Rendkívüli megyei közgyűlés: DEB-tagokat választottak + FOTÓK

2016. május 10., kedd · Hozzászólok

megyei_kozgyules13_gs

A 2014-2020-as uniós ciklusban a Csongrád megyei támogatási kérelmek döntési javaslatainak elbírálási folyamatához tagokat kellett delegálnia az úgynevezett Döntés-előkészítő Bizottságokba (DEB) a megyei közgyűlésnek. Erről szavazott a testület keddi rendkívüli ülésén. Tovább »

Megyei közgyűlés: megemlékezéssel és díjazással zárták az évet + FOTÓK

2015. december 18., péntek · 5 hozzászólás

megyei_kozgyules25_gs

Emlékéremmel ismerte el a migrációs helyzet kezelésében a Csongrád megyei rendőrök munkáját a megyei önkormányzat. A közgyűlésen döntés született arról, hogy mintegy 22 millió forintért megvásárolják az MSZP irodáit a Belvedere-palotában, illetve a 100%-ban megyei tulajdonban lévő, az uniós pályázatok menedzselését végző cég élére is új vezetőt választottak Weszely Tamás személyében. Tovább »

Székházvita újratöltve – harmadjára sem döntött a megyei közgyűlés + FOTÓK

2015. május 28., csütörtök · 20 hozzászólás

megyei_kozgyules01_gs

Ezúttal már nem tulajdoncseréről, hanem ingyenes használatbavételről szólt a székházvita a megyei közgyűlés rendkívüli ülésén, de minősített többség híján nem született döntés. A vita során elhangzott, bohózatba fulladt az ügy, melynek megoldását pont a Fidesz-frakció egyes tagjai akadályozták meg most is. Tovább »

Megyei közgyűlés: 29 milliárd elosztási elveiről döntöttek

2015. május 8., péntek · 2 hozzászólás

kozgyules_megyei33_gs

Több mint kétórás vita előzte meg az Integrált Területi Program (ITP) egyhangú – tapssal kísért – elfogadását a megyei közgyűlés rendkívüli ülésén, amelyen a székházügyben ismét nem született konszenzus. Tovább »

Három személy közül választják ki Kalmár Ferenc utódját

2015. április 29., szerda · Hozzászólok

megyei_kozgyules13_gs

A tavaly őszi választáson a Fidesz-KDNP megyei listáján szereplő kereszténydemokrata jelöltek közül választják ki azt, aki Kalmár Ferencet váltja a Csongrád Megyei Közgyűlésben. Tovább »

Maratoni székházvita a megyei közgyűlésen + FOTÓK

2015. április 28., kedd · 8 hozzászólás

megyei_kozgyules01_gs

A jövőben roadshow jelleggel a megyei közgyűlési üléseket más és más településeken tarthatják – merült fel ötletként a keddi közgyűlésen, ahol nem született döntés a megyei önkormányzat költözéséről, így azt május 8-i rendkívüli ülésén újra napirendre veszi a testület. Akkor hagyhatják jóvá az Integrált Területi Programot is, amiről most az irányítóhatóság hiányzó visszajelzése miatt nem tudtak szavazni. Tovább »

Irány a Belvedere: a megye költözéséről is tanácskoznak kedden

2015. április 27., hétfő · 10 hozzászólás

megyei_kozgyules11_gs

A Belvedere-házba költözhet a megyei önkormányzat, erről is tárgyalnak a keddi közgyűlési ülésen. A felújítással együtt 33 millió forintra becsülik szakértők a felmerülő költségeket, amire a Belügyminisztériumtól kérne forrást a megye. Tovább »

Elköltözhet a megyei önkormányzat a Rákóczi térről?

