Kalmár: az összetartozás megélése segít kezelni a trianoni traumát

2017. június 3., szombat · Egy hozzászólás

Az összetartozás érzésének megélése segít a külhoni magyarságnak kezelni a trianoni traumát – jelentette ki Kalmár Ferenc, a külgazdasági és külügyminisztérium szomszédságpolitikáért felelős miniszteri biztosa szombaton a felvidéki Éberhardon, ahol részt vett a nemzeti összetartozás napja alkalmából a Csemadok által szervezett megemlékezésen. Tovább »

Szili Katalin Szegeden: A Kalmár-jelentés kulcs az autonómiához

2017. május 6., szombat · 26 hozzászólás

konyvbemutato_szili_katalin_kalmar_ferenc18_gs

Az autonómia nem cél, hanem eszköz a nemzeti kisebbségek megmaradásához – jelentette ki Szili Katalin miniszterelnöki megbízott Szegeden, a KDNP-székházban a Kalmár-jelentés kötetbemutatóján. A miniszterelnöki megbízott szerint újfajta nemzettudatra van szükség, a magyarságnak meg kell mutatnia, hogy nem akar feloldódni ebben a globális világban. Tovább »

Franciahögy: megoszlanak a vélemények, hogy kell-e tömegközlekedés

2016. július 25., hétfő · Egy hozzászólás

e_busz01_gs

Szeged tömegközlekedési szempontból legkevésbé ellátott területén megoszlanak a vélemények a tömegközlekedés szükségességéről. A körzet volt városatyája, Kalmár Ferenc és olvasónk egymástól függetlenül azonos érvek miatt vezetné be a területre a midibuszt, míg Solymos László jelenlegi képviselő szerint nincs szükség tömegközlekedésre semmilyen módon. Tovább »

A polgári oldal közös koszorúzással és Trianon-esttel emlékezett a békediktátumra + FOTÓK

2016. június 4., szombat · 13 hozzászólás

szegedi_polgari_platform_trianon37_gs

Június negyedike nemcsak a gyászról, hanem a Kárpát-medencei magyarság összetartozásáról is szól. Fekete Pál történész tartott előadást, majd az Árpád téren az országzászló emlékműnél koszorúztak. Tovább »

Kalmár Ferenc: májusban folytatódhat a magyar-szerb kisebbségi vegyes bizottság munkája

2016. április 9., szombat · 4 hozzászólás

kozeleti_kavehaz_szomszedsagpolitika004kf

Májusban folytatja munkáját a hétfőn, Szabadkán öt év után először összeült magyar-szerb kormányközi kisebbségi vegyes bizottság, hogy tisztázza az első tárgyaláson lezáratlanul maradt négy vitatott kérdést – monda Kalmár Ferenc, a szomszédságpolitika fejlesztéséért felelős miniszteri biztos szombaton az M1 aktuális csatornának. Tovább »

Kalmár Ferenc Poznanban: Európát vissza kell fordítani a keresztény értékek irányába!

2016. március 24., csütörtök · Egy hozzászólás

kozeleti_kavehaz_szomszedsagpolitika004kf

A KDNP politikusa Lengyelországban emelt szót az európai hagyományok védelme mellett. Azt gondolja, az unió alapjait kereszténydemokrata politikusok rakták le, de mai utódaik már a nagy elődök által vallott értékekkel szemben politizálnak. Tovább »

“Európa éjszakáján az egyedüli jelzőtűz” – Szegeden ünnepelt a KDNP + FOTÓK

2016. március 23., szerda · 12 hozzászólás

kdnp_milka80_gs

A Millenniumi Kávéházban rendezték meg idén a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szegedi, illetve Csongrád megyei szervezetének hagyományos, a március 15-i nemzeti ünnephez kapcsolódó bankettjét. Az eseményen – melyet több mint két évtizede minden esztendőben megszerveznek a KDNP tagjainak és vendégeinek részvételével – Vejkey Imrét, a párt parlamenti frakcióvezető-helyettesét, országos választmányi titkárát köszöntötték szónokként. Tovább »

Kalmár Ferenc: Kisebbségvédelmet kérünk a szerb EU-csatlakozás erős támogatásáért + FOTÓK

2016. február 14., vasárnap · 6 hozzászólás

kozeleti_kavehaz_szomszedsagpolitika004kf

A Közéleti Kávéház rendezvényén számolt be az eddigi miniszteri biztosi tevékenységéről a KDNP politikusa. Tovább »

