Orbán: a turizmus a hazaszeretet egyik formája

2017. október 16., hétfő · Hozzászólok

A kormányzati gondolkodásban a turizmus nem csak pénzkereseti forrás, vagy a magyar gazdaság saját erején felül teljesítő ágazata, hanem a hazaszeretet egyik formája, ami misszió – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, az első Turizmus Summit 2017 konferencián hétfőn Budapesten. Tovább »

Orbán: Schengent meg kell védeni (FRISSÜL)

2017. október 13., péntek · 2 hozzászólás

A schengeni megállapodás megvédésére, betartására szólította fel az Európai Unió (EU) intézményeit Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a pozsonyi várban, ahol uniós találkozót tartottak az élelmiszerek kettős termékminősége gyakorlatának megszüntetéséért a visegrádi négyek (Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) kormányfői, illetve az összes EU-s tagország képviselői és uniós szakpolitikusok részvételével. Tovább »

Orbán: a segítséget kell odavinni, ahol arra szükség van

2017. október 12., csütörtök · 2 hozzászólás

Orbán Viktor miniszterelnök szerint Európa olyan bevándorláspolitikát erőltet, amely beengedi a veszélyes szélsőségeseket az unióba, Magyarország azonban azt vallja: nem a bajt kell idehozni, hanem a segítséget kell odavinni, ahol arra szükség van. Közölte: Magyarország segíti az üldözött keresztények hazatérését. Tovább »

Orbán: Magyarország jövőjét az ország minden pontján írják

2017. október 11., szerda · 3 hozzászólás

Magyarország jövőjét már nemcsak Budapesten, hanem az ország minden pontján írják, a nyíregyházi beruházás is világos bizonyítéka annak, hogy Magyarország kezdi összeszedni magát – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Nyíregyházán, a Révész-Nyírlog Kft. új logisztikai központjának, Kelet-Magyarország legnagyobb logisztikai bázisának átadásán. Tovább »

Orbán: a következő évek a gazdasági sikerekről szólhatnak

2017. október 10., kedd · 2 hozzászólás

Magyarországon minden készen áll ahhoz, hogy a következő évek a gazdasági sikerek jegyében teljenek el – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Pátyon, a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. beruházásában épült új nemzetközi logisztikai központ megnyitóján. Tovább »

Orbán: Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország Európában

2017. október 9., hétfő · 4 hozzászólás

Európában ma kétfajta ország létezik: ahol biztonságos az élet és ahol nem az; Magyarország a legbiztonságosabbak egyike, köszönhetően jó rendőreinek – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten, a Hősök terén, a rendőrség állományába kinevezett 227 tiszthelyettes ünnepélyes eskütételén és a rendőrség új szolgálati gépjárműveinek szemléjén. Tovább »

Juncker munkavacsorán látná vendégül a V4-eket

2017. október 4., szerda · Egy hozzászólás

Munkavacsorára hívta meg Jean-Claude Juncker a visegrádi országok kormányfőit, az október 18-ra tervezett találkozó célja az Európai Unió keleti és nyugati tagállamai közötti feszültség csillapítása – derült ki abból a szerdán kiszivárgott levélből, amelyet az Európai Bizottság elnöke küldött a visegrádi országok kormányfőinek. Tovább »

Orbán: inkább segítünk megvédeni Románia keleti határát, minthogy kerítést húzzunk a magyar-román határon

2017. október 4., szerda · 2 hozzászólás

Magyarország a Romániát próbára tevő migrációs nyomás esetén szívesebben segítene megvédeni Románia keleti határait, minthogy kerítést kelljen húznia a magyar-román államhatáron. Erről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt abban az interjúban, amelyet a Nagyváradon megjelenő Bihari Napló közölt szerdai számában. Tovább »

Egymillió új szavazót ígért Botka az MSZP-nek, de ez a terve is megbukott

2017. október 4., szerda · 14 hozzászólás

Amikor 2016-ban Botka László bejelentkezett az MSZP miniszterelnök-jelöltségéért, egymillió új szavazót ígért az MSZP-nek. Ahogy a miniszterelnöki terveinek, ennek is kudarc lett a vége. Sőt, miniszterelnök-jelöltségének végére az MSZP támogatottsága a korábbiak felére zuhant, és ismét megelőzi a Jobbik az MSZP-t. A SzegedMa különböző közvélemény-kutatási adatokkal bizonyítja, hogy Botka László baloldali politikai vezetőként is megbukott, és sikertelensége a szakadék szélére sodorta a baloldal legnagyobb pártját. Botka László belebukott szegedi botrányaiba és személyes kudarca mélypontra taszította az MSZP-t. Tovább »

Orbán: jól jár a Kárpát-medencében, aki együttműködik a magyarokkal

2017. október 2., hétfő · Hozzászólok

Készen állunk az együttműködésre, és jól fog járni, sőt már most jól jár a Kárpát-medencében az a nép, amelyik együttműködik a magyarokkal – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) hétfői tanévnyitóján mondott beszédében. Tovább »

