Elbarikádozott ünnep – ellehetetlenítették a tüntetést, kizárták a szegedieket a díszközgyűlésről + FOTÓK

szabo_balint_sajttaj011kf

Tüntetést nem, csak sajtótájékoztatót tartottak a díszközgyűlés előtt, ugyanis a Széchenyi teret és a környező utcákat is rendezvényterületté nyilvánították. Szabó Bálint jogász arra szólította fel Botka Lászlót, mondjon le, vagy azonnal kezdjen tárgyalásokat azokkal, akiket az elmúlt években figyelmen kívül hagyott, így például a Szeviép-károsultakkal, a Cserepes sori piacosokkal vagy épp a Mars téri piac kereskedőivel.

„Maffia a városházán; a keresztapa: Botka László” címmel hirdetett sajtótájékoztatót a Szeged napi díszközgyűlés elé a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője, Szabó Bálint jogász, aki már a Szeviép-per május eleji tárgyalási napján közölte, hogy tüntetést szerveznek a károsultak, amelyre mindazokat várják, akik nem értenek egyet azzal, hogy elloptak nagyságrendileg 10 milliárd forint. Akkor többek között arról beszélt, hogy a Szeviép-ügy egyértelmű politikai felelőse Botka László és Ujhelyi István jelenlegi MSZP-s EP-képviselő, és szerinte az igazság feltárásában nem partner a szegedi városvezetés, sem pedig a helyi ellenzék. Éppen ezért azt kezdeményezték a parlament Fidesz frakciójának vezetőjénél, Kósa Lajosnál, hogy vizsgálóbizottság tárja fel az ügy politikai szálait, vagy az Országgyűlés Gazdasági bizottság ülésén foglalkozzanak a témával, és hallgassák meg az érintetteket. A tavalyi díszközgyűléssel párhuzamosan is zajlott tüntetés, akkor a Cserepes sori piac kereskedői mellett álltak ki a helyi ellenzéki politikusok is.

A korábban bejelentett tüntetésből végül sajtótájékoztató lett, mivel a Széchenyi téren, a városháza előtt ünnepi programok zajlottak és a környező utcákat is rendezvényterületté nyilvánították. Szabó kijelentette, Botka László gyáva és fél, hiszen polgármestersége kezdetén lebontotta a városháza beléptető kapuit, most pedig a Szeviép-károsultaktól a Cserepes sori piacosokig rendőrt hívat bárkire, aki kérdést mer feltenni. A polgármester gyávaságának bizonyítékát látja abban is, hogy a hagyományokkal szakítva a díszterembe helyezték a díszközgyűlést, és kitiltják onnan a szegedi lakosokat is. „Korábban csak titkárnője, alpolgármestere vagy épp a jegyzőjének a szoknyája mögé bújt, most viszont azt látjuk, nem átall egy előre bejelentett tüntetést is bármilyen eszközzel ellehetetleníteni, hiszen két hete bejelentettük, hogy tüntetést tartunk a Szeviép-károsultakkal, és mindazokkal, akiket a szegedi városvezetés megkárosított” – fogalmazott. Szabó úgy értékelt, hogy Szeged városa a maffia kezébe került, és a keresztapát úgy hívják, hogy Botka László. Utalt arra, hogy a VIP-parkolóperben a vádlottak padján ül az egyik alpolgármester, a címzetes főjegyző és a kabinetfőnöke is. Azt is mondta, hogy a Szeviép-vezérek nagyjából 10 milliárd forintot loptak el a polgármester szeme láttára, amihez elmondása szerint asszisztált is a városvezető. Szólt a Mars téri piac beruházásával kapcsolatos legfrissebb sajtóhírről is, mely szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda büntetőeljárásban vizsgálja a projektet. A gyanú szerint ugyanis azzal, hogy a közbeszerzési eljárás lezárulta után a Szegedi Vásár és Piac Kft. kilépett a konzorciumból és helyére belépett a Szeged Pólus Nkft., csalást követtek el. Elmondta, nagyságrendileg 100 kereskedőt károsítottak meg ebben az ügyben, miközben voltak olyan csókosok, akik jóval a piaci ár fölött kaptak pénzt pavilonjukért. Két dokumentumot is bemutatott, mely szerint egy esetben 25, míg egy másik személynek 3,75 milliót fizettek ki, a többiek pedig hoppon maradtak. További példaként a tápéi kompot is felhozta, amelynek üzemeltetését sem támogatja a város, vagy épp a szőregiek, akik nem szeretnének hulladékudvart az ablakuk alá. „Ezek a csoportok egyre hangosabban mondják, hogy elég volt a lopásból, a csalásból, a hűtlen kezelésből, és gyakorlatilag már Botka László minden munkatársa a vádlottak padján csücsül, s ennek ellenére a polgármester szabadon garázdálkodik valamennyiünk közvagyonával” – jelentette ki.

