Utolsó napon ingyenes a Dalí-kiállítás

2017. szeptember 21., csütörtök · Hozzászólok

Vasárnap zár az idei év egyik legnépszerűbb szegedi kiállítása, a Salvador Dalí-tárlat a REÖK-ben. Ezen a napon az érdeklődők ingyen látogathatják a palotát, hosszított nyitvatartás mellett, sőt egy utolsó tárlatvezetésen is részt vehetnek. Aki erről lemarad, annak élő facebook-bejelentkezésen pótolják az élményt. Tovább »

Folytatják a két éve megtorpant fasor rekonstrukciót Alsóvároson

2017. augusztus 23., szerda · 3 hozzászólás

szentharomsag_utca03_gs

Negyvenmilliót költenek idén fásításra Szegeden, és ennek keretében a Szentháromság utcára is kerülnek gesztenyék – derült ki a pénzügyi bizottság ülésén. Arról is döntöttek, hogy a Reök-palota földszintjén lévő üzlethelyiség bérleti díját mérsékelnék, a tapasztalatok szerint ugyanis lehetetlen kitermelni ott havonta nettó 680 ezer forintot. Tovább »

Csütörtöki programajánló: indul a Hungarikum fesztivál!

2017. augusztus 10., csütörtök · 2 hozzászólás

hungarikum_fesztival

Hetven kiállító – többek között citerakészítő, fazekas, bőrdíszműves és fafaragó is – bemutatkozik a Széchenyi téren a tizedik, jubileumi Hungarikum Fesztiválon. Továbbá az este igen nyitott lesz a szegediek számára. Rengeteg szórakozás várja azt, aki kimozdulásra vágyik. Tovább »

Hétfői programajánló: egy kis kikapcsolódás

2017. július 23., vasárnap · Hozzászólok

programajanlo

Délelőtt a Somogyi-könyvtár Odesszai fiókkönyvtára várja a kicsiket foglalkozásra. Este az érdeklődőket várja a Grand Café, a Belvárosi mozi és a 27. Thealter társulat. Tovább »

Hétvégi programajánló: élvezzük együtt a hétvégét!

2017. július 22., szombat · Hozzászólok

programajanlo

Vízitúrázás, I. Holdfény Éjszakai Félmaraton, vadasparki kalandok és még sok más vár a hétvégén a szegediekre. Tovább »

Ki lesz Kosztolányi szerelme?+ FOTÓK

2017. július 11., kedd · Hozzászólok

szereplovalogatas_kostolanyi07_gs

A szerelem kortalan, és mint minden, ami kortalan mindenkinek jól áll, nem volt ez alól kivétel Kosztolányi sem. Az író időskori szerelmét alakító 70 év feletti hölgyeknek tartottak szereplőválogatást a Reök-palotában. Tovább »

Villámcsődület a koraszülött babákért Szegeden

2017. május 12., péntek · Hozzászólok

csalad_szulok_baba_gyerekvallalas

A Kangatraining Magyarország összefogásra buzdít a Korábban Érkeztem Alapítvánnyal és a Melletted a Helyem Egyesülettel karöltve a koraszülött babákért és az Édesanyákért, akik állandó “lakói” a Perinatális Intenzív Osztálynak (PIC). Kiemelt figyelmet fordítva a kengurumódszer (KMC) használatára, mely segíti a korababák fejlődését. Május 15-én, hétfőn 17 órától, a Kenguruzás Világnapján a REÖK-palotánál is flashmobot tartanak. Tovább »

Szerelmesek Ölelése vasárnap a REÖK előtt

2017. február 9., csütörtök · Hozzászólok

rozsa_virag_szerelem_valentin

Piros lufin szállhatnak az érzelmes lelkek vágyai az égbe vasárnap a REÖK-palota előtt. Az év legromantikusabb napját így ünnepli a Szegedi Szabadtéri Játékok. Aki kedvesének tökéletes meglepetést szeretne ajándékozni, annak pedig már csak pár nap áll rendelkezésére. Tovább »

