Kosárlabda: a Rába partján kupadöntőzik a Szedeák

2017. február 15., szerda • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Kovács Ferenc

szedeak-pecs024kf

Csütörtökön a Naturtex-SZTE-Szedeák mérkőzése nyitja meg a Magyar kupa nyolcas döntőjének programját: Nikola Lazic együttese a Péccsel vív negyeddöntőt, majd az eredmény tükrében további mérkőzések várhatnak rá Győrben.

Emlékezetes mérkőzésen, szezonbeli eddigi egyetlen idegenbeli sikerével biztosította be a Magyar Kupa döntőbeli helyét a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely január közepén, Kaposvárott aratott győzelmével biztosította be a helyét a legjobb nyolc csapat között. Az ezúttal Győrben megrendezett esemény csütörtökön a negyeddöntőkkel kezdődik, ahol a nyitómeccset játssza majd a Szedeák 13 órától. A sorsolás kedvezően alakult a mieink szempontjából, hiszen a hét lehetséges ellenfél közül a Pécset kapták Andrija Ciricék, így a szezonban harmadjára is összecsaphatnak a mecsekaljaiakkal. Az eddigi két mérkőzés felemás mérleget hozott: december 21-én Pécsett ugyan hét ponttal, 82-75-re kikapott a Szeged, de egy hónappal később, január 26-án alaposan visszavágott Nikola Lazic csapata ezért a vereségért, hiszen az újszegedi sportcsarnokban valósággal kiütötte ellenfelét, tekintve, hogy 39 ponttal, 101-62-re győzte le a pécsieket.

Online

Csütörtökön 13 órai kezdettel folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Naturtex-SZTE-Szedeák – PVSK-Pannonpower Magyar Kupa negyeddöntő kosárlabda-mérkőzésről. Szurkoljon velünk!

Hiba lenne azonban a legutóbbi meccsből kiindulni a két csapat negyeddöntője kapcsán, és nem csak azért, mert ezúttal semleges helyszínen találkoznak a felek: a Pécs egy ilyen arányú vereséget követően odahaza majd húsz ponttal győzte le a Körmendet (94-75), majd a legutóbbi játéknapon Kecskeméten is nyerni tudott Csirke Ferenc együttese. Utóbbi siker értékét csak növeli, hogy a Pécs első számú centere, a bosnyák Ismet Sejfic nélkül tudott nyerni a Hírös városban. A 23 éves magasember kulcsembernek számít a baranyaiaknál, a bajnokság 16. legjobb VAL-átlagával rendelkezik (20.18), az egyik legjobb lepattanózónak számít a mezőnyben (7.77), és igazán extra teljesítményre is képes, amit mutat az is, hogy az Alba Fehérvár ellen volt egy 35 pontos meccse – igaz, akkor ez is kevés volt, mert a bajnoki címre törő fehérváriak 77-70-re nyertek. Érdekes, és egyben fontos csatát vívhatnak majd a palánk alatt a szegediek szintén remekül lepattanózó (6.77-es átlag) centerével, Nenad Sulovic-csal: kettejük párharca akár meccset befolyásoló tényezővé is válhat. Nagyban függhet a Pécs játéka attól, hogy mennyit tud vállalni majd Sejfic, aki a Kaposvár elleni meccsen sérült meg, bár a hírek alapján ott lehet majd Győrben a többiekkel.

Problémákból a Szedeák keretében sem volt hiány: Juhos Levente és Bán Tibor is sérüléssel küzdött az utóbbi időszakban, és ugyan mindketten visszatértek a legutóbbi, Szombathelyen lejátszott találkozón, de amennyiben úgy alakul, hogy három meccset kell három nap alatt lejátszania a Szedeáknak, az mindenképpen komoly terhelést jelentene a csapatnak. Ehhez persze előbb csütörtökön a Pécsen kell túljutnia szegedieknek, utána pedig az elődöntőben jöhetne a Szolnok-Kaposvár mérkőzés győztese, majd másnap a helyosztó.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig nem érkezett hozzászólás. Szóljon hozzá!

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 107.22.30.231 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére