Sport

Labdarúgás: döntőben az Ásotthalom + FOTÓK

Labdarúgás: döntőben az Ásotthalom + FOTÓK

2015. május 20., szerda
Labdarúgás: döntőben az Ásotthalom + FOTÓK
morahalom_asotthalom26_gs

Idegenben nyert meg a homokháti rangadót az Ásotthalom, amely legyőzte a Mórahalmot, és ezzel bejutott a Csongrád megyei Magyar Kupa döntőjébe.

A döntőbe, és ezzel együtt az országos főtáblára való jutás volt a tét a SZEGEDma.hu Csongrád megyei Magyar Kupa elődöntőjében, ahol homokháti derbit rendeztek, hiszen az Ásotthalom látogatott Mórahalomra. Nem "kóstolgatták" egymást a felek, rögtön egymásnak estek. Az első nagyobb lehetőségre a 10. percig kellett várni, ekkor egy jó 25 méteres szabadrúgást egyből kapura tűzött

Mihalkó

, akinek életerős lökete a bal kapufát találta telibe. A vendégek kontrái rendre veszélyt hordoztak magukban, a Mórahalom pedig nem tudta átjátszani az ásotthalmi védelmet, amely a pontrúgásoknál is jól koncentrált, ezekből sem tudott veszélyeztetni a hazai együttes. Úgy tűnt, ezen a napon el van átkozva az Ásotthalom, mert az első fél óra végén újabb két alkalommal találták el a kapufát, szerencséje volt a Mórahalomnak, hogy nem került hátrányba. Azonban három perccel a félidő vége előtt mégis megszerezte az Ásotthalom a vezetést, három kapufa után már

Czirják

hálójában kötött ki,

Baji

szerzett labdát

Magyartól

a hazaiak térfelén, és begyalogolt vele a tizenhatosra, majd a mórahalmi kapus mellett előnyhöz juttatta a vendégeket a szünetre. A félidőben mindhárom cserepadon helyet foglaló játékosát bevetette Magyar György,

Zámbori

,

Tóth Lukács

és

Gonda Attila

is kifutott a pályára a második 45 percre. Azonban ez sem hozott változást a játék képében, nem tudott tartósan ellenfele fölé nőni a Mórahalom, ellenben Mihalkó egy roppant szemfüles találattal, a saját térfeléről ívelt a kint álló Czirják fölött a hazai kapuba, ezzel már kettőre növelte az Ásotthalom előnyét hét perccel a szünet után. Fél órával a vége előtt 10 emberre fogyatkozott

Kószó László

együttese,

Pálfi

addig reklamálta sárgáját, amíg

Brezovai

a pirosat is felmutatta neki, ezzel pedig megnyílt az esély a Mórahalom előtt. Viszont mindössze 10 percet töltött emberhátrányban az Ásotthalom, ez alatt időszak alatt sem tudott betalálni a Mórahalom, Zámbori pedig egy megakasztott kontra után megkapta második sárgáját is, így tíz a tíz ellen folytatták a csapatok. Az idő múlásával egyre csökkent a hazaiak esélye, nem sikerült a szépítés sem, a vendégek védelme továbbra is jól működött, és nagy bravúrra nem is volt szükség

Ábrahám Tamástól

a meccs folyamán. Baji Renátóék kontrái azonban ültek a meccs végén is, az utolsó pillanatokban egy ilyen akció végén a középen érkező

Hatvanit

elsodorta Czirják a büntetőterületen belül, amiért büntetőt ítélt Brezovai játékvezető, és kiállította Czirjákot. Magyar György azonban nem cserélt, hanem a játékos-edző vette fel a kapusmezt, így alkalmi kapussá vált: a büntetőt pedig remek megérzéssel hárította Magyar György, bár a játékmesterrel valószínűleg nem a kapuban találkozhatunk majd legközelebb a pályán. Ezzel nem sikerült zsinórban a negyedik évben a döntőig menetelnie a Mórahalomnak, amely elvesztette a homokháti derbit, és az Ásotthalom nagyon koncentrált játékkal idegenbeli győzelmét követően eljutott a sorozat döntőjéig, ahol az FK Szeged felett büntetőkkel diadalmaskodó Hódmezővásárhelyi FC lesz az ellenfele. A két együttes újabb összecsapására nem kell sokat várni, hiszen szombaton újra, ugyanilyen leosztásban rendezik meg a homokháti rangadót, csak akkor bajnoki pontokért küzdenek majd a felek május 23-án, 17:30-tól.

