Botrány és rendőri intézkedés kísérte a beléptetőrendszer bontását a Mars téri piacon + FOTÓK

mars_ter_kapubontas03_gs

Leszerelték a jegyautomatát, a belépőkártyát ellenőrző berendezést, és több elemét elvágták a parkolórendszernek a Mars téri piacon, mindezt az üzemeltető szerint jogtalanul, ezért feljelentést tettek rongálás miatt. A piac vezetője viszont állítja, az ő tulajdonukat képezik az eszközök, így joguk volt hozzá, és hamarosan új, modernebb rendszer fog működni. A bontások a hét elején kezdődtek, és kedden este a vásártér zárása után folytatódtak rendőri intézkedéssel fűszerezve.

Úgy tűnik, a Mars téri piacon kezd szokássá válni, hogy zárás után bontanak, ahogy 2009 advent első vasárnapján kezdték el bontani a bódékat, úgy most a beléptetőrendszer szétszedését végezték kedden este, igaz már napközben sem volt a helyén a jegyautomata, és a parkoló bejáratánál a szabad férőhelyek kijelzőjének a helyét is csak egy oszlopról lógó kábelvég jelezte. Rendőröket délelőtt és zárás után is lehetett látni a piacon, a parkolórendszert üzemeltető cég vezetője hívta az egyenruhásokat, mondván, hogy a tulajdonában álló eszközöket rongálják, és feljelentést is tett az ügyben.

Az új rendszer telepítése is zajlik mindezzel párhuzamosan, az oldalsó bejáratnál már az új kártyafelismerő is a helyén, és a technikai fejlesztéssel önmagában nem is lenne gond, ám az üzemeltetést végző T-Tech Kft.-t nem értesítették a bontásról, Szalóki Tamás ügyvezető is csak a helyszínen látta, hogy eltűnt például az automata és flexszel elvágtak több elemet is. „A sorompó a piacé, a mellette lévő elektronika és az egész know-how a miénk, sőt az optikai hálózatot is mi építettük ki. Ennek az átadása idén augusztusban lett volna esedékes, akkor jár le a szerződésünk” – magyarázta Szalóki, aki sérelmezte, hogy senki sem értesítette őket arról, hogy elbontanak mindent, még múlt hét pénteken és szombaton is belépőkártyákat regisztráltak.

„A rendszer többszöri meghibásodása miatt akadályozta a piac forgalmát, ezért ennek cseréje elkerülhetetlenné vált, ez zajlik most. A korábbi parkolórendszert szakszerűen leszereljük és tároljuk, ezek a berendezések a mi meglátásunk szerint ugyanis a piac tulajdonát képezik” – mondta el megkeresésünkre Németh István, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője. Azt nem tudja még pontosan az igazgató, hogy mikor élesedik az új rendszer, addig azonban kézzel írják a nyugtákat.

Technikai okok miatt a parkolás 120 forint 30 percre – ez a felirat fogadja a Mars téri piacnál az autósokat, vagyis immár nem ingyenes negyedóráig a vásártér területén tartózkodni, holott a beléptető-rendszer 2011-es átadása óta erre volt mód. Azt is láthatták kedden a parkolóba behajtók, hogy a szokásosnál nagyobb biztonsági csapat fogadja az autósokat, a piac emberei mellett a T-Tech is biztonságiakat állított a Cserzi Mihály utca felőli bejárathoz. Ők a keddi zárás után sem akarták elhagyni a vásártér területét, részben amiatt, mert további bontási munkákról hallottak pletykákat, amelyek végül igaznak is bizonyultak, a jegykiadót kezdték el szétszerelni kedden 18 óra után.

11 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  11. IQ
  2016. május 11., szerda, 15:08
  Válaszolok

  8. B. László hozzászólt ekkor: 2016. május 11., szerda, 12:13

  B. “Bunkófalvi” László, Bunkófalva az őseid születési helye, valahol messzebb Szegedtől. Derék gyökereket adott a köznek, veled az élen. 🙂
  Közben nevet váltott: egy ideje Alsóbivalyb@sznádnak hívják. 🙂

 • '>
  10. C. Lajos
  2016. május 11., szerda, 13:04
  Válaszolok

  8. B. László!

  Kár volt az “elejedet” elrondítani a “hátúljaddal”!

