Folytatják a két éve megtorpant fasor rekonstrukciót Alsóvároson

2017. augusztus 23., szerda · 3 hozzászólás

szentharomsag_utca03_gs

Negyvenmilliót költenek idén fásításra Szegeden, és ennek keretében a Szentháromság utcára is kerülnek gesztenyék – derült ki a pénzügyi bizottság ülésén. Arról is döntöttek, hogy a Reök-palota földszintjén lévő üzlethelyiség bérleti díját mérsékelnék, a tapasztalatok szerint ugyanis lehetetlen kitermelni ott havonta nettó 680 ezer forintot. Tovább »

Szegedi ellenzék: Kudarcot vallott Rácz Attila a Cserepes sori piac élén! (FRISSÍTVE)

2017. április 19., szerda · 45 hozzászólás

cserepes_sor009kf

Szabó Bálint, a kereskedők segítője és Német Ferenc, a Fidesz Szeged elnökségi tagja is azonos álláspontra jutott a Cserepes sori piac 2016. évi beszámolóját és a 2017-es terveit megismerve. Szerintük alaptalanul hivatkozik a médiától a sztrájkoló kereskedőkig különböző okokra a piacvezető, mert valójában egyedül a cég irányítója felelhet azért, mert nem sikerült teljesíteni a szándékait, s a tervbe vett nyereségnek még a fele sem jött össze. Tovább »

A rémhírekkel, a negatív sajtóvisszhanggal magyarázza a tavalyi és a jövőbeli sikertelenségét a Cserepes sori piac vezetője

2017. április 19., szerda · 78 hozzászólás

cserepes

A tervezett több mint 13 millió forint helyett kevesebb, mint 6 millió forintos eredményt ért el az új igazgató vezetése alatt a Cserepes sori piac. A negatív eredményekért nem a saját intézkedéseit, hanem az erre tett kereskedői válaszlépéseket, és a sajtót okolja. 2017-re már kisebb célokat tűz ki, de már előre felsorolta, hogy mi lehet a tervekre negatív hatással a rémhírektől az esetleg kedvezőtlen időjárásig. Tovább »

Cserepes-botrány: autós tüntetést tartanak a piacosok

2016. május 17., kedd · 8 hozzászólás

demonstracio_cserko02_gs

„Tömeges felmondás Botka Lászlónak!” – ezzel a címmel hirdettek autós demonstrációt és sajtótájékoztatót a Cserepes sori piac bérlői, akik március közepe óta tiltakoznak a díjemelés és a birtokvédelmük megszűnése ellen. A kereskedők hangsúlyozzák: nem hagynak veszni száz szegedi munkahelyet, és azt várják, hogy a városvezetés érdemben foglalkozzon sorsukkal. A nagy Szeged-napi demonstrációra is készülnek már! Tovább »

Felmondtak a Cserepes sori bérlők többségének + FOTÓK, VIDEÓ

2016. április 30., szombat · 44 hozzászólás

cserepes_sor009kf

Annak a mintegy 70 bérlőnek, akik nem írták alá az új szerződést, június 5-éig ki kell pakolniuk pavilonjaikat – hangzott a Cserepes sori piacnál tartott sajtótájékoztatón, ahol egyébként a piacvezető és a bérlők által megbízott jogász mintegy fél órán keresztül vitatkozott. Rácz Attila ügyvezető kérdésünkre elmondta, továbbra is várja a piacosokat, május végéig még meggondolhatják magukat a kereskedők. Tovább »

Fenyegetésként értékelik a Cserepes sori piac bérlői az ügyvezető ajánlatát + VIDEÓ

2016. április 23., szombat · 15 hozzászólás

cserko_parkolo08_gs

A piacvezető által adott ultimátumot visszautasítják a bérlők, mint mondják, ha kell, kollektíven mennek a bíróságra igazukért. Rácz Attila ügyvezető szerint a bérlők meghatalmazottja, Szabó Bálint félrevezeti a kereskedőket, a jogász viszont dokumentumokkal támasztja alá, hogy az ügyvezető állított valótlanságokat. Tovább »

Cserepes-botrány: Kisebb lesz a díjemelés, de a birtokvédelemről nem mondanak le a kereskedők

2016. április 15., péntek · 2 hozzászólás

szabo_balint sajttaj02_gs

Egyértelműen (és remélhetőleg) a szerdai pénzügyi bizottsági ülés volt a mélypont a Cserepes sori piacnál kialakult helyzet kapcsán, akár az ülés hangnemét és ezen keresztül a szegedi „demokratikus” (erő)viszonyokat firtatjuk, akár azt nézzük, hogy vajon mennyit is ér több mint kétszáz bérlő és családjuk jövője városvezetés szemében. Valamit mégiscsak ért a balhé, ugyanis (egy hónapnyi huzavona után) csütörtökön tárgyalóasztalhoz ült a többségi tulajdonos önkormányzat képviselője a bérlők által felfogadott jogásszal. A kereskedők 7+1 pontos követelései közül négyben már van egyezség, de az áfát továbbra is be kívánják vezetni jövő év januárjától a piacon, és egyelőre nincs megegyezés a birtokvédelmet és a szombati fizetős parkolást illetően sem. Tovább »

