Házhoz menő lomtalanítási rendszert vezethetnek be Szegeden

2017. szeptember 18., hétfő · Hozzászólok

Megreformálhatják a lomtalanítási rendszert Szegeden, és a lakossági igényekhez igazodva új kutyafuttatókat alakítanak ki – derült ki a jogi bizottság ülésén, amelyen a Modern Városok Program fejlesztéseiről is vitáztak a grémium tagjai. Tovább »

A szegedi idősek megálljt parancsoltak az ellenzék rágalmainak

2017. szeptember 13., szerda · 12 hozzászólás

Szegedi nyugdíjasok zarándoklattal tiltakoztak Vona Gábor szavai és a balliberális ellenzék módszerei ellen. Az összegyűltek azt szeretnék elérni, hogy sértések, megaláztatások nélkül zajlódjon le a kampány. Tovább »

Csütörtöki programajánló: indul a Hungarikum fesztivál!

2017. augusztus 10., csütörtök · 2 hozzászólás

hungarikum_fesztival

Hetven kiállító – többek között citerakészítő, fazekas, bőrdíszműves és fafaragó is – bemutatkozik a Széchenyi téren a tizedik, jubileumi Hungarikum Fesztiválon. Továbbá az este igen nyitott lesz a szegediek számára. Rengeteg szórakozás várja azt, aki kimozdulásra vágyik. Tovább »

A város anno és 2017-ben – újból képválogatással ünnepeljük Szeged napját

2017. május 21., vasárnap · Hozzászólok

3_zsinagoga_fortepan2

Tíz képpárral mutatjuk be idén is az évszázadokat maga mögött hagyott Szegedet. Egyes házakra, szobrokra szinte már senki sem emlékezik, más épületek viszont állták az idő viharát a gondos kezeknek köszönhetően. Tekintse meg képgalériánkat, s olvassa el a rövid ismertetőket! Tovább »

Street Food őrület a Széchenyi Téren

2017. április 13., csütörtök · 4 hozzászólás

gerilla_gourmet_2017

Magyarország legjobb utcai séfjei portyáznak a húsvéti hosszú hétvégén a Széchenyi téren, ahol péntek délelőtt kezdetét veszi a Gerilla Gourmet – kulináris Rock ‘n Roll második felvonása. A klasszikus gasztro-fesztiválos klisékkel szakító rendezvény fókuszában az extravagáns food truck-ok és a csúcsminőségű, de mindenki számára megfizethető gasztronómia áll. Tovább »

A boldog békeidőket fogja idézni Szeged szívében a Széchenyi tér + FOTÓK

2017. február 2., csütörtök · 83 hozzászólás

16_szechenyi_ter_rekonstrukcioja-1

Támogatja a kormány a Széchenyi tér megújítását, a mostani uniós ciklus végére ismét régi pompájában tündököl majd megújult zöldfelületekkel, a jelenleginél impozánsabb szökőkúttal és kovácsoltvas korlátokkal. A rekonstrukciót már régóta fontolgatja a város, 2004-ben már engedélyezési tervdokumentáció is készült. Tovább »

Még három hét didergés vár a Széchenyi tér 8. lakosaira

2016. október 19., szerda · 2 hozzászólás

szechenyi8_01_gs

A központi gázkazán üzembe helyezése várhatóan három hét múlva történhet meg a Széchenyi tér 8. szám alatti IKV-s társasházban, ahol immár egy hónapja elzárták a gázcsapokat egy törött fővezeték miatt, így központi fűtés sincs. Tovább »

Sztárfellépőkkel zár a borfesztivál

2016. május 22., vasárnap · 2 hozzászólás

borfeszt021kf

A XXII. Szegedi Borfesztivál zárónapján érkezik Charlie, Török Ádám és a Blues Bell, Freddy és a Meszecsinka – többek között velük búcsúztathatjuk a tíznapos rendezvénysorozatot, és persze 150 pincészet boraival és 200 kézműves portékáival. Tovább »