Orbán: a jövőt magyar nyelven írják

2017. szeptember 30., szombat · 3 hozzászólás

A nemzeti büszkeség kora következik az egész Kárpát-medencében – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Kolozsváron, a reformáció 500. évfordulójára szervezett jubileumi év legnagyobb erdélyi rendezvényén, ahol a legszorosabb értelemben vett lelkipásztori szolgálatot fogalmazott meg elvárásként a teológus ifjúság számára. Tovább »

A közoktatásban érdekelt szakszervezetekkel tárgyalt az MSZP

2017. szeptember 26., kedd · Hozzászólok

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje, Botka László szerint a fideszes kormány a közoktatás szétverésével okozta a legsúlyosabb és legnagyobb kárt a magyaroknak. Emellett elmondta, továbbra is azt javasolja, hogy Gyurcsány Ferenc DK-elnök ne kerüljön a listára, hanem egyéni választókerületben méresse meg magát. Tovább »

Orbán: alapvető érdek a magyar nagyvállalatok számának növekedése

2017. szeptember 21., csütörtök · Hozzászólok

Külföldi tőke nélkül már nem működhet egyetlen modern ország sem, de alapvető érdek, hogy minél nagyobb számban létezzenek Magyarországon magyar tulajdonban levő nagyvállalatok – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön, a magyar tulajdonú Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki gyára kapacitásbővítő beruházásának avatásán. Tovább »

B. Nagy László: Az ellenzék nem fog válogatni az eszközökben

2017. szeptember 19., kedd · 10 hozzászólás

Az Országgyűlés őszi ülésszakának felszólalásaiból, azok hangneméből B. Nagy László szerint világosan látszik, hogy belpolitikai kérdésekben konstruktív együttműködés nem várható a jövő évi választásokig az ellenzékkel. Tovább »

Orbán: Magyarország sosem lesz bevándorlóország

2017. szeptember 18., hétfő · 9 hozzászólás

Bevándorló és nem bevándorlóországokat különböztetett meg Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben, ahol az őszi ülésszakot megnyitó napirend előtti felszólalásában úgy fogalmazott: “mi magyar Magyarországot akarunk” és “egy európai Európát is szeretnénk”. Kijelentette: Magyarország sosem lesz bevándorlóország. Az is mondta, hogy a brüsszeli bürokraták a “Soros-tervet” valósítják meg, és “Soros tenyeréből esznek”. Tovább »

Bakondi: Botkáék elképzelése beláthatatlan következményekkel járna

2017. szeptember 17., vasárnap · 9 hozzászólás

Huszonnegyedik órájához érkezett az Európai Unió, hogy átvizsgálja az eddigi, kudarcokkal teli migrációs politikáját – jelentette ki a SZEGEDma.hu-nak adott interjújában a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Bakondi György arról is beszélt portálunknak: a kötelező betelepítési kvóta sikertelen, és ha a baloldal a kerítés lebontását szorgalmazza, akkor egyértelműen a féktelen, ellenőrizetlen illegális bevándorlás híve. Tovább »

Botka: nem minden ellenzéki párt akarja leváltani a kormányt (FRISSÍTVE)

2017. szeptember 16., szombat · 11 hozzászólás

Legyőzhetjük Orbán Viktort és megfordíthatjuk a magyarok sorsát – mondta Botka László szombaton Budapesten. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerint a kormányváltást akaróknak szövetségre kell lépniük, ennek nincs alternatívája. A Demokratikus Koalíció közleményben reagált. A párt véleménye szerint, a szocialista politikus miatt bukik az ellenzéki összefogás. Tovább »

Orbán: szembe kell fordulni a “Soros-tervvel” (FRISSÍTVE)

2017. szeptember 16., szombat · 6 hozzászólás

Szembe kell fordulni a “Soros-tervvel”, amely “bevándorlóországokká”, kevert kultúrájú, népességű államokká alakítaná a közép-európai országokat – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) XI. országos kongresszusán, az Országházban. Tovább »

Merkel: nem marad következmények nélkül a szolidaritás megtagadása

2017. szeptember 16., szombat · 2 hozzászólás

Nem marad következmények nélkül az európai uniós tagállamok közötti szolidaritás megtagadása – mondta Angela Merkel német kancellár szombati lapinterjúkban a menekültek tagországok közötti elosztásával kapcsolatban, utalva a tagállamoknak juttatott közösségi támogatásokra. Tovább »

Ifj. Lomnici Zoltán: az uniós vezetők többsége elismeri a magyar migrációs politikát

2017. szeptember 16., szombat · Hozzászólok

A Politico.eu brüsszeli hírportál pénteki cikke azt jelzi, már az uniós felső vezetők többsége is elismeri, hogy az Orbán Viktor vezette kormányzat migrációs politikája hatékony – jelentette ki ifj. Lomnici Zoltán az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában. Tovább »

