Rendkívüli megyei közgyűlés: DEB-tagokat választottak + FOTÓK

2016. május 10., kedd · Hozzászólok

megyei_kozgyules13_gs

A 2014-2020-as uniós ciklusban a Csongrád megyei támogatási kérelmek döntési javaslatainak elbírálási folyamatához tagokat kellett delegálnia az úgynevezett Döntés-előkészítő Bizottságokba (DEB) a megyei közgyűlésnek. Erről szavazott a testület keddi rendkívüli ülésén. Tovább »

Megyei közgyűlés: megemlékezéssel és díjazással zárták az évet + FOTÓK

2015. december 18., péntek · 5 hozzászólás

megyei_kozgyules25_gs

Emlékéremmel ismerte el a migrációs helyzet kezelésében a Csongrád megyei rendőrök munkáját a megyei önkormányzat. A közgyűlésen döntés született arról, hogy mintegy 22 millió forintért megvásárolják az MSZP irodáit a Belvedere-palotában, illetve a 100%-ban megyei tulajdonban lévő, az uniós pályázatok menedzselését végző cég élére is új vezetőt választottak Weszely Tamás személyében. Tovább »

Székházvita újratöltve – harmadjára sem döntött a megyei közgyűlés + FOTÓK

2015. május 28., csütörtök · 20 hozzászólás

megyei_kozgyules01_gs

Ezúttal már nem tulajdoncseréről, hanem ingyenes használatbavételről szólt a székházvita a megyei közgyűlés rendkívüli ülésén, de minősített többség híján nem született döntés. A vita során elhangzott, bohózatba fulladt az ügy, melynek megoldását pont a Fidesz-frakció egyes tagjai akadályozták meg most is. Tovább »

Megyei közgyűlés: 29 milliárd elosztási elveiről döntöttek

2015. május 8., péntek · 2 hozzászólás

kozgyules_megyei33_gs

Több mint kétórás vita előzte meg az Integrált Területi Program (ITP) egyhangú – tapssal kísért – elfogadását a megyei közgyűlés rendkívüli ülésén, amelyen a székházügyben ismét nem született konszenzus. Tovább »

Három személy közül választják ki Kalmár Ferenc utódját

2015. április 29., szerda · Hozzászólok

megyei_kozgyules13_gs

A tavaly őszi választáson a Fidesz-KDNP megyei listáján szereplő kereszténydemokrata jelöltek közül választják ki azt, aki Kalmár Ferencet váltja a Csongrád Megyei Közgyűlésben. Tovább »

Maratoni székházvita a megyei közgyűlésen + FOTÓK

2015. április 28., kedd · 8 hozzászólás

megyei_kozgyules01_gs

A jövőben roadshow jelleggel a megyei közgyűlési üléseket más és más településeken tarthatják – merült fel ötletként a keddi közgyűlésen, ahol nem született döntés a megyei önkormányzat költözéséről, így azt május 8-i rendkívüli ülésén újra napirendre veszi a testület. Akkor hagyhatják jóvá az Integrált Területi Programot is, amiről most az irányítóhatóság hiányzó visszajelzése miatt nem tudtak szavazni. Tovább »

Irány a Belvedere: a megye költözéséről is tanácskoznak kedden

2015. április 27., hétfő · 10 hozzászólás

megyei_kozgyules11_gs

A Belvedere-házba költözhet a megyei önkormányzat, erről is tárgyalnak a keddi közgyűlési ülésen. A felújítással együtt 33 millió forintra becsülik szakértők a felmerülő költségeket, amire a Belügyminisztériumtól kérne forrást a megye. Tovább »

Elköltözhet a megyei önkormányzat a Rákóczi térről?

2015. március 20., péntek · 25 hozzászólás

megyei_kozgyules23_gs

Jelentős „migráns-beszállító” Csongrád megye – hangzott el a megyei közgyűlés ülésén, ahol a rendőrség éves beszámolója mellett felvetődött, hogy elköltözik a megyei önkormányzat a Rákóczi térről. Az is előfordulhat, hogy pont az MSZP szomszédságába a Belvedere-palotába. Tovább »

Kakas Béla: Megújítjuk a megyét, és összehangoljuk a települések projektjeit! + FOTÓK

2015. január 26., hétfő · 9 hozzászólás

Kakas-portré

A megyei Integrált Területi Programok (ITP) egyeztetése zajlik, Kakas Béla közgyűlési elnök a járásszékhelyeken tárgyalt a településvezetőkkel a 2020-ig megvalósítandó beruházásokról. Tovább »

Kakas Béla a megyei közgyűlés új elnöke + FOTÓK, VIDEÓ

2014. november 21., péntek · 42 hozzászólás

kozgyules_megyei31_gs

Menedzserszemléletre és innovatív gondolkodásra van szükség – hangsúlyozta Kakas Béla, a Fidesz-KDNP megyei listavezetője, akit a testület alakuló ülésén elnökké választottak. A Csongrád Megyei Közgyűlésbe 11 főt a kormánypártok, 5-öt az MSZP, míg 4-et a Jobbik delegált. Tovább »

Következő oldal »