“Szeged szebb lesz, mint volt!” – a napfény városa anno és most

2016. május 21., szombat · 2 hozzászólás

szovjet_emlekmu_r1

Időutazásra invitáljuk olvasóinkat! Járják be velünk a várost a tegnap és a ma képeivel. Lóvontatású omnibusszal, vagy PESA villamossal utaznának? Tovább »

A minőség a legjobb recept – Kiváló borok és kézművesremekek a borfesztiválon + FOTÓK

2016. május 18., szerda · 3 hozzászólás

borfeszt008kf

A XXII. Szegedi Borfesztivál 150 borászának nemes nedűi mellett 200 kézműves is kínálja portékáit a város szívében. A Frittmann Borászat már 1999-től jelen van a rendezvényen, környékbeli pincészetet viszont alig találtunk a téren. A Kárász utcán és a Dugonics téren több helyen tucatárut vásárolhatunk, de rábukkantunk kistermelőkre és valóban egyedi kézművesremekekre is. Tovább »

Betelt a pohár – Tüntetéssorozat a Cserepes sori piacért + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2016. május 9., hétfő · 43 hozzászólás

demonstracio_cserko17_gs

Másfél hónapja hiába próbálnak Botka László MSZP-s városvezetővel vagy a többségi tulajdonos önkormányzat más megbízottjával érdemben tárgyalni a Cserepes sori piac kereskedői, zárt ajtók fogadják őket. Ezt megelégelve, határozatlan idejű demonstrációsorozatot hirdettek a piacosok hétfőn délelőttől a városháza elé, hogy a torony alatt is észrevegyék végre őket. Petíciójukat délelőtt nem tudták átadni sem a polgármesternek sem a jegyzőnek, ám kora délután kénytelen-kelletlen átvette a dokumentumot Botka László. Tovább »

Vádat emeltek a Széchenyi téri szobrot megrongáló kiskunfélegyházi fiatalok ellen

2016. április 26., kedd · Egy hozzászólás

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a két kiskunfélegyházi fiatalemberrel szemben, akik 2015. szeptember 23-án követtek el bűncselekményt Szegeden.
Tovább »

150 kiállító és 250 program – Májusban ismét a bor fővárosa lesz Szeged

2016. április 18., hétfő · 23 hozzászólás

borfesztival_sajttaj02_gs

Több mint 150 borász nemes nedűjével és 250 programmal csalogat május 13-ától a XXII. Szegedi Borfesztivál. A nagyszabású, Szeged Napjához kapcsolódó gasztronómiai és kulturális seregszemle idén sárkányhajó viadallal, félmaratonnal is csalogat, továbbá a Nemzeti Bor Maraton is családi rendezvényeket kínál a sztárfellépők és a tűzijáték mellett. Tovább »

Eltűnt Szent István kardjának egy darabja + FOTÓK

2015. október 16., péntek · 5 hozzászólás

szent_istvan_szobor01_gs

Megint megrongálták Szeged egyik leghíresebb köztéri szobrát. Ezúttal Kligl Sándor Szent István és Gizella szoboregyütteséről törték le a királyi kardot, ami nem mellesleg a rendszerváltás utáni első emlékmű az országban, amit az államalapító tiszteletére emeltek.
Tovább »

Vacsoracsata – Megnéztük, hogy mennyiért étkezhetünk a Hungarikum Fesztiválon + FOTÓK

2015. augusztus 7., péntek · 7 hozzászólás

hungarikufesztival18_gs

Csütörtökön nyitotta meg kapuit a Hungarikum Fesztivál. Kíváncsiak voltunk, milyen összeg elköltésére készüljön egy négytagú család, ha főétkezésüket a Széchenyi tér standjainál próbálják megejteni. Tovább »

Nyári virágpompába öltözik Szeged + FOTÓK

2015. június 9., kedd · Egy hozzászólás

szechenyi_ter_viragok01kf

Mintegy hetvenezer tő egynyári virágot ültetnek a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai, így a város tavaszi ékének számító tulipánok helyét nyárra ismét színpompás növények foglalják el. Tovább »