2015. március 20., péntek · 25 hozzászólás

megyei_kozgyules23_gs

Jelentős „migráns-beszállító” Csongrád megye – hangzott el a megyei közgyűlés ülésén, ahol a rendőrség éves beszámolója mellett felvetődött, hogy elköltözik a megyei önkormányzat a Rákóczi térről. Az is előfordulhat, hogy pont az MSZP szomszédságába a Belvedere-palotába. Tovább »

Kakas Béla: Megújítjuk a megyét, és összehangoljuk a települések projektjeit! + FOTÓK

2015. január 26., hétfő · 9 hozzászólás

Kakas-portré

A megyei Integrált Területi Programok (ITP) egyeztetése zajlik, Kakas Béla közgyűlési elnök a járásszékhelyeken tárgyalt a településvezetőkkel a 2020-ig megvalósítandó beruházásokról. Tovább »

Kakas Béla a megyei közgyűlés új elnöke + FOTÓK, VIDEÓ

2014. november 21., péntek · 42 hozzászólás

kozgyules_megyei31_gs

Menedzserszemléletre és innovatív gondolkodásra van szükség – hangsúlyozta Kakas Béla, a Fidesz-KDNP megyei listavezetője, akit a testület alakuló ülésén elnökké választottak. A Csongrád Megyei Közgyűlésbe 11 főt a kormánypártok, 5-öt az MSZP, míg 4-et a Jobbik delegált. Tovább »

Évet zárt és díjakat osztott ki a megye + FOTÓK

2013. december 16., hétfő · 6 hozzászólás

megyei_kozgyules11_gsHagyományos módon az évzáró megyei közgyűlést díjátadó követte, ahol többek között átadták a Csongrád Megyéért Emlékérmet, elismerték a legjobb sportolókat, gasztronómiai díjat adtak át és megválasztották a legjobb élelmiszeripari terméket is. Tovább »

Toroczkai: arányosság kell a megyei fejlesztési források elosztásában!

2013. december 13., péntek · 5 hozzászólás

toroczkai_sajttaj01_gsA Csongrád megyébe érkező fejlesztési források lakosságszám-arányos elosztását szorgalmazza Toroczkai László. A jobbikos megyei politikus ezen felül egy nyitott egyesület létrehozását is fontosnak tartaná. Tovább »

Megyei közgyűlés: nincs főjegyző + FOTÓK

2012. március 9., péntek · 14 hozzászólás

Egyetlen pályázó volt a megyei önkormányzat főjegyzői posztjára, ám a képviselők nem választották meg Kovalcsik Andrea utódját. A közgyűlés péntek délelőtti ülése előtt pedig a Demokratikus Koalíció tagjait ki is tessékelték az épületből.
Tovább »

Megyei közgyűlés: a bizottságokon kezdi a spórolást a megye (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2012. január 13., péntek · 13 hozzászólás

A mindössze egyórás rendkívüli közgyűlésen a képviselők döntöttek arról, hogy egy bizottsággal kevesebbel folytatják munkájukat, melyekben immár csak közgyűlési tagok vesznek részt. Új tanácsnokot is választottak, s módosították a munkatervet is.
Tovább »

Megyei közgyűlés: jelentősen karcsúsíthatják a bizottsági struktúrát

2012. január 13., péntek · 10 hozzászólás

A bizottságok számát eggyel, míg tagjainak számát tizeneggyel csökkentené a Csongrád Megyei Közgyűlés – olvasható a péntek délelőtti rendkívüli közgyűlési ülés napirendi pontjai között. Ezenkívül főjegyzői pályázatot is kiírnak, illetve módosítják az idei munkatervet is.
Tovább »

Megyei közgyűlés: az évet és egy korszakot is lezártak + FOTÓK

2011. december 29., csütörtök · 14 hozzászólás

Az esztendő utolsó rendkívüli megyei közgyűlésén az eredeti tíz napirendi pont helyett kilencet tárgyaltak meg a képviselők, a megyei önkormányzat és a kormányhivatal közötti átadás-átvételi megállapodás jóváhagyása nem került napirendre, az ugyanis nem igényel közgyűlési jóváhagyást.
Tovább »

A Demokratikus Koalíció is bevonult a megyei közgyűlésre + FOTÓK

2011. december 29., csütörtök · 14 hozzászólás

A megyeházánál a Demokratikus Koalíció (DK) is megjelent a csütörtöki megyei közgyűlés kezdete előtt, kifejtve, hogy fellép a kormány gazdaságpolitikája ellen. Ezt követően közel kéttucatnyian bevonultak az ülésre, hogy feltegyék kérdéseiket a megyei önkormányzat jövőjével kapcsolatban.
Tovább »