Szegedi KDNP-konferencia a migrációról: a V4-ek álláspontjával a nyugat-európai lakosság is egyetért + FOTÓK

2015. november 13., péntek · 13 hozzászólás

migransok_0910_57_gs

A kereszténydemokraták szegedi székházában tartott konferencián az ókortól a brüsszeli döntésekig elemezték a migráció okait, tendenciáit, várható hatásait. A Csongrád megyei előadókon kívül Surján László, az Európai Parlament volt alelnöke is megszólalt. Tovább »

Konferencián ad válaszokat a bevándorlásra a szegedi KDNP

2015. november 10., kedd · 7 hozzászólás

A Kereszténydemokrata Néppárt Csongrád megyei és szegedi szervezete, valamint a Bálint Sándor Szellemi Örökségéért Alapítvány konferenciát szervez, melynek tematikáját ezúttal is az új népvándorlás nyomán felmerülő kérdések határozzák meg. Tovább »

Kalmár Ferenc: Nem kér olyat a magyar kisebbség, amire Európában ne lenne precedens

2015. augusztus 2., vasárnap · 9 hozzászólás

kozeleti_kavehaz_kalmar_ferenc03_gs

Kalmár Ferenc “Magyarország szomszédságpolitikájának fejlesztéséért” felelős miniszteri biztost nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök azon vegyes bizottságok társelnökének, amelyek a határon túli államokba szakadt magyar kisebbségek érdekeiért küzdenek. A döntéssel újból egy kézbe kerül a szlovéniai, a horvátországi, a szerbiai, a romániai, az ukrajnai és a szlovákiai tárgyalások vezetése. Az európai kisebbségekről szóló „Kalmár-jelentés” megalkotójával áttekintettük az előtte álló feladatokat, a helyi magyarságnak és politikai pártjainak, civil mozgalmainak helyzetét a különböző szomszédos országokban. Orbán Viktor Tusványoson készült képével kapcsolatban Kalmár Ferenc kitért arra, hogy ugyan máshogyan látják a történelmet Európa különböző nemzetei, azonban a globális kihívásokra közösen kell megfelelni. Tovább »

Miklós Péter: Csongrád megye versenyképességét kell növelnünk

2015. június 18., csütörtök · 5 hozzászólás

megyei_kozgyules02_gs

Tíz éve tagja a KDNP-nek a Csongrád Megyei Közgyűlés új tagja, Miklós Péter, aki önkormányzati céget is vezetett és bizottsági munkát is végzett az elmúlt években, jelenleg pedig a hódmezővásárhelyi Emlékpont múzeum igazgatója. Eskütétele után portálunknak elmondta, a megye elmaradottabb településeinek felzárkóztatásáért is kíván dolgozni, akárcsak a térség versenyképességének növeléséért. Tovább »

A kisebbségvédelmi európai ajánlásokról tanácskoztak Szegeden + FOTÓK

2015. április 30., csütörtök · Egy hozzászólás

konferencia_szab12_gs

Magyarország érdeke, hogy a kisebbségvédelemre vonatkozó egyezményekben rögzített ajánlásokat „kemény jog” váltsa fel, amelyeket az államok kötelesek betartani – hangzott el a SZAB-székházban rendezett, a nemzetközi kisebbségek jogainak védelméről szóló konferencián. Tovább »

Három személy közül választják ki Kalmár Ferenc utódját

2015. április 29., szerda · Hozzászólok

megyei_kozgyules13_gs

A tavaly őszi választáson a Fidesz-KDNP megyei listáján szereplő kereszténydemokrata jelöltek közül választják ki azt, aki Kalmár Ferencet váltja a Csongrád Megyei Közgyűlésben. Tovább »

Kalmár Ferenc: A magyar érdekeket képviselem a szomszédságpolitikában

2015. április 22., szerda · 12 hozzászólás

kozeleti_kavehaz_kalmar_ferenc03_gs

Az európai kisebbségek helyzetéről és jogairól szóló „Kalmár-jelentés” volt az alapja annak, hogy Szijjártó Péter miniszteri biztosnak nevezte ki fél évre Kalmár Ferencet. Tovább »

Negyvenhét ország, közös elbírálás – európai identitásról a rektoriban + FOTÓK

2014. november 10., hétfő · Hozzászólok

europe_direct25_KF

Az Európai Unió és a nemzeti identitás, valamint a jogállamiság és a demokrácia kérdésköre is előkerült a rektori hivatalban rendezett konferencián. Trócsányi László szerint a jogállamiság kérdése minden uniós tagországban egy kicsit mást jelent, Gál Kinga pedig a döntéshozásban egyre nagyobb szereppel bíró Európai Parlamentről beszélt. Tovább »

Haág Zalán: Öregrókus lakosaiért is dolgozom!

