Újra kell gondolni Szeged közlekedését

2016. szeptember 21., szerda · 10 hozzászólás

harmadik_hid16_gs

A városfejlesztésről, a harmadik hídról, a közlekedési koncepciókról is beszélni fog Schulcz Péter építész következő előadásán. A megyei építészkamara elnöke még egy negyedik, gyalogosok és kerékpárosok számára fenntartott hidat sem látna kihasználatlannak. Tovább »

Macska-egér harc az utcákon: átverhető-e hamis mikuláscsomaggal a parkolóőr?

2016. szeptember 19., hétfő · Hozzászólok

parkolasi_birsag001kf

Régi-új trükközéssel találkozott olvasónk, egy autós parkolójegy helyett mikuláscsomagot rakott a szélvédőjére. Utánajártunk, hogy működik-e a sajátos “spórolási módszer”. Tovább »

„Okosodik” Szeged – készpénzmentes szolgáltatásokat vezetnek be

2016. szeptember 15., csütörtök · 8 hozzászólás

smart_city_sajttaj002kf

Jó hír azoknak, akiket bosszant, hogy gyerekük menzáját csak hosszas sorban állás árán fizethetik be minden hónapban, vagy épp nincs náluk készpénz, de vonaljegyet, bérletet vennének, netán inkább e-bankon keresztül fizetnék a távhőszámlát és nem csekkekkel rohangálnának a postára, Szeged ugyanis „okosodik”. A Smart City koncepción belül több szolgáltatást is készpénzmentessé tesznek, erről a jövő pénteki közgyűlésen szavazhatnak a képviselők. Tovább »

„Elmagányosodtak” a SZEPARK-os ellenőrök – technikai fejlesztés áll a háttérben

2016. szeptember 8., csütörtök · 8 hozzászólás

szepark01_gs

Míg korábban kettesével járták Szeged utcáit a SZEPARK munkatársai, addig mostanában egyedül ellenőrzik, vajon van-e érvényes jegy a gépjárművek szélvédője mögé biggyesztve, illetve váltott-e mobil parkolójegyet. Utánajártunk, s kiderült, technikai fejlesztés áll a háttérben, immár nem kamerával rögzítik a látottakat az ellenőrök, és már a büntetést sem kézzel írják meg. Tovább »

Parkolási botrány: a vádlott önkormányzati szereplők és Botka László lemondását követelik

2016. augusztus 3., szerda · 66 hozzászólás

szabo_balint_sajttaj_parkolo01_gs

Szabó Bálint szerint véget ért a Botka-korszak Szegeden, a Jobbik a vádlottak azonnali lemondását és a közgyűlés feloszlatását követeli, a Fidesz minden jogi és politikai eszközt bevet a szegedi közélet megtisztításáért. Tovább »

Robbanhat a szegedi parkolási botrány: hat fő ellen emeltek vádat, közöttük Solymos László, Mózes Ervin és Kalmár Gábor

2016. augusztus 3., szerda · 34 hozzászólás

parkolojegyes_tabla02kf

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt hat személlyel szemben, akik a 2008 és 2012 között ingyenesen és jogellenesen juttatott parkoló bérletekkel okoztak vagyoni hátrányt Szeged Megyei Jogú Városának, illetve a városi tulajdonban álló parkolócégnek. Hárman az önkormányzat részéről jártak el – korábban a Jobbik Solymos László alpolgármester, Mózes Ervin címzetes főjegyző és Kalmár Gábor polgármesteri kabinetfőnök érintettségéről tett fel kérdéseket. Szanka Ferenc, a főügyészség sajtószóvivője kérdésünkre annyit árulhatott el a konkrét nevek említése nélkül: a három önkormányzati személy között van alpolgármester, polgármesteri kabinetvezető és címzetes főjegyző is.
Tovább »

Következő oldal »