Jövő januártól vezetnék be az áfát a Cserepesen – A bérlők 7+1 pontos követeléssel álltak elő + FOTÓK

2016. április 12., kedd · 3 hozzászólás

cserko_sajttaj02_gs

A Cserepes sori piac bérlőinek március közepe óta tartó, demonstrációval, aláírásgyűjtéssel és sajtótájékoztatókkal tarkított tiltakozása lehet, hogy eléri célját, vagy éppen nem kapott engedélyt a NAV-tól az áfa bevezetésére a társaság. A kereskedők most 7+1 pontban foglalták össze kéréseiket, hangsúlyozva, hogy továbbra is tárgyalni szeretnének. Tovább »

Nincs egyezség – továbbra sem nyitnak ki a bérlők a Cserepesen

2016. április 4., hétfő · 25 hozzászólás

cserko_sajttaj02_gs

Nem közeledtek az álláspontok a hétfő több mint kétórás megbeszélésen, így határozatlan ideig továbbra is zárva tartanak a Cserepes sori piac bérlői. Igaz, amikor múlt pénteken bejelentették, hogy nem nyitnak ki, akkor az aktuális díjszabásban a pavilonosok esetében bizonyos kedvezményeket életbe léptetett a piacvezetés a kipakolással kapcsolatban, ám minden másért az átlagosan 57%-kal megemelt összegeket kell kifizetni. A bérlők most Botka Lászlóhoz fordulnak, arra kérve a polgármestert, mentesítse Rácz Attilát az alól, hogy extraprofitot kelljen teremtenie az egyébként is nyereséges Cserepes sori piacon. Tovább »

A szegedi Jobbik kezdeményezi az ügyvezető visszahívását, ha nem rendeződik a Cserepes sori bérlők sorsa

2016. április 2., szombat · 15 hozzászólás

toth_peter01_gs

A díjemelés mértéke elfogadhatatlan, ráadásul diszkriminatív módon próbálják az új szerződéseket a bérlőkre ráerőszakolni – jelentette ki a jobbikos Tóth Péter sajtótájékoztatóján, amelyen azt is felvetette, hogy vajon Botka László MSZP-s városvezető részéről a többségi önkormányzati tulajdonban lévő Cserepes sori piac esetében miért nem volt szempont az, ami a 100%-os városi kezelésben lévőknél: nevezetesen, hogy ne egy szocialista pártkáder irányítására bízzák. Tovább »

Nem engednek az erőszaknak: határozatlan időre bezárnak a Cserepes sori piac kereskedői

2016. április 1., péntek · 17 hozzászólás

szabo_balint_cserepes_sor

Nesze neked, sétáló dinoszaurusz – bezárnak a kereskedők, erősen kérdéses a vasárnapra tervezett családi nap sorsa is a Cserepes sori piacon. A felek hétfőn ülnek tárgyalóasztalhoz, de továbbra sem tudják elfogadni az átlagosan 50%-os díjemelést, amit a januárban kinevezett piacvezető akar rájuk erőltetni mindenféle egyeztetés nélkül. Tovább »

Nem áprilisi tréfa – Rendőrt hívott a bérlőkre a Cserepes sori piac MSZP-s igazgatója

2016. április 1., péntek · 23 hozzászólás

IMG_8523

Pénteken délelőtt az új díjszabás szerint kezdték el szedni az asztal- és dobozdíjakat, amit a bérlők jogi képviselőjük és a piacvezető megállapodása fényében nem tartottak tisztességesnek. A társaság ügyeiben eljáró Pintér Ferenc ügyvéd szerint viszont csak a pavilonosokra vonatkozott az egyezség, mindenki másnak a megemelt összeget kell leperkálnia. A kereskedők ügyében eljáró Szabó Bálint arról tájékoztatott, úgy döntöttek, határozatlan időre bezárnak a bérlők. Tovább »

Mégiscsak egyezkedik a bérlőkkel a Cserepes sori piac igazgatója

2016. március 31., csütörtök · 7 hozzászólás

cserepes002

A jelenlegi bérleti díjat kell befizetniük a Cserepes sori piac bérlőinek március 31-éig, és tárgyalásokba kezdenek jogi képviselőkön keresztül – tájékoztatott Szabó Bálint. A kereskedők ügyében eljáró jogász kijelentette, ami most zajlik, az kimeríti a tisztességtelen piaci magatartás fogalmát. Tovább »

Menekül a Cserepes sori piac igazgatója a bérlők elől – a sajtó megjelenésére hivatkozva nem tárgyalt senkivel

