Nem tárgyalta a bizottság a Jobbik napi parkolójegy-javaslatát

2017. szeptember 21., csütörtök · Egy hozzászólás

Napijegyes parkolási lehetőséget szeretne a Jobbik helyi szervezete ismét bevezetni Szegeden, a városüzemeltetési bizottság azonban nem vette napirendre az indítványt. A pénteki közgyűlésen a párt nem fogja támogatni a költségvetés módosítását sem – közölte Tóth Péter. Tovább »

„Sarcoló automatává” keresztelték át a szegedi parkoló automatákat (FRISSÍTVE)

2017. augusztus 8., kedd · 31 hozzászólás

szabo_balint_parkolo_gs (4)

Míg országosan a „Fizessenek a gazdagok!” szlogennel kampányol Botka László, addig Szegeden speciális mondása van az MSZP-s városvezetőnek: „Fizessenek a szegediek!” – szögezte le Szabó Bálint sajtótájékoztatóján. Azt is közölte a jogász, hogy kezdeményezik a közgyűlési frakcióknál, hogy újra vezessék be a napi parkolójegyet. Tovább »

Bosszankodnak a szegediek – naponta több automatát is javítgatni kell

2017. augusztus 7., hétfő · 47 hozzászólás

cof

Mivel a Szegeden kihelyezett 136 automatát külön-külön számítógépként kell felfogni, napi szinten várható, hogy néhány berendezéssel gondok akadnak – mondja Majó-Petri Zoltán, az SZKT ügyvezetője. Egy automatát már áthelyeztek lakossági kérésre, és még több ilyenre lehet példa. Tovább »

A szabálytalan parkolástól az utcai italozásig – ezekben az ügyekben lépnének az odesszaiak

2017. július 5., szerda · Egy hozzászólás

odessza_tm006

A város legrégebbi lakótelepén jártunk. Az odesszaiak lakásukat, házukat, utcáikat érintő problémákkal keresték meg a SZEGEDma hírportált. Lapunk nemcsak a panaszosokat szólaltatta meg, hanem az illetékes személyeket, cégeket is. Az egyik utca vízelvezetésének megoldására ígéretet tett az körzet képviselője, a parkolási nehézségek és a hajléktalankérdés viszont úgy tűnik, hogy még téma marad egy ideig. Kiderült, a zöld város projekt odesszai része – ha késéssel is -, de jövőre elindul. Tovább »

Elfelejthetjük az elavult parkolójegyet – Egy hét múlva lép életbe az új rendszer Szegeden

2017. május 30., kedd · 7 hozzászólás

parkoloorak_telepitese007kf

Az összes parkolóautomata a helyén, az SZKT gőzerővel készül a pünkösd utáni átállásra. A hétvégén a város ötszáz parkolótábláját is átmatricázzák vagy letakarják, és – ha az informatikai rendszer is feláll – akár már szombat délután is válthatunk parkolójegyet kedd reggelre. Tovább »

Szerelik az automatákat – készül az átállásra az SZKT + FOTÓK

2017. május 25., csütörtök · 17 hozzászólás

parkoloorak_telepitese008kf

Átlagosan 15-20 perc alatt telepítenek egy parkolóautomatát a gyorsteszttel együtt, s várhatóan június 6-án életbe is lép az új rendszer. A papír parkolószelvényeket onnantól nem lehet majd használni, de az év végéig visszaváltják azokat. Tovább »

A szegedi parkolóbotrányról a Parlamentben: egy mező, ahol a börtön a végállomás?

2017. május 8., hétfő · 17 hozzászólás

botka_laszlo04_gs

Hamarosan kiderülhet, hogyan lehetett felkerülni Botka VIP-listájára, hogyan történhetett meg, hogy a városvezetésnek kedves gazdagoknak a parkolásért sem kellett fizetniük – hangzott el. Tovább »

Megszűnik a matrica, jön az „e-bérlet” Szegeden

2016. december 19., hétfő · 2 hozzászólás

parkolojegyes_tabla02kf

Már nem kell összeragasztgatni az autók szélvédőjét a helyi parkolóbérletekkel, virtuális, azaz „e-bérletet” vezettek be Szegeden, amit januártól átutalással is ki lehet fizetni. Idén nagyjából 5000 bérletet értékesített az SZKT, ezek 40%-át a lakosság körében. Tovább »

SZMSZ-sértés balról, kivonulás jobbról – a balhés évzáró közgyűlés ellenzéki szemmel