2014. október 11., szombat · 2 hozzászólás

haag_zalan_csaladinap_mj 021

Családi délelőttre invitálták az öregrókusiakat a Klapka térre, ahol Haág Zalán (Fidesz-KDNP-L.É.T.) képviselőjelölt és a körzet leköszönő politikusa, Kalmár Ferenc a városrész fejlesztési terveiről is beszélgetett a lakosokkal. Tovább »

Utcafórum Haág Zalánnal: A Klapka tér és utak újulnak meg Öregrókuson + FOTÓK

2014. szeptember 2., kedd · 31 hozzászólás

utcaforu_kothencz_haag09_gs

Idén négymillió forintot költöttek Öregrókusra, többek között útrekonstrukcióra – tájékoztatott Haág Zalán képviselőjelölt Kothencz Jánossal tartott utcafórumán, ahol elhangzott, elbontják a botrányok övezte Hunyadi tér 3. szám alatti épületet. Tovább »

Kalmár: a veszett fejsze nyele volt, fejlődő városrész lett Rókus

2014. augusztus 26., kedd · 10 hozzászólás

haag_kalmar01_gs

Húsz éve sáros utak és düledező házak jellemezték Rókust, amely mára egy felzárkózott, fejlődő városrésszé vált. Haág Zalán képviselőjelölt Kalmár Ferenccel beszélt a körzet múltjáról és jövőjéről. Tovább »

Mi lesz veled, franciahögyi midibusz? + FOTÓK

2014. június 19., csütörtök · 6 hozzászólás

e_busz01_gs

Merre menjen, mikor menjen és menjen-e egyáltalán tovább az eddig csak tesztüzemben közlekedő Franciahögy midibusz? Lakossági fórumon vitatták az elektromos minijárat jövőjét. A környék lakosságának jelentős része szeretné, ha lenne, viszont van, aki kitiltaná utcájából.
Tovább »

Fókuszban a Kalmár-jelentés: a magyar diplomácia sikeréről Szegeden + FOTÓK

2014. június 3., kedd · 2 hozzászólás

kozeleti_kavehaz_kalmar_ferenc07_gs

A nemzeti kisebbségek mozgásterét bővítő Kalmár-jelentés volt a témája a Közéleti Kávéház hétfői estjének, melyen Kalmár Ferenc volt ET-képviselő a nemzetpolitikai áttörésnek is titulált jelentés elkészítéséről és annak lehetséges következményeiről is szólt. Tovább »

Két és félezer egynyári virágot osztott szét Haág Zalán + FOTÓK

2014. május 28., szerda · 15 hozzászólás

viragosztas29_gs

400 családnak mintegy 2500 egynyári virágot osztott ki Haág Zalán belvárosi önkormányzati képviselő, akinek a szomszédos rókusi körzet képviselője, az ugyancsak KDNP-s Kalmár Ferenc is segített kedden délután a Szent Istvánt téren. Tovább »

Kalmár Ferenc: mérföldkő lehet a nemzeti kisebbségekről szóló ET-jelentés

2014. április 26., szombat · 5 hozzászólás

kalmar_ferenc_gs

Az Európa Tanács elfogadta a nemzeti kisebbségek kollektív jogairól szóló paragrafusokat és az autonómia bevezetésének kérdéskörét – emelte ki Kalmár Ferenc, az ET magyar delegációjának tagja a most elfogadott dokumentum két fontos megállapítását. Tovább »

Midibusz közlekedik Franciahögyön + FOTÓK

2014. március 31., hétfő · 7 hozzászólás

e_busz01_gsIngyenes buszjárat közlekedik Franciahögyön egy hónapon keresztül. Az elektromos midibusz tesztüzeme után vizsgálják annak a lehetőségét, hogy milyen költségekkel lehet beindítani a tömegközlekedést az eddig ellátatlan területen. Tovább »

Helyünk az unióban: a kisebbségekről és a nők helyzetéről beszélgettek Tápén

2014. március 29., szombat · Egy hozzászólás

forum02_gsTrianon révén saját magunkkal vagyunk határosak, így az Európai Unióban is sajátos közösséget alkotnak a magyarok – fogalmazott Becsey Zsolt, a Külügyminisztérium külgazdasági koordinátora Tápén, ahol Kalmár Ferenccel uniós fórumon vett részt. Tovább »

Hoffmann Rózsa: jövőre 30 ezer tanár minősítése történhet meg + FOTÓK

2014. február 28., péntek · 11 hozzászólás

hoffmann_rozsa_szegeden001_gsMíg idén 25 ezer, a következő tanévben már 30 ezren jelentkezhetnek a pedagógus II. minősítésre – jelentette Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár a Zrínyi Ilona Általános Iskolában. Tovább »

Nyilvánosak a vagyonnyilatkozatok: mi lapul a megyei képviselők zsebében?