2016. március 27., vasárnap · 35 hozzászólás

cserepes_sori_piac01_gs

A díjemelés és az áfabevezetés miatt felháborodott Cserepes sori piac bérlői megbeszélésre invitálták a társaság élére januárban kinevezett Rácz Attilát szombaton délután, aki meghallgatta a kereskedők érveit és kérdéseit, majd elviharzott, mondván, mivel jelen van a sajtó, nem kíván semmilyen felvetésre reagálni. Tovább »

Nem fog reagálni a bérlők petíciójára a Cserepes sori piac igazgatója

2016. március 23., szerda · 5 hozzászólás

cserepes_sor_piac46_gs

Több tucat árussal szemben azt állítja a Cserepes sori piacot igazgató Rácz Attila, hogy a petíciót megfogalmazó bérlők nem keresték őt, csak a sajtón keresztül üzennek neki. Közölte, hogy mindenkivel kész tárgyalni, de egyéni alkudozásokba nem bocsátkozik. Tovább »

Tovább dagad a Cserepes sori MSZP-s botrány: a szegedi civilek lerántják a leplet a városvezetés trükkjeiről

2016. március 19., szombat · 24 hozzászólás

cserepes_sori_piac_tuntetes_03

A korábbi polgármester a Cserepes sori évközi bérleti díjemelést a szegedi vállalkozókat megcélzó sarcsorozat újabb állomásának tekinti. A CVU pedig Botkáék szokásos forgatókönyvére hívja fel a figyelmet: a várható tömeges felmondások után könnyebb lesz felszámolni a piacot, mondván, hogy nincs elég bérlő, csökken a forgalom… Tovább »

Ketyeg a bomba: gyűlnek az aláírások a Cserepes sori piacért (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2016. március 18., péntek · 10 hozzászólás

cserepes_sor010kf

Nem hagyják magukat a Cserepes sori árusok, mint mondják, szerdai demonstrációjuk csak a kezdet volt, ha nem egyeznek meg az új (MSZP-s pártkatona) igazgatóval, akkor a városháza elé vonulnak. Több ezer példányban sokszorosították tiltakozó petíciójukat, péntekre már telei is plakátolták a piacot, így a vásárlók is tudhatják, hol csatlakozhatnak a kereskedőkhöz. Tovább »

Zúgolódnak a Cserepes sori kereskedők – MSZP-s pártkatonával végeztetik a piszkos munkát Botkáék?

2016. március 16., szerda · 16 hozzászólás

cserepes_sori_piac_tuntetes_03

Demonstrációba torkollt a hatalmas felháborodás a szegedi Cserepes sori piacon: a tervek szerint duplájára emelik áprilistól az itteni bódék bérleti díját, és a parkolást is fizetőssé tennék a kereskedők számára. Mindezt a 2016. január 1-jén kinevezett új ügyvezető igazgató, Rácz Attila vezényli le. A kereskedők szerdán nem nyitottak ki, tüntettek, és petíciót is eljuttattak a csaknem 92 százalékban önkormányzati tulajdonban lévő cég vezetéséhez, ám akciójuk aligha kecsegtet túlzottan sok reménnyel… Tovább »

Kothencz: Nem lehetőség, hanem kötelesség a vállalkozások felkarolása! + FOTÓK

2014. szeptember 18., csütörtök · 3 hozzászólás

vallalkozok_talalkozoja10_gs

„Nem lehetőség, hanem kötelesség együttműködni a helyi gazdasági szereplőkkel” – közölte Kothencz János polgármesterjelölt egy belvárosi vállalkozói fórumon, ahol a munkahelyteremtés fontosságát hangsúlyozta. Tovább »

Csökkentené a szegedi üzletek bérleti díját a Civil Városi Unió

2013. május 27., hétfő · 30 hozzászólás

CVU100x100Az átgondolatlan, várospolitikai célokat és gazdaságosságot is figyelmen kívül hagyó szabályozásoknak köszönhetően ellehetetlenítik a belvárosi üzleteket – írja közleményében a Civil Városi Unió, amely beadvánnyal fordult a Vagyongazdálkodási Bizottsághoz a bérleti díjak újragondolásának ügyében.
Tovább »

A Mars téri piac beruházása nem áll le

2009. június 22., hétfő · Hozzászólok

Asztallicit a nyilvánosság kizárásával

marsterarverezes23


Nagy volt a nyüzsgés, tolakodás a Mars téri piac U pavilonja előtt hétfőn 11 óra tájt. Mivel szeptemberben hozzáfognak a nagycsarnok építéséhez, a fedett, asztalos piacot ideiglenesen el kell költöztetni jelenlegi helyszínéről. Az új helyszínen licitet hirdetett a Szegedi Vásár és Piac Kft. a jobb, forgalmasabb helyen található asztalokért, amit sok termelő és árus bújtatott áremelésként értelmezett. Tovább »