„Szeged nem pár tucat szocialista városa, és nem az MSZP kifizetőhelye, pláne nem egy olyan ugródeszka, amelyből Botka László szeretne a polgármesteri székből a miniszterelnöki székbe ugrani. Szeged nem eszköz számomra, sem a szegediek számára nem az, s nem lehet az Botka László számára sem” – szögezte le. Szabó Bálint arra szólított fel, hogy ha fontosabb neki a miniszterelnök-jelölti pozíció, mint a polgármesteri, akkor azonnal mondjon le, vagy azt jelentse be a városvezető, hogy azonnal konzultációt a szegediekkel és a károsultakkal, akiket eddig semmibe vett.

Ezt követően Szabó Bálint megpróbált bemenni a díszközgyűlésre, de csak azokat engedték be a hivatal épületébe, akik rajta voltak a meghívottak listáján. Több lakos is megpróbált bejutni a polgármesteri hivatalba, de a rendészet munkatársai nem engedték be őket sem. Egy elégedetlenkedő férfinak Vécsey Ágnes sajtófőnök azt mondta, hogy a színházba is csak az mehet be, akinek jegye van.

Szabó Bálint és a károsultak úgy értékeltek, hogy személyi szabadságukat korlátozták azzal, hogy nem mehettek be a díszközgyűlésre, ezért rendőröket hívtak, de az egyenruhások nem intézkedtek, csak igazoltatták a biztonsági szolgálat és a polgármesteri hivatal ott tartózkodó munkatársait.

28 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  28. jobbikos
  2017. május 23., kedd, 09:22
  Válaszolok

  csusztato np,ja és mindennap használlja a luxus autoit,rolexx óráit
  🙁
  idén hol fog nyaralni?
  amugy nem szép töle hogy kritizálja a köztévéket
  egy politikus dolga mindig mindenkor nyilatkozni a médiának
  a választóik miatt

 • '>
  27. jobbikos
  2017. május 23., kedd, 09:20
  Válaszolok

  25. np(kisbetűvel) hozzászólt ekkor: 2017. május 23., kedd, 05:44
  ”Ez a szegedi utak minőségének kritikája?”
  hátt,”kedves” np,én még emlékszem arra az idöre amikor ezer kátyú városa volt Szeged,(szoci városvezetés?)
  és csak ugy hipphopp eltűntek a kátyú pénzek
  ugye erre már nem emlékszik “drága” uram?

 • '>
  26. csúsztató NP
  2017. május 23., kedd, 08:47
  Válaszolok

  A járni azt jelenti, rendszeresen. Rogán egyszer ment egy esküvőre és nem saját tulajdonú járművel. Botka a tulajdonukban lévő luxustárgyakat szégyellte bevallani.

 • '>
  25. NP
  2017. május 23., kedd, 05:44
  Válaszolok

  okoskodó libsi

  ”Ez a szegedi utak minőségének kritikája?”
  Ilyen rögös úton amin a jeti jár kell a luxusterepjáró.” – Pesten milyenek lehetnek az utak, ha Rogán Tonyó “kénytelen” helikopterrel járni….?

 • '>
  24. okoskodó libsi
  2017. május 22., hétfő, 21:21
  Válaszolok

  20.”Ez a szegedi utak minőségének kritikája?”
  Ilyen rögös úton amin a jeti jár kell a luxusterepjáró.

 • '>
  23. trollok
  2017. május 20., szombat, 14:10
  Válaszolok

  Ez a csávó, még az elismeréseket átadó díszközgyűlésen is csinálta volna a feszkót. A fidesz trolloknak még tetszik is. Szánalmas.

 • '>
  22. igazságos mszps
  2017. május 20., szombat, 13:22
  Válaszolok

  21. Csak az elmebajosoknak küldték a meghívókat?
  Botka nagyon bezárkózott és csak a s@ggnyalólival áll szóba.
  Ilyen szelektáló fosógépet ki akarna megválasztani?

 • '>
  21. elmebajos
  2017. május 20., szombat, 12:36
  Válaszolok

  Ez az ünnep nem elbarikádozott volt,kizárólag meghívott vendégeknek meghívóval jutottak be….nincs ebben semmi különös,csak a sajtó ferdít már megint.Ha nincs mozi,vagy szinházjegyed akkor annyi…