Megyei közgyűlés: az átadás-átvételt is tárgyalják

2011. december 29., csütörtök · 2 hozzászólás

Az esztendő utolsó rendkívüli megyei közgyűlésén összesen tíz napirendi pontot tárgyalnak meg a képviselők csütörtökön délután három órától. Ezek között szerepel megyei önkormányzat és a kormányhivatal közötti átadás-átvételi megállapodás jóváhagyása is.
Tovább »

Megyei közgyűlés: hadtápeszközöket kap az ÓNTE + FOTÓK

2011. november 18., péntek · 16 hozzászólás

Több napirendi pont tárgyalását is elhalasztották a megyei képviselők a közgyűlési ülésen az önkormányzati rendszer várható átszervezése miatt. Vitát a makói kórház, derültség pedig hadtápeszközök hoztak péntek délelőtt a megyeházán.
Tovább »

Tóth és Gémes szópárbaja a megyei közgyűlésen + FOTÓK

2011. szeptember 15., csütörtök · 15 hozzászólás

Zakar Péter alelnök vezette a megyei közgyűlés szeptemberi rendes ülését csütörtökön délelőtt, melyen több esetben Tóth Péter (Jobbik) és Gémes László (Fidesz) szópárbaját kísérhették figyelemmel a megjelentek a 19 napirendi pont megtárgyalása közben.
Tovább »

Vihart kavartak az átszervezések a megyén + FOTÓK

2011. július 28., csütörtök · 20 hozzászólás

kozgyules04_gs A vagyonrendelet, illetve a szervezeti és működési szabályzat (szmsz) módosítása vezetett vitához a megyei közgyűlés csütörtöki rendkívüli ülésén, amelyen menetrendszerűen az is kifogásként hangzott el, hogy későn kapták meg az előterjesztéseket a képviselők.
Tovább »

Megyei közgyűlés: 100 millióval alulkalkuláltak egy pályázatot

2011. június 24., péntek · 13 hozzászólás

Mégsem korszerűsítik a megyei fenntartású szentesi kórház fűtési rendszerét, hiába nyertek erre a célra 68 millió forintot. Ennek oka, hogy önerőként nem közel kilencven millió forintot, hanem mintegy százmillióval többet kellene biztosítania e célra a megyének. Erről is szó volt a Csongrád Megyei Közgyűlés pénteki rendkívüli ülésén, melyre előzetesen nem hívták meg a sajtó képviselőit.
Tovább »

Megyei közgyűlés: Felterjesztéssel élnek az M43-as ügyében + FOTÓK

2011. május 27., péntek · 4 hozzászólás

kozgyules18_gs Huszonnégy napirendi pontot tárgyaltak a nyári szünet előtti utolsó rendes ülésen a megyei közgyűlési képviselők. Ahogy már beszámoltunk róla, zárt ülésen megválasztották a Móra-múzeum új vezetőjét, döntöttek arról, hogy felterjesztéssel élnek az M43-as autópálya Szegedet elkerülő szakaszának ingyenessé tételéért.
Tovább »

Megválasztották az új múzeumigazgatót, megszüntették Zombori fegyelmijét (FRISSÍTVE)

2011. május 27., péntek · 28 hozzászólás

kozgyules12_gs A Csongrád Megyei Közgyűlés nyári szünet előtti utolsó rendes ülésén elbírálták a megyei képviselők a Móra Ferenc Múzeum igazgatói pályázatát, a megyei intézmény vezetőjének 19 igen szavazattal, egyhangúan Fogas Ottó régészt választották meg.
Tovább »

Zombori fegyelmije: elhalasztották a döntést (Frissítve)

2011. május 5., csütörtök · 52 hozzászólás

kozgyules03_gs További két kérdésben szakértői véleményt kér be a megyei közgyűlési képviselőkből álló Fegyelmi Tanács Zombori István ügyében, így leghamarabb május 11-én zárulhat a márciusban indult fegyelmi eljárás – ez a döntés született a csütörtöki rendkívüli ülésen. Magyar Anna elnök szerint indokolt a lehető alaposabban megismerni a tényeket, míg a nyugalmazott múzeumigazgató továbbra is úgy látja, hogy fegyelmije „vihar egy pohár vízben”.
Tovább »

