Folytatják a két éve megtorpant fasor rekonstrukciót Alsóvároson

szentharomsag_utca03_gs

Negyvenmilliót költenek idén fásításra Szegeden, és ennek keretében a Szentháromság utcára is kerülnek gesztenyék – derült ki a pénzügyi bizottság ülésén. Arról is döntöttek, hogy a Reök-palota földszintjén lévő üzlethelyiség bérleti díját mérsékelnék, a tapasztalatok szerint ugyanis lehetetlen kitermelni ott havonta nettó 680 ezer forintot.

Azzal az indokkal függesztette fel Botka László MSZP-s polgármester 2015 őszén a közgyűlésen a Szentháromság utcai gesztenyesor rekonstrukcióját, hogy a város uniós forrásokra vár, amit lehet, abból valósít meg. A városképi jelentőségű fasor rehabilitációja még 2014-ben kezdődött, akkor a Tisza Lajos körúttól a Vitéz utca közötti szakaszig újították meg a zöldfelületet, s ahol kellett fákat is ültettek. A pénzügyi bizottság ülésén – amelyen egyébként kérdés és észrevételt nélkül mindössze három perc alatt szavaztak hét napirendi pontról – az idei évi fásítási terv is a grémium előtt volt.

A dokumentumból kiderül, hogy az önkormányzati tulajdonú Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. idei költségvetésében bruttó 40 millió forintot fordít farekonstrukcióra a városban. Ennek részeként folytatják a Szentháromság utcában félbemaradt munkákat, a Vitéz utca és a Bécsi körút közötti szakaszon, Szőregen véderdőt telepítenek, a Tisza Lajos körúton védett kislevelű hársfasort cserélnék, ezen felül legalább 350 fát ültetnek városszerte, részben a lakossági igényeket figyelembe véve.

Egy másik előterjesztésből pedig az derült ki, hogy a Reök-palota földszintjén lévő, ismételten üresen álló üzlethelyiséget újfent megpályáztatnák. A Szegedi Szabadtéri Játékok Nonprofit Kft. ügyvezetője, Herczeg Tamás ugyanakkor jelezte, hogy nem tudják kitermelni az önkormányzati ingatlankezelő cége, az IKV Zrt. által készített szakvéleményben szereplő nettó 680 ezer forintot kitermelni a bérlők, az előző három például a nettó 550 ezret sem. Ráadásul a belvárosban sok az üres üzlet, jelentős a túlkínálat, alacsony a kereslet, ezen felül az ingatlan műemlék besorolású. Ezekre hivatkozva javasolta Herczeg, hogy a bérleti díjat nettó 500 ezer forintban állapítsák meg, s onnan indulhasson a licit. Ezt is egyhangúlag elfogadta a pénzügyi bizottság.

3 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  3. Hajnal Tamás
  2017. augusztus 23., szerda, 15:44
  Válaszolok

  Vajon itt is a bírósági ügy tárgyalásánál felmerül-e az un. Grémium tagjainál a kérdés,hogy szavazat alapján követett e el bűncselekményt a résztvevő képviselő? Precedens eset:a Bp-i Andrássy úti paloták eladása[Fürst per].Kifogás a vádlottak részéről ők nem ismerték a vonatkozó anyagi dolgokat, illetve csak szavaztak a döntésről. Kíváncsi leszek mi történik majd.Ideértve az IKV viselt dolgait is.

 • '>
  2. belábácsi
  2017. augusztus 23., szerda, 12:59
  Válaszolok

  “A dokumentumból kiderül, hogy az önkormányzati tulajdonú Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. idei költségvetésében bruttó 40 millió forintot fordít farekonstrukcióra a városban.”
  És mire forditották a 32.milliard adósságot?
  mármint a z u n.városvezetés.
  unikumra?
  cigire?
  rolexre?
  luxuskocsikra?
  stb?

 • '>
  1. jóképűFotós
  2017. augusztus 23., szerda, 12:17
  Válaszolok

  ÉS 🙂
  KB 3O ÉV MULVA ADNI IS FOGNAK OXIGÉNT
  CSAK AKKOR MÁR NEM
  bottka doktornak fogják hivni a polgármestert.
  🙂
  😛