A szegedi idősek megálljt parancsoltak az ellenzék rágalmainak

2017. szeptember 13., szerda · 12 hozzászólás

Szegedi nyugdíjasok zarándoklattal tiltakoztak Vona Gábor szavai és a balliberális ellenzék módszerei ellen. Az összegyűltek azt szeretnék elérni, hogy sértések, megaláztatások nélkül zajlódjon le a kampány. Tovább »

A gyűlölködés ellen zarándokolnak Szegeden

2017. szeptember 5., kedd · 2 hozzászólás

Kormányhű, jobboldali nyugdíjasok Mária-napi zarándoklatot tartanak szeptember 12-én, 16 órai kezdéssel Szegeden a rókusi templomkertben, illetve a Szűzanya szobránál és a Dóm kertben az ’56-os Pietánál. Céljuk egy erkölcsi minimum megvalósítása és a gyűlöletkampány elleni küzdelem. Tovább »

Hisszük, hogy munkánknak volt és van értelme – Emlékmisét tartott a Csodaszarvas Polgári Kör + FOTÓK

2017. augusztus 14., hétfő · 6 hozzászólás

csodaszarvas_polgari_kor_szentmise005kf

Emlékmisét tartottak a Csodaszarvas Polgári Kör élő és elhunyt tagjaiért. Huszonhat csokor virágot tettek ki a templom szembemiséző oltára elé, amelyeket az elhunytak családtagjai a sírokon helyezhettek el.
Tovább »

Koltay Gábor: A mai magyar világ Trianon nélkül nem érthető meg + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2017. június 2., péntek · 42 hozzászólás

polgari_platform27_gs

Trianonra emlékezett a Szegedi Polgári Platform a dóm altemplomában. A rendezvény díszvendége Koltay Gábor volt, aki beszélt a békediktátumhoz fűződő viszonyáról, a szerződés napjainkig tartó hatásairól. A Trianon utáni nemzetépítés bámulatos történelmi tettnek látja. A filmvetítés után megkoszorúzták az Országzászló emlékművet. Tovább »

A délvidéki „hideg hónapokra” emlékezett a szegedi polgári oldal + FOTÓK

2017. január 23., hétfő · 8 hozzászólás

BC5K6743

A veronai buszbaleset és a délvidéki népirtás áldozataira emlékezett a Fidesz szegedi alapszervezete. Nem szabad felejteni, de a gyűlölködés helyett a szomszédos nemzetek közötti összefogást kell választani. Tovább »

Földesi Tibor visszatért Szőregre – Földesi Katalin köszönőlevele

2017. január 8., vasárnap · Hozzászólok

BC5K2403

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján jelentős emlékmű született Szőregen. Földesi Tibor emlékművének létrejöttéről Síkhegyi Béláné, született Földesi Katalin, a szőregi mártír leánya juttatta el gondolatait szerkesztőségünknek. Mint levelében kiemeli, a gondolat és a szervezés elsősorban Dobák Lászlóné érdeme, akinek rendkívül hálás a fáradhatatlan munkájáért. Tovább »

Az ’56-os mártír, Földesi Tibor emlékművét avatták fel Szőregen + FOTÓK

2016. november 4., péntek · Hozzászólok

BC5K2360

Gyermekei, unokái tisztelői emlékeztek az ’56-os forradalmárra, aki hitt Kádár János hazug ígéreteinek, s ezért életével fizetett. Emlékművét a szőregi templomkertben állították fel. Tovább »

A polgári oldal közös koszorúzással és Trianon-esttel emlékezett a békediktátumra + FOTÓK

2016. június 4., szombat · 13 hozzászólás

szegedi_polgari_platform_trianon37_gs

Június negyedike nemcsak a gyászról, hanem a Kárpát-medencei magyarság összetartozásáról is szól. Fekete Pál történész tartott előadást, majd az Árpád téren az országzászló emlékműnél koszorúztak. Tovább »

Gemmás fiataloknál járt a Mikulás Szőregen + FOTÓK

2015. december 7., hétfő · Hozzászólok

gemma_mikulas10_gs

Most először látogatott el a Mikulás a GEMMA szőregi intézményébe, a felnőtt fogyatékkal élők megajándékozása Dobák Lászlóné ötlete volt. A kezdeményezéssel azt szeretné elérni, hogy még több figyelmet kapjanak a fogyatékkal élők, és ne csak karácsony közeledtével. Tovább »

Három személy közül választják ki Kalmár Ferenc utódját

2015. április 29., szerda · Hozzászólok

megyei_kozgyules13_gs

A tavaly őszi választáson a Fidesz-KDNP megyei listáján szereplő kereszténydemokrata jelöltek közül választják ki azt, aki Kalmár Ferencet váltja a Csongrád Megyei Közgyűlésben. Tovább »

A hét évtizede történt délvidéki magyar népirtásra emlékeztek Szegeden + FOTÓK

2015. január 24., szombat · 5 hozzászólás

megemlekezes_39_gs

A megbékélés folyamatát nem lehet visszafordítani, és az, ami Szerbiában történik, az maga a bocsánatkérés folyamata – szögezte le Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke az 1944/45-ös délvidéki magyar népirtás évfordulóján rendezett megemlékezésen. Tovább »

Nőügyi referenseket foglalkoztatna a Fidesz

2010. november 26., péntek · 22 hozzászólás

A szegedi frakciók előtt zöld utat kapott a testület két női képviselőjének, Farkasné Pocsai Blankának (Fidesz-KDNP) és Szondi Ildikónak (MSZP-ÖSZE) a közös indítványa, mely kezdeményezi a nőpolitikai referens foglalkoztatását az önkormányzatnál. Az indítványról lehet, hogy már a december 10-i közgyűlésen szavazhatnak a képviselők.
Tovább »

Szegeden járt Semjén Zsolt KDNP-elnök – FOTÓK

2009. december 3., csütörtök · 15 hozzászólás

Győzelem esetén állampolgárság a határon túliaknak

kdnp1 Semjén Zsoltot, a KDNP elnökét látta vendégül csütörtökön a párt szegedi szervezete, a Szőregi Csodaszarvas Polgári Kör és az Ágota Alapítvány.
Tovább »