Megyei közgyűlés: leváltották Zomborit a múzeum éléről (FRISSÍTVE) + HANG

2011. április 15., péntek · 145 hozzászólás

kozgyules_megyei03_gs A megyei közgyűlés megszavazta az elnök, Magyar Anna előterjesztését, melyben a közalkalmazotti törvényre hivatkozva a Móra Ferenc Múzeum igazgatójának nyugdíjazását kérte. Zombori Istvánt felmentették, a vezetői posztra pályázatot írtak ki, ideiglenesen Gaskó Béla, a múzeum igazgatóhelyettese veszi át a vezetői feladatokat.
Tovább »

A Jobbik leakasztotta a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát

2011. január 28., péntek · 12 hozzászólás

A Jobbik Csongrád megyei képviselői – Toroczkai László és Tóth Péter – a testület rendkívüli ülésén a napirendi pontok megszavazása előtt kivonult az ülésteremből, hogy a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát a kuka mellé helyezze, kifejezve ezzel felháborodásukat a közgyűlés működésével kapcsolatban.
Tovább »

Csongrád megye Békés mintáját követné az átalakításokban

2011. január 28., péntek · 24 hozzászólás

megyei_kozgyules14_gs A megyei közgyűlés 12 igen, 4 nem és 1 tartózkodás mellett elfogadta a Csongrád megyei intézményrendszer átszervezésének koncepcióját, melynek lényege, hogy a megyei fenntartású kulturális, szociális és oktatási intézmények egységesítve, összevonásokkal, más struktúrában működnének majd tovább. Zakar Péter alelnök szerint a szomszédos Békés megye 100 milliós megtakarítást ért el hasonló átalakításokkal.
Tovább »

Januártól megyei fenntartású a Szivárvány Otthon

2010. december 22., szerda · 19 hozzászólás

A kisteleki Napsugár Otthon részeként fog működni jövő év januárjától a hódmezővásárhelyi Szivárvány Szakosított Szociális Otthon, melynek átvételéről még a megyei közgyűlés legutóbbi rendes ülésén született döntés. December 22-én reggel rendkívüli ülésen a jobboldali többség szavazta megállapodás-tervezetet, a szocialista képviselők többsége, továbbá az átvételt ellenző jobbikosok nem vettek részt a tanácskozáson.
Tovább »

Évzáró megyei közgyűlés ünnepi pillanatokkal és vitákkal fűszerezve + FOTÓK

2010. december 11., szombat · 6 hozzászólás

megyei_kozgyules11_gs Az Ágota Alapítvány és a megye is megajándékozta a közgyűlés tagjait az év utolsó rendes ülésén, melyen harminckét napirendi pontot tárgyaltak meg a képviselők. Elfogadták többek között a megyei önkormányzat jövő évi költségvetési koncepcióját, intézmények pályázatait és jelentéseit, de vitás kérdések is adódtak, mint például az Erdei Ferenc-középiskola névváltoztatásának ügye.
Tovább »

Utoljára üléseztek a megyei képviselők

2010. szeptember 2., csütörtök · 18 hozzászólás

kozgyules17_gs Megtartotta cikluszáró ülését a megyei közgyűlés. A képviselők közül többen megköszönték a megyei intézmények munkatársainak, vezetőinek, illetve a hivatal dolgozóinak elmúlt négyéves munkáját, és mintegy harminc napirendi pontban döntést is hoztak. Vita szinte csak a gazdasági program értékelésénél alakult ki.
Tovább »

Újra Szentesre kerülne tiszazugi települések fekvő- és járóbeteg-ellátása

2010. szeptember 2., csütörtök · Hozzászólok

Jóváhagyta a Csongrád Megyei Önkormányzat csütörtöki közgyűlése azt a megállapodás-tervezetet, amelynek alapján újra a szentesi Dr. Bugyi István Kórházhoz kerülne több tiszazugi település fekvő-, illetve járóbeteg-ellátása.
Tovább »

