Elbarikádozott ünnep – ellehetetlenítették a tüntetést, kizárták a szegedieket a díszközgyűlésről + FOTÓK

2017. május 19., péntek • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Kovács Ferenc

szabo_balint_sajttaj011kf

Tüntetést nem, csak sajtótájékoztatót tartottak a díszközgyűlés előtt, ugyanis a Széchenyi teret és a környező utcákat is rendezvényterületté nyilvánították. Szabó Bálint jogász arra szólította fel Botka Lászlót, mondjon le, vagy azonnal kezdjen tárgyalásokat azokkal, akiket az elmúlt években figyelmen kívül hagyott, így például a Szeviép-károsultakkal, a Cserepes sori piacosokkal vagy épp a Mars téri piac kereskedőivel.

„Maffia a városházán; a keresztapa: Botka László” címmel hirdetett sajtótájékoztatót a Szeged napi díszközgyűlés elé a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője, Szabó Bálint jogász, aki már a Szeviép-per május eleji tárgyalási napján közölte, hogy tüntetést szerveznek a károsultak, amelyre mindazokat várják, akik nem értenek egyet azzal, hogy elloptak nagyságrendileg 10 milliárd forint. Akkor többek között arról beszélt, hogy a Szeviép-ügy egyértelmű politikai felelőse Botka László és Ujhelyi István jelenlegi MSZP-s EP-képviselő, és szerinte az igazság feltárásában nem partner a szegedi városvezetés, sem pedig a helyi ellenzék. Éppen ezért azt kezdeményezték a parlament Fidesz frakciójának vezetőjénél, Kósa Lajosnál, hogy vizsgálóbizottság tárja fel az ügy politikai szálait, vagy az Országgyűlés Gazdasági bizottság ülésén foglalkozzanak a témával, és hallgassák meg az érintetteket. A tavalyi díszközgyűléssel párhuzamosan is zajlott tüntetés, akkor a Cserepes sori piac kereskedői mellett álltak ki a helyi ellenzéki politikusok is.

A korábban bejelentett tüntetésből végül sajtótájékoztató lett, mivel a Széchenyi téren, a városháza előtt ünnepi programok zajlottak és a környező utcákat is rendezvényterületté nyilvánították. Szabó kijelentette, Botka László gyáva és fél, hiszen polgármestersége kezdetén lebontotta a városháza beléptető kapuit, most pedig a Szeviép-károsultaktól a Cserepes sori piacosokig rendőrt hívat bárkire, aki kérdést mer feltenni. A polgármester gyávaságának bizonyítékát látja abban is, hogy a hagyományokkal szakítva a díszterembe helyezték a díszközgyűlést, és kitiltják onnan a szegedi lakosokat is. „Korábban csak titkárnője, alpolgármestere vagy épp a jegyzőjének a szoknyája mögé bújt, most viszont azt látjuk, nem átall egy előre bejelentett tüntetést is bármilyen eszközzel ellehetetleníteni, hiszen két hete bejelentettük, hogy tüntetést tartunk a Szeviép-károsultakkal, és mindazokkal, akiket a szegedi városvezetés megkárosított” – fogalmazott. Szabó úgy értékelt, hogy Szeged városa a maffia kezébe került, és a keresztapát úgy hívják, hogy Botka László. Utalt arra, hogy a VIP-parkolóperben a vádlottak padján ül az egyik alpolgármester, a címzetes főjegyző és a kabinetfőnöke is. Azt is mondta, hogy a Szeviép-vezérek nagyjából 10 milliárd forintot loptak el a polgármester szeme láttára, amihez elmondása szerint asszisztált is a városvezető. Szólt a Mars téri piac beruházásával kapcsolatos legfrissebb sajtóhírről is, mely szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda büntetőeljárásban vizsgálja a projektet. A gyanú szerint ugyanis azzal, hogy a közbeszerzési eljárás lezárulta után a Szegedi Vásár és Piac Kft. kilépett a konzorciumból és helyére belépett a Szeged Pólus Nkft., csalást követtek el. Elmondta, nagyságrendileg 100 kereskedőt károsítottak meg ebben az ügyben, miközben voltak olyan csókosok, akik jóval a piaci ár fölött kaptak pénzt pavilonjukért. Két dokumentumot is bemutatott, mely szerint egy esetben 25, míg egy másik személynek 3,75 milliót fizettek ki, a többiek pedig hoppon maradtak. További példaként a tápéi kompot is felhozta, amelynek üzemeltetését sem támogatja a város, vagy épp a szőregiek, akik nem szeretnének hulladékudvart az ablakuk alá. „Ezek a csoportok egyre hangosabban mondják, hogy elég volt a lopásból, a csalásból, a hűtlen kezelésből, és gyakorlatilag már Botka László minden munkatársa a vádlottak padján csücsül, s ennek ellenére a polgármester szabadon garázdálkodik valamennyiünk közvagyonával” – jelentette ki.

