Hírzóna

„Régóta várt győzelem!” – így gratulált Trumpnak Orbán Viktor

„Régóta várt győzelem!” – így gratulált Trumpnak Orbán Viktor

Könnyedén maga mögött hagyta ellenfeleit a volt amerikai elnök.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. január 16., kedd
„Régóta várt győzelem!” – így gratulált Trumpnak Orbán Viktor

Az előzetes összegzések szerint az Iowa államban tartott jelölőgyűléseken Donald Trump 50 százalék feletti eredményt ért el, ehhez gratulált a magyar miniszterelnök.

AP Photo/Manuel Balce Ceneta

 

Ahogy arról beszámoltunk, az előzetes várakozásoknak megfelelően Donald Trump megnyerte az Egyesült Államok első, 2024-es előválasztási versenyét, könnyedén maga mögött hagyva ellenfeleit.

Orbán Viktor gratulált Trumpnak a győzelemhez. „Régóta várt győzelem!” – írta az X-oldalán.

 

Egy hét múlva New Hampshire államban tartanak előválasztást, ahol hagyományos módon, szavazólapon döntenek a választópolgárok, hogy kit szeretnének elnökjelöltként látni.

Június elejéig minden amerikai államában megrendezik az előválasztásokat, amelyeket nyáron követnek az országos jelölő konvenciók. A republikánusok július 15. és 18. között tartják a Wisconsin állambeli Milwaukee-ban, míg a demokraták augusztus 19. és 22. között Chicagóban véglegesítik elnökjelöltjüket.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.