Sport

Labdarúgás: idegenben is legyőzte a Mórahalmot az FK Szeged + FOTÓK

Labdarúgás: idegenben is legyőzte a Mórahalmot az FK Szeged + FOTÓK

2015. március 14., szombat
Labdarúgás: idegenben is legyőzte a Mórahalmot az FK Szeged + FOTÓK
morahalom_fkszeged_mj 45

Az őszi mérkőzést követően idegenben is meg tudta verni a Mórahalmot az FK 1899 Szeged, amely sikerével fellépett a tabella második helyére.

Az első félidő inkább a Mórahalomé volt, lüktető játékot hozott az első 45 perc, amely alatt talán a Mórahalom állt közelebb a vezetés megszerzéséhez, de hol a szegedi védelem, hol a kapufa, hol pedig Vasas kapus állta útjukat. Az FK előtt is adódtak lehetőségek, a legnagyobb helyzetet Dóra János hagyta ki, aki egy szabadrúgás utáni lecsorgó labdát lőtt a felső léc fölé. A hazaiak előtt is több helyzet adódott arra, hogy bevegyék a diszkoszvetősök kapuját, de rendre pontatlanul céloztak a kapu előterében, így gól nélkül fordultak a felek. A második játékrészben felváltva uralták a csapatok a meccset: hol a Mórahalomnak, hol az FK-nak voltak jobb percei, és érezhető volt, hogy aki az első gólt szerzi, az nagy lépést tesz a mérkőzés megnyerése felé is. Majd egy mintegy tizennyolc méterről elvégzett szabadrúgást követően Dóra lőni tudott a tizenhatoson belülről, és a felső lécet is érintve nagy gólt ragasztott Halász kapujába. A gól után mindent megtett az egyenlítésért a Mórahalom, de nem tudtak kifogni ezen a napon a szegediek védelmén, majd Mihalkó két perccel a rendes játékidő vége előtt ütemtelenül előtt labdája becsorgott a hazaiak kapujába, amivel eldöntötte a találkozót, így azt követően, hogy hazai pályán 2-1-s sikert aratott, idegenben is legyőzte a Mórahalmot az FK Szeged. A Mórahalom a vereséget követően maradt a negyedik, azonban már öt pont a hátránya a sikerével a dobogó második fokára fellépő FK 1899 Szegeddel szemben. A következő fordulóban Magyar György legénysége a Mártély otthonában javíthat, míg az FK igazi derbit játszik, hiszen jövő szombaton villanyfényes mérkőzésen az éllovas Hódmezővásárhelyt fogadja.

Csongrád megyei I. osztály, 18. forduló

Mórahalom VSE - FK 1899 Szeged 0-2 (0-0)

Mórahalom, vezette: Szalai Szabolcs István (Kovács Attila, Cseh Géza)

Mórahalom:

Halász - Takács, Szücs, Udvari, Barna, Szalma (Zsoldos, 65'), Magyar, Vojnic-Zelic (Tóth, 60'), Gonda, K.Tóth, Szőke.

Játékos-edző:

Magyar György.

FK Szeged:

Vasas - Heredea, Boldizsár, Turján, Makai, Molnár, Szabó, Szőcs (Lajkó, 65', Barta, 86'), Vékes (Szalai, 90'), Dóra (Imre, 75'), Mihalkó.

Vezetőedző:

Tóth János.

Gól:

Dóra, Mihalkó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.