Illegális bevándorlás

Nem volt nyugalom a Csongrád-Csanád vármegyei határvonalon

Nem volt nyugalom a Csongrád-Csanád vármegyei határvonalon

2023. szeptember 15., péntek
Nem volt nyugalom a Csongrád-Csanád vármegyei határvonalon

Csongrád-Csanád vármegyében, 13 esetben összesen 559 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom és Röszke közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos -magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád vármegyében, 12 esetben 605 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában közokirat hamisítás miatt 1 embert fogtak el és embercsempészés miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult - írja a police.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.