  A “stílusod” alapján, feltételezhető, “külömbözőséget” tudsz tenni, nem a 100.000 a fő “síbolás”, hanem a 100.000.000.000-ok.
  Egyébként, egy közepes kaliberű “pszichós” ezen összefüggést, a “pór nép” esetében kapásból felvázolja, 2 perc alatt, Bárki számára!

 • '>
  9. okosabbnálam
  2016. május 11., szerda, 12:41
  Válaszolok

  B. László
  Erre bizony, hogy összhangban legyek veled azt válaszolom, hogy holnapután péntek.
  Jelzem újra, hogy Bunkófalva te vagy és a többi hasonló. Bárki legyen a polgármester, nem attól lesz bunkó a város.

 • '>
  8. B. László
  2016. május 11., szerda, 12:13
  Válaszolok

  Egy vezető nemcsak saját munkájáért,hanem a rábízottakért is felelős.
  Bunkófalva Polgármestere,és okosabbnálam városházi bérkommüntelő ezt nem ért-illetve dehogy nem érti-.csak kommunista retorikával válaszolja meg.

 • '>
  7. okosabbnálam
  2016. május 11., szerda, 12:01
  Válaszolok

  Ha Szeged balkáni, akkor leginkább a polgárai – például te, ha egyáltalán szegedi vagy – miatt az, és nem a városvezetés miatt.

 • '>
  6. Luilui
  2016. május 11., szerda, 11:45
  Válaszolok

  4: amit leírtál, az simán hamis vád vagy éppen terhelő bizonyíték amiért remélem a rendőrség ki fog hallgatni. ki tudja, hova vezetnek a szálak, ki volt a parkoló üzemeltetője a múltban, mondjuk 2014 előtt, amíg a Tigers volt a biztonsági cég.

 • '>
  5. szundildiko7
  2016. május 11., szerda, 10:53
  Válaszolok

  csak szeged balkáni a vörös városvezetés miatt
  ?

 • '>
  4. Figyelő
  2016. május 11., szerda, 10:40
  Válaszolok

  A rendőrség már megint beavatkozik gazdasági problémába, most két cég közti gazdasági vitába.
  Miért is?

  Amúgy, ki is volt a tulajdonosa a most leszerelésre kerülő be – és kiléptető rendszernek?
  A leszerelésre kerülő rendszer – amikor működött – a pénzt elvette, az elvett pénzről semmilyen nyugtát, pénzügyi bizonylatot nem adott, következéskép a tulajdonosa vagy jogszerű üzemeltetője a lebontásra kerülő rendszer felszerelése óta nem kevés adózatlan pénzhez jutott.
  Roppan érdekes, hogy ezt a NAV munkatársai soha nem vizsgálták, nem ellenőrizték.
  Amikor kimentek a piaci árusokat ellenőrizni a szemük előtt folyt a nyugtaadást elmulasztó tevékenység.
  Az is igen érdekes volt, hogy egy alkalommal a kilépési oldalon a rendszer működése mellett állt a forgalom, mert az ottani fizetőautomata tartalmát – pénzt – ürítették, a kiszedett pénzt egy civil autóba rakták civil ruhás emberkék.

 • '>
  3. NP
  2016. május 11., szerda, 09:57
  Válaszolok

  Nem tudom kié, ki építette, ki üzemelteti ezt a rendszert, de ezzel az átadása óta rendszeresen baj van.

 • '>
  2. elmebajos
  2016. május 11., szerda, 08:58
  Válaszolok

  nemcsak a város,az egész ország egy gagyi káosz…mindent beleértve. tényleg valós balkáni életvitel,érdemlünk jobbat?

 • '>
  1. siska
  2016. május 11., szerda, 08:03
  Válaszolok

  Érdekes hír, persze megint nem írjátok le a lényeget: mi van a szerződésben, kié a berendezés, a vételárat kifizették -e már, ha két hónap múlva adták volna át de nem működik tökéletesen akkor miért nem történt eddig kijavítás, levelezett -e a két cég egymással vagy per van folyamatban, mennyibe került eddig a városi cégnek ez a rendszer és mi köze van az egészhez egy jobboldali politikusnak? A dolog bulvár része, Szabó Bálint jogász felbukkanása, a tili-toli nem a lényeg!