Az amerikai elnök nem említett konkrét számokat az esetleges afganisztáni csapatnövelésről

2017. augusztus 22., kedd · Hozzászólok

Donald Trump nem jelentett be konkrét számokat az esetleges afganisztáni csapatnövelésről Afganisztánban, és nem kívánt határidőt sem szabni egy majdani kivonulást illetően, amelynek szerinte “méltóságteljesnek” de nem elhamarkodottnak kell lennie. Az amerikai elnök az arlingtoni Fort Myer katonai támaszponton mondott beszédében vázolta fel kormánya új afganisztáni és dél-ázsiai stratégiáját. Tovább »

Szabó László: Magyarországnak jelentékennyé kell tennie magát az Egyesült Államokban

2017. augusztus 12., szombat · Hozzászólok

Magyarországnak jelentékennyé kell tennie magát az Egyesült Államokban – jelentette ki az MTI-nek adott pénteki interjújában Szabó László, Magyarország új washingtoni nagykövete, aki pár nappal ezelőtt foglalta el állomáshelyét az amerikai fővárosban. Tovább »

Az amerikai legfelsőbb bíróság jóváhagyta a beutazási korlátozásokat kimondó Trump-rendelet egyes részeit

2017. június 26., hétfő · 3 hozzászólás

Az Egyesült Államok szövetségi legfelsőbb bírósága jóváhagyta Donald Trump átmeneti beutazási korlátozásokat kimondó, alsóbb fokon felfüggesztett elnöki rendeletének egyes részeit, amelyek azonnali hatállyal életbe is lépnek. Tovább »

Klímaegyezmény – Áder: nincs itt a világvége

2017. június 9., péntek · Hozzászólok

Áder János

Nincs itt a világvége azzal, hogy Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke bejelentette országa kilépését a párizsi klímaegyezményből, mert az azt aláíró többi ország ezután is kész tartani magát a vállalásokhoz, ahogyan az Egyesült Államok szövetségi államainak többsége is – mondta Áder János köztársasági elnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában. Tovább »

Putyin és Trump sajtónyilatkozatok nélkül találkozhat Hamburgban

2017. június 7., szerda · 6 hozzászólás

Még nincs megállapodás arról, hogy pontosan mikor találkozhat a G20-csoport hamburgi csúcstalálkozóján Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök, mindemellett nem kizárt, hogy az eszmecserét követően elmaradnak az ilyenkor szokásos sajtónyilatkozatok – közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője az Izvesztyija című napilap szerdai számában megjelent interjújában. Tovább »

Trump: a NATO soha nem mond le a terrorizmus legyőzéséről

2017. május 25., csütörtök · Hozzászólok

A NATO soha nem mond le a terrorizmus legyőzéséről, a terrorcselekmények elkövetői – akiket ki kell vonni a társadalomból – vesztesei ennek a harcnak – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök Brüsszelben NATO-tagállamok csúcstalálkozóján csütörtökön. Tovább »

Salát Gergely Szegeden: Trump megdöntené az észak-koreai rezsimet

2017. április 23., vasárnap · 3 hozzászólás

salat_gergely03_gs

A sinológussal a modern Kína világát jártuk körbe. Kérdeztük a kínai szocialista rendszerről, a megjelenő kapitalizmusról, a gazdasági növekedésről, a környezetszennyezésről. Kifejtette véleményét a távol-keleti nagyhatalom viszonyáról más államokkal, terítékre került a Kínai Népköztársaság kapcsolata az Amerikai Egyesült Államokkal, Észak-Koreával, Oroszországgal. Elárulta azt is, hogy miért vásárol meglepően sok gazdag kínai Budapesten lakást. Tovább »

Szakértő: amerikai belpolitikai okok lehetnek a szíriai rakétatámadás mögött

2017. április 9., vasárnap · Hozzászólok

Belpolitikai okok húzódhatnak meg a mögött, hogy Donald Trump amerikai elnök, korábbi politikájához képest 180 fokos fordulatot végrehajtva, rakétatámadást rendelt el Szíriában – mondta Nagy Sándor András, Amerika-szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap reggel. Tovább »

Donald Trump a közös érdekeket hangsúlyozta Angela Merkellel való találkozója után

2017. március 17., péntek · Hozzászólok

Az Egyesült Államok és Németország közös érdekeit hangsúlyozta Angela Merkel német kancellárral tartott közös sajtóértekezletén pénteken a washingtoni Fehér Házban Donald Trump amerikai elnök. Donald Trump és Angela Merkel első ízben találkozott egymással. Tovább »

Fehér Ház: a kongresszus vizsgálja ki, Obama lehallgattatta-e Trump kampányának telefonbeszélgetéseit

2017. március 5., vasárnap · Hozzászólok

A washingtoni Fehér Ház szóvivője vasárnap felkérte a kongresszust, hogy vizsgálja ki: Barack Obama előző elnök lehallgattatta-e a tavaly novemberi választások előtt Donald Trump és kampánycsapata telefonbeszélgetéseit. Tovább »

Angela Merkel március 14-én találkozik Donald Trumppal

2017. március 3., péntek · Hozzászólok

Angela Merkel német kancellár március 14-én Washingtonban megbeszélést folytat Donald Trump amerikai elnökkel – erősítették meg pénteken német kormányzati források a washingtoni kormánykörökből kiszivárgott értesülést. Tovább »

Az amerikai elnök szerint Mexikónak szüksége lehet az Egyesült Államok segítségére a drogkartellek elleni harcban

2017. február 7., kedd · Hozzászólok

Donald Trump amerikai elnök a Fox televíziónak adott interjújában hangsúlyozta, hogy Mexikónak szüksége lehet az Egyesült Államok segítségére a drogkartellek elleni harcban. Az elnök szólt az amerikai belpolitikát foglalkoztató, úgynevezett “menedékvárosok” ügyéről is. Tovább »

Miközben Donald Trump a Putyinnal való együttműködés mellett állt ki, a szenátus republikánusainak vezetője bírálta az orosz elnököt

2017. február 5., vasárnap · 2 hozzászólás

Miközben Donald Trump amerikai elnök a Vlagyimir Putyinnal való együttműködés mellett állt ki, a szenátus republikánus párti frakcióvezetője élesen bírálta az orosz elnököt. Tovább »

Trump: felül fogják bírálni a beutazási tilalmat felfüggesztő döntést

2017. február 4., szombat · 2 hozzászólás

Nevetségesnek nevezte szombaton Donald Trump amerikai elnök, hogy egy szövetségi bíró pénteken ideiglenesen felfüggesztette az általa hét, muszlim többségű ország állampolgáraival szemben elrendelt beutazási tilalmat. Szerinte felül fogják bírálni a bíró döntését. Tovább »

Republikánus politikusok bírálják, Trump védi a bevándorlást korlátozó rendelkezést

2017. január 29., vasárnap · Egy hozzászólás

Republikánus politikusok bírálták, Donald Trump elnök pedig védte vasárnap a bevándorlást, illetve beutazást korlátozó rendelkezést, miközben egyes amerikai reptereken eluralkodott a zűrzavar. Tovább »

Fico: Javulni fognak az amerikai-európai kapcsolatok Trump elnöksége alatt

2017. január 29., vasárnap · Hozzászólok

Pozitív irányba fogja befolyásolni Donald Trump elnöksége az Egyesült Államok és az Európai Unió kapcsolatát – jelentette ki Robert Fico szlovák miniszterelnök a TA3 pozsonyi hírtelevízió egyik vitaműsorában feltett kérdésre válaszolva vasárnap. Tovább »

Következő oldal »