Közélet

Nincs szükség lehallgatásra Csongrád megyében

Nincs szükség lehallgatásra Csongrád megyében

2008. június 18., szerda
Nincs szükség lehallgatásra Csongrád megyében

Fotó: Gémes Sándor - SZEGEDma

A meglevőnél nincs nagyobb védelemre szüksége a Csongrád Megyei Önkormányzatnak a gazdasági ügyekben. Erről a közgyűlés elnöke beszélt szerdán Szegeden.

Magyar Anna

(Fidesz,

képünkön

) sajtótájékoztatóján kifejtette: olyan előterjesztést visz a csütörtöki közgyűlés elé, melyben azt javasolja, hogy ne kössenek szerződést a Nemzetbiztonsági Hivatal Csongrád megyei képviseletével. A megyének eddig is korrekt szakmai kapcsolata volt a szervezettel, és nincs szüksége olyan eszközökre, melyek bírói végzés nélküli lehallgatásokat tesznek lehetővé; a felmerülő törvénytelenségekre pedig megvan a megfelelő jogrend - hangsúlyozta a politikus. Magyar Anna közölte: az a probléma, melynek kezelésére most ilyen módon is lehetőség nyílt, évek óta fennáll, azonban ma már nem megyei, hanem régiós feladat az uniós pénzek szétosztása. Amennyiben bármilyen szabálytalanság vagy jogtalanság történne a megye területén, arra a jogrend keretében lehetőség van reagálni a rendőrség, a bíróság és adott esetben a nemzetbiztonság bevonásával - tette hozzá. A miniszterelnök áprilisban írta alá a nemzetbiztonsági védelemről szóló kormányhatározat módosítását, amely tartalmazza, hogy az önkormányzati szférában ez az együttműködés nem kötelező.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.