Megyei egészségügyi és közigazgatási díjakat adtak át

2010. július 8., csütörtök · 7 hozzászólás

A kiemelkedő szakmai munkát és az emberséget is megköszönték

kozgyules13_gs A kiváló szakmai teljesítményt és a példaértékű emberi hozzáállást is megköszönték a 2010. évi egészségügyi és közigazgatási díjakkal csütörtökön a szegedi megyeházán. A rendkívüli közgyűlési ülés után Magyar Anna megyei elnök, parlamenti képviselő és Kovalcsik Andrea megyei főjegyző hat kiváló szakembert tüntetett ki a Semmelweis Nap és a Köztisztviselők Napja alkalmából.
Tovább »

Megyei közgyűlés: döntés a Horváth Mihály Gimnáziumról

2010. május 12., szerda · Egy hozzászólás

megyei_kozgyules01_gs Letette a képviselői esküt Újvári László, akit a közelmúltban lemondott Baláspiri Csaba helyére delegáltak a Csongrád Megyei közgyűlésbe. A május 12-i rendkívüli ülésen döntés született továbbá a szentesi Horváth Mihály Gimnázium fenntartói jogának átadásával kapcsolatban és egy pályázatról is döntöttek a képviselők.
Tovább »

Megyei közgyűlés: új néven a szocialista frakció

2010. április 29., csütörtök · 14 hozzászólás

kozgyules01_gs_0 Módosították a Csongrád Megyei Önkormányzat költségvetését, elfogadtak több beszámolót, továbbá pályázatok támogatásáról is döntöttek a csütörtökön tartott rendes ülésen, az MSZP-SZDSZ frakció pedig nevet változtatott. A szokásosnál kevesebb vitával zajlott le az április 29-i rendes ülés.
Tovább »

Már az idén megkezdődhet az ásotthalmi határátkelő megnyitásához szükséges útépítés + HANG

2010. április 29., csütörtök · Hozzászólok

nogradi_toltan02_gs Uniós támogatással már ez év végén megkezdődhet a Csongrád megyei Ásotthalom és a vajdasági Királyhalom közötti határátkelőhely megnyitásához szükséges útépítés – jelentette be Nógrádi Zoltán (Fidesz) országgyűlési képviselő csütörtökön sajtótájékoztatón Szegeden.
Tovább »

Zászlót kapnak a megyétől a ballagók + HANG

2010. április 29., csütörtök · 20 hozzászólás

zaszlo04_gs Minden középiskolából ballagó diákot megajándékoz a megyei önkormányzat. A megye által fenntartott középfokú oktatási intézményekben végző diákok címeres nemzeti színű zászlót kapnak ajándékba. Erről még előző ülésén döntött a közgyűlés március 25-én, miután elfogadták Nógrádi Zoltán és Martonosi György fideszes képviselők egyéni indítványát.
Tovább »

Számcsata dúlt a rendkívüli megyei közgyűlésen

2010. február 4., csütörtök · 18 hozzászólás

megyeikozgyules11_gs Buzás Péter, Makó MSZP-s polgármestere, országgyűlési képviselő elhagyta az üléstermet a Csongrád Megyei Közgyűlés csütörtöki rendkívüli ülése közben. A választási szervek létrehozásáról szóló napirendi pontnál vonult ki a szocialista honatya. Másutt is akadtak viták, a képviselők nem egyformán értékeltek bizonyos számadatokat. Az ülésen személyi kérdésekben születtek döntések, továbbá pályázatokkal kapcsolatban is.
Tovább »

Rendkívüli megyei közgyűlés: napirenden a napirendi pontok

2010. február 3., szerda · 52 hozzászólás

A Csongrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2010. február 4. 13 órára rendkívüli ülést hívott össze, melyre tíz napirendi pontot jelöltek meg. A közgyűlés MSZP-SZDSZ frakciója szerdai közleményében azt kifogásolja, hogy egy nappal az ülés előtt a tízből csak egyetlen pont előterjesztése érhető el, a többi között rendelet is szerepel, amelyhez csak keddig lehetett volna módosítást benyújtani.
Tovább »