„Szeged nem pár tucat szocialista városa, és nem az MSZP kifizetőhelye, pláne nem egy olyan ugródeszka, amelyből Botka László szeretne a polgármesteri székből a miniszterelnöki székbe ugrani. Szeged nem eszköz számomra, sem a szegediek számára nem az, s nem lehet az Botka László számára sem” – szögezte le. Szabó Bálint arra szólított fel, hogy ha fontosabb neki a miniszterelnök-jelölti pozíció, mint a polgármesteri, akkor azonnal mondjon le, vagy azt jelentse be a városvezető, hogy azonnal konzultációt a szegediekkel és a károsultakkal, akiket eddig semmibe vett.

Ezt követően Szabó Bálint megpróbált bemenni a díszközgyűlésre, de csak azokat engedték be a hivatal épületébe, akik rajta voltak a meghívottak listáján. Több lakos is megpróbált bejutni a polgármesteri hivatalba, de a rendészet munkatársai nem engedték be őket sem. Egy elégedetlenkedő férfinak Vécsey Ágnes sajtófőnök azt mondta, hogy a színházba is csak az mehet be, akinek jegye van.

Szabó Bálint és a károsultak úgy értékeltek, hogy személyi szabadságukat korlátozták azzal, hogy nem mehettek be a díszközgyűlésre, ezért rendőröket hívtak, de az egyenruhások nem intézkedtek, csak igazoltatták a biztonsági szolgálat és a polgármesteri hivatal ott tartózkodó munkatársait.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig 28 hozzászólás érkezett.

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.144.29.233 IP címről szól hozzá.

 • 28. jobbikos hozzászólt ekkor: 2017. május 23., kedd, 09:22
  Válaszolok

  csusztato np,ja és mindennap használlja a luxus autoit,rolexx óráit
  :(
  idén hol fog nyaralni?
  amugy nem szép töle hogy kritizálja a köztévéket
  egy politikus dolga mindig mindenkor nyilatkozni a médiának
  a választóik miatt

 • 27. jobbikos hozzászólt ekkor: 2017. május 23., kedd, 09:20
  Válaszolok

  25. np(kisbetűvel) hozzászólt ekkor: 2017. május 23., kedd, 05:44
  ”Ez a szegedi utak minőségének kritikája?”
  hátt,”kedves” np,én még emlékszem arra az idöre amikor ezer kátyú városa volt Szeged,(szoci városvezetés?)
  és csak ugy hipphopp eltűntek a kátyú pénzek
  ugye erre már nem emlékszik “drága” uram?

 • 26. csúsztató NP hozzászólt ekkor: 2017. május 23., kedd, 08:47
  Válaszolok

  A járni azt jelenti, rendszeresen. Rogán egyszer ment egy esküvőre és nem saját tulajdonú járművel. Botka a tulajdonukban lévő luxustárgyakat szégyellte bevallani.

 • 25. NP hozzászólt ekkor: 2017. május 23., kedd, 05:44
  Válaszolok

  okoskodó libsi

  ”Ez a szegedi utak minőségének kritikája?”
  Ilyen rögös úton amin a jeti jár kell a luxusterepjáró.” – Pesten milyenek lehetnek az utak, ha Rogán Tonyó “kénytelen” helikopterrel járni….?

 • 24. okoskodó libsi hozzászólt ekkor: 2017. május 22., hétfő, 21:21
  Válaszolok

  20.”Ez a szegedi utak minőségének kritikája?”
  Ilyen rögös úton amin a jeti jár kell a luxusterepjáró.

 • 23. trollok hozzászólt ekkor: 2017. május 20., szombat, 14:10
  Válaszolok

  Ez a csávó, még az elismeréseket átadó díszközgyűlésen is csinálta volna a feszkót. A fidesz trolloknak még tetszik is. Szánalmas.

 • 22. igazságos mszps hozzászólt ekkor: 2017. május 20., szombat, 13:22
  Válaszolok

  21. Csak az elmebajosoknak küldték a meghívókat?
  Botka nagyon bezárkózott és csak a s@ggnyalólival áll szóba.
  Ilyen szelektáló fosógépet ki akarna megválasztani?