A magyar Gaudí nevét viseli a Reök-palota előtti tér + FOTÓK

2017. január 31., kedd · 2 hozzászólás

magyar_ede_ter008kf

Magyar Ede tér az új neve a szegediek között lófaraként ismert területrésznek. A fiatalon elhunyt építész emlékét Szeged-szerte őrzik épületek, most viszont már az általa tervezett Reök-palota utcanévtábláján is találkozhatnak az idelátogatók a szecesszió mesterének nevével. Tovább »

Emberi, túlságosan is emberi: Duray-kiállítás nyílik Szegeden

2017. január 25., szerda · Egy hozzászólás

tulsagosan_is_emberi_tarlat008kf

Izgalmasan sokrétű Duray Tibor képzőművész életműve, melyről ezúttal a szegedi REÖK látogatói is meggyőződhetnek. A pénteken nyíló kiállításon látható lesz a monumentális Aranykor c. mű is, mely több évtized után kerül újra a nagyközönség elé. A tárlat kísérőprogramjaként, március 7-én különleges divatbemutatóra is sor kerül: a ruhákat egytől egyig az alkotások inspirálták. Tovább »

Nyáry Krisztián a REÖK vendége januárban

2016. december 14., szerda · Hozzászólok

Nyary_Krisztian

Pillanatok alatt kapkodják el a jegyeket a REÖK felolvasószínházi előadásaira. Bár folyamatosan új időpontokat hirdetnek meg az Így szerettek ők egy-egy produkciójából, így is rengeteg néző marad le az élményről. A Nyáry Krisztián történetein alapuló sorozat januárban szünetel, ekkor a népszerű írót látják vendégül a palotában. Tovább »

Titkok a Szabadtéri működéséről

2016. december 2., péntek · Hozzászólok

bolygo_hollandi_szabadteri

Könyvbemutatóval egybekötött beszélgetésre várják az érdeklődőket december 8-án a Reök-palotába. Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója avatja be a résztvevőket a fesztivál kulisszák mögötti életébe. Bemutatják a Szabadtéri elmúlt 85 évéről most megjelent kötetet is. Tovább »

Az épület névadójának portréja ékesíti a Reök-palotát

2016. október 28., péntek · Hozzászólok

festmeny_reok_ivanrol01_gs

Egyetlen festmény, egy pasztellkép maradt fenn Reök Ivánról, amelyet szombattól a nagyközönség is megtekinthet az immár róla elnevezett szalonban. Az alkotást a Ribári család adományozta megőrzésre a Reök-palotának – mondta el Herczeg Tamás igazgató a kép bemutatóján. Tovább »

Így szerettek ők a REÖK-ben

2016. október 12., szerda · Hozzászólok

10.12. Nyáry Krisztián

Nyáry Krisztián népszerű kötetei alapján, az SZTE hallgatóinak segítségével, ismert színészek tolmácsolásában születnek felolvasószínházi estek a Reök-palotában. Az első rész Szabó Lőrinc szerelmi életét mutatja be. A teltházas előadásra másfél hete nem lehet belépőt váltani, sőt a főpróbát is eladták. Tovább »

Nyáry Krisztián, modern Petőfik és a TÁP Színház is a REÖK-ben

2016. október 3., hétfő · Hozzászólok

Bob és Bobék Orchestra

Izgalmas, programokkal teli októberrel várja látogatóit a Reök-palota. Színházi előadásokban nem lesz hiány, hiszen érkezik például a TÁP Színház és elindul a Nyáry Krisztián szerelmeskönyveivel fémjelzett sorozat is. Márton András “karakterből”, Pataki Ferenc “elvesztve” lép fel a palotában, és Petőfi ezer arcát mutatja meg az érdeklődőknek Színész Bob és csapata. Tovább »

„Rejtett kincsek” – albumba rendezték a megyei önkormányzat festészeti értékeit

2016. augusztus 24., szerda · Hozzászólok

rejtett_kincsek_album003kf

Exkluzív album készült a Csongrád Megyei Önkormányzat képzőművészeti gyűjteményének legjavából, ami egyrészt hiánypótló összegzés, másrészt a benne szereplő százhatvan képen keresztül átfogó képet nyújt a vásárhelyi és szegedi festőiskolák nagyjainak munkásságáról, de az ország más területein elismert alkotók is helyet kaptak az egyedülálló kiadványban. Tovább »