2016. december 17., szombat · 4 hozzászólás

varosi_kozgyules001kf

Nem okozott meglepetést a 2016-os esztendő utolsó közgyűlése az ellenzéki képviselőknek, portálunknak arról nyilatkoztak többek között, már megszokták, hogy a városvezetés a saját szabályait is áthágja, ha az szolgálja a céljait, mint ahogy az sem újdonság, hogy egy ellenzéki képviselőnek még csak jó ötlete sem lehet, csakis a baloldalnak. Tovább »

Ellenzi a jogi bizottság, hogy ingyen parkolhassanak a zöld rendszámos autók Szegeden

2016. december 12., hétfő · 7 hozzászólás

jogi_bizottsagi_ules03_gs

A közgyűlés elé kerülő előterjesztések egy részét szokás szerint a jogi bizottság tárgyalta elsőként hétfőn reggel. Az ülésen csak a jobbikos Tóth Péter indítványai kapcsán alakult ki kisebb vita, a többség végül nem támogatta egyik javaslatot sem. Tovább »

A szegedi Jobbik ingyenes parkolást szeretne a zöld rendszámos autóknak

2016. december 9., péntek · 3 hozzászólás

demasz_sajttaj009kf

A párt szerint ezzel az intézkedéssel lehetne bátorítani a környezetbarát gépjárművek vásárlására a szegedieket. Több megyei jogú város és a főváros is már hozott arról döntést, hogy a zöld rendszámos autók ingyen parkolhatnak. Tovább »

Csütörtökön közmeghallgatást tartanak Szegeden

2016. november 22., kedd · 7 hozzászólás

kozmeghallgatas08kf

A lakosság általi észrevételekkel és közérdekű kérdésekkel együtt hat napirendi pontja lesz a csütörtöki közmeghallgatásnak. Szó esik majd az Etelka sorra tervezett fedett uszodáról, míg a KDNP-s Haág Zalán javaslatára a tömegközlekedés átszervezéséről és a parkolási rendszer modernizálásáról is. Tovább »

A padkán akadt fenn a jogi bizottság

2016. november 8., kedd · 3 hozzászólás

jogbiz

Ellehetetlenítené a parkolást és egyben megbénítaná a közlekedést Szeged több városrészében, ha a jövőben büntetnék azt, aki az út melletti hetven centiméteres, úgynevezett biztonsági sávnak számító közhasználatú zöldterületre lehúzódva parkol – erről folyt a legtovább a vita a jogi bizottság ülésén. Tovább »

Október végéig kiépül a kamerarendszer a bordányi temetőben

2016. október 11., kedd · Hozzászólok

bordany

Bordány Nagyközség Önkormányzatának képviselő-testülete még nyáron döntött úgy, hogy az időszakosan előforduló sírlopások, vagy rongálások megelőzése érdekében egy több kamerából álló rendszert épít ki a bordányi temetőben. A tervezési és előkészítési szakasz lezárult, a tényleges munkálatok pedig már múlt héten megkezdődtek. Tovább »

A helyi Jobbik nem akarja, hogy vádlottak képviseljék Szegedet (FRISSÍTVE)

2016. október 7., péntek · 28 hozzászólás

racz_tibor_sajtotajekoztato01kf

A párt felháborítónak tartja, hogy az október hatodikai megemlékezésen Szegedet két olyan személy képviselte, akik a parkolási botrányban érintettek: vádlottak a hűtlen kezelési ügyben. Ismételten arra szólították fel Solymost, Kalmárt és Mózest, hogy az eljárás idejére vonuljanak háttérbe. A polgármesteri kabinet viszont nem tudja hová tenni a Jobbik felháborodását. Tovább »

Újra kell gondolni Szeged közlekedését

2016. szeptember 21., szerda · 10 hozzászólás

harmadik_hid16_gs

A városfejlesztésről, a harmadik hídról, a közlekedési koncepciókról is beszélni fog Schulcz Péter építész következő előadásán. A megyei építészkamara elnöke még egy negyedik, gyalogosok és kerékpárosok számára fenntartott hidat sem látna kihasználatlannak. Tovább »

Macska-egér harc az utcákon: átverhető-e hamis mikuláscsomaggal a parkolóőr?