Mórahalom, 300 néző
2015. május 20., 18.00
Mórahalom VSE
Ásotthalom TE
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Brezovai Zoltán • Asszisztens: Lászlai Róbert, Böszörményi Sándor
0
-
2

SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa elődöntő:

Mórahalom VSE - Ásotthalom TE 0 - 2 (0-1)

Mórahalom, 300 néző. Vezeti: Brezovai Zoltán (Lászlai Róbert, Böszörményi Sándor).

Mórahalom:

Czirják - Bokányi (Gonda - a szünetben), Szücs, Kothencz P. (Zámbori - a szünetben), Márki, Szalma, Zsoldos (Tóth L. - a szünetben), Magyar, Vojnic-Zelic, K. Tóth, Szőke.

Játékos-edző:

Magyar György.

Ásotthalom:

Ábrahám - Németh P., Rencsár, Vastagh, Somlyai, Grósz (Kiszner - a szünetben), Pálfi, Kothencz L. (Török, 83'), Csáki, Mihalkó (Hatvani, 77'), Baji.

Vezetőedző:

Kószó László.

Gólszerzők:

Baji (42'), Mihalkó (52')

Sárga lap:

Márki (55'), Zámbori (65'), Magyar (85') ill. Baji (55'), Csáki (56')

Kiállítva:

Zámbori (71'), Czirják (90') ill. Pálfi (60') Magyar György:

"Hiányzott a frissesség a társaságból, az Ásotthalom pedig nagyon jól lezárta a területeket az első félidőben. Az eladott labdámból gólt kaptunk a kontrából, onnantól kezdve pedig még inkább az Ásotthalom kezére játszott a taktikánk.Nem bírtuk kihasználni a lehetőségeinket, bár igazából sok nem is volt. Az Ásotthalom remekül játszotta azt, amit begyakoroltak, megérdemelt ásotthalmi siker született. Annyiból tanulságos meccs volt, hogy láttuk, hogy az Ásotthalom mit akar játszani, viszont ők nem tudták meg, hogy mi mit játszunk, mert a mai játékunk egy nulla volt."

Kószó László:

