Október végéig kiépül a kamerarendszer a bordányi temetőben

2016. október 11., kedd · Hozzászólok

bordany

Bordány Nagyközség Önkormányzatának képviselő-testülete még nyáron döntött úgy, hogy az időszakosan előforduló sírlopások, vagy rongálások megelőzése érdekében egy több kamerából álló rendszert épít ki a bordányi temetőben. A tervezési és előkészítési szakasz lezárult, a tényleges munkálatok pedig már múlt héten megkezdődtek. Tovább »

A helyi Jobbik nem akarja, hogy vádlottak képviseljék Szegedet (FRISSÍTVE)

2016. október 7., péntek · 28 hozzászólás

racz_tibor_sajtotajekoztato01kf

A párt felháborítónak tartja, hogy az október hatodikai megemlékezésen Szegedet két olyan személy képviselte, akik a parkolási botrányban érintettek: vádlottak a hűtlen kezelési ügyben. Ismételten arra szólították fel Solymost, Kalmárt és Mózest, hogy az eljárás idejére vonuljanak háttérbe. A polgármesteri kabinet viszont nem tudja hová tenni a Jobbik felháborodását. Tovább »

Újra kell gondolni Szeged közlekedését

2016. szeptember 21., szerda · 10 hozzászólás

harmadik_hid16_gs

A városfejlesztésről, a harmadik hídról, a közlekedési koncepciókról is beszélni fog Schulcz Péter építész következő előadásán. A megyei építészkamara elnöke még egy negyedik, gyalogosok és kerékpárosok számára fenntartott hidat sem látna kihasználatlannak. Tovább »

Macska-egér harc az utcákon: átverhető-e hamis mikuláscsomaggal a parkolóőr?

2016. szeptember 19., hétfő · Hozzászólok

parkolasi_birsag001kf

Régi-új trükközéssel találkozott olvasónk, egy autós parkolójegy helyett mikuláscsomagot rakott a szélvédőjére. Utánajártunk, hogy működik-e a sajátos “spórolási módszer”. Tovább »

„Okosodik” Szeged – készpénzmentes szolgáltatásokat vezetnek be

2016. szeptember 15., csütörtök · 8 hozzászólás

smart_city_sajttaj002kf

Jó hír azoknak, akiket bosszant, hogy gyerekük menzáját csak hosszas sorban állás árán fizethetik be minden hónapban, vagy épp nincs náluk készpénz, de vonaljegyet, bérletet vennének, netán inkább e-bankon keresztül fizetnék a távhőszámlát és nem csekkekkel rohangálnának a postára, Szeged ugyanis „okosodik”. A Smart City koncepción belül több szolgáltatást is készpénzmentessé tesznek, erről a jövő pénteki közgyűlésen szavazhatnak a képviselők. Tovább »

„Elmagányosodtak” a SZEPARK-os ellenőrök – technikai fejlesztés áll a háttérben

2016. szeptember 8., csütörtök · 8 hozzászólás

szepark01_gs

Míg korábban kettesével járták Szeged utcáit a SZEPARK munkatársai, addig mostanában egyedül ellenőrzik, vajon van-e érvényes jegy a gépjárművek szélvédője mögé biggyesztve, illetve váltott-e mobil parkolójegyet. Utánajártunk, s kiderült, technikai fejlesztés áll a háttérben, immár nem kamerával rögzítik a látottakat az ellenőrök, és már a büntetést sem kézzel írják meg. Tovább »

Következő oldal »