 • 21. elmebajos hozzászólt ekkor: 2017. május 20., szombat, 12:36
  Válaszolok

  Ez az ünnep nem elbarikádozott volt,kizárólag meghívott vendégeknek meghívóval jutottak be….nincs ebben semmi különös,csak a sajtó ferdít már megint.Ha nincs mozi,vagy szinházjegyed akkor annyi…

 • 20. igazságos mszps hozzászólt ekkor: 2017. május 20., szombat, 12:13
  Válaszolok

  19. Erre a 25 milliós terepjáróra azért van olyan nagy szüksége a tanácselnöknének, hogy Baktóból a Madách utcai iskola és a Klinika között ingázzon? (VIP parkolóbérlettel)
  Ez a szegedi utak minőségének kritikája?
  Az lenne a megcélzott egyenlőség, hogy a többi szülő is ilyen luxus JEEP-el utaztassa a gyerekét iskolába és edzésre az egész országban?

 • 19. ráutaló betűk? hozzászólt ekkor: 2017. május 20., szombat, 11:49
  Válaszolok

  18. Érdekes videó. A 25 milliós luxus autó rendszámában az N B L betűk minek a rövidítései lehetnek?

 • 18. OKosabbZoltán63 hozzászólt ekkor: 2017. május 20., szombat, 11:00
  Válaszolok

  Ezen a videón 11:10-től látható hogyan törik rá a városházán Botkára az irodaajtót.
  https://youtu.be/8MhdJ-YEY1w

 • 17. karogovarju hozzászólt ekkor: 2017. május 20., szombat, 10:07
  Válaszolok

  a hagyományokkal szakítva a díszterembe helyezték a díszközgyűlést – rről lehetne többet tudni????

 • 16. OKosabbZoltán63 hozzászólt ekkor: 2017. május 20., szombat, 09:17
  Válaszolok

  Mikor fogja Botka “műveleti terület”-té minősíteni a Vértó környékét, hogy az ajándék székelykapukat letarolhassa?
  A testőrségének (magánhadseregének) továbbképzésére kellene egy műanyag sípálya és a tavat is kimélyítenék a búvárkodás gyakorlására? 650 millióból erre is futná és a túlárazás miatt még kampányra és másik rolexre is maradna.

 • 15. OKosabbZoltán63 hozzászólt ekkor: 2017. május 20., szombat, 09:00
  Válaszolok

  “Szeged nem pár tucat szocialista városa, és nem az MSZP kifizetőhelye, pláne nem egy olyan ugródeszka, amelyből Botka László szeretne a polgármesteri székből a miniszterelnöki székbe ugrani.”
  Dehogynem! A szegediek pénzén próbálgat a tanácselnök országos párt-karriert építeni Orbánék módszereit másolva. :(

 • 14. SP hozzászólt ekkor: 2017. május 20., szombat, 08:56
  Válaszolok

  Lefordítom: Tanácselnök nem mert szembenézni a tényekkel ezért a “kutyákat” küldte a kapuba csaholni.

 • 13. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2017. május 20., szombat, 07:49
  Válaszolok

  Három paprikajancsi okoskodott a kapunál, ahelyett, hogy tüntettek volna, csak ahhoz kevesen voltak? :-)

 • 12. NP hozzászólt ekkor: 2017. május 20., szombat, 04:20
  Válaszolok

  darázs

  “szabadon bementem az Országházba már sokadjára.” – ez egyszerűen nem igaz.
  “Az Országgyűlés látogatási rendje” c. kiadványt ajánlanám olvasásra a kamuzás helyett…..

 • 11. darázs hozzászólt ekkor: 2017. május 19., péntek, 23:31
  Válaszolok

  Hajrá Bálint! Minden elismerést és tiszteletet megérdemelsz.

 • 10. darázs hozzászólt ekkor: 2017. május 19., péntek, 23:24
  Válaszolok

  6.civil!
  Ne legyél ennyire ostoba.Csodálkozni fogsz,szabadon bementem az Országházba már sokadjára.Itt most Szegedről szól a történet,bűntársaid viselkedése nem tetszik a jóérzésű szegedieknek.

 • 9. NP hozzászólt ekkor: 2017. május 19., péntek, 23:14
  Válaszolok

  “Tüntetést nem, csak sajtótájékoztatót tartottak a díszközgyűlés előtt, ugyanis a Széchenyi teret és a környező utcákat is rendezvényterületté nyilvánították.” – valahogy nem látszik a képeken a tüntetni akaró tömeg…..

Ugrás az oldal tetejére