2014. február 1., szombat · 22 hozzászólás

parlament_36_gsHázat örökölt, illetve kapott ajándékba tavaly Ujhelyi István. A Csongrád megyei képviselők közül senki sem vásárolt kocsit vagy ingatlant az elmúlt évben, de akadnak, akiknek több a megtakarítása. Tovább »

Szegedi Jobbik: munkahelyekre, nem bevándorlókra van szükség!

2014. január 30., csütörtök · 8 hozzászólás

Felháborodott a Jobbik Szegedi Szervezete Kalmár Ferenc Strasbourgban tett kijelentésén, miszerint Európának szüksége van a bevándorlókra. A párt szerint helyettük inkább azt a félmillió magyart kellene hazacsábítani, akik munkalehetőséget keresve elhagyták az országot. Tovább »

Rókuson is segítik a családokat karácsony előtt + FOTÓK

2013. december 22., vasárnap · Egy hozzászólás

szeretetcsomag_kalmar_mj 011Az Arany János iskolába járó gyermekek szülei is hozzájárultak ahhoz, hogy rászoruló családokat ajándékozzanak meg az ünnepek előtt. Az adományok – melyek szétosztásában Kalmár Ferenc is segédkezik évről-évre – a legrászorulóbbakhoz kerülnek. Tovább »

Kalmár Ferenc: Januárra készül el az európai etnikai kisebbségekről szóló jelentés

2013. november 21., csütörtök · 5 hozzászólás

kalmar_ferenc_gsAz Esélyegyenlőségi és Diszkrimináció Elleni Bizottság Kalmár Ferencet bízta meg a „Hagyományos európai etnikai kisebbségek helyzete és jogai” című jelentés elkészítésével. A ET-képviselő legutóbb Finnországban tájékozódott, decemberben pedig Szerbiába készül. Tovább »

Kalmár Ferenc: A magyarok annyit kérnek, mint ami más európai nemzetnek jár!

2013. október 29., kedd · 12 hozzászólás

kalmar_ferenc01_gs„A magyarság, bárhol is éljen, nem fogadja el, hogy másodrendű polgára legyen Európának, de azt sem, hogy másodrendű, hazátlan nemzetként kezeljék” – szögezte le Kalmár Ferenc (KDNP) a Parlamentben napirend előtti felszólalásában. Tovább »

Állami mentőöv szegedi felosztással: 250 millió juthat az SZKT-nak

2013. szeptember 12., csütörtök · 2 hozzászólás

A környezetgazdálkodás, az SZKT és a Tisza Volán is kap az állami mentőövből, 10-250-78 millió forint részesedéssel, december közepén pedig kifuthat az első 10-es troli Tovább »

Szegedet is feltérképezte a francia delegáció + FOTÓK

2013. szeptember 6., péntek · Egy hozzászólás

francia_delegacio05_gsA francia–magyar kapcsolatok erősítését is szolgálta a francia szenátus képviselőinek négynapos magyarországi látogatása. A delegáció tagjai Szegeden is jártak, s nagy lehetőségeket látnak többek között az ELI-projektben. Tovább »

Labdarúgás: két új név a Szeged 2011-Grosics Akadémiánál

2013. augusztus 5., hétfő · 9 hozzászólás

szeged2011_grosics30_gsFelkészülési meccsei végeztével, a hétvégi kupameccsre készülve még két tehetséges labdarúgót igazolt a Szeged 2011-Grosics Akadémia NB III-as labdarúgócsapata.
Tovább »

Szegedet hamarosan nyomortanya veszi körbe?

2013. június 19., szerda · 13 hozzászólás

utfelujitas05_gsJúnius közepén bejegyezték a szegedi kiskertek tulajdonosainak érdekeit védő szervezetet, a Családok a Kiskertekért Egyesületet. Elnöke Sándor János lett, akivel a lakók gondjairól és a lehetséges megoldások módozatairól beszélgettünk.
Tovább »

Következő oldal »