"Nagyon küzdelmes meccs volt, az első 10 perc után kicsit megzavarodtunk, és a Mórahalom átvette a játék irányítását. Ott kicsit féltem, hogy gólt tudnak szerezni, de két hatalmas helyzetük után nekünk újabb két hatalmas kapufánk volt. A második félidőben akaratban felülmúltuk a Mórahalmot."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+1'
Ez a meccs vége, lefújja Brezovai, az Ásotthalom egy remek mérkőzésen megnyeri a homokháti derbit, és bejut a Magyar kupa döntőjébe!
90+1'
KIMARAD! Magyar megfogja Baji büntetőjét, a bal alsóba lőtte volna, de Magyar megérezte a sarkot, és hárított.
90'
Sőt, Czirjákot kiállították, így és mivel már cserélt hármat a Mórahalom, mezőnyjátékosnak kell a kapuba állnia: Magyar védi majd a büntetőt.
90'
TIZENEGYES! Egy villámgyors kontrát vitt végig az Ásotthalom, majd a jobb oldali beadásnál Czirják buktatta az ásotthalmi csatárt a tizenhatoson belül, büntető a vendégeknek!
88'
Baji viharzott el a bal szélen, majd középre húzott, és a tizenhatos vonaláról lőtt kapura, de centiket tévedett, és fölé szállt lövése. Innen már nehéz elképzelni, hogy ne az Ásotthalom jutna tovább.
85'
Magyar kap sárgát, miután a félpályánál faultolja Bajit.
83'
Ismét cserél az Ásotthalom: Török váltja Kothencz Leventét.
80'
Megy, próbálkozik, darál rendületlenül a Mórahalom, de igazán veszélyes akciót nem tudnak kialakítani, a vendégek védelme remekül hárítja próbálkozásaikat.
77'
Cserél az Ásotthalom: Mihalkó hagyja el a vendégszurkolók vastapsa mellett, őt Hatvani váltja.
74'
Egy jobb oldali szögletet Magyar csúsztatott tovább, de Vojnic-Zelic kevéssel lekésett a labdáról, majd kivágta a vendég védelem a labdát.
71'
PIROS EZ IS! Zámbori megkapja második sárgáját, miután megállít egy induló ásotthalmi kontrát még az ellenfél térfelén, így 10 a 10 ellen folytatják a felek.
70'
Szalma indul meg a bal oldalon, de hiába ível remekül középre, két mórahalmi is lekésik a beadásról.
68'
Egy gyors jobb oldali kontra végén Csáki centerez, de Baji kevéssel lemarad a bal oldalon, remekül játszotta ezt most végig az Ásotthalom.
65'
Zámbori kap lapot a hazaiaktól, aki keményen megállította a meginduló Mihalkót a mórahalmi térfél közepén.
64'
Emberhátrányban is az Ásotthalom kerül helyzetbe: egy bal oldali beadásra a hosszún Csáki érkezik, aki a földre lövi a labdát, de elkerüli lövésre a rövid sarkot. Egyelőre emberelőnyével sem tud élni a Mórahalom.
60'
PIROS LAP! Abszolút nem volt benne a mérkőzésben, de Pálfi kiáll, miután egy félpályánál elkövetett fault után kap sárgát, majd addig reklamál, amíg felmutatja a pirosat is neki Brezovai, 10 emberrel a folytatásban az Ásotthalom.
56'
Csáki is besárgul, miután jócskán megkésett ütemben csúszik oda Márkinak.
55'
Baji akasztja Márkit a félpályánál, a mórahalmi felpattan, és számon kéri ezt ellenfelén: végül mindketten sárgát kapnak.
52'
GÓÓÓÓÓL! DE MÉG MEKKORA GÓL! Mihalkó a saját térfeléről íveli kapura, a kint álló Czirják nem ér vissza a kapujába, így behullik a labda, remek meglátással szerez gólt, és növeli kettőre az Ásotthalom előnyét Mihalkó!
46'
A szünetben hármat is cserélt a Mórahalom, ezzel az összes, a kispadon helyet foglaló mezőnyjátékosát bedobta Magyar György: Gonda, Tóth Lukács és Zámbori érkezett a hazaiaknál Zsoldos, Kothencz és Bokányi helyére, míg az Ásotthalomnál Kiszner jött ki a szünet után Grószt váltva.
46'
Folytatódik a mérkőzés.
SZÜNET
45'
Vége az első félidőnek, nem hosszabbít a játékvezető, Baji góljával a veszélyesebben játszó Ásotthalom vezet az egyelőre indiszponáltan futballozó Mórahalom otthonában a szünetben.
42'
GÓÓÓÓL! Vezet az Ásotthalom! Mihalkó szerzett labdát a Mórahalom térfelének közepén, majd kiugratta Bajit, aki lefutotta védőjét, és Czirják mellett a kapuba lőtt mintegy 10 méterről, vezetnek a vendégek, 0-1!
39'
Pálfit szerelik egy gyors kontra után, Ábrahám egyből dobja a labdát Mihalkónak, aki a jobb oldalon induló Pálfi elé tálal, aki elsőre két mórahalmi mellett még el tudja vinni, de a harmadik már szereli őt.
35'
K. Tóth lapos lövését fogja magabiztosan Ábrahám. Kisebb fölénybe került az Ásotthalom, azonban nem tudta az előbbi lehetőségeket gólra váltani - ez még hiányozhat a folytatásban.
31'
