A szegedi idősek megálljt parancsoltak az ellenzék rágalmainak

Szegedi nyugdíjasok zarándoklattal tiltakoztak Vona Gábor szavai és a balliberális ellenzék módszerei ellen. Az összegyűltek azt szeretnék elérni, hogy sértések, megaláztatások nélkül zajlódjon le a kampány.

Imádsággal és énekkel fejezte ki a szegedi idősek egy csoportja: „elég a politikai gyűlöletbeszédből!” A Dobák Lászlóné által meghirdetett Mária-napi zarándoklat a Szent Rókus templomkertből indult, itt mondott beszédet mondott a főszervező. Kifejtette, véleménye szerint a megbocsájtás és az ítélkezés az Isten dolga, viszont ők nem felejtenek.

Az egyik idős hölgy, Kiss Istvánné egy bevásárlókocsit is magával hozott, amelyben ott lapult egy nemzeti színű koszorú. Mint ismert, a Jobbik vezetője, Vona Gábor fogalmazott úgy egy Facebook-posztjában az utcafórumán megjelenő nyugdíjasokról, hogy ők azok, „akiknek a szemükben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig a szennyvíz folyt, miközben húzták a kis bevásárló kocsijukat és a TV2-s hazugságokat ismétlik”. A megbélyegzést jelképező vásárlási eszközt az imádságok és éneklés után elhelyezték a Szűzanya szobránál az egybegyűltek. Kimondták, a „szeretet koszorúja a rágalom és gyűlölködés elleni szimbolikus fellépést szolgálja”. Az eseményen tiszteletét tette Nógrádi Tibor, a Fidesz szegedi alapszervezetének az elnöke. A körülbelül ötvenfős csoport ezután átvonult a Széchenyi téren található Szent István és Gizella szoborhoz, majd a Dóm téren a Magyar Pieta szobránál fejezte be útját.

„Az úgymond kormányhű, tehát a polgári kormányzat célkitűzéseit, értékrendjét támogató nyugdíjasok nem gyűlölnek senkit. Ha megsértenek bennünket, akkor keresztény emberek lévén, meg tudunk bocsájtani. Az ítélet a Jóistené. Mi csupán meg fogjuk ezt jegyezni, és azt szeretnénk, hogy a választás a jövőben legyen egy erkölcsi minimumhoz kötve, amelyet egyetlenegy párt se lépjen át, ne rágalmazzák, ne szidalmazzák egymást” – emelte ki hírportálunknak a főszervező, Dobák Lászlóné.

Kitért arra is, hogy nagyon sokszor lehetett azt hallani, hogy a magyar közélet szereplői kígyót, békát kiabáltak egymásra. Az esetek többségében csak lejárató kampányokról volt szó. Hiába fogták perbe néha a rágalmazókat, mert mire az igazát, ártatlanságát bebizonyította a sértett fél, addigra már rég befejeződtek a választások. A zarándoklat szervezői azt szeretnék, hogy jövőben ilyen ne fordulhasson elő. Reményüket fejezték ki, hogy a következő választás civilizált, keresztény módon bonyolódik le, és nem aláznak meg, sértenek meg senkit.

12 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  12. József
  2017. szeptember 14., csütörtök, 14:30
  Válaszolok

  Most nézem a képeket és a 7/11 képen jól látható a Bartha éra alatt bezárt Csongor téri iskola fő lebonyolítója. Van ennek képe bárhol is megjelenni. Akkor nagyon tudott szónokolni a bezárás szükségességéről, meg se hallgatva a szülőket. Tette ezt úgy, hogy egy gyermeket sem adott a Hazának. Lehet jobb is. Ennyit erről a politikailag szervezett “spontán” megmozdulásnak. Az azonban árulkodó, hogy ilyen erős kormány propaganda ellenére csak húsz nyugger meg agy fityisz vezető érezte sértve magát.

