A pénteki közgyűlésre hangolt a pénzügyi bizottság

2017. április 26., szerda · Egy hozzászólás

penzbizottsagi_ules04_gs

A tavalyi és az idei költségvetés kiegészítéseiről, módosításairól szavaztak a bizottság tagjai. Költözik a Tourinform irodája, felújítják két önkormányzati társasház villamoshálózatát. Az elmúlt év céges eredményeivel elégedett az MSZP. Tovább »

30 méteres óriás lánchintával is vár a szegedi majális

2017. április 21., péntek · Egy hozzászólás

majalis03_gs

A békebeli majálisokat idézik meg idén is Szegeden sült kolbásszal, sörrel és vidámparkkal, az újszegedi ligetben azonban nemcsak vurstli és koncertek várják az érdeklődőket, hanem Rendőrnap és Military Majális is. Tovább »

Az Angyali.hu Alapítvány felolvasása Szeged Nagy Mesekönyvéből

2016. december 7., szerda · Hozzászólok

szeged_nagy_mesekonyve_2016

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel november eleje óta várják a szegedi és Szeged környéki óvodák legkedveltebb meséit, mellyel hozzájárulnak, hogy a családok, gyermekek már most ünnepi hangulatban tölthessék a hétvégéket. Tovább »

Készül Szeged Nagy Mesekönyve

2016. november 30., szerda · Hozzászólok

szeged_nagy_mesekonyve_2016

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel november eleje óta várja a Szegedi Városkép és Piac Kft. a szegedi és Szeged környéki óvodák legkedveltebb meséit, mellyel hozzájárulnak, hogy a családok, gyermekek már most ünnepi hangulatban tölthessék a hétvégéket. Tovább »

Felgyúltak a karácsonyi fények Szegeden + FOTÓK

2016. november 25., péntek · 4 hozzászólás

karacsonyi_fenyek13_gs

Megindult a Szegedi Karácsonyi Hetek programsorozata, változatos adventi programokkal, a Dél-Alföld legnagyobb szalmalabirintusával, kézműves vásárral és jótékonysági programmal is várják a vendégeket a következő hetekben. Tovább »

Jövő péntektől indulnak a Szegedi Karácsonyi Hetek

2016. november 16., szerda · 14 hozzászólás

karacsonyi_vasar_sajttaj001kf

November 25-étől december 24-ig tartanak a Szegedi Karácsonyi Hetek, ahogy azt már megszokhattuk, a tradicionális Széchenyi téri advent mellett a megújult Dóm téri kézművesvásár, és a Dugonics téri gasztro helyszín teszi teljessé az ünnepi heteket. Tovább »

Kedd reggeltől zárva a szegedi rakpart

2016. augusztus 15., hétfő · Egy hozzászólás

rakpart01kf

Kedd reggel 9 órától lezárják a Huszár Mátyás rakpartot, mivel elkezdődnek az Államalapítás Ünnepe 2016 és a RakpartFeszt – Kézműves Sörünnep építési munkálatai – közölte a Szegedi Városkép és Piac Kft. Tovább »

Nincsen „kecmec” Mars tér-ügyben: közadatkiadások felpörgetve

2016. július 9., szombat · 17 hozzászólás

marsteribontas

Az egykori Mars téri kereskedők tovább folytatják nyolc éve zajló küzdelmüket a piacfelújítás minden közérdekű adatának kiadásáért. Az építmények dózerolásáról még mindig nincs információ, s abban sem sikerült megegyezni, hogy egy asztalbérleti szerződésnél nyilvánosságra lehet-e hozni a bérlő nevét. Közben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság is nyomozást indított. Tovább »

Cégvezetők munkáját értékelték – Egyedüliként az SZKT volt vezetője nem kap prémiumot