2016. szeptember 19., hétfő · Hozzászólok

parkolasi_birsag001kf

Régi-új trükközéssel találkozott olvasónk, egy autós parkolójegy helyett mikuláscsomagot rakott a szélvédőjére. Utánajártunk, hogy működik-e a sajátos “spórolási módszer”. Tovább »

„Okosodik” Szeged – készpénzmentes szolgáltatásokat vezetnek be

2016. szeptember 15., csütörtök · 8 hozzászólás

smart_city_sajttaj002kf

Jó hír azoknak, akiket bosszant, hogy gyerekük menzáját csak hosszas sorban állás árán fizethetik be minden hónapban, vagy épp nincs náluk készpénz, de vonaljegyet, bérletet vennének, netán inkább e-bankon keresztül fizetnék a távhőszámlát és nem csekkekkel rohangálnának a postára, Szeged ugyanis „okosodik”. A Smart City koncepción belül több szolgáltatást is készpénzmentessé tesznek, erről a jövő pénteki közgyűlésen szavazhatnak a képviselők. Tovább »

„Elmagányosodtak” a SZEPARK-os ellenőrök – technikai fejlesztés áll a háttérben

2016. szeptember 8., csütörtök · 8 hozzászólás

szepark01_gs

Míg korábban kettesével járták Szeged utcáit a SZEPARK munkatársai, addig mostanában egyedül ellenőrzik, vajon van-e érvényes jegy a gépjárművek szélvédője mögé biggyesztve, illetve váltott-e mobil parkolójegyet. Utánajártunk, s kiderült, technikai fejlesztés áll a háttérben, immár nem kamerával rögzítik a látottakat az ellenőrök, és már a büntetést sem kézzel írják meg. Tovább »

Parkolási botrány: a vádlott önkormányzati szereplők és Botka László lemondását követelik

2016. augusztus 3., szerda · 79 hozzászólás

szabo_balint_sajttaj_parkolo01_gs

Szabó Bálint szerint véget ért a Botka-korszak Szegeden, a Jobbik a vádlottak azonnali lemondását és a közgyűlés feloszlatását követeli, a Fidesz minden jogi és politikai eszközt bevet a szegedi közélet megtisztításáért. Tovább »

Robbanhat a szegedi parkolási botrány: hat fő ellen emeltek vádat, közöttük Solymos László, Mózes Ervin és Kalmár Gábor

2016. augusztus 3., szerda · 34 hozzászólás

parkolojegyes_tabla02kf

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt hat személlyel szemben, akik a 2008 és 2012 között ingyenesen és jogellenesen juttatott parkoló bérletekkel okoztak vagyoni hátrányt Szeged Megyei Jogú Városának, illetve a városi tulajdonban álló parkolócégnek. Hárman az önkormányzat részéről jártak el – korábban a Jobbik Solymos László alpolgármester, Mózes Ervin címzetes főjegyző és Kalmár Gábor polgármesteri kabinetfőnök érintettségéről tett fel kérdéseket. Szanka Ferenc, a főügyészség sajtószóvivője kérdésünkre annyit árulhatott el a konkrét nevek említése nélkül: a három önkormányzati személy között van alpolgármester, polgármesteri kabinetvezető és címzetes főjegyző is.
Tovább »

Botrány és rendőri intézkedés kísérte a beléptetőrendszer bontását a Mars téri piacon + FOTÓK

2016. május 11., szerda · 11 hozzászólás

mars_ter_kapubontas03_gs

Leszerelték a jegyautomatát, a belépőkártyát ellenőrző berendezést, és több elemét elvágták a parkolórendszernek a Mars téri piacon, mindezt az üzemeltető szerint jogtalanul, ezért feljelentést tettek rongálás miatt. A piac vezetője viszont állítja, az ő tulajdonukat képezik az eszközök, így joguk volt hozzá, és hamarosan új, modernebb rendszer fog működni. A bontások a hét elején kezdődtek, és kedden este a vásártér zárása után folytatódtak rendőri intézkedéssel fűszerezve. Tovább »

Botka László makói elnökhelyettese is kapott ingyenes szegedi parkolóbérletet

2016. május 5., csütörtök · 52 hozzászólás

parkolojegyes_tabla02kf

Háromról hatra növekedett a szegedi parkolóbérletek ügyében folyó nyomozás gyanúsítottainak száma – jelentette be Szabó Bálint jogász, aki egyúttal felszólította Gazdag János makói politikust, fizesse be a szegedi önkormányzat kasszájába a 2010 előtt jogtalanul felvett bérletek árát. Tovább »