EZ IS KAPUFA, ELKÉPESZTŐ! Pálfi szánta le magát jó harminc méterről lövésre egy legurított szabadrúgás után, azonban bombája a bal kapufáról megint kifele pattan, már harmadjára találja el a lécet az Ásotthalom!
29'
EZ IS KAPUFA! Mihalkó másodjára találja el a kapufát, miután megkavarta a Mórahalom kissé fellazuló védelmét egy kontra után, majd ballal élesen lőtt az ötösről, de a hosszú kapufa tövét találta el. A kipattanót Czirják szögletre üti.
28'
Remek mentést mutat be Zsoldos, aki felívelés után Mihalkó ugrott ki középen, a visszafutó Zsoldos azonban becsúszva szerelte a tizenhatoson belülre sprintelő Mihalkót.
26'
Magyar tizenhatoson belüli lövését blokkolják, egy szép összjáték után lőhetett K. Tóth visszatett labdájából Magyar, de az előtte álló védőt találta el.
23'
Úh! Magyar bal oldali szabadrúgását Szőke csúsztatja kapura középen, de labdájába még beleér egy ásotthalmi is, így centikkel a bal kapufa mellett suhan el a labda. A sarokrúgást kifejeli Vastagh.
20'
Vojnic-Zelic bal oldali lecsúszott beadásánál hördül fel a publikum, majd Bokányi a túloldalról is pontatlanul teszi középre a labdát néhány momentummal később.
17'
Egyelőre az iménti kapufa után nem alakul ki nagyobb helyzet egyik kapus előtt sem, bár igen lüktető a mérkőzés, de nem tudja feltörni egyik csapat sem a másik védelmét.
10'
KAPUFA! Mihalkó végzett el szabadrúgást jó huszonöt méterről, a kaputól kissé balra, életerős lövésénél Czirják úszott a levegőben, de nem érte el a labdát, amely a bal kapufáról vágódik vissza a mezőnybe, pazar lövés volt, kis híján vezet az Ásotthalom.
9'
Magyart biztatták lövésre a tizenhatos előterében, aki egy csel után tette át a bal lábára, végül azonban tovább passzolt a hazaiak játékos-edzője, de a centerezésről lemaradt Szalma.
6'
Mihalkó tört be a tizenhatoson belülre, majd elsett egy védő szorításában, de nincs büntető. Közben Grósz kezében az egyik cipőjével passzol tovább, az asszisztens jelzésére áll meg a játék, és visszakerül a helyére a stoplis.
4'
Feltolt védekezéssel nyitnak a vendégek, majd egy félpályánál történt labdaszerzés után Bajit ugratnák ki, de Czirják jól mozdul ki, és tisztáz a csatár elől.
1'
A hazaiak kezdték a mérkőzést. Az Ásotthalom kék-fehérben, míg a Mórahalom sárga-fekete dresszben lép pályára. Egész szépen megtelt a lelátó a mórahalmi pályán, szép számban érkeztek ásotthalmi szurkolók is a homokháti derbire.
17:49 - Az elődöntőbe jutott négy csapat közül az Ásotthalom szerezte a legtöbb gólt, és eddig csak idegenben aratott győzelmekkel jutott tovább. Most egy újabb siker az országos főtáblát is jelentené az együttes számára a döntőbe jutás mellett. 17:44 - Köszöntjük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok már a pályán melegítenek. A Mórahalom az előző három kiírásban egyaránt döntőbe jutott, most a tavasszal egyre jobb formába kerülő Ásotthalmot fogadja hazai pályán. A mérkőzés Brezovai Zoltán sípjelére 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Zsinórban negyedik évben jutna el a Magyar Kupa megyei küzdelmeinek döntőjébe a Mórahalom, amely a Szentesi Kinizsi, a Sándorfalva és az UTC után már a negyedik megyeegyes riválissal találkozik a sorozat idei kiírásában. Magyar Györgyék a bajnokságban is kiválóan menetelnek, a hajrában ádáz versenyfutást folytatnak a dobogó alsó fokáért az FK 1899 Szegeddel, míg a kupában, mint azt a felsorolt eredmények mutatják, szintén kiválóan szerepel a gárda. Komoly kihívás előtt áll tehát az Ásotthalom, nem szabad ugyanakkor elfelejteni, hogy a télen érkezett Kószó László legénysége a megyeegyes táblázaton elfoglalt 9. helye ellenére is a harmadik legtöbb gólt szerezte a liga csapatai közül. E tekintetben a mórahalmiak a másodikok, míg a bajnokság góllövőlistájának élén a két rivális egy-egy csatára, a 25 találatot jegyző Szőke Péter és a 22 gólos Baji Renátó áll. Az előjelek tehát gyakori hálózörgést jósolnak a szerda esti kupacsatára. Ami biztos, hogy az elődöntő nyertese egészen biztosan felkerül a Magyar Kupa 2015/2016-os főtáblájára, így már csak az a kérdés, a tét, vagy a presztízs lesz-e a nagyobb motiváló erő a homokháti rangadón.

FOCIFANPK! Ma két különleges hangulatú mérkőzést is közvetítünk számotokra a SZEGEDma.u Csongrád MEgyei Magyar Kupából! ...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 20.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.