Keresztes Ildikó és Novák Péter is részt vesz a Drakula utolsó tánca közönségtalálkozóján

2016. július 6., szerda · Hozzászólok

keresztes1Misztikus előadás készül a Dóm téren: a Drakula utolsó tánca a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közös produkciója, mely a legendás vámpírgróf történetét meséli el új, különleges köntösben.
Tovább »

Megnyitott a szegedi nyár egyik legjelentősebb képzőművészeti eseménye + FOTÓK

2016. június 3., péntek · Egy hozzászólás

tablakepfesteszeti_biennale013kfMegnyitott a XVI. Táblaképfestészeti Biennálé a REÖK-ben, a festményeket több mint két hónapon át láthatják az érdeklődők az első emeleti kiállítóterekben. Nátyi Róbert művészettörténész, a kiállítás kurátora elmondta: minden eddiginél több művész szerette volna bemutatni alkotásait a szegedi központban.
Tovább »

Gyereknap, Drogcsapda, statisztaválogatás a REÖK-ben

2016. május 24., kedd · Hozzászólok

reok

Sűrű hétvégére készül a palota. A Drakula utolsó tánca című Szabadtéri-előadáshoz kapcsolódnak idén a gyereknapi programok, majd az utolsó Városszél-előadást láthatják a nézők vasárnap. Szombaton az Ének az esőben produkcióba keresnek statisztákat a produkció alkotói. Tovább »

Várják az alkotásokat a szegedi Táblaképfestészeti Biennáléra

2016. április 13., szerda · Hozzászólok

reok

Várják az alkotásokat a XVI. Táblaképfestészeti Biennáléra; a kortárs magyar festészetet reprezentáló tárlatot június 4-től rendezik meg a szegedi Reök-palotában – közölte a Regionális Összművészeti Központot működtető Szegedi Szabadtéri Játékok sajtóreferense az MTI-vel. Tovább »

Paul Potts fotóiból nyílik tárlat a szegedi REÖK-ben

2016. február 22., hétfő · Hozzászólok

Twilight in Budapest

A Szegedi Szabadtéri idei világsztárja, A bolygó hollandiban színre lépő Paul Potts új oldaláról mutatkozik be a nagyközönségnek. A népszerű énekes szerelmese a fotóművészetnek, képeiből a világon először Szegeden látható kiállítás, csütörtöktől.
Tovább »

Popovics, Darázs, Sejben – a szegedi művésztrió privát axiómái a Reökben

2016. február 17., szerda · Hozzászólok

privat_axiomak_bejaras017kf

Három kortárs szegedi képzőművész, Popovics Lőrinc, Darázs József és Sejben Lajos ismét összeállt, és Privát axiómák című tárlatukon mutatják be elmúlt években készült anyagaikat a nagyközönségnek. A pénteken nyíló kiállítás a Reök-palota teljes második emeletét elfoglalja, a hét tematikusan berendezett teremben mintegy száz alkotáson keresztül tárul elénk, hogy barátságukon kívül alkotásaikban melyek a szellemi kapcsolódási pontok, igaz a műveik stilárisan elválnak egymástól. Tovább »

Jézus élete ma is aktuális – kiállítást nyitottak meg a Reökben + FOTÓK

2016. február 11., csütörtök · Egy hozzászólás

jezus_elete_kiallitas015kf

Aknay János, ef Zámbó István és Tábori Csaba sajátos művészi látásmódjukat hozzáadva festették meg Jézus életét. A tárlat március 10-ig tekinthető meg a REÖK-ben. Tovább »

A megyei önkormányzat rejtett kincsei a Reökben

2015. december 3., csütörtök · Hozzászólok

reok_megye09_gs

A hódmezővásárhelyi és a szegedi festészet remekei mellett országosan ismert mesterek műveit is bemutatják a Reök-palotában, ahol „Rejtett kincsek” címmel a Csongrád Megyei Önkormányzat képzőművészeti gyűjteményéből nyílik kiállítás. A páratlan anyagot egy albumba rendezve jövőre meg is jelenteti a megye. Tovább »

Következő oldal »