Villányi körút – a Széchenyi téren

2015. május 22., péntek · 2 hozzászólás

IMG_0557

A Takaréktár utca felől laza pohárvásárlást követően vágtam neki mai missziómnak. Tulajdonképpen jó másfél kört sikerült tennem, de jelen élménybeszámoló szóljon csak a Kárász utcáig megtett útról. Ezúttal kifejezetten tudományos voltam: kizárólag olyan borokat kerestem a szegedi borfesztiválon, amelyek egy hónappal korábban Villányban a borvidéki versenyen aranyérmet szereztek. Tovább »

Tizenegy napig ismét a boré a főszerep a Széchenyi téren

2015. május 13., szerda · Hozzászólok

borfesztival_elso_nap22_gs

A XXI. Szegedi Borfesztivál rekordokat döntöget: soha ennyi borászt, kiállítót és programot nem vonultatott fel a szegedi gasztronómiai rendezvény. Tizenegy napig fesztiválhangulatúvá válik a belváros, ami talán csak a környéken lakóknak okozhat álmatlan éjszakákat… Tovább »

Sérült kis kalózok foglalták el a Széchenyi teret + FOTÓK

2015. április 30., csütörtök · Hozzászólok

kezenfogva_alapitvany02kf

Kalózhajó kötött ki a Széchenyi téren, fedélzetén pedig a sérült gyermekek mindennapjaival ismerkedhettek meg játékos formában egészséges társaik. A több száz iskolás toleranciát, elfogadást tanulhatott a KézenFogva Alapítvány roadshowján, melyet Vadkerti Attila, a MOL-Pick Szeged csapatkapitánya is népszerűsített. Tovább »

A böllérversennyel elstartolt az idei szegedi fesztiválszezon + FOTÓK

2015. március 7., szombat · 17 hozzászólás

polgarmester_konyhaja_mj-31

A VI. Szegedi Toros Pálinkafesztivál házigazdája, Sági Szilárd gasztrokibic azt vallja, hogy a jó hangulat a legfontosabb egy fesztiválon, illetve a kellő mennyiségű pálinka. A Széchenyi téren házias hús- és füstöltáruk, tradicionális kézműves sajtok és pálinka-különlegességek is várták a kilátogatókat a disznótoros finomságok mellett. Tovább »

A toros fesztiválon tart ügyfélfogadást a kormányhivatal

2015. március 5., csütörtök · 2 hozzászólás

karmanyablak_sajttaj_torosfesztival01_gs

Negyedik alkalommal települt ki a kormányhivatal a Szegedi Toros Pálinkafesztiválra, ami Juhász Tünde kormánymegbízott szerint jelképezi azt, hogy minél közelebb szeretnének kerülni szolgáltatásaikkal az állampolgárokhoz. Tovább »

A Széchenyi tér 150 évét mutatják be a Fekete házban + FOTÓK

2015. január 21., szerda · Hozzászólok

tarlatmegnyito03kf

Szeged másfél évszázadának története elevenedik meg a Fekete ház szerda délután nyílt kiállításán, melyet a Széchenyi tér foglal keretbe az érdeklődők számára. A városrészt elmosó árvíz, a városháza szomszédságában árusító piaci kofák és az itt végigvonuló szpáhik egy-egy új korszakára világítanak rá az örökké változó és mégis mindig ugyanolyan térnek. Tovább »

Francia katonák, szovjet tankok és a nagyárvíz pusztítása a Széchenyi téren

2015. január 19., hétfő · Egy hozzászólás

mfm_t7188_békeidők

Az első világháború idején bevonuló francia hadsereg, tankok a Városháza előtt 1956-ban, a nagy árvíz pusztítása – a szegediek Széchenyi terének elmúlt 150 évéből, a rendkívüli eseményekből és a hétköznapok érdekességeiből szemezget a Fekete ház új fotókiállítása. A sokat látott tér című tárlatot január 21-én, szerdán 17 órakor nyitják meg.
Tovább »

Lélekmelegítő a téli hidegben – különleges forralt borok a szegedi karácsonyi vásáron