2016. június 8., szerda · 18 hozzászólás

penzbiz_ules01_gs

Önkormányzati tulajdonú társaságok vezetőinek prémiumairól szavaztak a pénzügyi bizottság ülésén. Csak a közlekedési társaságot egy évig igazgató Kojedzinszky Richard nem kap egy fillért sem, és még a nevét is elírták az előterjesztésben. Németh István pedig annak ellenére kapja meg a maximális összeget, hogy csak részben teljesítette a kitűzött prémiumcélokat. Tovább »

Péntek délutánra tűnnek el a belvárosból a borfesztivál maradványai + FOTÓK

2016. június 2., csütörtök · 10 hozzászólás

borfeszt_maradvany005kf

150 borász, 200 kézműves és 250 program – ezek a fő számai a 10 napos XXII. Szegedi Borfesztiválnak, mely ugyan több mint 10 napja véget ért, még mindig asztalok, padok és komplett pavilonok árválkodnak a Széchenyi téren. A rendezvény szervezője ígéri, június 3-án délutánra elszállítanak mindent, és visszakapják a teret a szegediek. Tovább »

Botrány és rendőri intézkedés kísérte a beléptetőrendszer bontását a Mars téri piacon + FOTÓK

2016. május 11., szerda · 11 hozzászólás

mars_ter_kapubontas03_gs

Leszerelték a jegyautomatát, a belépőkártyát ellenőrző berendezést, és több elemét elvágták a parkolórendszernek a Mars téri piacon, mindezt az üzemeltető szerint jogtalanul, ezért feljelentést tettek rongálás miatt. A piac vezetője viszont állítja, az ő tulajdonukat képezik az eszközök, így joguk volt hozzá, és hamarosan új, modernebb rendszer fog működni. A bontások a hét elején kezdődtek, és kedden este a vásártér zárása után folytatódtak rendőri intézkedéssel fűszerezve. Tovább »

150 kiállító és 250 program – Májusban ismét a bor fővárosa lesz Szeged

2016. április 18., hétfő · 23 hozzászólás

borfesztival_sajttaj02_gs

Több mint 150 borász nemes nedűjével és 250 programmal csalogat május 13-ától a XXII. Szegedi Borfesztivál. A nagyszabású, Szeged Napjához kapcsolódó gasztronómiai és kulturális seregszemle idén sárkányhajó viadallal, félmaratonnal is csalogat, továbbá a Nemzeti Bor Maraton is családi rendezvényeket kínál a sztárfellépők és a tűzijáték mellett. Tovább »

Semmi sem maradhat homályban! – A közérdekű adatok nyilvánosságért harcolnak a Mars tér egykori kereskedői

2016. április 11., hétfő · 33 hozzászólás

marsteribontas

A Mars téri piacberuházáshoz kapcsolódóan az ügyben érintett piacosok szerint közel 2000 szerződéssel, valamint egyéb adatokkal, például jegyzőkönyvekkel és bankszámlakivonatokkal tartozik a nyilvánosságnak a Szegedi Városkép és Piac Kft. A hét évvel ezelőtt még fősori építménytulajdonokkal rendelkező magánkereskedők a rekonstrukció adatait lassan egy évtizede kérik hiába, ennek tetejében most a piacüzemeltető önkormányzati cég a járásbíróságra citálta őket. Mint kiderült, adatkiadás hiányában a Piac Kft. több éve kényelmetlen helyzetben van, legfelsőbb bírósági ítélet végrehajtása alatt áll, jelen bírósági keresetében az ügy lezárását kéri. Az első tárgyalás nem várt fordulatokat tartogatott… Tovább »

A Napos Oldal a Sérült Emberekért részére gyűjtöttek adományt

2015. december 21., hétfő · Hozzászólok

Az adventi időszak hosszú évek óta a Mars Téri Piacon is összekapcsolódik a jótékonysággal. Ebben az évben a Szegedi Városkép és Piac Kft., a Szeged Első Lions Club és a Rádió 88 a Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány részére gyűjtést szervezett a Mars téren. Az adományokat december 9-től december 20-ig a Nagy Csarnok harmadik hídján kialakított adományozó helyen várták. Tovább »