Parkolási botrány: a vádlott önkormányzati szereplők és Botka László lemondását követelik

2016. augusztus 3., szerda · 66 hozzászólás

szabo_balint_sajttaj_parkolo01_gs

Szabó Bálint szerint véget ért a Botka-korszak Szegeden, a Jobbik a vádlottak azonnali lemondását és a közgyűlés feloszlatását követeli, a Fidesz minden jogi és politikai eszközt bevet a szegedi közélet megtisztításáért. Tovább »

Robbanhat a szegedi parkolási botrány: hat fő ellen emeltek vádat, közöttük Solymos László, Mózes Ervin és Kalmár Gábor

2016. augusztus 3., szerda · 34 hozzászólás

parkolojegyes_tabla02kf

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt hat személlyel szemben, akik a 2008 és 2012 között ingyenesen és jogellenesen juttatott parkoló bérletekkel okoztak vagyoni hátrányt Szeged Megyei Jogú Városának, illetve a városi tulajdonban álló parkolócégnek. Hárman az önkormányzat részéről jártak el – korábban a Jobbik Solymos László alpolgármester, Mózes Ervin címzetes főjegyző és Kalmár Gábor polgármesteri kabinetfőnök érintettségéről tett fel kérdéseket. Szanka Ferenc, a főügyészség sajtószóvivője kérdésünkre annyit árulhatott el a konkrét nevek említése nélkül: a három önkormányzati személy között van alpolgármester, polgármesteri kabinetvezető és címzetes főjegyző is.
Tovább »

Botrány és rendőri intézkedés kísérte a beléptetőrendszer bontását a Mars téri piacon + FOTÓK

2016. május 11., szerda · 11 hozzászólás

mars_ter_kapubontas03_gs

Leszerelték a jegyautomatát, a belépőkártyát ellenőrző berendezést, és több elemét elvágták a parkolórendszernek a Mars téri piacon, mindezt az üzemeltető szerint jogtalanul, ezért feljelentést tettek rongálás miatt. A piac vezetője viszont állítja, az ő tulajdonukat képezik az eszközök, így joguk volt hozzá, és hamarosan új, modernebb rendszer fog működni. A bontások a hét elején kezdődtek, és kedden este a vásártér zárása után folytatódtak rendőri intézkedéssel fűszerezve. Tovább »

Botka László makói elnökhelyettese is kapott ingyenes szegedi parkolóbérletet

2016. május 5., csütörtök · 52 hozzászólás

parkolojegyes_tabla02kf

Háromról hatra növekedett a szegedi parkolóbérletek ügyében folyó nyomozás gyanúsítottainak száma – jelentette be Szabó Bálint jogász, aki egyúttal felszólította Gazdag János makói politikust, fizesse be a szegedi önkormányzat kasszájába a 2010 előtt jogtalanul felvett bérletek árát. Tovább »

Türelmesebb a hibázó autósokkal a SZEPARK – Akár a pótdíjat is megúszhatjuk

2016. május 3., kedd · Egy hozzászólás

szepark_gs

Változtatott az eddigi gyakorlaton a Szegedi Közlekedési Kft., ezentúl megúszhatja a pótdíjat az, aki egy betűt vagy számjegyet elír mobilparkoláskor, vagy ha ugyanabban a percben rendelte meg a szolgáltatást, mint amikor megkapta a mikuláscsomagot. Igaz, eljárási díjat ilyenkor is fizetnie kell a panaszosnak, de az töredéke a büntetésnek. Majó-Petri Zoltán ügyvezető arról tájékoztatott, hogy a békéltető testületek ide vonatkozó döntéseit vették alapul, a cél, hogy ésszerűen és egyben életszerűen rendezzék az ügyfélpanaszokat. Tovább »

Csak áprilisban lépne hatályba a parkolási rendelet türelmi idővel kapcsolatos módosítása

2016. március 7., hétfő · Hozzászólok

A Magyar Autóklub szerint csak április 3-án lépne hatályba az a módosítás, amellyel a Fővárosi Közgyűlés eltörölte a parkolási rendelet ötperces türelmi idővel kapcsolatos rendelkezését, de a főpolgármester hétfői nyilatkozata alapján várható, hogy még a hatályba lépés előtt korrigálják a vitatott szabályozást. Tovább »

Önkényesen alakítanak ki parkolókat Szegeden zöldterület-rongálással + FOTÓK

2016. február 4., csütörtök · 5 hozzászólás

beke_utca_parkolas005kf

Tudja hogyan lehet ingyen parkolni Szegeden fizető zónában? – Egyre több ingatlantulajdonos igencsak kreatív megoldást választott, felállnak a padkára a zöldsávra, vagy egyszerűen parkolóhelyet építenek burkolattal az úttest és a járda közötti közterületre, s oda állnak kocsijukkal, hogy ne kelljen fizetniük. Ezzel azonban több szabályt is megsértenek és bírságra számíthatnak – hívta fel a figyelmet Marovszki Béla, a környezetgazdálkodási cég útügyi csoportvezetője. Tovább »

Következő oldal »