Kakas Béla: Csongrád megye Európa kapuját jelentheti a kínai partnerek számára

2017. június 22., csütörtök · 37 hozzászólás

kakas_bela_kina

„A 40 millió lakosú Shaanxi tartomány gazdasági szakemberei és politikai szereplői látnak fantáziát a hozzájuk képes kicsi, 400 ezer lakosú Csongrád megyében, hiszen geopolitikai adottságunk, azaz a hármashatár Európa kapuját is jelentheti a kínai partnerek számára” – fejtette ki Kakas Béla közgyűlési elnök kínai látogatásáról a SZEGEDma.hu-nak. Tovább »

Összefogással az élhető jövőért – Készül Csongrád Megye Klímastratégiája

2017. június 16., péntek · 9 hozzászólás

klimastrategia_konferencia014kf

A század végére a nyári középhőmérséklet 4-5 Celsius fokkal is növekedhet és a csapadékmennyiség tovább fog csökkenni Csongrád megyében, ezért is sürgető, hogy a klímaváltozás gazdasági és társadalompolitikai kihívásaira válaszokat tudjunk adni – hangzott el a Csongrád Megye Klímastratégiájának készítéséhez kapcsolódó szakmai nyitókonferencián Mórahalmon. Tovább »

100-ból 87 Csongrád megyei ember befogadna otthonába egy külföldi középiskolást

2017. június 14., szerda · Hozzászólok

cserediak

Augusztus végéig 16 országból összesen mintegy 110 cserediák érkezik Magyarországra a 2017/18-as tanévre az AFS Nemzetközi Csereprogram Alapítvány szervezésében. Közülük legalább 10 külföldi középiskolás Csongrád megyében ismerkedhet majd meg Magyarország kulturális és társadalmi értékeivel. Számukra toboroz önkéntes családokat a világ legnagyobb és legrégebbi nemzetközi diákcsere-szervezete, az American Field Service (AFS), mely július végéig választja ki azokat a Csongrád megyében élő családokat, amelyek a következő tanévre fogadhatnak egy cserediákot. Tovább »

Következő oldal »