2010 a Sport és Egészség Éve Csongrád megyében

2010. január 21., csütörtök · 26 hozzászólás

sajttaj1_gs Csongrád megyében 2010 a Sport és Egészség Éve lesz. A Csongrád Megyei Közgyűlés csütörtöki ülésén a képviselők elfogadták a megye 2010. évi költségvetését, amelynek keretében arról is döntöttek, hogy idén 55 millió forinttal megemelik a sportegyesületek támogatására fordítható keretet.
Tovább »

Megyei közgyűlés: karácsonyi hangulat, személyeskedések + FOTÓK

2009. december 17., csütörtök · 24 hozzászólás

kozgyules32

A Csongrád Megyei Önkormányzat ez évi költségvetésével kapcsolatos rendeletek módosításáról és a jövő évi költségvetési koncepciójáról voltak viták a közgyűlés tagjai között. A rendes ülésen Kozma József (MSZP) soknak tartotta az ÓNTE pályázatához készített tanulmányért fizetett összeget, Molnár József (MSZP) pedig az önként vállalt feladatok tekintetében önmérsékletre szólított fel. Martonosi György (Fidesz) is arra hívta fel képviselőtársai figyelmét, hogy az ÓNTE-nak és a két kórháznak nyújtott hitel visszafizetési határidejének meghosszabbítása nem megoldás.

Tovább »

Bodó: Hárítják a felelősséget az MTV ügyében a szocialisták

2009. december 7., hétfő · 15 hozzászólás

bodoimre1 Kozma József szocialista képviselőnek a Magyar Televízió finanszírozásával kapcsolatos múlt heti nyilatkozata kapcsán tartott sajtótájékoztatót a televízió szegedi körzeti stúdiójában Bodó Imre a Fidesz országgyűlési képviselője. A fideszes honatya szavaira Kozma is reagált portálunknak. Tovább »

Megyei közgyűlés: megmentenék a tévét és a szobrot

2009. december 3., csütörtök · 5 hozzászólás

kozgyules21

A Csongrád Megyei Közgyűlés csütörtöki rendkívüli ülésén a Fidesz és az MSZP is felháborítónak nevezte, hogy megszüntetnék a regionális tévéstúdiókat. Ám amíg Nógrádi Zoltán, a polgári frakció tagja a kormányt, addig Kozma József, az ellenzék frakcióvezetője az MTV vezetését nevezte meg bűnösnek. A közgyűlés arra kérte a szegedi városvezetést, a belváros-rehabilitációs munkálatok ne érintés a 3. honvéd huszárezred hősi emlékművét, illetve annak környékét.

Tovább »

Megyei közgyűlés: hárommilliárdos kórházpályázat

2009. november 13., péntek · 23 hozzászólás

A szentesi városvezetők szerint a bokszmeccs még csak most következik

megyeikozgyules22

A megyei közgyűlés csütörtöki egyhangú döntése értelmében a fenntartó adja majd be a szentesi kórház közel hárommilliárdos fejlesztési pályázatát. A megyei önkormányzat 1+14 millió forinttal támogatja a Szeviép-Szeged Euroliga-induló női kosárlabdacsapatát. A szegedi 3. honvéd huszárezred hősi emlékművének megóvására vonatkozó előterjesztést viszont nem fogadták el…

Tovább »

Október 23.: „a bátorság, az öntudat, a diadal napja volt”

2009. október 23., péntek · 2 hozzászólás

Trükkök százai a demokráciában

megemlekezes28 Az 1956-os forradalom és szabadságharc 53. és a köztársaság kikiáltásának 20. évfordulója alkalmából közös megemlékezést rendeztek a megyeháza aulájában, amelyen számos közéleti személyiség, képviselő, intézményvezető mellett részt vett Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke és két alelnöke, Zakar Péter és Kovács Kálmán, a POFOSZ megyei szervezetének tagjai és elnökük, Fejér Dénes, valamint a Csongrád megyei lengyel év programjának keretében Marcin Sokolowski, Lengyelország budapesti főkonzulja, továbbá Tadeus Kaczor, Magyarország tiszteletbeli lodzi főkonzulja.
Tovább »

Következő oldal »