 • '>
  11. József
  2017. szeptember 14., csütörtök, 14:22
 • '>
  10. Kovács János
  2017. szeptember 14., csütörtök, 13:46
  Válaszolok

  Gyűlöletbeszéd és mocskos-szájúság ügyében, forduljanak bizalommal Szalay Ferenc, szolnoki fizessnyik polgármesterhez. Tetszik emlékezni, minek titulálta Önöket: „Ennyi hülye vén ******”. https://youtu.be/kpbnK9Lzy2c

 • '>
  9. flatron4687
  2017. szeptember 14., csütörtök, 12:14
  Válaszolok

  Én azt hittem, hogy a szegedi nyugdíjasok elméjével nincs baj. Tévedtem !
  https://www.eszakhirnok.com/belfold/70894-ilyenek-a-fideszes-nyugdijasok.html#axzz4seA5olE8

 • '>
  8. bolsipropaganda
  2017. szeptember 13., szerda, 22:58
  Válaszolok

  Parancsoltak???
  Nem imádkoztak és énekeltek?
  Széles spektrumon lehet manapság kampányolni. Akár telefonon is.
  https://www.youtube.com/watch?v=gkFQptqO1dk

 • '>
  7. Őszintén
  2017. szeptember 13., szerda, 22:54
  Válaszolok

  Csókolom, a savazó bácsi is ott volt? A tankot ellopó időben odaért? A nyugdíjasok között van egy önző kaszt, kár ezt tagadni.

 • '>
  6. bolsipropaganda
  2017. szeptember 13., szerda, 22:52
  Válaszolok

  Minden párt aktivizálja a szavazóit.
  https://www.youtube.com/watch?v=omG7wj4u6K4

 • '>
  5. délmagyarolvasó
  2017. szeptember 13., szerda, 20:59
  Válaszolok

  :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

 • '>
  4. jómunkásember
  2017. szeptember 13., szerda, 18:34
  Válaszolok

  A helyi fidesz szervezte és rendelte ki ezeket a szerencsétlen időseket?
  Nem hiszem, hogy a megjelent szelíd idősek magukra vették volna, azt, amit Vona írt néhány agresszív orbánista nyuggerről.
  Örömmel látom, hogy ezek nem rettegtek attól, hogy V G majd csúnyán fog rájuk nézni!
  Nógrádi csak arra járt, hogy a hazug lejárató propagandának részese lehessen és jó pontot szerezzen Habonyéknál, vagy ő is nyugdíjba készül?

 • '>
  3. mert csak
  2017. szeptember 13., szerda, 18:02
  Válaszolok

  Szép dolog a megjelent idősektől, hogy énekkel és imádsággal “küzdenek” a politikai gyűlölet-beszéd ellen, meg a kampány tisztaságáért, de a tiszteletet tevő Nógrádi Tibor irányításával esetleg saját és még kb. 1.2 Millió nyugdíjas társuk érdekében is énekelhettek és imádkozhattak volna, hátha attól a semmi (0) vagy a kb. 75.000 Ft-ot kitevő havi nyugdíjuk is hirtelen “szárnyakat” kapna! Mert ki tudja, hogy melyik “kívánság” talál inkább (hamarabb) meghallgatásra!

 • '>
  2. NP
  2017. szeptember 13., szerda, 16:57
  Válaszolok

  „Az úgymond kormányhű, tehát a polgári kormányzat célkitűzéseit, értékrendjét támogató nyugdíjasok nem gyűlölnek senkit.” – csak egy kis savat öntenének a tüntetők “pofájába” . Persze mindezt keresztényi szeretettől eltelve és NER-kompatibilis módon.

 • '>
  1. okosabbnálam
  2017. szeptember 13., szerda, 15:45
  Válaszolok

  Egy jó kis hazugságért a szegedmának sem kell a szomszédba mennie! A nyugdíjasok az egymásra kígyót-békát kiabálás ellen emelték fel a szavukat. Hogy sikerült ebből ellenzéki pártokat kihozni az obejktív 🙂 tudósítónak?