Politico: Orbán Viktor nyerésre áll az európai migrációs vitában

2017. szeptember 15., péntek · Hozzászólok

Orbán Viktort sokan szidják az Európai Unióban bevándorlóellenes retorikája, a határkerítés felépítése és a menekültügyi kvóták elutasítása miatt, közelebbről nézve azonban világosan látható, hogy a magyar kormányfő nyerésre áll a migrációs vitában – írja pénteken megjelent cikkében a Politico.eu brüsszeli hírportál. Tovább »

Orbán Viktor tárgyalt a brit pénzügyminiszterrel

2017. szeptember 14., csütörtök · Hozzászólok

Magyarország és Nagy-Britannia közös érdeke, hogy a jövőben is szoros legyen a két ország közötti gazdasági együttműködés – hangzott el Orbán Viktor miniszterelnök és Philip Hammond brit pénzügyminiszter megbeszélésén, amelyről a miniszterelnök sajtófőnöke adott tájékoztatást az MTI-nek. Tovább »

Orbán: sürgős választ igényel a népességfogyás

2017. szeptember 11., hétfő · 7 hozzászólás

Sürgős választ kell adni az európai népesedési problémára, de a népességfogyást nem migrációval, hanem a családpolitika erősítésével kell megoldani – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális bizottsága négynapos budapesti ülésének nyitónapján. Tovább »

Maas: ha szükséges, meg kell vonni uniós pénzeket Magyarországtól

2017. szeptember 9., szombat · Hozzászólok

Ha Magyarország a migrációs válságban továbbra is ragaszkodik a konfrontációhoz, akkor szükség esetén meg kell vonni Magyarországtól uniós pénzeket – szögezte le a dpa német hírügynökség szombat hajnalban megjelent interjújában Heiko Maas szociáldemokrata német belügyminiszter. Tovább »

Orbán: kinyitották az ajtót a Soros-terv előtt (FRISSÍTVE)

2017. szeptember 8., péntek · 3 hozzászólás

Tudomásul kell venni a kvótaperben született európai bírósági ítéletet, de ez a döntés nem ok arra, hogy Magyarország megváltoztassa migránsokat elutasító bevándorláspolitikáját – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában, közölve azt is: sosem fog hozzájárulni, hogy Magyarországot “bevándorlóországgá” változtassák. Tovább »

Orbán: nem vagyunk bevándorló ország és nem is leszünk azok

2017. szeptember 7., csütörtök · Hozzászólok

Sem az uniós joggal, sem a magyar történelmi hagyományokkal nincs összhangban az, ahogy a brüsszeli bizottság elnöke a szolidaritást értelmezi – egyebek mellett ezt írta Orbán Viktor miniszterelnök Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének küldött válaszlevelében, amelynek szövegét a kormányfő sajtófőnöke, Havasi Bertalan csütörtök délután bocsátotta az MTI rendelkezésére. Tovább »

Juncker Orbánnak: az európai szolidaritás “kétirányú utca”

2017. szeptember 6., szerda · Hozzászólok

Az Európai Bizottság kész gyorsan megvizsgálni a magyar kormány kérését a határvédelmi költségekhez való további hozzájárulásról, amelynek megítélése konkrét, szükséges esetben indokolt lehet – írta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az Orbán Viktor kormányfőnek küldött válaszlevelében, hangsúlyozva, hogy a szolidaritás azonban “kétirányú utca”. Tovább »

Kiállt Orbán Viktor mellett a bajor kormányfő

2017. szeptember 4., hétfő · Hozzászólok

Érthető, hogy Orbán Viktor magyar kormányfő benyújtotta a számlát Brüsszelnek a határvédelmi költségek feléről – jelentette ki Horst Seehofer bajor miniszterelnök egy hétfői lapinterjúban. Brüsszelben nem is tudják, milyen nagy segítséget adott a magyar határkerítés felépítése a balkáni útvonal lezárásához – fogalmazott. Tovább »

Magyarország készen áll újabb nemzetközi sportesemények megszervezésére

2017. szeptember 3., vasárnap · Hozzászólok

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délután az Országházban fogadta Thomas Bachot, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökét, aki a cselgáncs világbajnokság eseményeire érkezett Budapestre – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke. Tovább »

Orbán Kötcsén: meg kell védenünk az elmúlt hét év eredményeit

2017. szeptember 2., szombat · 5 hozzászólás

A jövő évi parlamenti választás tétjéről, a világrend változásáról és az új francia elnök Európával kapcsolatos elképzeléseiről is beszélt Orbán Viktor a kötcsei polgári pikniken – mondta szombaton az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Tovább »

Orbán: ideje, hogy érvényesüljön az európai szolidaritás

2017. szeptember 1., péntek · Egy hozzászólás

Hazánk nemcsak saját magát, hanem Európát is védi az illegális bevándorlók áradatával szemben – áll abban a levélben, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök írt Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének, azt kérve, hogy a brüsszeli testület 50 százalékban járuljon hozzá a magyar határvédelmi költségekhez, s amelynek teljes szövegét Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken bocsátotta az MTI rendelkezésére. Tovább »

Következő oldal »