Közélet

Déli Szó – a sokszínű magazin: itt az első szám!

Déli Szó – a sokszínű magazin: itt az első szám!

2008. december 28., vasárnap
Déli Szó – a sokszínű magazin: itt az első szám!

Fotók: Gémes Sándor

Örömmel tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy megjelent a „Déli Szó - a sokszínű magazin", Csongrád megye új lapjának első száma. Az ingyenes terjesztésű havilap - melyet a SZEGEDma.hu tulajdonosa, a Leonardo Kft. a Csongrád Megyei Önkormányzattal együttműködve ad ki - célja, hogy hitelesen tájékoztasson Csongrád megye híreiről, eseményeiről, a nagyobb városok és a kisebb települések életéről, örömeiről, gondjairól. A 180 ezer példányban megjelent Déli Szót mától Ön is keresse postaládájában, illetve hamarosan letöltheti a SZEGEDma.hu-ról is!

Szerintünk 2008 az az év volt, amikor a magyarok többsége felismerte, hogy szinte minden szinten alapvető változásokra van szükség. A dolgok bizony nagyon rossz irányba mentek, ha odáig jutottunk, hogy az IMF menti meg az országot a teljes összeomlástól, ha az életben csak hazugsággal, törtetéssel, a másik eltaposásával lehet előrejutni, ha odáig fokozódhat az agymosás, hogy az egyéni boldogulását kereső ember számára szitokszóvá lesz a család, a közösség, a haza, a nemzet. A Déli Szó bevallottan egészen más szemléletet kíván közvetíteni. Célja, hogy hitelesen tájékoztasson Csongrád megye híreiről, eseményeiről, a nagyobb városok és a kisebb települések életéről, örömeiről, gondjairól. Hitünk és ismereteink szerint az olvasóközönség nagy része igényt formál egy közösségi gondolkodású, a helyi hírekkel és viszonyokkal foglalkozó, kulturált hangvételű új lapra. Nem titkoljuk: szeretnénk megszólítani a végletekig elbulvárosodott médiából kiábrándultakat. Kiállunk a közösségi értékek, a kis és nagyobb közösségek mellett, felkarolunk olyan ügyeket, témákat, személyeket, sorsokat, intézményeket, melyek máshol méltatlanul kevés teret kapnak. Hisszük, hogy csak a valóság megismerése, megismertetése vezet előre, nem pedig az, ha az emberekből megpróbálják kiölni a gondolkodást. Mindenkinek jogában áll tudni, mi és miért történik (avagy nem történik) vele!

Ezt ismerte fel és fogalmazta meg a Déli Szó kiadója, a Leonardo Kft., amely szegedi cégként több mint tíz éve van jelen a hazai marketing- és kommunikációs szolgáltatók piacán. Országos referenciái önmagukért beszélnek, hiszen a vállalati és önkormányzati szektor meghatározó szereplői vették-veszik igénybe marketingszolgáltatásait. A Leonardo Kft. 2008 májusának végén indította el a www.szegedma.hu internetes újságot, mely fél év alatt a régió egyik vezető hírportálja lett. A dinamikusan növekvő látogatószám és az olvasói visszajelzések igazolják a hiteles tájékoztatás, az értékközpontú, értékteremtő média iránti közösségi igény meglétét. A 180 ezer példányszámban megjelenő Déli Szó magazinnal - melynek szerkesztőségét a SZEGEDma.hu stábja alkotja - a Csongrád megyei háztartásokba is szeretnénk elhozni a reményt, s megmutatni: lehet másként is.

A Déli Szó decemberi számának tartalmából:

A hónap témája:

Ahol valóban a lét a tét - A kis lélekszámú megyei települések küzdelme az életben maradásért

Aktuális:

Ünnepi beszélgetés Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspökkel

A hónap embere:

Mádl Dalma az együvé tartozás fontosságáról

Körkérdés:

Mit várnak a 2009-es esztendőtől a megye vezető politikusai, országgyűlési képviselők, polgármesterek, választókerületi elnökök?

Szeglet:

Eltapsolt milliárdok, eltaposott közösségi érdekek az országban és Szegeden; Mars tér: Kételyek és remények

Közélet:

Megmenekülhet a honi libatartó ágazat; Túlélésre kell berendezkednie a magyar mezőgazdaságnak?

Déli Szín:

Ópusztaszer, a nemzet találkozóhelye

Szöglet:

Bravúrősz kék-feketében - a Tisza Volán SC labdarúgócsapatának remekléséről

Delelő:

Népi időjóslás az egész évre

Keresse postaládájában a Déli Szó - a sokszínű magazin első számát december 28-ától!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.