulajdonosoknak!

„A legnagyobb áldozatot azok hozzák, akik elszenvedik és – az elmaradt forgalmukban – egyben megfizetik a közlekedési nagyprojekt beruházását, miközben csodálkozva nézik, hogy a munkanélküliség növekedésében, a kifizetetlen közműszámlákban és az életszínvonal drasztikus csökkenésében fuldokló város legfontosabb beruházása az együtt több mint 35 milliárdba kerülő új élményfürdő és villamos-felújítás” – összegezte a képviselő. A Fidesz mindezek miatt kezdeményezi, hogy a közgyűlés pénzügyi bizottsága mérje fel a közlekedési projekt által érintett kereskedelmi és vendéglátóhelyek forgalomkiesését és a város teherbíró képességéhez mérten az elmaradt haszon miatt utólag kárpótolja őket.

Por van, munka nincs a Rókusi körúton

Kalmár Ferenc, a KDNP frakcióvezetője a képviselőtársa által elmondottakhoz hozzátette, a Rókusi körúton lakók felháborítónak tartják, hogy a kora tavasszal kivágott fák helyén idén még semmi munkát nem végeztek. A kiirtott 15 éves fák koronája viszont azóta nem fogja meg a körút forgalmából eredő port, ami így könnyebben bejut a környező lakóházakba. A képviselő szerint a mindössze négy évvel ezelőtt kialakított Szatymazi és Kisteleki utcai csomópontokba fektetett 85 millió forint az átalakítás miatt ablakon kidobott pénzzé vált. Villamos vonal felújítás - Kossuth Lajos sugárúti üzletek vásárlók nélkül in Szeged

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.