Türelmesebb a hibázó autósokkal a SZEPARK – Akár a pótdíjat is megúszhatjuk

2016. május 3., kedd · Egy hozzászólás

szepark_gs

Változtatott az eddigi gyakorlaton a Szegedi Közlekedési Kft., ezentúl megúszhatja a pótdíjat az, aki egy betűt vagy számjegyet elír mobilparkoláskor, vagy ha ugyanabban a percben rendelte meg a szolgáltatást, mint amikor megkapta a mikuláscsomagot. Igaz, eljárási díjat ilyenkor is fizetnie kell a panaszosnak, de az töredéke a büntetésnek. Majó-Petri Zoltán ügyvezető arról tájékoztatott, hogy a békéltető testületek ide vonatkozó döntéseit vették alapul, a cél, hogy ésszerűen és egyben életszerűen rendezzék az ügyfélpanaszokat. Tovább »

Csak áprilisban lépne hatályba a parkolási rendelet türelmi idővel kapcsolatos módosítása

2016. március 7., hétfő · Hozzászólok

A Magyar Autóklub szerint csak április 3-án lépne hatályba az a módosítás, amellyel a Fővárosi Közgyűlés eltörölte a parkolási rendelet ötperces türelmi idővel kapcsolatos rendelkezését, de a főpolgármester hétfői nyilatkozata alapján várható, hogy még a hatályba lépés előtt korrigálják a vitatott szabályozást. Tovább »

Önkényesen alakítanak ki parkolókat Szegeden zöldterület-rongálással + FOTÓK

2016. február 4., csütörtök · 5 hozzászólás

beke_utca_parkolas005kf

Tudja hogyan lehet ingyen parkolni Szegeden fizető zónában? – Egyre több ingatlantulajdonos igencsak kreatív megoldást választott, felállnak a padkára a zöldsávra, vagy egyszerűen parkolóhelyet építenek burkolattal az úttest és a járda közötti közterületre, s oda állnak kocsijukkal, hogy ne kelljen fizetniük. Ezzel azonban több szabályt is megsértenek és bírságra számíthatnak – hívta fel a figyelmet Marovszki Béla, a környezetgazdálkodási cég útügyi csoportvezetője. Tovább »

Nógrádi Tibor: Botka álljon elő a farbával a parkolási botrányban! – Nyilvánosak a listák (FRISSÍTVE)

2015. december 11., péntek · 81 hozzászólás

parkolas01a

A gyanú árnyéka vetül a városházára, azonnal nyilvánossá kell tenni minden listát, és elárulni, ki milyen jogcímen kapott 2013 előtt ingyenes parkolóbérletet – szögezi le a szegedi Fidesz elnök-frakcióvezetője. Az önkormányzat később közzétette a kedvezményezettek listáját. Tovább »

Szabó Bálint: A torony alatt dőlt el kézi vezérléssel, ki kerül a parkolási VIP-listára (FRISSÍTVE)

2015. december 11., péntek · 34 hozzászólás

szabo_balint_sajttaj003kf

Közérdekű adatigénylés címén szeretett volna hozzájutni a 316-318 főt tartalmazó VIP-es parkolóbérlet listához egy szegedi jogász. Szabó Bálintot a városházára irányították az SZKT-tól, ahol azonban pénteken ügyfélfogadás, így nem kapta meg a listát és a kabinetvezetővel sem tudott beszélni. Az jogász információi szerint a torony alatt dőlt el, hogy ki kerülhet fel a VIP-listára, melyről a polgármesteri kabinet e-mailben tájékoztatta időszakosan az önkormányzati fenntartású közlekedési társaságot. Az önkormányzat közzé tette a kedvezményezettek listáját. Tovább »

„14 ezer forintot fizettem férjemmel a parkolásért” – így állhatunk meg gépkocsival a klinikáknál

2015. július 29., szerda · 5 hozzászólás

klinikaparkolo03_gs

2015. március 16-ától új parkolási rendet vezettek be SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ „B” Klinika Parkjában. Kíváncsiak voltunk az új szabályozással kapcsolatos tapasztalatokra. Tovább »

Belvárosi revitalizációs programot sürget a Tisza Lajos Közéleti Egyesület

2015. január 12., hétfő · 4 hozzászólás

A parkolási rend megváltoztatása a belváros kiürüléséhez vezethet – emelte ki Botka Lászlónak címzett nyílt levelében a Tisza Lajos Közéleti Egyesület. Pénzbehajtás helyett a belváros revitalizációs programjának megalkotását sürgeti. Tovább »

Következő oldal »