2014. december 21., vasárnap · Egy hozzászólás

forralt_bor01_kf

Az ünnepek közeledtével ismét fabódékkal teltek meg a belváros terei Szegeden, a különböző étkek, ajándékok, kézműves termékek mellett ezen időszak egyik legjellegzetesebb sajátossága, a forralt bor is megjelenik, ráadásul nem is akármilyen kínálattal, ebből kívánunk verbális ízelítőt adni, szigorúan a teljesség igénye nélkül. Tovább »

Tűzzsonglőrök nyitották meg a karácsonyi ünnepi heteket Szegeden + FOTÓK, VIDEÓ

2014. november 28., péntek · Egy hozzászólás

tuzzsonglorok01_kf

A Hestia Tűz- és Fényzsonglőr Csoport előadásával nyílt meg péntek délután a karácsonyi vásár Szegeden. Az advent időszaka alatt három helyszínen várják finomságokkal, kézműves termékekkel és műsorokkal az érdeklődőket. Tovább »

Az ünnepre hangolódik Szeged – péntektől karácsonyi vásári forgatag + FOTÓK

2014. november 26., szerda · 5 hozzászólás

unnepi_keszulodes08_gs

A díszkivilágítás a helyén, már áll a Klauzál téren a város karácsonyfája, elkészült az adventi koszorú a Dugonics téren, a Széchenyi téren pedig már állnak a faházak jelezvén: közeleg a szegedi advent. Tovább »

A mellrák elleni küzdelemért kampányoltak a Széchenyi téren + FOTÓK

2014. augusztus 20., szerda · Hozzászólok

SZS20140820_augusztus20_mellrakszures_006

Augusztus 20. idén nem csak a megemlékezésekről és a tűzijátékról szólt, hanem az egészségmegőrzésről is. A Széchenyi téren felállított mellrákszűrő standba bárki betérhetett a szakemberhez manuális vizsgálatra vagy tanácsadásra.
Tovább »

A Széchenyi téren készítik el Szeged tortáját

2014. augusztus 18., hétfő · 2 hozzászólás

SzegedTortája_sajtóanyagAz Ország Tortája promócióhoz kapcsolódva Csongrád megyei cukrászok fognak össze azért, hogy hátrányos helyzetű gyerekek is megkóstolhassák a díjnyertes finomságot. Augusztus 20-án a Széchenyi téren több mint húsz helyi és Szeged környéki készíti el Magyarország születésnapi tortáját. Tovább »

Birkapörkölt, slambuc és finom borok a Széchenyi téren + FOTÓK

2014. augusztus 1., péntek · 3 hozzászólás

hungarikum_barany01_gs

A Bárány Kisvendéglő is kiköltözött a Hungarikum Fesztiválra a hétvégén, és számos különleges étellel és itallal várja a házias ízek szerelemeseit, a húskedvelőktől a vegetáriánusokig, tájegységi sajátosságok szerint elkészített finomságokkal.
Tovább »

Csak egy pohár italt ajánl a szegedi borfesztiválra Mucsi + VIDEÓ

2014. május 8., csütörtök · 2 hozzászólás

mucsi_borfeszt

140 borász és több mint 250 program várja a kilátogatókat a Széchenyi téren május 16. és 25. között. A XX. Szegedi Borfesztiválon fellép Kállay-Saunders András, Tóth Vera, a Bon Bon és a Belmondo együttes. Még Mucsi Zoltán is iszik itt, de szigorúan csak egy pohárral. Tovább »

A Széchenyi tér virágzó magnóliáit sem kímélte a hétvégi vihar + FOTÓK

2014. március 17., hétfő · Egy hozzászólás

mangolia_vihar02_gsMegtépázta a hétvégi szélvihar a Széchenyi tér ékességeként is számon tartott liliomfákat. A szirmaikat bontogató növények számos virága vált az időjárás áldozatává, így ezek már nem hirdethetik teljes pompájukkal a tavasz megérkeztét Szeged népének.
Tovább »

Következő oldal »